08/02/2010 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην κυβέρνηση σκέφτονται τώρα πως θα περάσουν τα μέτρα που εξήγγειλαν

Στο χωριό σας ξέρετε πως λένε όποιον δε μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα.

Στο ΠΑΣΟΚ πώς λένε αυτόν που ενώ έχει ανακοινώσει περικοπές επιδομάτων ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι αυτό πολύ δύσκολα μπορεί να το κάνει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου αναλώθηκε ακριβώς στον τρόπο που θα βρεθεί ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση για μείωση των επιδομάτων διότι τα συγκεκριμένα επιδόματα σε εφοριακούς, τελωνειακούς, υπαλλήλους του δημόσιου τομέα κ.λπ είναι θεσμοθετημένα με διατάξεις νόμων και προεδρικά διατάγματα και δεν μπορούν να κοπούν έτσι απλά.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας “τάισαν” τα ρετιρέ για να τα έχουν καλά και να παίρνουν τις ψήφους τους, είτε είναι δικαστικών είτε εφοριακών κ.λ.π.

Εδώ τίθεται θέμα απλής διαχείρισης. Δεν ήξεραν δηλαδή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και η ΑΔΕΔΥ θα πάει στα δικαστήρια και θα δικαιωθεί μάλιστα διότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η οικονομία;

Ή μήπως ετοιμάζονται να κάνουν καμιά κωλοτούμπα και επικαλούνται προβλήματα με τους νόμους;

Όπως και να έχει την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές και ο τρόπος που θα γίνουν αυτές. Είτε θα τα πάρουν πάλι πίσω, όπως κάνουν σε μια σειρά καίριων θεμάτων, είτε θα βρουν καμιά τρύπα στο νόμο και θα τα περάσουν. Θα ξεχάσουν, όμως, τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τα επιδόματα που παίρνουν οι πολιτικοί και οι υπάλληλοι στα γραφεία τους όπως και οι 16 μισθοί στη Βουλή; Κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 08/02/2010 21:21:43

  Μηχανεύονται κόλπα και πονηριές για να ρίξουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, όταν τόσα χρόνια έχει βουΐξει ο τόπος από τον χρηματισμό των πολιτικών και την ώρα που παίρνουμε πανάκριβα δάνεια δίνοντας προμήθεια για spreads αδιανόητου ύψους.
  Οι οικονομικοί "εγκάφαλοι" του κινηματοκόμματος ας ετοιμάζονται για χοντρή χλαπάτσα. Ο κόσμος βράζει και δεν σώζονται με πλαστά γκάλοπ και δήθεν διαφωνίες στελεχών-συντρόφων στα παράθηρα καναλιών. Το μόνο που θα τους σώσει είναι να εκτοξευτούν οι τίμες του γιαοθρτιού, των αυγών και των λαχανικών. Θα πέσει πολύ ντομάτα.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 21:29:26

  Γενικά είμαι απαισιόδοξος από το 2004 και μετά. Τότε μου πρωτομπήκε η ιδέα ότι η καημένη η Χώρα τελειώνει, τουλάχιστον όπως την ξέραμε μερικοί από εμάς. Πρόλαβα την Ελλάδα πριν το 1981... Δεν ήταν τέλεια, ο κόσμος δεν ήταν πλούσιος, ναι υπήρχε καταπίεση και «βία και νοθεία», και η επαρχία είχε κόσμο που δούλευε από το πρωί ως το βράδι για ένα κομμάτι ψωμί, και η Αθήνα δύσκολη, αλλά η Κυψέλη ήταν μια ωραία γειτονιά και η Φωκίωνος Νέγρη ένας ωραίος δρόμος... Αν μάλιστα είχες και κανένα τάλληρο για παγωτό, ήσουν και ο πιο ωραίος.

  Δεν είχαμε ξανθειές τότε, και το σχολείο ήταν όλο άγχος, καθόλου ...Μοντεσοριανό. Και ο Υμηττός ήταν μια απόλαυση, έπαιρνε αυτό το μενεξεδένιο χρώμα που έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη την Πόλη. Το Ηράκλειο είχε τον καπετάν Μιχάλη, η Μυτιλήνη την δασκάλα με τα χρυσά μάτια, και η Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτη Βυζαντινό μυστικισμό. Μπορεί να μην είχαμε πολύ ψωμί, ή πολλή ελευθερία, αλλά είχαμε την ψευδαίσθηση της παιδείας και αξιών και ήθους, που δεν καταλαβαίνουν όσοι γεννήθηκαν μετά το 1990...

  «Πατριωτικό καθήκον» η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σώωωπα... Νόμιζα πατριωτικό καθήκον ήταν η υπεράσπιση της Πατρίδας.

  «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» Χμμμ... ποιούς να ρωτήσω στο θέμα αυτό; Τον Βενέζη, τον Καραγάτση ή τον Μυριβήλη; Μπά.. τον Ελύτη. Σε αυτόν καταφεύγω όταν έχω τέτοιες απορίες.

  βγήκε κάποιος καθηγητής στην Γενεύη και είπε ότι είναι αδικαιολόγητη η στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν έχει πια σημασία τι στάση έχουν οι αγορές στην Ελλάδα. Όσοι είναι κάτω από 30 χρονών, ξέρουν άλλοι Ελλάδα από όσους είναι «μεγάλοι». Η Ελλάδα που ήξερα ήταν φτωχή, αυτάρκης στην ανέχειά της και υπερήφανη, ακόμα και όταν είχε το κεφάλι κάτω. Εκτός από τον Ελύτη, είχε και τον Ρίτσο... Τωρα έχει την Πάνια και την Μενεγάκη...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 08/02/2010 22:32:59

   Εχεις απόλυτο δίκαιο, όταν το πνεύμα πλέον καταντά επιδοτούμενο τότε δεν έχουμε ρήμα αλλά λίμα, για παράθυρα αντί πνεύμα και αναγνώριση αντί καταξίωση.
   Η Ελλάδα που έπεσαν δις € από κοινοτικά πακέτα που στην πορεία έγιναν οικογενειακά, που από τον Μάνο στον Καρβέλλα και από την Μαλβίνα στην Πάνια, δεν αναζητεί πλέον Ιθάκη αλλά νεκροκρέβατο.

   Ο χειρούργος επιμελητής παίρνει λιγότερα πό την καθαρίστρια της ΔΟΥ και ο πιλότος του Αιγαίου δεν βλέπει ούτε στα όνειρά του τις αμοιβές των 16 μισθών κι των πλασματικών υπερωριών του κλητήρα της Βουλής.

   Μεγαλώσαμε διαβάζοντας για δικαστές σαν τον Τερσέτη και Πολυζωίδη και ζουμε με δικαστές αναδρομικών λόγω συνταγματικών επιταγών.

   Διάζαμε για πένητες πολιτικούς και ζούμε για πολιτικούς με πένες...

   Σε περιόδους κρίσης δεν μπορούμε να πειράξουμε τα ΔΕΤΕ του .... Καποδίστρια τα ΔΙΒΕΤ των εφοριακών τις αμοιβές των δικαστών και βολευτών τις απολαβές των συνδικαλιστών και τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

   Εχουμε πρόλημα τα Ταμεία αλλά εθελούσια σε ΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΛΠ κλπ

   Λίστες γιατρών που λαδώνονταν από Μ Βρεταννία, εκατομμύρια που έκαναν βόλτα από SIEMENS, πλαστά τιμολόγια ΜΜΕ, πλαστές εγγυητικές ασφαλιστικών, αλλά φταίνε οι κερδοσκόποι.

   Μια χολεριασμένη χώρα που τρώει τα παιδιά της στα φροντιστήρια, στα ράντζα, στα ρουσφέτια, αλλά φταίνε οι συνωμότες οι κερδοσκόποι οι άλλοι.

   Δεν φταίνε όσοι από το 1981 έως σήμερα επέτυχαν μια αύξηση +480% του χρέους των ελλειμμάτων των φαγωμένων αλλά φταίνε οι μισθωτοί οι εργαζόμενοι οι άλλοι

   Πάντα αυτοί οι άλλοι που ποτέ δεν ονοματίζονται.

   ΥΓ

   Σε περίοδο κρίσης κύριοι χρειάζονται @ρχίδι@ κύριοι πολιτικοί και επειδή σαν σήμερα είναι ο θάνατος του Ξυλούρη:

   -κόψτε όλα τα επιδόματα στο Δημόσιο, σας το λέω εγώ ένας Δ Υπάλληλος, αμοιβές μόνο ότι ορίζει ο 3205
   -κόψτε κατά 50% τις επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες σε ΜΚΟ, Μέγαρα, Ιδρύματα κλπ
   -οι συντάξεις ανταποδοτικές: εθνική σύνταξη 500 € και από εκεί και πάνω εισφορές -> σύνταξη με καθορισμό κατώτατης σύνταξης για όλους και τους τωρινούς και τους αυριανούς και δεν χρειάζεται αύξηση των ορίων θα είναι περιττή
   -online ταμείο-ιατρός-ασφαλισμένος-φαρμακείο: ξέρω ότι είναι αδιανόητο στη χώρα που online έχει τον τζόγο αλλά θα γλιτώνατε δις

   Ξέρω ότι δεν θα γίνει τίποτα, που να πειράξει κάποιος την τσέπη του και να τα βάλει με τα αφεντικά του

   Οπότε δεν θα γίνει τίποτα για άλλη μια φορά και όλοι εμείς θα επαναχρηματοδοτήσουμε το αιώνιο πάρτυ σας στην υγειά των αιωνίων υποζυγίων που έχουν την τιμή να αποκαλούνται Πολίτες στο προτεκτοράτο πουν λέτε ότι ασκείται το κληρονομικό δικαίωμα διοίκησης...

 3. Poisonous avatar
  Poisonous 08/02/2010 22:08:00

  Πόσο δίκιο έχεις.... Η χώρα που αναφέρεσαι είναι η χώρα του «Πτωχός Πλην Τίμιος». Η χώρα που να ναυπηγεία πέρναν δουλειές από την Άπω Ανατολή και που ο Έλληνας έχαιρε σεβασμού. Κρίμα.

 4. skeptiki avatar
  skeptiki 08/02/2010 22:12:00

  Αρχαιοπτέρυγα πως κατάφερε η γενιά που διάβαζε Ελύτη και Ρίτσο να οργανώσει επίσημο κίνημα λαμογίων μπορείς να μου πεις? Είναι η γενιά που ξερογλύφεται στα κότερα.... που ήταν η παιδεία που πήραν? Εξαντλήθηκε στο όνειρο της bmw και της καγιέν? Πως κατάφερε αυτή η γενιά να γίνε τόσο γελοία ξιπασμένη?

  • Orestios avatar
   Orestios @ skeptiki 08/02/2010 22:21:38

   Δεν είχαν παιδεία από τα σπίτια τους σκεπτική. Όλο αυτό που πουλούν είναι αμπαλάζ, δεν είναι παιδεία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ skeptiki 08/02/2010 22:47:36

   Εγινε γιατι οι ιδεες της αριστερας ειναι ανεφαρμοστες.
   Η γενια του Ελυτη,Ριτσου,Θεοδωρακη κλπ πηγε προς τα αριστερα και επειδη ηδη ο κομμουνισμος φαινοταν αποτυχημενος φουσκωσε το ΠΑΣΟΚ.
   Οταν εγινε φανερο οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εφερνε κανενα σοσιαλισμο το μονο που εμενε ηταν το ατομικο βολεμα.
   Κατα βαθος εγινε οτι και στην Ανατολικη Ευρωπη σε μικροτερο βαθμο με δημοκρατικο τροπο βεβαια.Τη στιγμη που ενα σοσιαλιστικο ρευμα χανει την πεποιθηση του οτι φτιαχνει ενα καλυτερο κοσμο -και αυτη η στιγμη παντα ερχεται - αρχιζει η μαζικη διαφθορα καθως οι αστικες αξιες εχουν υποχωρησει και δεν εχει μεινει τιποτα στη θεση τους.Οπως δηλαδη στη Ρωσια βγηκαν απιθανες μαφιες απο τους κολπους του κομματος ετσι και εδω γεμισε λαμογια ο τοπος.

  • Green St avatar
   Green St @ skeptiki 09/02/2010 01:49:52

   Aρχαιοπάτηρ θα διαφωνήσω μαζί σου. Τι φταίνε τα παιδιά που γεννήθηκαν το 75 & το 80 όπως λές. Έτσι τα μεγαλώσατε. Με αυτό το σύστημα αξιών.
   Και τώρα καλούνται (κυριώς αυτοί) να αποπληρώσουν μια σειρά δανείων που πήραν οι πατεράδες τους, μέσω κυβερνήσεων που αυτοί ψήφισαν, να ζήσουν με λιγότερα χρήματα από αυτά που ζούσαν οι γονείς τους, να εργαστούν περισσότερα χρόνια και περισσότερες ώρες καθημερινά.
   Και αν εσείς οι άνω των 50 τα κάνατε όλα τόσο καλά τότε γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να παράγουμε προιόντα ή υπηρεσίες;; ΠΟυ θα εργαστούν αυτοί οι άνθρωποι;;
   Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Αν η γενιά του Ρίτσου κ του ΕΛύτη ήταν τόσο φανταστική όπως την περιγράφεις δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

 5. skeptiki avatar
  skeptiki 08/02/2010 22:18:09

  Ά... και τα μέτρα που παίρνουν πολύ πρωτότυπα είναι .... σταθερά τα ίδια ζητάνε όλως τυχαίως πάντα οι μεγάλοι "διεθνείς οργανισμοί" Τι σοφία και πρωτοτυπία !!!! (http://www.balkaninsight.com/en/main/news/25666/)
  IMF Mission Arrives in Belgrade
  ....."In addition to pensions, a central theme of the discussions will be the implementation of rationalisation measures, which the Serbian government decided to implement during the last visit of the International Monetary Fund," Dejlic said at a press conference in Belgrade on Monday. ....
  .........
  ........Serbia has agreed to reduce expenditures for wage payments, i.e. to freeze incomes and pensions in 2010 and also to dismiss redundant employees in the public administration and to adopt a new law on pension and disability insurance......
  Έλα... καλά πάμε.... :) IMF είπαμε?

 6. skeptiki avatar
  skeptiki 08/02/2010 22:19:29

  Ά… και τα μέτρα που παίρνουν πολύ πρωτότυπα είναι …. σταθερά τα ίδια ζητάνε όλως τυχαίως πάντα οι μεγάλοι “διεθνείς οργανισμοί” Τι σοφία και πρωτοτυπία !!!! (w w w.balkaninsight.com/en/main/news/25666 ... για να αποφύγω το monderation)
  IMF Mission Arrives in Belgrade
  …..”In addition to pensions, a central theme of the discussions will be the implementation of rationalisation measures, which the Serbian government decided to implement during the last visit of the International Monetary Fund,” Dejlic said at a press conference in Belgrade on Monday. ….
  ………
  ……..Serbia has agreed to reduce expenditures for wage payments, i.e. to freeze incomes and pensions in 2010 and also to dismiss redundant employees in the public administration and to adopt a new law on pension and disability insurance……

  Έλα… καλά πάμε…. :) IMF είπαμε?

 7. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 08/02/2010 22:19:53

  skeptiki
  Είναι πολύ απλό. Το λές στο σχόλιό σου. "Παιδεία", δηλαδή έλλειψή της. Σε συνδυασμό με τον υπερκαταναλωτισμό.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ ΠΕΤΡΟΣ 08/02/2010 23:32:17

   εμ τότε τι υμνούμε την παιδεία πριν το 80... τι υμνούμε την τέχνη αφού οδήγησε τελικά στα σκυλάδικα σαν τρόπο καταξίωσης? Δεν μπορεί να φταίει μόνο το πολιτικό σύστημα για την απίστευτα άγρια λογική της αρπαχτής... οι πιό επικίνδυνοι γίναν αυτοί που μπορούσαν να αναλύσουν τις "υψηλές" έννοιες και τις "αξίες"

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 22:26:32

  εξαιρετικό ερώτημα. Πιστέυω ότι είναι δημογραφικό. Το 81, άρχισε το ξαναγράψιμο ηθών και εθίμων και αξιών. Όσοι είναι σήμερα πάνω από 50, πρόλαβαν την «προ 81» εποχή. Και είναι δύο ειδών. Οι τέως φουκαράδες που είδαν ψητό και έφαγαν και πίστεψαν ότι έχει κι άλλο κι άλλο, και οι άλλοι, που έμεινα έξω από την πασοκική και εκσυγχρονιστική φιέστα, ή αν την ακούμπησαν την έκαναν με στήριξη από προ-81 αξίες.

  Και φυσικά υπάρχουν όσοι γεννήθηκαν μετά το 75 ή το 80... αυτοί θυμούνται την αγαλλίαση της ελέυθερης ραδιοφωνίας και του έγχρωμου Μεγκα, και την πληθωρική «ξανθειά» Ρούλα Κορομηλά. Το μοντέλλο Ρούλα Κορομηλά έγινε μοντέλλο Νίτρο και οι αξίες του κώ_ου. Δανεικά και φραπέδες χωρίς αξιακό υπόβαθρο. Λεφτά από τα πακέττα Ντελορ, χωρίς παιδεία. Έυρωπαϊκή ενοποίηση χωρίς ήθος. Γραβάττες Hermes με μυκητες στα νύχια.

  Βασικά γίναμε πλούσιοι με ψέμματα, περα από τις δυνατότητές μας. Δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω, νεόπλουτοι χωρίς protestant ethic. Όχι ότι ξέρω τίποτα από Max Weber, αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου μα καθόλου της μοδας εδώ.

  Νεοπλουτισμός, διαφορά, έλλειψη αξιών και παιδείας. Προσωπικά, πιστέυω ότι φταίει η παιδεία από τα χρόνια του Πασόκ, και το ήθος δυό πολιτικών: Του Επίτιμου και του Ανδρέα.

 9. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 08/02/2010 23:24:13

  ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλούστερα!
  Οι Έλληνες δεν θα πάψουν να διακατέχονται από το μετακατοχικό σύνδρομο του πειναλέου που αρπάζει την ευκαιρία ή κάνει το σκατό του παξιμάδι για να μπεί στη νομενκλατούρα που τον φτύνει.
  Όταν η Κυψέλη ήταν όλα τα λεφτά εμείς που συνδιαλεγόμαστε εδώ είχαμε νοικιάσει ένα δυαράκι στην Σκοπέλου... ας πούμε και χαιρόμασταν την Αθήνα.
  Τα λαμόγια που και τότε υπήρχαν δεν έπαιρναν το παγωτό τους στη Φωκίωνος αλλά στο Καβούρι που εμείς δεν ξέραμε κατά πού έπεφτε. Και όταν αγοράσαμε το δυαράκι στη Σκοπέλου αυτοί είχαν ήδη φύγει για Εκάλη ή για Βούλα.
  Όση παιδεία και αν αποκτήσαμε εκεί στην Κυψέλη, τώρα δεν έχουμε τί να κάνουμε το δυαράκι που χρυσοπληρώσαμε.
  Το μόνο που έμεινε είναι οι φόροι του.
  Το παραμύθι πάντα ίδιο είναι, εμείς αργούμε να μπούμε μέσα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Βρασίδας 08/02/2010 23:34:59

   θίγεις άλλο θέμα: Γιατί η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη του Δυτικού κόσμου που το κέντρο και μετά τα προάστεια και μετά τα εξωτερικά προάστεια, υποβαθμίζονται ανεπιστρεπτί;

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Βρασίδας 08/02/2010 23:46:57

   ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά χάρηκα όπως το έθεσες. Παρατήρησα λοιπόν αφού έφυγαν οι επώνυμοι από Κυψέλη και Κολωνάκι για τα προάστεια, μαι φοβερή απαξίωση του κέντρου προ 20ετίας περίπου, μετά ένα έντονο ενδιαφέρον για Ψυρρή, Μεταξουργείο κλπ και υπέθεσα τότε ότι αποκαταστάθηκε η τάξη γιατί σε καμμία ευρωπαική χώρα δεν έχει απαξιωθεί το κέντρο της. Θεώρησα δε ότι όσοι τότε επένδυσαν εκεί κονομήσανε κατά το κοινώς λεγόμενο. Μάλιστα υπήρχε νια φήμη ότι εβραίοι επιχειρηματίες είχαν αγοράσει πολλά ακίνητα εκεί.
   Για μια δεκαετία με πολύ προσπάθεια κάτι κινήθηκε, κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αλλά τώρα πια μια από τα ίδια.
   Η Αθήνα πάει στο Χαλάνδρι και στη Γλυφάδα να ψωνίσει.
   Αλήθεια γιατί αυτή η απαξίωση του κέντρου μιας πρωτεύουσας; τραγικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.