#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2010 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην “κυβέρνηση του μεσονυκτίου” ταιριάζουν υπουργοί... βαμπίρΤην είπαν κυβέρνηση στα μαύρα μεσάνυχτα, την είπαν κυβέρνηση του μεσονυκτίου, είπαν ότι της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.

Αυτό που δεν είπαν είναι ότι είτε μέχρι προχθές είτε από σήμερα πρόκειται για κυβέρνηση βρικολάκων. Διότι, την ώρα που ορκίζονταν τα νέα μέλη, στις Βρυξέλλες ο αμετακίνητος Γ. Παπακωνσταντίνου, μας έπαιρνε τα μέτρα για το χειμώνα. Αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα εκτοξεύσει το κόστος για τη ζεστασιά στα σπίτια μας.

Παράλληλα, σκέφτονται και άλλους τρόπους για να μας πιουν το αίμα. Όπως για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ή δύο μονάδες για τον χαμηλό συντελεστή ή ακόμη και ενιαίο συντελεστή στο 15%.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι ένα σενάριο που εξετάζεται με προσοχή και σοβαρότητα. Το χαρακτήρισε μάλιστα δίκαιο μέτρο διότι θα υπάρξουν, λέει, άλλα μέτρα ενίσχυσης με βάση τα εισοδήματα, τα τετραγωνικά κ.λπ.

“Απόφαση τέτοιου είδους θα ληφθεί μόνο αν μπορούμε να διασφαλίσουμε... ότι είναι το δικαιότερο από όλα τα μέτρα, ότι υπάρχει σαφέστατος μηχανισμός αναδιανομής, ο οποίος βασίζεται σε εισοδηματικά κριτήρια, σε κριτήρια τετραγωνικών μέτρων και σε γεωγραφικά κριτήρια”, είπε.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τόνισε ότι θα γίνει προκειμένου να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο. Επειδή είναι ανίκανοι να πιάσουν τους λαθρεμπόρους θα πιάσουν όλους τους Έλληνες από το λαιμό, δηλαδή. Είπαμε μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά όχι κι έτσι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/09/2010 22:57:31

  Η εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα μας ασχολείται κυρίως με τα αποτέλεσμα της κρίσης του χρέους ή τους λανθασμένους χειρισμούς που κατά γενική εκτίμηση οδήγησαν την Ελλάδα στην ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι.
  Τα γενικότερα όμως αδιέξοδα της εποχής μας είναι και αποτέλεσμα της κρίσης των δημοκρατικών θεσμών, την αλήθεια αυτή επιβεβαιώνουν άπειρα παραδείγματα. ΄
  Αν, για παράδειγμα, η δημοκρατία λειτουργούσε σωστά η χώρα θα έπρεπε ήδη να έχει πάει σε εκλογές και αυτό επειδή το πασοκ εκλέχθηκε με διαφορετική ατζέντα από αυτή που εφαρμόζει σήμερα.
  Πιο συγκεκριμένα, μετά τις εκλογές στο οικονομικό πεδίο κυριάρχησαν η λογική και οι αξίες που καταργούν την κάθε διαφορετική άποψη, έτσι φτάσαμε να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.
  Στην πραγματικότητα, το ασφυκτικό κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που διαμορφώνει το μνημόνιο ωφελεί τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα που έχουν τη δυνατότατα να εκμεταλλεύονται σε μεγαλύτερο βαθμό τους θεσμούς και τον πλούτο που παράγει η χώρα. Όλα δείχνουν ότι η προσέγγιση της ανάπτυξης γίνεται μέσω της οικονομικής μεγέθυνσης και διάχυσης από κάτω προς τα πάνω με άμεσο αποτέλεσμα η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή εισοδήματος και το ήδη διαθέσιμο εισόδημα χάνεται από τον πληθωρισμό και τους υπέρογκους έμμεσους φόρους να συμπιέζονται διαρκώς προς τα κάτω.
  Επίσης, στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων που μας αφορούν βασικό ρόλο συνεχίζουν να έχουν τα διαπλεκομενα πρόσωπα και τα οργανωμένα συμφέροντα, τα χαμηλά στρώματα του πληθυσμού δεν μπορούν να ελέγξουν, μπορούν μόνο να υποστούν, έτσι οι θεσμοί λειτουργούν ως εργαλείο εξυπηρέτησης «μελών» ... με τους «αρεστούς» της τρόικας να έχουν το γενικό πρόσταγμα.
  Tο άλλοθι για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας και η δημιουργία κράτους δικαίου υπέρ του πολίτη! αν όμως παρακολουθήσουμε από κοντά κάθε εξέλιξη και πρωτοβουλία εύκολα θα καταλήξουμε να πούμε ότι η πολιτική λειτουργία αντανακλά την άποψη που λεει ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν μέσω του κοινωνικού εκφοβισμού και της επικοινωνιακής προπαγάνδας . Πως όμως μπορεί να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τους πολίτες μια οικονομική πολιτική που σε όλες τις διαστάσεις της δεν έτυχε δημοκρατικής επικύρωσης;
  Αν μπορούμε να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση τότε είναι σίγουρο ότι σύντομα θα φτάσουμε, ως χώρα, να δεχτούμε και την αναστολή του δικαιώματος ψήφου στο πλαίσιο του συμβουλίου της Ευρώπης, μια ιδέα που εδώ και καιρό υποστηρίζει η Γερμανία ως ποινή για τις χώρες με άσχημα δημοσιονομικά . Το περίεργο εδώ είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε βιώσει τη μεγαλύτερη μεταφορά κεφαλαίων από τους παραγωγικούς τομείς στους χρηματοπιστωτικούς και η οικονομική κρίση προκλήθηκε από την κατάρρευση της χρηματοπιστωτικής οικονομίας, μιας οικονομίας που έχει στηριχθεί με δημοσιονομικά μέτρα και αλλά που έλαβαν οι κυβερνήσεις [σκάνδαλο του χρηματιστήριου στην αρχή της δεκαετίας, πακέτα στήριξης των τραπεζών, διευκόλυνση των ελληνικών τραπεζών σε ρευστότητα από την ΕΚΤ. κ.α.] Ως γνωστό οι προαναφερθείσες οικονομικές εξελίξεις συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των δημόσιων χρεών και συνεπώς επηρέασαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ..
  Μπορεί όμως η ίδια πορεία που ανασχηματίζεται για να «τρέχει» άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα να συνεχιστεί για πολύ;

 2. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 07/09/2010 23:02:59

  Είπαμε μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά όχι κι έτσι

  Θελω να μου εξηγησουν πως οι μισθοι απο 12000€ εως και 25000€ θεωρουνται υψηλοι και προνομιακοι για οικογενειες με αρκετες υποχρεωσεις.
  Εχουν τελικα απιστευτη αναλγησια μεσα τους.
  ο χειμωνας θα ειναι δυσκολος για ολους

 3. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 08/09/2010 00:57:58

  Βασιζόμενος στα λεγόμενα του γίγαντα της οικονομίας, του καινοτόμου υπουργού μας που έρχεται στις Βρυξέλλες με το κεφάλι χαμηλά και ΠΟΛΥ ΣΚΥΦΤΑ για να γλυτώσω το ΦΠΑ και να πάρω χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης βάζω πετρέλαιο στην Εκάλη και δηλώνω τη διεύθυνση του χωριού μου στη Τρίπολη?

  Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!

  ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΟΥ!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΑΡΚΑΣ 08/09/2010 01:20:29

   και που εισαι ακομα!!που λεει η θεια μου η κυρα Φωτουλα!!!

 4. ouf avatar
  ouf 08/09/2010 10:28:41

  Με τους μισθούς μας που μας έφαγε και τις αυξήσεις τι θα γίνει?

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ouf 08/09/2010 13:19:58

   Σε μπαι πας,τεχνητά μέλη και χημειοθεραπείες να τα φάει.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ouf 08/09/2010 13:46:30

   θα αγορασει καινουργιο ποδηλατο υπερηχιτικο και κανω με αυτοματο πιλοτο

 5. τζετ λαγκ avatar
  τζετ λαγκ 08/09/2010 16:08:26

  Το καλύτερο το είπε ο Τράγκας στο Αλτερ εχτές.
  "Κυβέρνηση τζετ λαγκ", λόγω της καθυστέρησης της ώρας με Αμερική..εξ ου και το υπουργικό που προέκυψε μεσάνυχτα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.