#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2010 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην κόψη του ξυραφιού για κάλπες

Στην κόψη των πρόωρων εκλογών βρέθηκε προχθές η χώρα με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), ενώ το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μέχρι τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου συζητείται όλο και πιο πολύ στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Παπανδρέου και υπουργοί χειροκροτούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού τα «παρών» των βουλευτών Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου τούς θορύβησαν «Φτάσαμε λίγο πριν από τις εκλογές...» μας έλεγε χθες κυβερνητικός παράγοντας αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν του τελικού αποτελέσματος και εξηγούσε τους λόγους:

- Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να δεχτεί την πρόταση να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αυτό θα σήμαινε επιλογή εκλογών γιατί οι 180 ψήφοι δεν υπήρχαν. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο το απέρριψε λέγοντας ότι «δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας...».

- Ομως όσο διεξαγόταν η ψηφοφορία και ξεκίνησαν τα πράσινα «παρών», άρχισαν να ζώνουν τα φίδια την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερες και έφερναν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του σε οριακό σημείο, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης, ακόμα κι αν πέρναγε το νομοσχέδιο με ψήφους του ΛΑΟΣ. Ενας από τους λόγους που η διαγραφή των τριών έγινε πριν λήξει η ψηφοφορία, ήταν να σταλεί το μήνυμα και σε όσους δεν είχαν ψηφίσει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για όλα. «Ο πρωθυπουργός ήταν ο πιο ψύχραιμος απ' όλους...» μας είπε ένας εκ των συνομιλητών του εκείνες τις ώρες, σημειώνοντας ότι θέλει να διαγράψει κι από το ΠΑΣΟΚ τους τρεις βουλευτές.

«Νέο ξεκίνημα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέγαρο Μαξιμου φτάνουν εισηγήσεις να πάρει ο πρωθυπουργός αμέσως δραστικές πρωτοβουλίες οι οποίες: πρώτον να σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού και την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου στις 19 Μαΐου. Δεύτερον, να απαντούν στις απαιτήσεις των πολιτών περί τιμωρίας όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας.

- Ως προς το πρώτο, κυβερνητικές πηγές χθες μας επιβεβαίωναν ότι υπάρχουν εισηγήσεις για ανασχηματισμό, όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει ή μοιραστεί με κανέναν τις σκέψεις του. Τόνιζαν ωστόσο ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να φέρει τους επόμενους μήνες πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ανάλογες απόψεις περί ανάγκης ανασχηματισμού εκφράζονται κι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών μας έλεγαν χθες ότι και υπουργοί θέλουν να αλλάξουν υπουργεία και πολλά κενά έχουν εντοπιστεί σε ορισμένα υπουργεία που πρέπει να καλυφθούν...

- Ως προς το δεύτερο, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το μήνυμα προχθές στη Βουλή ότι θα στείλει στον εισαγγελέα όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα. Επ' αυτού είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μ. Παπαϊωάννου, που συμμετείχε προ ημερών και σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Είπε ότι «δεν υπάρχουν παραγραφές για πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση του Βατοπεδίου», ενώ για τη Ζίμενς είπε ότι ακόμα κι αν υπάρχουν παραγραφές, θα πρέπει να ονοματιστούν ποιοι τα πήραν. «Οι εξεταστικές επιτροπές να πουν ποιοι είναι οι κλεφτες, από όποιο κόμμα κι αν είναι» είπε.

Εύθραυστη

Στο μεταξύ είναι πλέον εύθραυστες οι ισορροπίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει και των κρίσιμων και δύσκολων ψηφοφοριών που ακολουθούν, όπως είναι αυτή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο οι τρεις διαρροές από την ψηφοφορία, είναι και το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν πια τα λόγια τους και καταλογίζουν στην κυβέρνηση και στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο καθυστερήσεις και λάθη. Την περασμένη Τετάρτη βγήκαν τα μαχαίρια στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών (βλέπε ρεπορτάζ στο φύλλο της Πέμπτης).

Το τραύμα που δέχτηκε προχθές η Κ.Ο. με το «παρών» των τριών βουλευτών μπορεί για την ώρα να μη συνιστά απειλή δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι ακόμα μεγάλη (157 εδρών), όμως μπορεί να μειωθεί δραστικά με την παραμικρή αφορμή. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο μήνες στην πόρτα της εξόδου είχαν φτάσει και οι Χ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=159932

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 08/05/2010 14:20:51

  Ότι και να κάνει είναι τελειωμένος. Η φθορά του ξεκίνησε πριν να κλείσει χρόνο στην εξουσία και είναι ταχύτατη.

  Μιλάει για διπλές εκλογές το Νοέμβρη. Μακάρι να τις κάνει. Ακόμη κι αν κερδίσει θα βρεθεί με 151 βουλευτές και πολλοί είναι. Μετά θα δει τι εστί βερίκοκο.

 2. BlueSky avatar
  BlueSky 08/05/2010 14:23:56

  Το πασοκοκάναλο mega, αποτελεί πλέον τη ναυαρχίδα προώθησης του προφίλ της ντορίτας. Πάντα αποτελεί τη δεύτερη είδηση μετά τον γιωργάκη. Εσύ siemens που είσαι να την υποστηρίξεις; Η πανφημολογούμενη νέα ιδρύτρια κόμματος, χρεάζεται την έδρα, γιατί πρέπει να δουλέψει λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης(χαχαχα! έχει ανάγκη τα χρήματα).
  Ένας έντιμος πολιτικός, όταν δεν μπορεί προσφέρει λύσεις παραδίδει τα όπλα (την έδρα του) και αποσύρεται. Με το ''ναι'' της δεν πρόσφερε λύση, ήθελε να κάνει αντιπολίτευση στον Πρόεδρο. Άλλωστε, οι πολιτικές της θέσεις, προσιδιάζουν σ' αυτές του γιωργάκη, οπότε δεν τη χρειάζεται η χώρα, αρκέτα πάθη τραβάμε ως τώρα.

 3. sauraki avatar
  sauraki 08/05/2010 14:57:39

  ο πρωθυπουργός ήθελε να το περάσει όπως όπως γιατί για αυτό δούλευε όλους αυτους τους μηνες. Δε θα ήθελε με τίποτα να δείξει στους Αμερικάνους αδυναμία. Επίσης να ξέρετε πως όλο το νταβαντούρι δε γίνεται για την οικονομία αλλά για τα εθνικά θέματα. ουσιαστικά δηλαδή ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ!!!

 4. Νικος avatar
  Νικος 08/05/2010 15:06:55

  Μέσα η Αντζελα Δημητρίου έξω ο Παύλος Ψωμιάδης. Ωραίο το δούλεμα...

 5. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 08/05/2010 15:41:16

  Η ΕΝΕΤ ("Ελευθεροτυπια") με το δημοσιευμα της αυτο επιχειρει να βαλει στην παντα τους πριγκιπες Νικολαο και Αντρικο. Ακους εκει, ο πρωθυπουργος "δεν εχει μοιρασθει τις σκεψεις του (για τον ανασχηματισμο) με κανεναν". Ειναι δυνατον ποτε να αγνοει το πραγματικο υπουργικο συμβουλιο που ειναι τρεις και ο κουκος, ο Γιωργακης, δηλαδη, ο Νικος και ο Αντρικος, υπο την προεδρια της μαμας?

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 08/05/2010 16:00:58

  Εξαλουθω να εχω επιφυλαξεις για την αυθεντικοτητα της κινησης των τριων.Ο Οικονομου απο χθες δηλωνει Πασοκ κατι που σημαινει οτι αλλες διφοροποιησεις δεν θα εχει.
  Και πρεπει ο κοσμος να σκεφτει και κατι αλλο.Ο ΓΑΠ ηξερε οτι εκεινη τη μερα ο Σαμαρας θα διαγραψει την Μπακογιαννη.Οποτε γιατι να μην προσπαθουσε να επισκασει την αποφασιστικοτητα Σαμαρα με μια αναλογη κινηση:
  Καχυποψια στο max;Απο το Πασοκ ολα να τα περιμενει κανεις.

 7. GreenHorses avatar
  GreenHorses 08/05/2010 16:58:03

  «αυτό θα σήμαινε επιλογή εκλογών γιατί οι 180 ψήφοι δεν υπήρχαν»

  Η Θοδώρα μας είπε ότι υπήρχαν κάτι θα ξέρει θα έχει καμιά 10αριά φωστήρες καβάτζα.

 8. otiprepei avatar
  otiprepei 08/05/2010 17:55:57

  Νομίζω οτι πάμε για κόμμα ΓΑΠ, Ντόρας, Καρατζαφέρη αλλά θα το φέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειαστούν την ψήφο, και δεν θα είναι ούτε μέσω οικουμενικής. Θα έχει διευρυμένη πλειοψηφία με 150+ βουλευτές της CIA. Μακρά παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας με αθρόες ελληνοποιήσεις, πλήρως κατευθυνόμενες ένοπλες δυνάμεις, Τούρκικη παρουσία στο Αιγαίο, Θράκη κτλπ. γκρίζα εθνοπολιτική κατάσταση στη Μακεδονία και μεγάλες Εκκλησιαστικές ρήξεις, πιθανό σχίσμα, έξαρση των παραθρησκευτικών οργανώσεων. Όλα αυτά μέχρι να αηδιάσουμε εντελώς με το υπάρχων πολιτικό μοντέλο, της ΑριστεροΚεντροΔεξιάς και να τους πάρουμε όλους με τις κλωτσές μέχρι τα σύνορα ή τη θάλασσα, οτι βρίσκεται ποιό κοντά.

  Διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ΙΙ. Αυτή τη φορά στο ποιό μεσογειακό της και κοσμοπολίτικο χώρο της Ελλάδας.

 9. Misha avatar
  Misha 08/05/2010 18:44:56

  Ο Τσολάκογλου πέθανε από καρκίνο στη φυλακή, καταδικασμένος σε θάνατο.

  Ο ΓΑΠ μάλλον θα φύγει, προνοία της πρεσβείας της χώρας του.

 10. Αγγελος avatar
  Αγγελος 08/05/2010 19:34:40

  Καιαν γίνει ανασηματισμός τι θα αλλάξει έτσι και αλλιώς κυβέρνηση δεν υπάρχει οι υπουργοί είναι της πλάκαςτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε ήδη προχθές εκτός αν πρέπει να γίνει υπουργός και κανένας του ΛΑΟΣ ως αντάλλαγμα των υπηρεσιων τους .Να δω να διαχωρίζουν την θέση τους έστω και με παρών Παπουτσής ,Σκανδαλίδης και να τρελλαθώ ,άνθρωποι του συστήματος και πολιτικής ψευτιάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.