#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2013 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσειςΣε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η δεύτερη κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με την τρόικα να αμφισβητεί ανοικτά όλα τα θέματα που έχουν μπει στο τραπέζι και τις προθέσεις της κυβέρνησης.  Εκτός από το κρίσιμο σημείο αιχμής που αφορά στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό υπάρχει με τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο και τα περίεργα σχέδια του Αντ. Μανιτάκη που έχουν κάψει τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις. Και φυσικά στα… παζάρια βρίσκεται και το θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα καθώς η τρόικα ζητά περισσότερες εξηγήσεις για το νέο σχέδιο ενώ δε βλέπει με καλό μάτι τις… παλινωδίες της ΔΗΜΑΡ.

Τα καυτά θέματα που δεν μπορούν να κλείσουν και βάζουν τη διαπραγμάτευση στην κόψη του ξυραφιού, ανάγκασαν τον Γ. Στουρνάρα να πάει και πάλι στο Μαξίμου και να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, προτού ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Τόμσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών παίρνει πάνω του και το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο που χρονίζουν εξαιτίας της παλινωδίας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ούτε οι επίορκοι υπάλληλοι δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά ούτε και υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά Μανιτάκη ο οποίος φαίνεται να μπαίνει σε… καραντίνα από το Μαξίμου.

Πάντως, ο κίνδυνος αδιεξόδου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις δόσεις ύψους 8,6 δις ευρώ, μπορεί να προέλθει από τον τραπεζικό κλάδο. Το deal βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αφού η τρόικα φαίνεται να μην πείθεται για την αναγκαιότητα της μεγάλης τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Κύριε υπουργέ, θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο;

«Προς αυτό δουλεύουμε. Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες που είχαμε με την τρόικα».

Η δόση γιατί καθυστερεί, κ. υπουργέ;

«Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει».

Υπάρχει κάτι νεότερο με τις τράπεζες;

«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».

Ουσιαστικά ο κ. Στουρνάρας με τις δηλώσεις του έδειξε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η διαπραγμάτευση μπορεί να μην έχει θετική εξέλιξη όσο υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 05/04/2013 20:13:42

  Η μεγάλη πλάκα θα γίνει από τον Σεπτέμβρη.

  Όταν πλέον θα έχουν μείνει μόνο διαθρωτικά μέτρα ως προϋπόθεση καταβολής των δόσεων.

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 05/04/2013 21:44:40

  Τα ψωμιά της τρόικα, των μνημονιακών κρατιστών κυβερνητικών, των αντιμνημονιακών παραμυθάδων, των τρομοκρατούντων μνημονιακά δημοσιογράφων και των αγανακτισμένων αντιμνημονιακά ''φίλων του λαού'' δημοσιογράφων τελειώνουν μετά την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου (όποτε και να γίνει αυτό). Διότι:
  1) Οι ιδιώτες πιστωτές του ελληνικού δημοσίου θα έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους εξοφληθεί. Άρα η εσωτερική στάση πληρωμών θα έχει περιορισθεί αισθητά.
  2) Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι σχεδόν μηδενικό.
  3) Οι πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου θα είναι λιγότερες από τα πρωτογενή έσοδα. Άρα τελειώνει η ιστορία δεν έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
  Αν και τότε σαν κοινωνία (γιατί το πολιτικό σύστημα σέρνεται πάντα πίσω από την κοινωνία και δυστυχώς ποτέ δεν ηγείται αυτής) δε συζητήσουμε για τις τεράστιες δομικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες για να γίνουμε ένα σύγχρονο-σοβαρό κράτος και επειδή δεν έγιναν ποτέ φτάσαμε στα μνημόνια, αλλά ασχολούμαστε πάλι με τρικομματικές κρατικίστικες ''σωτηρίες'' και αντιμνημονιακές -χυδαία δημαγωγικές- αρλουμπολογίες, τότε όχι μόνο θα είμαστε ένας ακραία οπισθοδρομικός λαός αλλά -ίσως- ο πιο αυτοκτονικός/αυτοκαταστρεπτικός στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών.

  • zetor avatar
   zetor @ Συριζαλβανία του Χότζα 06/04/2013 05:06:38

   Αμα ειχες και λιγο ρεαλισμο κατι θα γινοτανε.... μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ zetor 06/04/2013 20:32:36

    Σε ποιό σημείο ακριβώς εντοπίζεις την έλλειψη ρεαλισμού;

  • όμηρος avatar
   όμηρος @ Συριζαλβανία του Χότζα 06/04/2013 17:48:32

   Πες αλήθεια "Συριζαλβανία" , το έτσουξες λιγάκι πρωί πρωί?

   • dim avatar
    dim @ όμηρος 06/04/2013 19:55:24

    Μια χαρά τα λέει... Εσύ μάλλον αλλού πατάς κι αλλού βρίσκεσαι....

    • όμηρος avatar
     όμηρος @ dim 06/04/2013 20:57:30

     Σιγα μην απαντήσω στο βενιζέλο(dim)

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ όμηρος 06/04/2013 20:31:36

    @όμηρος
    Δε μας λες και τη διαφωνία σου να μας διαφωτίσεις;

    • mara avatar
     mara @ Συριζαλβανία του Χότζα 06/04/2013 23:39:02

     @ συριζαλβανία του χότζα
     Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα κάνουν τις δομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι ίδιοι που δημιούργησαν όλο αυτό το στρεβλό σύστημα των πελατειακών σχέσεων και των αδιαφανών συναλλαγών που εκτόξευσε τις δαπάνες και μας έφτασε στα μνημόνια. Δεν βλέπεις ότι ακόμα και τώρα προσπαθούν να το διατηρήσουν με νύχια και με δόντια;

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ mara 07/04/2013 00:14:24

      Μία ένσταση έχω στο σχόλιό σου, ότι το πρόβλημα δεν το εντοπίζω μόνο στην αντιμεταρρυθμιστική φιλοσοφία όλων των κομμάτων που είναι στη Βουλή αλλά και στην πλειοψηφούσα αντιμεταρρυθμιστική τάση μέσα στην κοινωνία.

     • mara avatar
      mara @ Συριζαλβανία του Χότζα 07/04/2013 14:20:51

      Εδώ πέρασαν 3 μνημόνια, κόντρα στην πλειοψηφούσα τάξη της κοινωνίας εν μέσω των μεγαλυτέρων διαδηλώσεων, κοινωνικών αντιδράσεων, και κοινωνικών αναταραχών των τελευταίων ετών.
      Το κράτος λάφυρο που οι ίδιοι δημιούργησαν είναι ο δρόμος για την εξουσία και τη συντήρηση κομμάτων που θα έπρεπε ήδη να είναι εκτός βουλής, λες να το παραδώσουν ;

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ mara 07/04/2013 16:36:21

      Τα 3 μνημόνια πέρασαν λόγω αναγκαιότητας (κανείς άλλος δε μας δάνειζε πάνω στη γη 24 δις πρωτογενές έλλειμμα) και κατατρομοκράτησης. Η μεταρρυθμιστική αναδιοργάνωση απαιτεί διάχυση μεταρρυθμιστικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, κάτι το οποίο δε συμβαίνει από κανένα κόμμα του Κοινοβουλίου. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ θα ήταν εύκολο να ήταν εκτός Βουλής αν υπήρχε αντιπρόταση (εγώ δε βλέπω καμία,δε ξέρω αν εσύ βλέπεις;) και όλη η αντιπολίτευση δεν προσπαθούσε να μιμηθεί το χειρότερο πρόσωπο της 39ετούς διακυβέρνησης, δηλαδή άκρατη υποσχεσιολογία,ατολμία ψελίσματος και της παραμικρής μεταρρύθμισης που θα αναλάβει το πολιτικό κόστος να την εκθέσει στο εκλογικό σώμα. Άρα όχι μόνο η αντιπολίτευση συνεχίζει τις παραδοσιακές αντιπολιτευτικές τακτικές του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ όταν δεν κυβερνούσαν αλλά νιώθει και υπερήφανη που αυτό το ''ωραίο'' παιχνίδι το παίζει και αυτή τώρα, γιατί τόσα χρόνια το μονοπωλούσαν οι άλλοι 2.

 3. fe avatar
  fe 05/04/2013 21:55:09

  πεταξτε τον μανιτακη εξω

 4. Το Άλφα και το Ωμέγα avatar
  Το Άλφα και το Ωμέγα 05/04/2013 22:13:34

  Άμα βρίσκεται στην....κόψη, ε, ας κοπεί!! Tι πειράζει;

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 05/04/2013 22:43:05

  Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Στουρνάρα, τον άνθρωπο που μας διαβεβαίωσε ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές.

  • Λουκάς Βάρσος avatar
   Λουκάς Βάρσος @ Στέργιος 06/04/2013 00:02:18

   Μήπως ήξερε κι αυτός οτι κυβερνάει η ΑΔΕΔΥ;;;

 6. fe avatar
  fe 05/04/2013 22:53:13

  ειναι αριστος τεχνοκρατης αν και δεν τον θελει η τροικα με τιποτα γιατι προασπιζεται το συμφερον του ελληνικου λαου.Πραγματικα σοφη επιλογη η υπουργοποιηση του.

 7. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 06/04/2013 00:21:37

  Με το στόχο των φορολογικών εσόδων του 2013 δηλαδή όλα εντάξει ;
  σ.σ. Ο Στουρνάρας μπορεί να έχει τεχνοκρατικό προφίλ αλλά κατά βάθος είναι κρατικιστής. Δεν τους κάνει καρδιά να προχωρήσουν σε απολύσεις στο δημόσιο κι αυτό η κοινωνία το αξιολογεί.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΑΠΟΛΛΩΝ 06/04/2013 07:02:04

   Κατα βάθος? Μόνο αυτός? Δηλαδή ο Σαμαράς δεν είναι κρατιστής? Η ΝΔ?

   • ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
    ΑΠΟΛΛΩΝ @ Γιώργος 06/04/2013 21:23:53

    Όσοι διόριζαν υπαλλήλους στο δημόσιο σωρηδόν είναι κρατικιστές, αφού θέλεις να το ακούσεις. Κατά βάθος εννοώ ότι δε θα βγει να το φωνάξει και μπροστά στους τροϊκανούς. Δεν παύει όμως να είναι σημιτικός και του βαθέος πασόκ. Ο Σαμαράς έχει 30% ανέργους, να βγάλει κι άλλους στην ανεργία ; Αυτό λες ;

 8. kalel avatar
  kalel 06/04/2013 00:52:25

  Aν ήταν τεχνοκράτης ο Στουρνάρας στα φορολογικά θα είχαμε ΕΦΑΚ κι όχι χαράτσι. Τελικά φταίει αυτός ή ο Μαυραγάνης (μετά τον σαμαρά βέβαια)?

 9. Dimitris avatar
  Dimitris 06/04/2013 01:21:08

  Μια χώρα όμηρος του Μανιτάκη και των συντεχνιών.

  • Λουκάς Βάρσος avatar
   Λουκάς Βάρσος @ Dimitris 06/04/2013 01:35:06

   !!!!!!

 10. Λουκάς Βάρσος avatar
  Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 01:34:27

  Πλέον κατάλαβε και ο πιο αφελής οτι την κυβέρνηση την σέρνει από τη μύτη η ΑΔΕΔΥ...

  Εάν γίνει τώρα δήλωση οτι θα απολυθούνε 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ο Τόμσεν και όλη η παρέα του θα διακτινιστούνε και δεν θα έχουνε λόγο ύπαρξης πλέον.
  Θα λυθεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος!

  Μα δεν βλέπει η κυβέρνηση οτι όλοι οι πολίτες μεταξύ 25-50 ετών μεταναστεύουν είτε ψάχνεται να μεταναστεύσουν;;;

  Τί θέλει δηλαδή ο κος Σαμαράς, να μείνει πρωθυπουργός μίας χώρας που θα αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και λαθρομετανάστες;;;

  Δεν βλέπουνε οτι διαλύθηκε ο ιδιωτικός τομέας;;; Από ποιούς περιμένουνε την ανάπτυξη, από τους δημοσίους υπαλλήλους;;;

  Στέλνουνε τον κόσμο στο εξωτερικό (χωρίζονται οικογένειες και φεύγουνε οι πατεράδες) και δεν φτάνει αυτό, τους "χαρατσώνουνε" και το καλύβι που έχουνε στην Ελλάδα προκειμένου στις πρώτη του μηνός να μπούνε τα χρήματα σε αυτούς που στέλνουνε άλλους να τους χτυπάνε τις κάρτες....
  Γιατί αν δεν μπούνε στις πρώτη του μηνός τα χρήματα στους λογαριασμούς ουαί κι αλίμονό μας...
  Θα παραλύσει το δημόσιο, θα κλείσουνε οι υπηρεσίες, θα σταματήσουνε τα μέσα μεταφοράς, θα κλεισουνε τα νοσοκομεία κτλ. κτλ.

  Η χώρα αναλογικά του πληθυσμού και βάσει των άλλων ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, χρειάζεται το πολύ 300.000 δημοσίους υπαλλήλους και με αυτούς θα πρέπει να δουλεύει το Δημόσιο σαν ρολόι ελβετικό.
  Στην Ελλάδα πληρώνονται ένα εκατομμύριο μισθοί και παντού υπάρχουνε ελλείψεις!
  Στην Παιδεία δεν υπάρχουνε δάσκαλοι, τα σχολεία υπολειτουργούνε με συνέπεια να ανθίζει η παραπαιδεία...
  Στην Υγεία υπάρχουνε ελλείψεις και γίνεται της κακομοίρας στα νοσοκομεία με συνέπεια ο κόσμος να δίνει το αίμα του (στην κυριολεξία) στα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα...
  Ε πού στον κόρακα πάνε αυτοί οι ένα εκατομμύριο μισθοί;;;
  Όλοι σε "διοικητικές" θέσεις είναι;;;
  Ποιόν "διοικούνε";;;

  Από το 1974 και μετά, ο κάθε βουλευτής έβαζε κι από καμιά 150αριά στο Δημόσιο (ημέτερους, ψηφοφόρους, συγχωριανούς κτλ.).
  Ήρθε μετά και η "Αλλαγή" να το αποτελειώσει (το Δημόσιο).
  Καλλιεργήθηκαν και οι συγκεκριμένες νοοτροπίες ώστε μια ολόκληρη γενιά να έχει όνειρο και φιλοδοξία ζωής να προσληφθεί στο Δημόσιο ("τακτοποιήθηκα")...

  Ερωτούμεθα λοιπόν, δεν μπορεί το κράτος να βρει ποιοί είναι όλοι αυτοί που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά, που προσελήφθησαν προεκλογικά, που προσελήφθησαν με αδιαφανείς διαδικασίες, που προσελήφθησαν φωτογραφικά, που δεν έχουνε καν αντικείμενο παραμόνο ρεμβάζουνε στο ιντερνετ και περιμένουνε να πάει 14:00 η ώρα;;;

  Ο Βγενόπουλος έβαλε ιδιωτική εταιρεία και βρήκε σε 9 ημέρες οτι σχεδόν το 60% των εργαζομένων στην Ολυμπιακή δεν έχει αντικείμενο!!!
  Επαρχιακά "αεροδρομιάκια" είχανε στο μισθολόγιο 70 οδηγούς για δύο πουλμανάκια!!!!!!
  Κτίρια 400 τετραγωνικών είχανε 100 καθαρίστριες!!!
  Κι αν ήταν και παραμεθόρια, έπαιρναν κι εξτρα καμιά 15αριά επιδόματα...

  Αυτό που έκανε ο Βγενόπουλος δεν μπορεί να το κάνει το υπουργείο;;;

  Κι αν το έχει κάνει και τους έχει βρει, γιατί δεν τους απολύει;;;
  Τί φοβάται;;;
  Μην διαλυθεί ο "κοινωνικός ιστός";;;
  Αυτός έχει διαλυθεί ήδη με την απόλυση ενός εκατομμυρίου στον ιδιωτικό τομέα, με τη μετανάστευση να φτάνει σε νούμερα της δεκαετίας του '60, με τον βασικό μισθό στα 500 Ευρώ, με την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης...

  Πλήρωσε πέρυσι όλος ο λαός χαράτσι.
  Είδατε καμιά ανάπτυξη;;;
  Σταμάτησε η μετανάστευση των Ελλήνων;;;
  Προσελήφθη κόσμος στον ιδιωτικό τομέα;;;
  Ανοίξανε επιχειρήσεις;;;
  Τίποτε από όλα αυτά δυστυχώς.
  Οι μόνοι 'Ελληνες πολίτες που διασφαλίστηκαν με το χαράτσι και τις δόσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι όλως περιέργως βγαίνουνε και "παραπονούμενοι" από πάνω...
  Πλήρωσε ΌΛΟΣ ο λαός χαράτσι αλλά διασφαλίστηκε μόνο το 1/10...

  Δεν θα επέμενα τόσο πολύ αλλά σε κάποια διάλεξη συζητώντας με Καναδό καθηγητή οικονομικών, μου ανέλυσε γενικώτερα το θέμα (διότι κι εκείνοι είχανε σε κανα δυο πολιτείες παρόμοιο θέμα) και μετά μου έδειξε με 5-6 γρήγορες πράξεις τους αριθμούς.
  Όταν είδα τα νούμερα που βγήκανε ετησίως για τους "παραπανίσιους" 700.000 δημοσίους υπαλλήλους (14 μεικτοί μισθοί έκαστος) σχεδόν λιποθύμησα!!!
  Μία χώρα που δεν παράγει τίποτε, με μηδενική βιομηχανία και μηδενικές εξαγωγές, είναι αδύνατο να βρίσκει από το "πουθενά" τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά για να μισθοδοτεί ένα εκατομμύριο κόσμο με όλες τις εισφορές.
  Τα καταφέρνει μόνο με εξωτερικό δανεισμό, με φορολογία, με χαράτσια κτλ. κτλ.
  Δηλαδή μου είπε ο άνθρωπος ούτε λίγο ούτε πολύ οτι, όσα δάνεια δισεκατομμυρίων και να πάρουμε, όσες βοήθειες και να λάβουμε, όσα κουρέματα και να κάνουμε κτλ., από τη στιγμή που χρειαζόμαστε τέτοια τρομακτικά ποσά "ξερών" χρημάτων για μερίδα κόσμου που δεν προσφέρει τίποτε στην πραγματική οικονομία παραμόνο αφαιρεί από αυτήν, θα είμαστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ίδια κατάσταση...

  Και μόνο 300.000 να απολύονταν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα ανάσενε η οικονομία και τα κρατικά ταμεία.
  Θα μου πείτε, τί θα κάνουνε οι 300.000.
  Πολύ απλά: Ότι κάνει και το ένα εκατομμύριο που απολύθηκε στον ιδιωτικό τομέα.
  Ψάχνει για δουλειά είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

  Υ.Γ.:
  είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις να έρχοντε από την Ελλάδα παιδιά με πτυχεία και μεταπτυχειακά και να ψάχνουνε δουλειά σερβιτόροι στα ελληνικά εστιατόρια κι από την άλλη να πηγαίνεις στην Ελλάδα στις υπηρεσίες και να βλέπεις κάτι τύπους αμόρφωτους και αστοιχείωτους με τρεις πόντους νύχι στο μικρό δάχτυλο, να σε αντιμετωπίζουνε σαν να σου κάνουνε χάρη....

  Υ.Γ. 2:
  επίσης πολύ μεγάλο θέμα οικονομικό είναι η ύπαρξη άνω των δύο εκατομμυριών λαθρομεταναστών.
  Δεν μπορεί η χώρα και το κράτος να στεγάσει, να περιθάλψει, να δώσει "μαύρη εργασία" σε δύο εκατομμύρια κόσμο που έρχεται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να πάρει μαύρα χρήματα σε ρευστό και να τα στείλει στην πατρίδα του να φύγουνε από την "ελληνική κυκλοφορία"...¨
  Προπάντων είναι οικονομικό το θέμα, μετά είναι υγειονομικό και δημόσιας τάξης. Σαφέστατα καθόλου ρατσιστικό.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 12:09:32

   Η χώρα αναλογικά του πληθυσμού και βάσει των άλλων ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, χρειάζεται το πολύ 300.000 δημοσίους υπαλλήλους και με αυτούς θα πρέπει να δουλεύει το Δημόσιο σαν ρολόι ελβετικό....

   Πόσοι είναι οι Δ Υπάλληλοι και σε τι ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες ξέρεις;
   Γιατί ο κάθε "ειδήμονας" γράφει ότι θέλει.
   Αντί ΟΛΟΙ να ζητούν δομές καθηκοντολόγιο προγραμματισμό και μετά αξιολόγηση ο κάθε "έξυπνος" γράφει ότι θέλει.
   300,000 είναι οι στρατιωτικοί τα σώματα ασφαλείας και οι εκπαιδευτικοί.
   319,000 οι υπόλοιποι.
   Να διώξει τους επίορκους;
   ΝΑΙ
   Να διώξει τους ανεπαρκείς;
   ΝΑΙ
   Αλλά φίλε μου για να μην λέει ο κάθε άσχετος ότι θέλει ας μας πει ποιος είναι ανεπαρκής, να καθορίσει τα κριτήρια γιατί αυτή η έλλειψη κριτηρίων που έχειδιαμορφώσει το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργιών του κάθε πολιτικού (ρουσφέτι) και κάθε ιδιώτη (εξυπηρέτηση και κάλυψη παρανομιών) με το μέσο του να κάνουν ότι γουστάρουνείναι ο μοναδικός λόγος που μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ Ο Ιθαγενής 06/04/2013 13:49:45

    Ποια κριτήρια ανεπάρκειας να καθοριστούν Ιθαγενή σ' ένα κράτος που κοντεύει τρία χρόνια και δεν έχει διώξει ακόμα έστω κι ένα κοπρόσκυλο-λαμόγιο ; Εχεις πραγματικά ακόμα ελπίδα σ' αυτό το κράτος πως μπορεί να σωθεί ;

    Με τρόικες, μόικες και όλο το κακό συναπάντημα πάνω από το κεφάλι του και όμως καταφέρνει να παίζει άμυνα και να αναβάλλει για το άπειρο κάθε αλλαγή. Σκέψου δηλαδή να τους αφήσεις και μόνους τους.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Βούρδουλας 06/04/2013 14:32:27

     ...άρα συνεχίζουμε το ίδιο μοτίβο ...όποιος δεν έχει μέσο φεύγει καθώς δεν θέτουμε κριτήρια...

     ΥΓ

     και για να μην σας δουλεύουν αυτό λύνεται σε πέντε λεπτά : αν Α και Β πειθαρχικό δεν έχουν αποφανθεί σε 3 μήνες απολύονται τα μέλη του πειθαρχικού και ο Προϊστάμενος και Τμηματάρχες της αντίστοιχης Δ/νσης Διοικητικού...
     Μην νομίζεται λοιπόν ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί / οι συνδικαλιστές / οι αρεστοί εκ των αρίστων ...δεν θέλουν και εσάς σας δουλεύουν εμάς μας λοιδορούν (ως σύνολο) φασιστικά.

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Ο Ιθαγενής 06/04/2013 17:37:57

      Δεν λέω πως δεν θέλω να τελθούν κριτήρια. Μακάρι να θέτονταν και να έτρεχαν όλα προγραμματισμένα και ο καθένας στη θέση του.

      Αλλά πως να ελπίζεις σε τέτοια πράγματα όταν τα υπερ-αυτονόητα, τα απλούστερα του κόσμου, το να διαολοστείλουν δηλαδή τους επίορκους, καταφέρνουν και το καθυστερούν με απίστευτα μαγικά κόλπα ;

      Φυσικά και πολλά λύνονται σε δευτερόλεπτα, που βλέπεις όμως την παραμικρή επιθυμία για κάτι τέτοιο ; Εχεις δει ποτέ σου άνθρωπο να παίζει περισσότερη καθυστέρηση από τον μανιτάκη ;

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 13:15:45

   Δε θα μπω στο κόπο να αποδημήσω ένα ένα τα επιχειρήματά σου απλά θα σου θέσω τρία ερωτήματα τα οποία μπορείς να πάρεις για άσκηση για το σπίτι σου.
   Αν απολυθούν 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι με τη μια (παραβλέποντας την ανθρωπιστική διάσταση της απόφασης διότι υποψιάζομαι ότι δε σε απασχολεί λόγω ιδεολογίας)
   1) Τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία.
   2) Που θα φτάσει η ύφεση.
   3) Πόσο θα επιβαρυνθεί άμεσα ο κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν.

   • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
    Θόδωρος 17.06.2012 @ Γιάννης Κιαπέκος 06/04/2013 22:02:25

    Να σου απαντήσω εγώ, αν θέλεις:

    Δεν θα απολυθούν 300,000 ΔΥ αλλά 25,000:
    Ποσοστό στην ανεργία των 1,300,000 ανέργων του ΙΔ = 1,92%!

    1. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα παίρνουν κρατική ενίσχυση απευθείας χωρίς να τα κάνουν βόλτα πρώτα από τον κάθε ΔΥ.

    2. Την ύφεση -εδώ που έφτασε- ούτε κρύο ούτε ζέστη θα της κάνει η απόλυση 25,000 ΔΥ

    3. Άμεσα καθόλου γιατί δεν θα πάρουν πολλά άμεσα. Θα παίρνουν ένα 50% για κάποιο διάστημα και μετά τα υπόλοιπα. Εντωμεταξύ θα τρών αυτά που καβάτζωσαν κωλοβαρώντας τόσα χρόνια!

    4. Έχω εμπάθεια εναντίον των ΔΥ (με πολλούς συγγενείς στο Δημόσιο)?

    ΝΑΙ, ΕΧΩ!! Και συγκεκριμένα εναντίον των άχρηστων ρουσφετιών που μας καζικώθηκαν τόσα χρόνια και πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτε!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 13:31:30

   Όπως γράφει και ο πρώτος που σου απάντησε, το 1 εκατ. ΔΥ είναι ένας τεράστιος μύθος των ΜΜΕ. Στα επίσημα στοιχεία είναι 300 χιλ. στα ΣΑ, τα νοσοκομεία και τα σχολεία και άλλες 300 χιλ. σε όλα τα υπόλοιπα εκ των οποίων η ΤΑ έχει μεγάλο μερίδιο. Υπουργεία, ΚΕΠ και άλλοι φορείς έχουν 150-200 χιλ ΔΥ. Και μη συγκρίνεις με Ελβετία που δεν έχει στρατό επειδή όλοι έχουν εκεί τα λεφτά τους...

  • όμηρος avatar
   όμηρος @ Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 17:58:12

   Ωραία Λουκά Βάρσο έγραψες μία έκθεση , και όχι σχόλιο,800 γραμμές ...και?
   Εσύ πιστευεις οτι οι όποιες απολύσεις θα γίνουν με σωστό τρόπο?
   Ε σε πληροφορώ οτι θα απολύσουν δασκάλους, γιατρούς και Δ.υ που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και δεν έχουν πρασινοκοκκινογαλάζιο νταβατζή, και εσύ θα ψάχνεις για γιατρούς , καθηγητές , αστυνομικούς (μην ξεχνάς οτι οι σχολές έκλεισαν, άρα θα έχεις υπέργηρους να σε φυλάνε)την ώρα που οι άλλοι θα πίνουν, πάλι, εις υγείαν των κορόιδων.

  • Storm1a1 avatar
   Storm1a1 @ Λουκάς Βάρσος 06/04/2013 21:14:10

   Με 450.000 θα είχαμε και πλεόνασμα, πραγματικό, όχι πρωτογενές!!!!
   Με 600.000 απολύσεις σε ένα χρόνο θα δανείζαμε και την Γερμανία και με 950.000 απολύσεις, θα έρχονταν η FED εδώ να χτίσει το νέο Fort Κnox.
   Όσοι περισσεύουν από το 1.500.000(κάπου εκεί πρέπει να είναι τώρα ο αριθμός) να τους στείλουμε στην Τουρκία, έχουν κι εκεί ανάγκες...

   ΥΓ: Βαριά κατάσταση....

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/04/2013 12:18:06

  Οσο για την κόψη του ξυραφιού και επειδή το έργο το έχουμε ξανά δει ας αλλάξουν ....ρεπερτόριο...κουράζει το δούλεμα των "διαπραγματέσευων"

  ΥΓ

  Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του 14ου μισθού καθώς και μία έκτακτη εισφορά που θα χρησιμοποιούνταν για τους ανέργους και τους ασθενείς. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ και έτσι η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο πρέπει να βρει νέα μέτρα για να καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε από τα συγκεκριμένα μέτρα.

  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας....χαίρομαι που υπάρχουν γωνιές που οι δικαστές δεν ιεραρχούν ως πρώτο θέμα προβολής στα ΜΜΕ πχ τα μισθολογικά ή τα αναδρομικά του κλάδου.

 12. fe avatar
  fe 06/04/2013 13:46:47

  ειδα με εκλπηξη σε παραπανω σχολιο οτι οι δ/υ ειναι 619.000 ....εγω ειχα μεινει στους 1.200.000.Ξερει κανεις σε σχεη με τη ε.ε. τι ποσοστο δυ/ενεργο πληθυσμο εχουμε, και επισης το μισθολογικο κοστος των δυ/αεπ;

 13. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 06/04/2013 14:14:30

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΥ 2010: 768.009 άτομα
  (από τότε πολλοί συνταξιοδοτήθηκαν, δεν ανανεώθηκαν συμβάσεις, δεν έγιναν διορισμοί κτλ, μ' αποτέλεσμα ο αριθμός σήμερα να είναι κατά τουλάχιστον 100.000 ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ 1,2 εκ ΔΥ)

  Αναλυτικά:
  Εργασιακή σχέση Αριθμός Υπαλλήλων Ποσοστό %
  ΜOΝΙΜΟΙ ΥΠAΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣIΟΥ /
  ΔΙΚΑΣΤΙΚΟI ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI / ΔΗΜOΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI 625.738 82,00%
  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 53.833 7,00%
  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ 44.811 6,00%
  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ 14.345 2,00%
  ΑΙΡΕΤΟΙ 12.609 2,00%
  ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ 7.495 1,00%
  ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ/ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΙ 4.614 1,00%
  ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ 1.175 0,00%
  ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ 1.003 0,00%
  ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 493 0,00%
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,
  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 380 0,00%

  Η εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων :
  Βαθμίδα Εκπαίδευσης Αριθμός Ποσοστό %
  ΠΕ 300.905 39,00%
  ΔΕ 212.574 28,00%
  ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 73.305 10,00%
  ΥΕ 69.559 9,00%
  ΤΕ 66.669 9,00%
  ΑΝΕΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 43.540 6,00%
  ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 142 0,00%

  Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=188530

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ KOSTAS70 06/04/2013 14:34:37

   ...στην απογραφή έχει ενημέρωση 01/04/2013 και στο διοικητικής μεταρρύθμισης ανά μήνα προσλήψεις αποχωρήσεις.
   Μην σας δουλεύουν λοιπόν.

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ Ο Ιθαγενής 06/04/2013 20:39:29

    Κανένας δε με δουλεύει. Εγώ απαντώ με στοιχεία, άλλοι με ευχολόγια (ή κατάρες), γιατί δε τους βγαίνουν οι αριθμοί. Και είναι αμείλικτοι, πανάθεμά τους.

  • dim avatar
   dim @ KOSTAS70 06/04/2013 18:59:48

   Χαλαρά πάνω από 1 εκατομμύριο ήταν αυτοί που πληρώνονταν από το δημόσιο... Και μόνο στο παράδειγμά σου λες: συμβασιούχοι 14.000 ενώ ξέρουμε όλοι ότι οι συμβασιούχοι είχαν ξεπεράσει τις 300.000 κάποια στιγμή...

   Τώρα ναι, είναι σε ένα νούμερο που οδεύει προς το λογικό... 600.000 χιλιάδες είναι ένα λογικό νούμερο... Αλλά να είναι 600.000 ικανοί, άρα αξιολόγηση, και όσοι δεν έχουν τα προσόντα να φύγουν και να έρθουν άλλοι πιο ικανοί...

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ dim 06/04/2013 20:46:49

    Δεν είναι "παράδειγμά μου". Είναι τα αποτελέσματα της απογραφής, όπως ανακοινώθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ. το 2010. Υπήρξε πριν από λίγο καιρό, ένα μήνα νομίζω, και νέα ανακοίνωση που ενημέρωνε τα προηγούμενα στοιχεία, δίνοντας συνολικό αριθμό κάτω από 700 χιλ. Τα στοιχεία που δίνεις από που προκύπτουν;
    Φυσικά είναι απαραίτητη η αξιολόγηση, αλλά από ποιους; Τους προϊσταμένους/διευθυντές/συμβούλους που, διαχρονικά, είναι με κομματικά κριτήρια τοποθετημένοι; Το όλο σύστημα δεν πρέπει να αξιολογηθεί;

    • akenaton avatar
     akenaton @ KOSTAS70 06/04/2013 21:01:47

     Δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα. Μην παραμυθιάζεστε αν δεν είστε ΔΥ και μην παραμυθιάζετε άλλους αν είστε. Συνολικά οι σοβαροί αναλυτές δέχονται πως οι υπάλληλοι που πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά στην Ελλάδα, πρέπει να είναι ανάμεσα σε 900 και 950 χιλιάδες σήμερα που μιλάμε. Αν ΜΠΟΡΕΙ αίσχιστο το ελληνικό ΔΟΒΛΕΤΙ να προχωρήσει σε ολοκλήρωση της απογραφής και να με διαψεύσει. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Επίσης, ισχυρίζομαι πως οι συντάξεις είναι στην Ελλάδα τώρα που μιλάμε 4,3 εκατομμύρια και οι συνταξιούχοι περίπου 2,95 εκατομμύρια!!! Αν νομίζει κανείς ότι υπάρχει μέλλον για ένα κράτος που παρουσιάζει αυτά τα νούμερα εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης τότε είναι εντελώς αιθεροβάμων. Έρχεται τεράστια και άναρχη κατάρευση πρώτα των ασφαλιστικών ταμείων και μετά του δημόσιου τομέα. Μονάχα μια συντεταγμένη και προγραμματισμένη μείωσή τους μπορεί να σώσει ένα ποσοστό των συντάξεων (χρειάζονται μελέτες για το ύψος του) και ένα μέρος (πιθανώς άνω του 60%) των δημόσιων υπαλλήλων. Όποιος υπόσχεται οτιδήποτε άλλο, σπεκουλάρει πάνω στα προβλήματα του κόσμου και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει την χώρα σε αδιέξοδο. Και όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί στο παρελθόν, η Δημοκρατία σαφώς και έχει αδιέξοδα σε κάποιες στιγμές και οι λύσεις που τα ακολουθούν δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστικές.....

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ akenaton 06/04/2013 21:19:52

      Σωστά, Ακένατον.
      Αυτό το κλισε ¨η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα¨ όντως δεν ισχύει. Ειδικά σε χώρες σαν την δική μας όπου η Δημοκρατία είναι θέμα πρωταγωνιστών και θεατών κι όχι θεσμών και θεσμοποιημένων αρχών και αξιών.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ akenaton 06/04/2013 21:24:18

      "Σοβαροί αναλυτές"; Ποιοι; Μπορείς να μας τους ονομάσεις; Ή είναι απόρρητο; Να σου θυμίσω πόσοι "σοβαροί αναλυτές" προέβλεψαν τη χρεωκοπία της Ελλάδας το φθινόπωρο του 2010, το χειμώνα του 2010-11, το καλοκαίρι του 2011, το φθινόπωρο του 2011, το χειμώνα του 2011-12, πριν τις εκλογές του 2012, μετά τις εκλογές του 2012, χτες - σήμερα - αύριο... Τα στοιχεία που ανακοινώνω είναι ΕΠΙΣΗΜΑ και γι' αυτό ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ. Μην ελπίζεις, σε απογραφές, των απογραφών, ω απογραφές. Στο έχω ξαναγράψει, αλλα δε θες να με πιστέψεις.

      Εγώ σίγουρα δεν παραμυθιάζομαι, ούτε φαντασιώνομαι ανεμόμυλους ως εχθρούς.

      Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων έρχεται και λόγω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στον Ιδιωτικό Τομέα, βέβαια. Αλλά γι' αυτό, κουβέντα. Ποιος να κάνει έλεγχο, αφού πρώτα διαλύσαμε τις κρατικές, προβληματικές, ναι το γνωρίζω, δομές; Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο αλλά πρώτα κλείνουμε το ΙΓΜΕ. Θέλουμε έσοδα, αλλά καταργούμε ΔΟΥ.

      Τέλος, τελευταία και κατ' επανάληψη, εκφράζεις μια ολοένα και αυξανόμενη απέχθεια για τη Δημοκρατία. Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο πολίτευμα; Ελπίζω, να είμαι εγώ ο στραβός και να σ' έχω παρεξηγήσει.

     • akenaton avatar
      akenaton @ KOSTAS70 07/04/2013 00:14:12

      Στην απογραφή που αναφέρετε, δεν περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Το αμφισβητείτε αυτό; Αν όχι πως μας αναφέρετε το νούμερο της απογραφής ως σύνολο υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος; Έχω ξαναδώσει το κατωτέρω λίνκ αλλά το δίνω και πάλι. Κάθε καλόπιστος αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί την αλήθεια από το ψέμμα.
      Εγώ εκφράζω απέχθεια προς την Δημοκρατία; Για συνέλθετε σας παρακαλώ και μάθετε να διαβάζετε καλύτερα όσα γράφει ο συνομιλητής σας!
      http://lolgreece.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ akenaton 07/04/2013 16:04:23

      Σου παραθέτω επίσημα στοιχεία του κράτους και μου αντιπαραβάλλεις το blog ενός ιδιώτη, όπου ο κάθε πικραμένος γράφει "το κοντό και το μακρύ του"; Ακόμα και για τα "στοιχεία" που περιέχονται σ' αυτό το blog, και οφείλω να ομολογήσω ότι, ο συντάκτης έχει την εντιμότητα να γράψει ότι τα "ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ" (ο ΔΟΕ, ο ΟΟΣΑ ή όποιος άλλος). Δεν έχει κάνει κανένας άλλος καταμέτρηση, πέρα από την απογραφή του 2010. Αν ακόμα αμφιβάλλεις τι περιέχεται στην απογραφή μπορείς να πας στο site του ΥΔΜΗΔ (και όχι ΥΠΕΣ όπως λανθασμένα έγραψα παραπάνω) και να δεις τις μηνιαίες προσλήψεις / αποχωρήσεις, όπως επισημαίνει και ο "Ιθαγενής", όπου ΦΥΣΙΚΑ περιέχονται και ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κτλ.
      Τέλος, σύμφωνα με το Μανιτάκη μέχρι το 2015 θα έχουμε ξεπεράσει τους στόχους της τρόϊκα απλώς και μόνο με το σημερινό ρυθμό συνταξιοδοτήσεων.
      http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=268579

     • akenaton avatar
      akenaton @ KOSTAS70 07/04/2013 11:16:12

      Στην απογραφή που αναφέρετε, δεν περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Το αμφισβητείτε αυτό; Αν όχι πως μας αναφέρετε το νούμερο της απογραφής ως σύνολο υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος; Έχω ξαναδώσει το κατωτέρω λίνκ αλλά το δίνω και πάλι. Κάθε καλόπιστος αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί την αλήθεια από το ψέμμα.
      Εγώ εκφράζω απέχθεια προς την Δημοκρατία; Για συνέλθετε σας παρακαλώ και μάθετε να διαβάζετε καλύτερα όσα γράφει ο συνομιλητής σας!
      http://lolgreece.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html

     • akenaton avatar
      akenaton @ KOSTAS70 07/04/2013 11:17:45

      Στην απογραφή που αναφέρετε, δεν περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Το αμφισβητείτε αυτό; Αν όχι πως μας αναφέρετε το νούμερο της απογραφής ως σύνολο υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος; Έχω ξαναδώσει το κατωτέρω λίνκ αλλά το δίνω και πάλι. Κάθε καλόπιστος αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί την αλήθεια από το ψέμα.
      Εγώ εκφράζω απέχθεια προς την Δημοκρατία; Για συνέλθετε σας παρακαλώ και μάθετε να διαβάζετε καλύτερα όσα γράφει ο συνομιλητής σας!

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ akenaton 07/04/2013 01:37:34

      Λυπάμαι αλλά η μη πληροφόρηση είναι παραμύθιασμα...
      Αφενός σου παράθεσα τους μισθοδοτούμενους αφετέρου πάρε όσους έχουν καταγραφεί και είναι οι μόνοι πλέον που πληρώνονται:

      Το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ως ακολούθως:1. το μόνιμο προσωπικό,2. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,3. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,4. οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.,5. οι επί θητεία υπάλληλοι,6. οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων,7. οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή,8. το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.,9. οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου,10. τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος,11. το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολοπροσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη,12. οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.13. οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής,14. οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,15. οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου,16. οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ,17. οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών,18. τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. Α΄ και β΄ βαθμού,19. το λοιπό πάσης φύσεως προσωπικό των φορέων του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ως άνω ενδεικτική απαρίθμηση.
      20. τα μέλη της Κυβέρνησης και οι Υφυπουργοί, καθώς και οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς. Το προσωπικό της Βουλής και οι Ειδικοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών. Τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση έμμισθης εντολής, μίσθωσης έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών,
      .
      21. Τα φυσικά πρόσωπα που δεν αποτελούν τακτικό ή έκτακτο προσωπικό των φορέων αλλά λαμβάνουν αποδοχές ή αμοιβές μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 07/04/2013 10:15:14

      για το φίλο akenaton

     • akenaton avatar
      akenaton @ Ο Ιθαγενής 07/04/2013 11:15:35

      Λείπουν από την απογραφή που επικαλείσθε οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στα ΝΠΙΔ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις! Όλοι αυτοί πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά και θεωρούνται υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εγώ μιλάω συνολικά για τον δημόσιο τομέα. Αν έχετε αντίρρηση, υπάρχει σχόλιό μου παραπάνω που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί όπου παραθέτω πηγή για μελέτη.
      ΥΓ.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ akenaton 07/04/2013 20:36:19

      Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.
      Κάθε μήνα επαναλαμβάνω κάθε μήνα(υποβολή και καταχώριση ΟΠΣ) τα στοιχεία είναι στο ΓΛΚ και στην ΕΛΣΤΑΤ.
      Στην απογραφή είναι και οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ και ΝΠ.
      Διαφορετικά δεν επιχορηγούνται.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Ο Ιθαγενής 07/04/2013 21:38:02

      Τηρείται δηλαδή η τροποποιητική απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2012; Από πότε; Και αν ναι, γιατί μας δίνετε ακόμη τα παλιά στοιχεία της απογραφής του 2010. Προσωπικά, πουθενά δεν έχω δει καινούρια νούμερα για τον αριθμό των ΔΥ πέραν της απογραφής του 2010. Δέστε την τροποποιητική απόφαση παρακάτω και πέστε μου αν έχει γίνει νέα απογραφή βάσει αυτής παρακαλώ.

      Αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.81/28/οικ. 22624

      Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 2/37345/0004/4−6−2010 (ΦΕΚ
      784/Β΄/4−6−2010) απόφασης των Υπουργών Εσωτερι−
      κών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
      και Οικονομικών, «Απογραφή του πάσης φύσεως προ−
      σωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄
      και β΄ βαθμού», όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ.
      2/49931/0004/27−7−2010 (ΦΕΚ 1135/Β΄/27−7−2010) όμοιά
      της.

 14. fe avatar
  fe 06/04/2013 16:57:48

  KOSTAS70 ενδιαφεροντα αυτα που γραφεις...τα 1.200.000 τα ελεγε ο preder-deis (και πολοι αλλοι) το 2010.....αφου ειχα πιστεψει και γω οτι για την ελληνικη χρεωκοπια φταινε οι δημοσιοι ιπαλληλοι.Στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε το ακριβο νομισμα που εχει ως συνεπεια την μη ανταγωνιστηκοτητα της οικονομιας μας καθως καθως και ο τροπος που λειτουργει το ευρω ως νομισμα δανεισμου(βαζει η ιδιωτικη ΕΚΤ ΑΕ -ξερει κανεις τους μετοχους της;- ενα χαρτακι σε μια μηχανη και ω! του θαυματος βγαινει ενα χαρτακι με αξια.Το δανειζει στις εμπορικες τραπεζες με 0,5-0,75 % και αυτες δανειζουν τα κρατη και του ιδιωτες με 5-20%.... καλο κολπο).Αλλα ο μπαμπης και ο καψης με επεισαν οτι δεν φταιει αυτο αλλα οι δ/υ.Ελπιζω ο κρατιστης(οπως εγραψε και ενας ποιο πανω που γνωριζει απο το φαινετε) στουρναρας να απολυσει 100000 απο αυτους του αχρηστους.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ fe 06/04/2013 17:41:10

   Μπλέκεις διαφορετικά πράγματα. Δεν σημαίνει πως επειδή είναι το ένα στραβό, κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα χάλια στα υπόλοιπα.

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ fe 06/04/2013 21:06:10

   Δεν είμαι κατά της αξιολόγησης, αλλά θέλει πολλή συζήτηση, πως και κυρίως από ποιους θα γίνει. Μιλάω για τον κλάδο των εκπαιδευτικών όπου ανήκω, όπου η αξιολόγηση όπως έχει σχεδιαστεί, συνδεμένη με προαγωγή & μισθολογική εξέλιξη, δεν αποσκοπεί τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση αλλά στον περιορισμό των δαπανών του κράτους μέσω της βαθμολογικής καθήλωσης των αξιολογούμενων. Πως αλλιώς, εξηγείται η πρόβλεψη για μέγιστο ποσοστό προαγωγών; Προτού γίνει αξιολόγηση, έχουν βγει τ' αποτελέσματα;

 15. fe avatar
  fe 06/04/2013 18:42:22

  Ισως να τα μπερδευω...δεν ειμαι οικονομολογος.Εδω υπαρχουνε εξαιρετοι οικονομολογοι που μπορεουν να μας βοηθησουν.

 16. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 06/04/2013 18:57:37

  Ξεχασατε να αναφερετε στους 600.000 ΔΥ οι 150.000 ειναι επιορκοι οι αλλοι 100.000 ειναι διεφθαρμένοι και αν συνεχισω μπορω να επινοήσω και για τους υπολοιπους για να ικανοποιησω τις ορεξεις των "όρνεων" που καραδοκουν να κατασπαραξουν το πτωμα .

 17. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 06/04/2013 20:17:50

  Τόμσεν βάστα γερά, μην αφήνεις το Μανιτάκη να σου πάρει τον αέρα...

  • Δαίμων avatar
   Δαίμων @ MAYRO XABIARI 06/04/2013 21:22:47

   Έχω συναντήσει βλήματα και βλήματα (είστε και πολλοί!), αλλά εσύ τι να λέμε! Α Π Α Ι Χ Τ Ο Σ. Από πλανήτη Χαουμέια ή από Μακεμάκε;

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Δαίμων 07/04/2013 20:33:41

    Από πλανήτη "μου πήρε τα βρακιά η εφορία για να πληρώνω κηφήνες του δημοσίου"... Εσείς από πλανήτη Μαζόχ ή Κηφηναρίων;

    • τσούχτρα avatar
     τσούχτρα @ MAYRO XABIARI 12/04/2013 14:17:38

     Μπα, από πλανήτη Ψεκασμένων Ναζί είναι

 18. fe avatar
  fe 06/04/2013 21:20:11

  συναγωνιση akenaton πραγματι σοκαριστηκα με τους αριθμους που ανεφερες-πιστευω θα ειναι εγκυροτατοι- ενταξει τους αχρηστους δ/υ τους διωχνουμαι....τους 2,95 εκατ. συναταξιουχους τι τους κανουμε; ενταξει στο επιπεδο που εφτασε η δημοσια υγεια πολλοι απο αυτους τα τιναζουν τα πεταλα.Αλλα ειναι και πολλοι απο αυτους γερα σκαρια και αντεχουν.Μωρε ειχε δικιο ο λοβερδος που ελεγε "δεν πεθαινουν κιολας".

  • Δαίμων avatar
   Δαίμων @ fe 06/04/2013 21:24:19

   Xaxaxaxa! Έτσι. Οι Γερμανοί οι φίλοι μας πιό παλιά, είχαν τους...τρόπους. μήπως πρέπει να τους συμβουλευθούμε;

  • akenaton avatar
   akenaton @ fe 07/04/2013 00:21:44

   Τους αριθμούς τους έδωσε ο Υπουργός απασχόλησης πριν μερικούς μήνες, όταν ολοκλήρωσαν επιτέλους (ουφ !!!!!! τι κούραση) την απογραφή των συνταξιούχων. Την απογραφή των υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος δεν την έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ δυστυχώς ακόμη. Στο ερώτημά σας εγώ απαντώ στο σχόλιό μου τι πιστεύω ότι θα γίνει σε λίγο καιρό. Εσείς έχετε καμιά ιδέα ή απλώς κάνουμε πλάκα να περνά η ώρα και να χασκογελούν κάποιοι επαγγελματίες ΧΑΣΚΑΚΕΣ του παρόντος ιστοτόπου;

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ akenaton 07/04/2013 11:23:13

    Στην Ισλανδία οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα σε κρίση βρίσκονται εντός ή έστω κοντά στη φυλακή. Στην Ελλάδα, όλοι αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα (κομματικοί διορισμοί, σπατάλες, δομημένα και μη ομόλογα, θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες, επιδοτήσεις χαμένες στο διάστημα κτλ), δεν πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν; Καταργήθηκε το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία; Εδώ, π.χ., και τρία χρόνια τώρα βλέπουμε να παίζεται η παράσταση "που ΄ν' το, που 'ν' το, το στικάκι". Προσωπικά, δεν περιμένω να βγάλουν τη (σωστή) άκρη.

    Επί τω προκειμένω, τι προτείνω; ΠΑΤΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ & ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. Χωρίς έλεος, αυστηρές ποινές στους παραβάτες, ακόμα και να κλείσουν επιχειρήσεις που επιδίδονται στα παραπάνω σπορ. "Μα, μέσα στην κρίση, προτείνεις κλείσιμο επιχειρήσεων;" Ναι, αφού έτσι και αλλιώς ΤΙΠΟΤΑ στη χώρα δεν προσφέρουν. Γιατί οι εξευτελιστικοί μισθοί και η "μαύρη" εργασία μόνο στην τσέπη τους είναι προσφορά.

    Υποτίθεται ότι έπεσαν οι μισθοί στο ΙΤ για να βελτιωθεί η κατάσταση και τα πράγματα έγιναν απείρως χειρότερα. Εκτοξεύθηκε η ανεργία, οργιάζει η "μαύρη" εργασία, αλλά το όνειρο κάποιων είναι η διάλυση και του ΔΤ, οπότε θα είναι πλέον εντελώς ανεξέλεγκτοι (εξαθλιωμένοι προλετάριοι να τους παρακαλάνε για ελάχιστο μεροκάματο, χωρίς ωράριο εργασίας, χωρίς ασφάλιση κτλ). Η κρίση εξελίσσεται στη χαρά του κάθε απατεώνα.

    Αν το ΚΡΑΤΟΣ αποφασίσει να δράσει σαν ΚΡΑΤΟΣ, έχει τους νόμους και τους μηχανισμούς να βρει λύσεις. Θέλει όμως;

 19. Δαίμων avatar
  Δαίμων 06/04/2013 21:29:25

  1)...Άστο. Είναι απόρρητο. Μόνο οι Φαραώ έχουν πρόσβαση σε τόσο βαρυσήμαντες και μυστικές κρατικές έρευνες.
  2) Δεν είσαι στραβός, πολύ σωστά βλέπεις. Το προτεινόμενο σύστημα είναι Φασιστική Νεοφιλελεύθερη ημετεροκρατία. Απλά πράγματα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δαίμων 06/04/2013 22:03:37

   Ημετεροκρατία δεν έχει σχέση με τον νεοφιλελευθερισμό. Ανθεί και στον σοσιαλισμό.

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ Μανιάτης 07/04/2013 09:29:24

    Ναι, αλλά τώρα μιλάμε για εσάς. Τους άλλους τους ξέρουμε.

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/04/2013 22:02:25

  Η ανασφάλιστη εργασία είναι δομικό ζήτημα της επιχειρησιακής δραστηριότητας στη χώρα μας. Αντίστοιχου χαρακτήρα με τη φοροδιαφυγή. Αν εφαρμοστεί ο νόμος και στις δύο περιπτώσεις μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων θα κλείσει.
  Πρόκειται δηλαδή για την στραβή, αντιπαραγωγική και παρασιτική δομή του επιχειρηματικού και παραγωγικού ιστού της χώρας.
  Αναφορικά με το κλείσιμο των ΔΥ και Δημόσιων Υπηρεσιών.
  Πρώτον, λόγω και της τεχνολογία περισσεύει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων.
  Δεύτερον, αν θέλουμε να περιορίσουμε την διαφθορά και τη διαπλοκή, ΠΡΕΠΕΙ οι δραστηριότητες του Δημοσίου να γίνουν ΑΠΡΟΣΩΠΕΣ.
  Οι τοπικές ΔΥ είναι η πηγή της διαφθοράς. Το κλείσιμό τους είναι επιβεβλημένο.
  Είναι δυνατόν οι υπάλληλοι να εξετάζουν τις υποθέσεις την εποχή της τεχνολογίας!!!

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Μανιάτης 06/04/2013 22:18:31

   Έχεις απόλυτο δίκιο, η προσωπική επαφή ευνοεί τη διαφθορά, ίσως και γι' αυτό να μην καταργείται. Όμως, μην είσαι σίγουρος ότι μόνο διεφθαρμένοι ΔΥ την επιδιώκουν, η συναλλαγή απαιτεί πάντα δύο πλευρές.
   Σαφώς, στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε, έπρεπε να το είχαμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Τώρα, όμως, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Βήμα - βήμα, με περιορισμό προσλήψεων και σταδιακό μετασχηματισμό της Δημ. Διοίκηση, μπορούμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτό δε σημαίνει εξαφάνιση του ΔΤ. Ποιος θα ασκεί, αλλιώς, εποπτεία και έλεγχο;
   Θεωρείς ότι, για μην κλείσουν επιχειρήσεις δε πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η "μαύρη" εργασία; Δηλαδή, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται με βάση τα συμφέροντά μας;

 21. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/04/2013 22:30:59

  Όχι βέβαια. Απλά το επισημαίνω θέλοντας να υπογραμμίσω το πόσο σαθρό είναι όλο το οικοδόμημα.
  Ο ΔΤ είναι άκρως σημαντικός. Όμως, όσο μικρότερος σε μέγεθος είναι τόσο αποτελεσ-ματικότερος και δυνατός είναι.

 22. mara avatar
  mara 07/04/2013 00:53:19

  Ναι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ το πολιτικό προσωπικό δεν έχει καμμία ευθύνη. Πριν στείλει κι άλλον κόσμο στην ανεργία καλό θα ήταν πρώτο αυτό να περικόψει τα σκανδαλώδη προνομιά του που συνεχίζει να απολαμβάνει στο ακέραιο, ενώ απαιτεί από την κοινωνία κατανόηση για τις τεράστιες περικοπές, μισθών συντάξεων, φορολογία, διάλυση εργασιακών σχέσεων με το άλλοθι να σωθεί η χώρα.
  Απ'ότι φαίνεται θεωρεί ότι είναι υποχρέωση των πολιτών αλλά όχι δική του. Διαφορετικά δεν εξηγείται σε ότι τους αφορά ότι όχι μόνο δεν έχουν περικόψει κάτι έστω και στο ελάχιστο από τις απολαβές τους αλλά φροντίζουν να εξασφαλίσουν δια βίου και τους παρατρεχάμενους τους δίδοντας μηνιαίους μισθούς ίσους με τους ετήσιους των δημοσίων υπαλλήλων. Να μην αναφέρω και δεκάδες άλλα προνόμια που διατηρούν τονίζοντας ότι η δημοκρατία είναι ακριβό πολίτευμα.

 23. akenaton avatar
  akenaton 07/04/2013 14:30:31

  Συμφωνώ σε όλα εκτός της προτελευταίας παραγράφου. Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς η οικονομία μας καταστράφηκε για να διασωθούν προσωρινά οι ΔΥ. Και λέω προσωρινά επειδή σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν απώλειες και ανάμεσά τους. Στην περίπτωση που αποφασίσουμε να απολύσουμε ένα μέρος τους αρχίζοντας από τους επίορκους και τους τεμπέληδες, ίσως διασωθούν στην πλειοψηφία τους. Στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας, δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των ΔΥ θα μείνει χωρίς δουλειά ή θα πληρώνεται με "χαρτάκια" χωρίς αντίκρυσμα. Αν ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του είχε τα κότσια με την μία να απολύσει τότε (αρχές 2010) ικανό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων (δεν μπορώ εκ των υστέρων να πω πόσους), σήμερα η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα, κατά την γνώμη μου θα είχε μπει ήδη σε αναπτυξιακή τροχιά.

 24. mara avatar
  mara 07/04/2013 18:35:46

  Σε ότι αφορά τα κόμματα νομίζω είναι φανερό ότι συμφωνούμε. Η διαφωνία μου είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Η λύση που επιλέχθηκε ήταν η καλύτερη για τη Γερμανία και τα συμφεροντά της. Απο την αγορά ομολόγων Ελλάδας και Πορτογαλίας έβγαλε 40δις και 15δις η ΕΚΤ.
  2.Ο Παπανδρέου τη δεδομένη στιγμή ειχε δυνατό χαρτί διαπραγμάτευσης αφού όλες οι τράπεζες της ευρωζώνης ήταν εκτεθημένες σε ελληνικά ομόλογα.
  Για να μην πώ για τη Μέρκελ που θα μπορούσε να διαλέξει άλλο δρόμο απο αυτόν της αγρίας λιτότητας οπως εκδοση ευρωομολόγων και απ'ευθείας δανεισμού απο την ΕΚΤ σε περίπτωση έσχατης ανάγκης. Αλλωστε ένας απο τους βασικούς στόχους της ΕΕ άρα και της ευρωζώνης ειναι η σύγκλιση των οικονομιών των κρατών μελών της. Μετά την κρίση και την επιλογή άγριων μέτρων λιτότητας αυτο αντιστράφηκε.

 25. Nuernberg avatar
  Nuernberg 07/04/2013 19:00:44

  Μετα απο πολυ καιρο που παρακολουθω το μπλογκ,γραφω για πρωτη φορα για εναν λογο.
  Το τελευταιο σχολιο του ΑΚΕΝΑΤΟΝ 2,30
  ειναι η μια και μοναδικη αληθεια για το πως φτασαμε στο αδιεξοδο σημερα.
  Αν νομιζει καποιος οτι θελω να επηρεασω καποιον,εχω προσωπικα συμφεροντα η κατι παρομοιο λεω μονο το παρακατω.
  Ειναι ηδη πολυ αργα ,το λαθος δεν διορθωνετε.

 26. akenaton avatar
  akenaton 07/04/2013 19:10:19

  1. Το άρθρο του ιδιώτη που λέτε είναι τεκμηριωμένο και γεμάτο παραπομπές σε επίσημα στοιχεία.
  2. Σας το ξαναλέω με όση δύναμη διαθέτω. Στην απογραφή που επικαλείστε ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ, τα ΝΠΙΔ και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. Ο Ιθαγενής παραθέτει τις κατηγορίες, βρέστε μου που είναι οι υπάλληλοι που σας λέω. Τι δεν καταλαβαίνετε πια;

  Ψάξτε στο ΦΕΚ και θα βρείτε την τροποποιητική απόφαση (Σεπτ. 2012) της αρχικής απόφασης απογραφής των ΔΥ του 2010 όπου αναφέρει ρητά πως προστίθενται οι κατηγορίες Υπαλλήλων που σας έγραψα παραπάνω. Ακόμη δεν έχει γίνει απογραφή με την νέα απόφαση !!!! Όταν γίνει θα ξέρουμε ακριβώς πόσοι πληρώνονται από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το νούμερο που μας έδωσε η προηγούμενη απογραφή που επικαλείστε ΔΕΝ το αμφισβητώ. ΔΕΝ περιέχει όμως τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, των ΝΠΙΔ και των πάσης φύσεως Δημοτικών Επιχειρήσεων. Πιο ΣΑΦΗΣ δεν μπορώ να γίνω και η κουβέντα μας τελειώνει εδώ.
  Ευχαριστώ.

  Αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.81/28/οικ. 22624
  Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 2/37345/0004/4−6−2010 (ΦΕΚ
  784/Β΄/4−6−2010) απόφασης των Υπουργών Εσωτερι−
  κών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  και Οικονομικών, «Απογραφή του πάσης φύσεως προ−
  σωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄
  και β΄ βαθμού», όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ.
  2/49931/0004/27−7−2010 (ΦΕΚ 1135/Β΄/27−7−2010) όμοιά
  της.

 27. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 07/04/2013 19:33:56

  1) Τα ομολόγα θα κουρευτούν με το OSI.
  2) Ο ΓΑΠ όντως είχε περιθώρια διαπραγμάτευσης παραπάνω αλλά λιτότητα θα είχες, γιατί δε σε δάνειζε κανείς 24 δις για το πρωτογενές έλλειμμα. Αυτό που θα μπορούσε να καταφέρει είναι η παράταση παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων έως το τέλος του 2015 και παράλληλα να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Τέλος δεν υπήρχε πολιτική χωρίς λιτότητα ούτε στο ευρώ με ευρωομόλογα, ούτε στη δραχμή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.