#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2013 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην κυβέρνηση αναζητούν διέξοδο από το δυσάρεστο κλίμαΠρο ημερών έγινε μεγάλη συζήτηση στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις και την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό. Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν παραδοθεί μυστικές μετρήσεις και τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για την ΝΔ.

Οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν για πολλούς λόγους, ενώ η δικομματική κυβέρνηση οδεύει σε μια διαπραγμάτευση με την τρόικα, από την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα χάσει ή θα κερδίσει.

Μέχρι στιγμής πάντως το σύνολο της κοινωνίας, ακόμα και εντός της ΝΔ, παραμένει σε αντιμνημονιακή γραμμή και αποτυπώνεται και στις μετρήσεις. Βέβαια στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει και η απόσταση ανάμεσα στις δηλώσεις για μια δημοσκόπηση και στην πραγματικότητα που αυτή περιγράφει.

Η ανησυχία που προκαλούν οι μετρήσεις στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης φαίνεται εναργώς και μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού, όταν είναι κατ’ ιδίαν και συνομιλούν ανοικτά, χωρίς φόβο και ενδοιασμούς.

Η αγωνία είναι έκδηλη, ειδικά μετά από το κακό κλίμα που υπάρχει στην εκλογική και κοινωνική βάση λόγω της ταύτισης με το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη κάλυψη που του δίνει η ΝΔ.

«Δεν θέλουμε ηττοπάθειες» διαμηνύουν οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που θεωρούν ότι ναι μεν η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είναι ελεγχόμενη. «Θέλει πίστη και υπομονή. Έχουμε μπροστά μας τη μάχη με την τρόικα και έχουμε δρόμο έως τις ευρωεκλογές» λένε.

Την ίδια στιγμή αρκετοί υπουργοί που δεν είναι και στα καλύτερά τους με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, σε ανύποπτο χρόνο είχαν διαφωνήσει με το αίσθημα ευφορίας που καλλιεργούσαν αρκετοί συνάδελφοί τους αλλά και ο στενός πυρήνας της εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου.

Ορισμένοι μάλιστα από τους υπουργούς υπερθεμάτιζαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους υπέρ της τακτικής της «δύσκολης αισιοδοξίας με ισχυρές δόσεις αγωνίας», ειδικά για την μάχη με την τρόικα, σε προφανή αντίθεση με το μήνυμα που εξέπεμπε το Μαξίμου μέχρι πριν λίγες μέρες για αντάρτικο κατά των πιστωτών.

Στην κυβέρνηση αναζητούν διέξοδο από το δυσάρεστο κλίμα που δημιουργούν όχι μόνο οι φανερές δημοσκοπήσεις, αλλά και οι μυστικές – κυλιόμενες που είναι εν γνώσει της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.

Οι μεγάλες αποκλίσεις στη συναγωγή συμπερασμάτων εκ των πραγμάτων οδηγούν και σε μεγάλες αποκλίσεις στη διαμόρφωση προτάσεων για τις άμεσες ενέργειες προς αναστροφή του δυσάρεστου κλίματος.

Οι περισσότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αν και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, κρίνουν ότι «μπόρα είναι και θα περάσει». Ελπίζουν ότι το κλίμα θα αλλάξει, αν και όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ προτάσσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, όλο και περισσότερο.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί προσεκτικά τα προβλήματα που προκαλεί στην κυβέρνηση του η κλιμακούμενη ενδοκυβερνητική κρίση αλλά ­ όπως λένε οι συνομιλητές του ­ δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως. Αντιθέτως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την γκρίνια», η οποία ενίοτε μπορεί να είναι χρήσιμη και δημιουργική...

Στο Μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη που συνεργάζονται στενά με τον Αντ. Σαμαρά ενστερνίζονται όλο και περισσότερο την άποψή του για το «αναγκαίο κακό» της εσωτερικής γκρίνιας, ενώ κάποιοι βάζουν και θέμα να λύσουν ορισμένοι υπουργοί την ιδιότυπη «λευκή απεργία σιωπής» ­ που τους καταλογίζεται και να στηρίξουν πολιτικά την κυβέρνηση.

Μάρκος Αυρήλιος 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 26/10/2013 11:48:51

  Όσοι βουλευτές και υπουργοί εκλέγονται σε μικρές ή και μεσαίες περιφέρειες, όπου λίθγο πολύ έχουν και προσωπικές σχέσεις με τους ψηφοφόρους ή αυτούς που επηρρεάζουν τους ψηφοφόρους δεν μπορούν να αποστούν του λαϊκισμού και να γίνουν πολύ δυσάρεστοι. Γι' αυτό δεν βγαίνουν ανοιχτά να υποστηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της χώρας, είτε αυτό λέγεται μνημόνιο είτε όπως αλλιώς θέλετε. Αυτό το πρόβλημα για να λυθεί χρειάζεται τόλμη από τους πολιτικούς μας η οποία λείπει σε μεγάλο βαθμό. Όμως αισιοδοξώ διότι κάποιοι το έχουν πάρει χαμπάρι και στο τέλος θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Όταν δε αρχίσει μια έστω και μικρή ανάκαμψη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές αντιμνημονιακές κραυγές θα είναι άνευ σημασίας.

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/10/2013 11:54:08

  Όσοι Υπουργοί δεν αρέσκονται με το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί το Μαξίμου να προάγει, ας κάτσουν να δουλέψουν και να επιτελέσουν τις υποχρεώσεις του θώκου τους, ώστε να μπορούν κι αυτοί να μετέχουν της αισιοδοξίας. Ας σταματήσουν ορισμένοι να χύνουν την καρδάρα με το γάλα, έστω κι αυτό είναι 5 σταγόνες, και ας κοιτάξουν να τη γεμίσουν κι αυτοί λίγο.

  • Αρκάς avatar
   Αρκάς @ TopGunZ 26/10/2013 13:36:58

   Eιλικρινά χωρίς ίχνος ειρωνείας, τα πιστεύετε αυτά που γράφετε;;;;

   • Valantis avatar
    Valantis @ Αρκάς 26/10/2013 16:11:13

    Έχει δίκιο ο TopGunZ.

    Πρέπει ο κάθε υπουργός να δράσει με γνώμονα να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα του!
    Όχι με γνώμονα πόσοι από την περιφέρειά του ξεβολεύονται και συνεπώς δεν θα τον ξαναψηφίσουν...

    • foo yung avatar
     foo yung @ Valantis 27/10/2013 07:28:26

     Σωστά! Οι πολίτες δεν ψηφίζουν αντιπρόσωπο των συμφερόντων τους στην κυβέρνηση, ψηφίζουν αντιπρόσωπο των συμφερόντων της κυβέρνησης.

   • Greg avatar
    Greg @ Αρκάς 27/10/2013 00:38:49

    Μάλλον τα γενόσημα θα φταίνε. Φαίνεται ότι η ευφορία είναι μέσα στις παρενέργειες.

   • Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
    Μπάμπης...μπαμπίνος. @ Αρκάς 27/10/2013 02:04:41

    Οι καιροί είναι δύσκολοι .......ότι μπορεί ο καθένας κάνει.

 3. Realist avatar
  Realist 26/10/2013 12:57:49

  Οπως τα λες είναι αγαπητέ Μάρκο Αυρήλιε. Και δυστυχως αντί να βελτιωθεί το κλίμα χειροτερεύει καί λόγω των καρπαζιών απο την Τρόικα αλλά και διότι τα "παλαιά" και ήδη ψηφισθέντα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστουν όπως πχ. να πληρώσουν όλοι οι μικρομεσαίοι και προβληματικοί πάνω απο 2000 ευρώ έκαστος πριν τις ευρωεκλογές του Μαίου λόγω κατάργησης του αφορολόγητου των 5000 ευρώ και της κατάργησης ΟΛΩΝ των φοροαπαλλαγών. Σκέψου σ΄αυτά να προστεθούν οι νέες περικοπές που έρχονται στους μισθούς και τις συντάξεις, 'οχι με νέα μέτρα αλλά προς αποκατασταση αδικιών με επιβολη της ισότητας (πρός τα κάτω εννοείται)και προς αποφυγήν χρεωκοπίας των ταμείων.
  Ετσι γίνεται και στο σκάκι. Φτάνει κάποια στιγμή που αντιλαμβάνεσαι οτι ό,ποιες κινήσεις κι αν σου απέμειναν σε οδηγούν με μαθημαική βεβαιότητα στην ήττα. Οπότε έχεις δύο επιλογές: Ή παραιτείσαι ή καθυστερείς με άσκοπες κινήσεις, για να περάσει η ώρα (αν ο καιρός και η παρέα είναι ευχάριστα) μέχρι να ακούσεις το "μάτ"...

  • Μ΄έμαθες να΄μαι δύσπιστη avatar
   Μ΄έμαθες να΄μαι δύσπιστη @ Realist 26/10/2013 19:21:35

   Υπάρχει κι άλλη εκδοχή. Πιο ...περιπετειώδης και ανατρεπτική!
   Αν είσαι σίγουρος οτι ο αντίπαλος σ΄''έκλεψε'' την ώρα που εσύ δεν ...κοιτούσες, αναποδογυρίζεις τη σκακιέρα με θυμό, διαταράσσεις την άνομη τάξη του και απαιτείς τίμιο αγώνα εξ αρχής.
   Κάνε καλύτερα αυτό. Σίγουρα σου ταιριάζει περισσότερο ....
   Ή πάει καιρός και δε θυμάσαι τώρα πια; Μπα... Δε νομίζω!

 4. αύρα avatar
  αύρα 26/10/2013 13:18:37

  Οι τεύτονες ζητούσαν από μας στήριξη πριν τις εκλογές τους, υποδοχές, φιέστες και υπομονή....
  Οι εκλογές τους έληξαν, όπως όμως έληξε κι η δική μας υπομονή.
  Εχουν αγγίξει τα όρια της επιβίωσής μας... το "αξιοπρεπούς" το έχουν ήδη καταπατήσει.
  Πλέον οφείλουν, να μας αντιμετωπίσουν κατα τα δικά τους προεκλογικά προυπεσχημένα....

  • Πειστικό παραμύθι avatar
   Πειστικό παραμύθι @ αύρα 26/10/2013 18:28:16

   Έχουνε ''μπέσα'' όμως οι τεύτονες, για να ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό; Όταν δε σε σέβονται, φρόντισε να σε φοβηθούν.

 5. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 26/10/2013 13:23:39

  τι γίνεται με τις εσωκομματικές; θ αργήσουν πολύ ακόμα; πολλές ΝΟΔΕ είναι στον αυτόματο για να μη πω τίποτε χειρότερο .. ποιός θα περάσει τη γραμμή στις περιφέρειες; ο ουδείς ... ποιά προετοιμασία έγινε με τους λίγους έστω που επιμένουν να στηρίζουν και να πιστεύουν; καμμία...για να μη πω τίποτα άλλο..
  ποιοί κλήθηκαν να στηρίξουν το δύσκολο εγχείρημα του πρωθυπουργού; αυτοί που δε το πίστεψαν ποτέ... αυτοί που το πίστεψαν; καλά να πάθουν...
  λοιπόν, δρόμοι υπάρχουν αλλά όσο αρνιούνται κάποιοι να τους βλέπουν τόσο στο χειρότερο να πηγαίνουν τα πράγματα..
  ο Σαμαράς έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ..ας κάνει αυτά που πραγματικά πιστεύει..

 6. ΒΜ avatar
  ΒΜ 26/10/2013 13:36:04

  "...Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν παραδοθεί μυστικές μετρήσεις και τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για την ΝΔ..." Αλήθεια: γιατί οι μυστικές δημοσκοπήσεις είναι διαφορετικές από αυτές που δημοσιεύονται; τις ...επεξεργάζεται κανείς και ποιος;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΜ 26/10/2013 14:41:37

   Άλλο πανελλαδικές, άλλο ανά περιφέρεια.

   • mara M. avatar
    mara M. @ Γεώργιος Τ. 26/10/2013 15:30:46

    Οταν έχει στη Β Αθηνας, στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, διαφορά 8 μονάδες χάνει τις εκλογές. Πολύ απλό

    • CHRIS avatar
     CHRIS @ mara M. 26/10/2013 19:01:35

     Με την απογραφή του 2011 έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη η Β' Αθήνας.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ CHRIS 27/10/2013 02:17:30

      Στήν Β᾿ ᾿Αθήνας ψηφίζουν οἱ λάθρο μέ ῾Ελληνική ὑπηκοότητα; :lol:

     • mara M. avatar
      mara M. @ Φωτεινή 27/10/2013 15:08:25

      Φωτεινή μου υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί, που ζούν και έργάζονται νομίμως στην Ελλάδα, έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία, τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα και φοιτούν, σε ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια, διδασκόμενα την δική μας ιστορία, τη δική μας κουλτούρα και βιώνοντας τη δική μας κρίση, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Γιατί τα παιδιά αυτά να μην έχουν δικαίωμα ψήφου; Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια απο αυτά σε διαβεβαιώ ότι πατρίδα τους θεωρούν την Ελλάδα. Αν λέγοντας λάθρο εννοείς τους μελαμψούς, αυτοι διαμένουν πάνω απο τους μισούς στην Α´ Αθήνας, εκεί που καλπάζει η ΧΑ, δε νομίζω ότι έχουν δικαίωμα ψήφου.
      Φιλικά

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ ΒΜ 26/10/2013 15:35:08

   Απορω πως σας περασε κατι τετοιο απο το μυαλο....

  • Αρκτική avatar
   Αρκτική @ ΒΜ 26/10/2013 17:20:42

   Τι δηλαδή; Οι πανφερέγγυοι ΠρετεντεροΤρεμοΤσιμοΚαψήδες μου λένε μόνο τη μισή αλήθεια όταν ενδελεχώς μου αναλύουν τις...μετρήσεις;
   Ε, τι να πω τώρα !!
   Έπεσα από τα σύννεφα! (Ευτυχώς που είμαι πια....μαθημένη και δε χτύπησα πάντως).

 7. aris. aold avatar
  aris. aold 26/10/2013 16:10:06

  Το που πήγαινε το πράγμα φάνηκε από την εποχή που έμπαιναν Ψυχάρηδες στα ψηφοδέλτια.

  Αλλά το λιβάνισμα για λανθασμένες επιλογές καλά κρατούσε.

  Στην συνέχεια περάσαμε στον θρίαμβο της Ερτ όπου η σοβαρότερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης ανατέθηκε στον πεντακάθαρο Καψή.

  Στην συνέχεια ακολούθησε η τσαπατσοδουλειά στην υπόθεση της ΧΑ, όπου για να καλυφθεί η έλλειψη σοβαρών νομικών στοιχείων εξαπολύθηκε επικοινωνιακή καταιγίδα από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να ταυτιστεί ο Σαμαράς και η ΝΔ με Πρετεντέρηδες, Τρέμηδες και Αναστασιάδηδες.

  Η υπερπροβολή του περίφημου πλεονάσματος και της προσδοκώμενης κόντρας με την τρόικα οδήγησε στα χθεσινά αποτελέσματα που οδήγησαν στην προσγείωση της κυβέρνησης στην πραγματικότητα.

  Κερασάκι στην τούρτα η κάλυψη που δόθηκε στον Βενιζέλο για μια καραμπινάτη περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος όπως της περίπτωσης των ναυπηγείων.

  Η δήλωση αυτή είναι αντίστοιχης σημασίας με την κάλυψη Καραμανλή σε Βουλγαράκη στην περίφημη συνέντευξη της Δεθ όπου ξεκίνησε ο ραγδαίος κατήφορος της κυβέρνησης Καραμανλή.

  Κάποιοι οδήγησαν τον Σαμαρά που ο κόσμος της ΝΔ περίμενε να είναι ο νεκροθάφτης του παληού και ο ζωοδότης του νέου να ταυτιστεί πλήρως με το σάπιο ρεπερτόριο της μεταπολίτευσης.

  Το ψυχικό χάσμα από τα συνεχή σφάλματα μεταξύ της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου και του κόσμου που στήθηκε στις ουρές για να ανατρέψει τον Μητσοτακισμό και να αναδείξει λαοπρόβλητο ηγέτη είναι τεράστιο.

  • Αρκάς avatar
   Αρκάς @ aris. aold 26/10/2013 19:56:09

   Κύριε Άρη, περιγράψατε συνοπτικά την απόλυτη πραγματικότητα.
   Το χάσμα μέρα με την μέρα μεγαλώνει και η κατάσταση από ότι φαίνεται είναι μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς για όλους μας.

  • factorx avatar
   factorx @ aris. aold 29/10/2013 22:54:57

   Αρη, λυπάμαι που βλέπω τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε εσένα, Ούτε συριζαίος να ήσουν. Γι αυτό λένε φυλάξου πάντα από τους φανατικούς - αναφέρομαι στα φανατικά φιλοσαμαρικά άρθρα που μου έστελνες:

   1 Ποια τσαπατσοδουλειά στην ΧΑ; Τα ΜΜΕ πιστεύεις ή την αληθεια; Και στο κάτω κατω ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τα δικαιώματα των βιαστών του κράτους και τους έθνους;

   2 Εχεις στοιχεία για τα ναυπηγεία ή ακολουθείς τον συρμό;

   Δεν θα αναφερθώ στα υπόλοιπα επειδή ο κατήφορος είναι μεγάλος και βαριέμαι. Κι αν μετάνοιωσες ζήτα απο την Συγγρού να δου δώσουν το δίφραγκο πίσω. Ο αγώνα ειναι σκληρός για χαλκέντερους και οχι για παιδάκια

 8. καπτεν avatar
  καπτεν 26/10/2013 17:15:12

  "...συνέχεια ακολουθησε η υπόθεση της ΧΑ, όπου για να καλυφθεί η έλλειψη σοβαρών νομικών στοιχείων εξαπολύθηκε επικοινωνιακή καταιγίδα από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να ταυτιστεί ο Σαμαράς και η ΝΔ με Πρετεντέρηδες και Τρέμηδες". Τρομερη κουβεντα! Μπραβο! Η Δεξια να κυνηγα την ακροδεξια! Αυτο ενεγραφη ανεξιτηλα στο δεξιο υποσυνειδητο. Δηλαδη υπαρχει συγκρισις μεταξυ Ανδρεα - Γ. Παπαδόπουλου, Τσοχατζοπουλου - Ι Μεταξα, Κατρουγκαλοι-Μπαρμπαρουσης και ΔΟΛ- ΧΑ; Μετα την τηλετρομοκρατια, η αριστερα ξανακυριαρχει στο δημοσιο λογο και στη πολ. σκηνη. Δυστυχως.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ καπτεν 27/10/2013 00:02:25

   ΕΥΣΤΟΧΟ!!!!

 9. ΑργώΣεΑνάστροφηΠορεία avatar
  ΑργώΣεΑνάστροφηΠορεία 26/10/2013 17:29:21

  ''Απόγευμα
  Κι η αυτοκρατορική του απομόνωση
  Κι η στοργή των ανέμων του
  Κι η ριψοκίνδυνη αίγλη του
  Τίποτε να μην έρχεται Τίποτε
  Να μη φεύγει....
  Όλα τα μέτωπα γυμνά
  Και για συναίσθημα ένα κρύσταλλο.''
  Ο.Ε/Προσανατολισμοί

  Αν ακόμη και τώρα, το μήνυμα δεν έχει ληφθεί........

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/10/2013 19:27:05

  Είναι απλό . Να διώξουν τον βενιζέλο, από μόνο του θα ανεβάσει την ΝΔ 15 %.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΠΕΛΙΑΣ 26/10/2013 21:05:16

   Πῶς νά τόν σηκώσεις,εἶναι θεόβαρυς..

   • Αρίμνα avatar
    Αρίμνα @ Κυθήριος 26/10/2013 23:01:06

    :-) Κυθήριε, αυτό είναι το πρόβλημα. Σωστά το επεσήμανες. Ακόμη και να τον κλωτσήσεις, απλά θα βουλιάξει το πόδι σου κι εκείνος ούτε που θα μετακινηθεί μισό μέτρο... Απελπισία!

  • Kostas avatar
   Kostas @ ΠΕΛΙΑΣ 27/10/2013 02:10:33

   Μάλλον είσαστε από άλλον πλανήτη.

   Λέτε, το κόσμο να τον ενδιαφέρει αν θα κάτσει ή θα φύγει ο Βενιζέλος ή αν θα πέσει ή θα ανέβει το ποσοστό της ΝΔ ?

   Όταν έχει δουλέψει μια ζωή για ένα σπίτι (μιλάω πάντα για νόμιμα) και με τους μισθούς που έχουν καταρρεύσει να κινδυνεύει να το χάσει γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

   Λέτε να ενδιαφέρει αυτόν που του έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μπορεί να ζήσει ?

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/10/2013 20:47:27

  To δυσαρεστο κλιμα το δημιουργησαν μονοι τους με την κωμικοτραγικη μαχη κατα της τροικας.Επιτελους να τελειωνουμε : Εξεγερση κατα της τροικας σημαινει εξοδος απο την ευρωζωνη.Ειναι έτοιμοι γιαυτο,ναι ή όχι.
  Εαν δεν ειναι να βγαλουν το σκασμο και να εφαρμοσουν το μνημονιο αλλιως οι ιδιοι δηλωνουν καραγκιοζηδες.

  • Valantis avatar
   Valantis @ ψυχραιμια 27/10/2013 00:21:27

   Σωστό!
   Να εφαρμόσουν τα μέτρα όμως και τις μεταρρυθμίσεις!
   Όχι μεσοβέζικα τους στιλ "μετακίνηση", "διαθεσιμότητα" κτλ.

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Valantis 29/10/2013 22:16:04

    Αρχίζοντας απο τη μείωση των βουλευτών στους 150, τη μείωση των μισθών και των δυντάξεών τους κατα 50% και την κατάργηση ΟΛΩΝ των αφορολογήτων τους, για να μας πείσουν να μην επιδιώκουμε κι εμείς αφορολόγητα...

 12. daresome avatar
  daresome 26/10/2013 21:02:11

  όταν ακόμα υπάρχουν ρετιρέ στις ΔΕΚΟ που αμείβονται με ποσά για τα οποία τρίβουμε τα μάτια μας όταν τα διαβάζουμε
  όταν ευλογούν τα γένια τους και δεν αποφασίζουν με τίποτα να περικόψουν τα δικά τους και τα των δικών τους παιδιών, ενώ ο κόσμος χειμάζεται από τις στερήσεις για να τους συντηρεί
  όταν συνεχίζουν οι εύνοιες και οι εξυπηρετήσεις στους ημέτερους - ο Μυτηλιναίος καλή ώρα για χρέος 100 εκ. συμβιβάστηκε στα 30 εκ. - τη στιγμή που ο κόσμος έχει γονατίσει από τη σκληρή και άδικη φορολογία και στον απλό πολίτη ακόμη και για ποσό 8 ευρώ, αλλά και για όποιο ποσό, χυμάνε απευθείας αν έχει μια κατάθεση στην τράπεζα - αλλά εκεί δεν τίθεται θέμα κανενός "συμβιβασμού"
  όταν έχουν επιβάλει στην ουσία καθεστώς οιονεί δήμευσης των ακινήτων υπό αναβλητική αίρεση
  όταν καλύπτουν συνεχώς τις ρεμούλες και τις λαμογιές που όλοι ξέρουμε και ταυτόχρονα παρουσιάζονται ως αμείλικτοι εκτελεστές των πολιτών και βγάζουν π.χ. αποφάσεις για το πώς θα εισπράξουν αναγκαστικά από τον ασφαλισμένο που αδυνατεί να καταβάλει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές του σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που οι ίδιοι διέλυσαν
  ας μην αναζητούν διέξοδο από το δυσάρεστο κλίμα, να είναι κι ευχαριστημένοι που την βγάζουν καθαρή μόνο με ένα "δυσάρεστο κλίμα" ...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ daresome 26/10/2013 21:07:15

   Πολύ σωστά!!!

 13. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 26/10/2013 22:04:52

  Πιθανοτατα να παμε σε εκλογες.
  Το θεμα ειναι οτι εαν βγει πρωτο κομμα η ΝΔ χωρις αυτοδυναμια δεν ειναι σιγουρο οτι θα παραμεινει ΚΑΙ πρωθυπουργος ο Σαμαρας.Εαν υποθεσουμε οτι η νδ βγει πρωτο κομμα θα επιδιωξει και παλι συνεργασια με το πασοκ στο οποιο προβλεπω αλλαγη ηγεσιας και ενδεχομενως να προταθει καποιος απο τους λεγομενους Σημιτικους.

  Υπαρχουν και πολλοι που προωθουν τον Ανδρεα Λοβερδο.
  Πιθανοτατα θα προταθει για πρωθυπουργος καποιο αλλο προσωπο,καποιος απο τους λεγομενους τεχνοκρατες με την στηριξη της Δημαρ και του πασοκ και αναγκαστικα θα το δεχθει και η νδ.Ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι η Δημαρ θα παραμεινει στην βουλη.Υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν για αρχηγο τον Σαμαρα.Αυτο επιθυμουν και διαφοροι διαπλεκομενοι επιχειρηματιες.Δεν ειναι τυχαιο οτι ξαφνικα θυμηθηκαν καποια μπλογκ και μμε την Ντορα Μπακογιαννη και διαφορους δυσαρεστημενους Καραμανλικους και Μητσοτακικους.τα ιδια εκαναν τα μμε και οταν πρωθυπουργος ηταν ο Καραμανλης.

  Εαν βγει πρωτο κομμα ο Συριζα το μεγαλο προβλημα που θα εχει θα ειναι με το εσωτερικο του,τους ριζοσπαστες του Συριζα και αρα θα διαλυθει συντομα σε περιπτωση που συμβιβαστει με τους τροικανους.Εαν ερθει σε ρηξη με την Ευρωπη και παμε στην δραχμη κατι που ειναι το πιθανοτερο με αυτους τοτε η χωρα αυτη τελειωσε .ο λαος θα ειναι αξιος της μοιρας του εαν βγαλει πρωτο κομμα το Συριζα.Υπαρχουν αρκετοι που ειναι της λογικης οτι δεν εχουμε να χασουμε τιποτα εαν βγει ο Συριζα,ας δοκιμασουμε και αυτους και πιστευουν οτι ο Συριζα δεν θα ερθει σε ρηξη και θα κυβερνησει σαν ενα πασοκ.Δυστυχως θα διαψευστουν οταν δουν οτι ο Συριζα ειναι χειροτερο απο το πασοκ.
  Αλλα τι σημασια εχουν ολα αυτα.Οταν ο Γιωργακης ελεγε λεφτα υπαρχουν ο κοσμος το πιστεψε και το ΔΝΤ ηρθε.ας δοκιμασουν και τον Συριζα και τοτε θα υποστουν τις συνεπειες των επιλογων τους.Ελπιζω μονο μετα να μην κατεβαινουν στο συνταγμα να μουτζωνουν οι αγανακτισμενοι τους Συριζαιους...

  στην πολιτικη δεν διωχνεις κατι για να ερθει κατι χειροτερο.

  • Greg avatar
   Greg @ Ταξιδιωτης 27/10/2013 00:51:04

   Καλά τα σχεδιάζεις όλα. Ξεχνάς όμως ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπαίνει στη βουλή με τίποτε και το ΠΑΣΟΚ δύσκολα. Εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και αυτά τα δυο κόμματα μαζί πάρουν 5% και δεν μπουν στη βουλή, (το πιθανότερο όλων) θα αναγκασθεί να κάνει αυτό που θα γίνει μάλλον αναγκαστικά και το θέλει και η τρόϊκα, συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

   Καλύτερα να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ούτως ή άλλως για τα βράχια πάμε, να το ρίξει εκείνος και όχι εμείς. Σε έξι μήνες που θα έχουν καταρρεύσει και μετά την αυτοκάθαρσή μας θα επανέλθουμε δυνατοί για κυβέρνηση οκταετίας.

   • karasumi avatar
    karasumi @ Greg 27/10/2013 01:10:56

    Οκταετία καπετάνιοι στο τσακισμένο καράβι;...

   • Ταξιδιωτης avatar
    Ταξιδιωτης @ Greg 27/10/2013 01:26:59

    Πιθανοτατα να μην μπει η Δημαρ εαν κατεβει οπως ειναι.Αλλα υπαρχει το σεναριο ο Λοβερδος και καποια αλλοι πρωην Σημιτικοι να κατεβουν στις εκλογες μαζι με την Δημαρ σωζοντας την.μιλαμε για ενα ποσοστο γυρω στο 3%,οριακα.
    το πασοκ θα παραμεινει στην βουλη.δεν υπαρχει πιθανοτητα να μεινει εκτος.μαλλον θα κινηθει γυρω στο 6 με 8% το ποσοστο του.

    εαν το Συριζα ριξει την χωρα στα βραχια η Ελλαδα θα χρειαστει 30 χρονια για να ανακαμψει και θα πληγει και εκεινο το κομματι του κοσμου που κουτσα στραβα τα εβγαζε περα,τοτε ειναι που αυτο που λεμε βουλγαροποιηση θα γινει πραγματικοτητα .Τι σημασια θα εχει μετα εαν ερθει η νδ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ταξιδιωτης 27/10/2013 15:44:41

   Δεν τελειωσε καθολου η χωρα αν παμε στη δραχμη.Απο που προκυπτει αυτο;Δραχμη ειχαμε μεχρι το 2001 και δεν θυμαμαι να ειμαστε τελειωμενοι.

   • Ταξιδιωτης avatar
    Ταξιδιωτης @ ψυχραιμια 27/10/2013 17:41:33

    Το ΔΝΤ εχει παει σε δεκαδες χωρες που εχουν δικα τους νομισματα και παντου υπαρχουν μνημονια.
    Το 1985 εγιναν υποδειξεις στην κυβερνηση του Ανδρεα Παπανδρεου για προσφυγη στο ΔΝΤ οταν το δημοσιο ταμειο ηταν αδειο.

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/10/2013 23:37:39

  :-)

 15. Α avatar
  Α 27/10/2013 00:37:24

  Η κύρια δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ, δεν είναι ούτε οι Δ.Υ. ούτε οι συνταξιούχοι.
  Είναι η μεσοαστική τάξη που συνεχώς συρρικνώνεται, μέσα στη λαίλαπα της ύφεσης. Εκτός της ασύλληπτης ύφεσης, μεγάλη ζημιά κάνει η υπερφορολόγηση των πάντων, όσων κινούνται και όσων όχι, πράγμα που αντίκειται της κοσμοθεωρίας της.
  Πως μια επιχειρηματική τάξη που άκουγε ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται η πολιτική της χαμηλής φορολόγησης, θα εμπιστευθεί πλέον μια εφαρμοζόμενη πολιτική που φορολογεί και ξαναφορολογεί και μάλιστα τα ανύπαρκτα εισοδήματα;
  Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει κουράσει τους πάντες και ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν, όσοι είναι υπεύθυνοι αυτής της πολιτικής.
  Όσο η φορολόγηση αυξάνεται και η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί, όσο η αγορά στεγνώνει και δεν κινείται ... φύλλο, τόσο και τα ποσοστά της ΝΔ θα πέφτουν.
  Ας κατανοήσουν τα επιτελεία, ποιο είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της ΝΔ για να καταλάβουν ότι η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και φθοροποιός.

 16. Εξ Αμάξης avatar
  Εξ Αμάξης 27/10/2013 03:27:23

  Τα ποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι μαθηματικώς ακριβή αλλά οχι απαραιτήτως και απτά.

  Ο σκεπτόμενος μέσος Ελληνας ψηφοφόρος και ενας ακόμη σημαντικός αριθμός εκείνων που έλαβαν γνώση και πείρα μετα το μεγα σοσιαλιστικό φιάσκο του 2009, περιμένουν κάπου αλλού.

  Περιμένουν στη στάση ως "αναποφάσιστοι" και ως "άλλο κόμμα".

  Οι δυό αυτές ομάδες των συνανθρώπων μας συγκεντρώνουν (12% + 8% αντιστοίχως) ενα 20% του εκλ. σώματος που απο εκνευρισμό και απογοητεύσεις διάλεξαν να παραμείνουν ουδέτεροι.

  Γνωρίζουν πλέον όμως πολύ καλά και μάλιστα απο πρόσφατες εμπειρίες, οτι, η τυχόν αποχή τους θα είναι η μοιραία αιτία που θα τοποθετήσει λάθος ένοικο στο Μαξίμου.

  Κατα την γνώμη μου, δεν θα απαρνηθούν την λογική, εστω και πικρή, ούτε την θρησκεία τους, ούτε και την πατρίδα τους την στιγμή που θα βρεθούν στην κάλπη.

  Άλλωστε όλοι μας πλέον μάθαμε οτι "τζάμπα" λεφτά δεν υπάρχουν.

  υ.γ.
  (παροιμία του παπού)
  "Δεν μαθαίνεις τίποτα αν σε κλωτσήσει το μουλάρι και δεύτερη φορά"

 17. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/10/2013 18:44:31

  Το πιο σουρεαλιστικό κυβερνητικό ρεπορτάζ ever. Δεν κατάλαβα τίποτα. Ανησυχούν για την κοινωνία; Αγωνιούν; Δεν ανησυχούν; Λένε μπόρα είναι θα περάσει; Οι συνεργάτες λένε άλλα, ο πρωθυπουργός συμφωνεί αλλά δεν συμφωνεί; Οι υπουργοί κρύβονται; Αλλά δικαίως διαφωνούσαν με το success story? Βρείτε ένα story and stick to it, ρεζίλι πια. Ή ακόμα καλύτερα μια στρατηγική and stick to that, αν δεν δουν άσπρη μέρα οι άνθρωποι υπάρχει θέμα για τη χώρα, όχι μόνο για τις εκλογές...
  Να αποφασιστούν μερικά θέματα και να προχωρήσουν εδώ και τώρα, γόρδιοι δεσμοί κομμένοι. Θέσεις εργασίας πχ. Να μας βρει η κυρία Κεφαλογιάννη κάτι, τόσες επιτυχίες πια.

 18. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/10/2013 21:26:10

  Μπορά είναι, θα περάσει βρε παιδιά.... (ασφαλώς αστειεύομαι).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.