#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2010 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το «Πίρι Ρέις» - έντονη αντίδραση της ΑθήναςΣε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται από χθες το βράδυ, στις 22:30, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις». Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στρατιωτικές πήγες το σκάφος βρίσκεται 45 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Η κίνηση του ερευνητικού σκάφους παρακολουθείται από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος. Σύμφωνα με τις ίδιες στρατιωτικές πήγες, την υπόθεση χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο πριν το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας διατύπωσε την έντονη ελληνική αντίδραση για την ενέργεια της Άγκυρας προς τον τούρκο υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούντογλου, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης στο Καζακστάν. Ο κ. Δρούτσας ζήτησε εξηγήσεις από τον τούρκο υπουργό, στον οποίο και διατύπωσε τις ελληνικές θέσεις, επισημαίνοντας του παράλληλα ότι η Τουρκία με τις κινήσεις αυτές, υπονομεύει τις συζητήσεις των δύο χωρών και σε επίπεδο πρωθυπουργών για την εξομάλυνση των σχέσεων και επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Δρούτσας παράλληλα με αυτό, έκανε σειρά διμερών επαφών και ενημέρωσε για την ενέργεια της Τουρκίας υπουργούς και άλλους αξιωματούχος των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ κ.ά.

Η Αθήνα σε επόμενες κινήσεις της, αναμένεται να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/07/2010 12:48:00

  Έξω ο εξωτερικός εχθρός.
  Μέσα η 5η φάλαγγα.

  Το καθεστώς κλείνει ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ 3.500 χρόνων στις Σπέτσες και ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΪΚΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.

  Αναδημοσίευση από neotera nea

  Σκούπα” στην αυτάρκεια και στην αξιοπρέπεια του νησιού

  100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !
  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ
  Με ένα κείμενο πέντε γραμμών από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και το λιμενικό, διατάσσεται η εκκένωση των χώρων που καταλαμβάνουν οι καραβομαραγκοί των παραδοσιακών καρνάγιων του Παλιού Λιμανιού στις Σπέτσες μέσα σε 30 μέρες.

  Στο κείμενο γίνεται λόγος για απόφαση της Περιφέρειας Αττικής χωρίς να υπάρχει συννημένη ή με τον αριθμό πρωτοκόλλου, έστω για τα μάτια. Και οι εντολές από τους λιμενικους και το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ σαφείς: Άμεση παύση των εργασιών και εκκένωση των χώρων που εδώ και 3.500 χρόνια λειτουργούσαν ως καρνάγια και συνέβαλλαν στην αυτάρκεια των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο. [...]
  Στη δεκαετία του ’80 με την προτροπή και επιδότηση της ΕΕ, οι θάλασσες γεμίζουν μηχανότρατες, αρχίζουν να στήνονται ιχθυοκαλλιέργειες και επιδοτείται η απόσυρση και καταστροφή των ψαροκάικων, ενώ απαγορεύεται ουσιαστικά η παραδοσιακή παράκτια αλιεία, δήθεν για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.
  Παρόλα αυτά κάποιοι κάτοικοι επιμένουν να ψαρεύουν, αρκούμενοι σε μια ζωή κοντά στη φύση, με τα μέσα που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εδώ και χιλιετίες, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν την καταστροφή της χλωρίδας του βυθού από τις επιδοτούμενες μηχανότρατες της ΕΕ και κατ΄επέκταση την έλλειψη ψαριών, την όλο και περισσότερο διογκούμενη μόλυνση από τις μόνιμες ιχθυοκαλλιέργειες.[...]

  Σα να μην έφτανε αυτό, εξ αιτίας της εύκολης εύρεσης τροφής, αλλά και των διαφόρων θρεπτικώνσυνθετικών τροφών που απλώνονταν στη θάλασσα γύρω από τις βρωμερές ιχθυοκαλλιέργειες , είχε αποτέλεσμα να αυξηθεί υπερβολικά ο πληθυσμός των δελφινιών και των φωκιών στην περιοχή και για αυτό το λόγο έτσι δικαιολογείται ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα θανάτων των θηλαστικών, από μπλέξιμο στα δίχτυα των ψαροκάικων. Αλλά και όποια βάρκα πλησιάσει τις κοντινές ιχθυοκαλλιέργειες μπορεί να δεχτεί πυρά από τους εκεί τραμπούκους.[...]

  Στις 6 Ιουλίου του 2010 τη σκυτάλη στην εξαθλίωση και την επιμονή της κυριαρχίας να αποκόψει τους ανθρώπους από τη φύση και την αυτάρκεια που αυτή προσφέρει, πήρε το υπουργείο προστασίας του πολίτη κοινοποιώντας το τελεσίγραφο για εκκένωση των χώρων των καραβομαραγκών, στο παλιό λιμάνι (φυσικό λιμάνι), ενός χώρου που αδιάλειπτα εδώ και 3.500 χρόνια φιλοξενεί τη κατασκευή των ψαρόβαρκων και των ψαροκάικων μιας πανάρχαιας τέχνης, σύμφυτης με την επιβίωση και την αυτάρκεια των ανθρώπων.

  Μιας τέχνης που πέρασε από γονιό σε παιδί και που για κάποιους ανθρώπους είναι η ίδια τους η ύπαρξη.Δέκα οικογένειες που για το μικρό νησί σημαίνει περίπου 100 εξαρτώμενοι άνθρωποι από την κατασκευή και επισκευή ψαροκάικων και ψαρόβαρκων και κατά συνέπεια άλλοι τόσοι ψαράδες και οι οικογένειες τους, ετσιθελικά, βίαια και ψυχρά καταδικάζονται στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση.

  ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ? [...]

 2. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 17/07/2010 12:53:25

  δεν προβλέπω η αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών να είναι πιο ισχυρή απο κανα δυό κλανιές.

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 17/07/2010 12:58:40

  Προς τι το ερωτηματικό;

 4. sawas avatar
  sawas 17/07/2010 15:22:50

  h**p://www.marinetraffic.com/ais/de/default.aspx?oldmmsi=271015037&zoom=10&olddate=7/17/2010%2012:19:12%20PM

 5. ataktos avatar
  ataktos 17/07/2010 16:51:55

  αφού ο Ερτογγαν συνέφαγαν με τον ΓΑΠ ..το κριθαράκι δίπλα στη Μαμαα ..ήρθε καιρός ..για φαγοπότι .

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ataktos 17/07/2010 17:09:47

   και κολοκυθόπιτα, αλήθεια το παιντί γύρισε από πόρο ή κάνει ακόμα χολιντεις;

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 17/07/2010 19:42:37

  Τα ΝΕΑ καταλαβαίνουν τί γράφουν; Ο Δρούτσας "διατύπωσε την έντονη ελληνικά αντίδραση". Η αντίδρασή του ήταν ότι διατύπωσε την αντίδραση; Ή ότι διατύπωσε τις ελληνικές θέσεις, τις οποίες μάλλον δεν είχε ξανακούσει ο Νταβούτογλου; Ή μήπως ότι του επισήμανε ότι η Τουρκία με τις κινήσεις αυτές, υπονομεύει τις συζητήσεις των δύο χωρών; Φαντάζομαι ότι ο Νατβούτογλου μόλις κατάλαβε ότι πιθανόν να υπονομεύει τις σχέσεις των δύο χωρών, έδωσε εντολή να αποσυρθεί άμεσα το σκάφος.
  Όσο και να προσπαθείτε κύριοι των ΝΕΩΝ αυτό το κακομαθημένο, αλλαζονικό βουτυρόπαιδο δεν έχει ούτε το ανάστημα ούτε την ικανότητα που απαιτείται για αυτή τη θέση. Πόλύ δε περισσότερο ο προϊστάμενός του, ο οποίος δεν μας είπατε αν κατάλαβε ακόμη τί γίνεται ή η είδηση τον πέτυχε στο κανώ.

 7. thespieys avatar
  thespieys 17/07/2010 22:03:35

  Στο τίτλο η λέξη "έντονη" θα πρέπει να αλλάξει σε "μηδενική".

 8. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 17/07/2010 22:47:16

  Τι έγινε βγήκαν απο την κ...υπίδα μας η ακόμα;

  • zonitis avatar
   zonitis @ Σοσιαληστής 18/07/2010 00:06:07

   Πρεπει να την εχεις αρκετα μεγαλη και φαρδια για να μην καταλαβαινεις. Παντως σε πληροφορω οτι στην δικη μας δεν μπηκαν ποτε

 9. zonitis avatar
  zonitis 18/07/2010 00:03:26

  Με τις κινησεις του το Πιρι Ρεις εχει παραβιασει καταφωρα την συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ του 1987. Ο υπογραψας την συνθηκη και σημερινος Προεδρος της Δημοκρατιας λεει κατι για την ολη υποθεση, ή πινει τσιπουρα στα Γιαννενα;

  • ataktos avatar
   ataktos @ zonitis 18/07/2010 00:08:57

   κάνει νανάκια..το παιδί μας

 10. Χάλια avatar
  Χάλια 18/07/2010 00:04:04

  Πω πω πω οι Τούρκοι χεστήκανε με την αντίδραση του Δρούτσα...γειά σου ρε μεγάλε πολιτικέ ΓΑΠ...πούλα τα όλα ρε,πούλα τα όλα.....

 11. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 18/07/2010 00:16:32

  Το Πίρι Ρέις δεν βγήκε τυχαία. Πρόκειται για μια σπασμωδική αντίδραση, επειδή κάνουμε ΑΟΖ. Η Τουρκία για να μπει στην ΕΕ, πρέπει υποχρεωτικά να αποδεχτεί το Δίκαιο της Θάλασσας, που είναι πλέον κεκτημένο. Από την ενεργοποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, η ΕΕ έχει ένα νομικό πρόσωπο και μπορεί να βάζει σε διεθνείς συνθήκες το όνομά της.

  http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=392:2010-07-14-15-42-30&catid=28:foeign-affairs-greece&Itemid=55

 12. Κικη avatar
  Κικη 18/07/2010 08:59:47

  Ποσο εντονη δηλαδη για να καταλαβουμε.

 13. rasputin avatar
  rasputin 18/07/2010 11:22:09

  Και μονο το γεγονος οτι παρακολουθειται απο περιπολικο ανοικτης θαλασσης του λιμενικου ναυτικου φθανει για να καταλαβει και ο πιο "αθωος" νους οτι εχει δοθει εντολη απο ψηλα για υποβαθμιση. Λες και ειναι μαουνα με λαθρομεταναστες ή λαθρεμπορικο δηλαδη! Αυτη ειναι η δυναμικη αντιδραση; Απο την πρωτη στιγμη θα επρεπε να ειναι απο διπλα τουλαχιστον μια μεγαλη μοναδα του πολεμικου ναυτικου με σαφεις εντολες για παρεμποδιση και σε συντονισμο με μαχητικα της Π.Α. (οπλισμενα). Και ας εκαναν οι Τουρκοι την επομενη κινηση (αν τολμουσαν). Αξιζεινα διαβασει κανεις το αρθρο του πτεραρχου ε.α. Π. Οικονομου http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/blog-post_5666.html "... Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία της χώρας, δεν έχει μελετήσει σε βάθος τις τουρκικές τακτικές και μεθόδους, όπως οι Τούρκοι τις δικές μας αντιδράσεις και δεν γνωρίζει ότι οι Τούρκοι σαν αρπακτικός λαός που είναι από τη φύση τους, αρπάζουν εάν είναι σίγουροι πως δεν θα πληρώσουν, διαφορετικά δεν επιχειρούν, ιδιαίτερα όταν εκτιμούν ότι το χέρι που απλώνουν θα τους το κόψουν. Οι Τούρκοι σέβονται μόνο τη δύναμη και ως εκ τούτου εάν ο αντίπαλος είναι δυνατός και αποφασισμένος να αντιδράσει σκληρά μετατρέπονται σε καλούς και φιλήσυχους γείτονες. Υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτή τους τη συμπεριφορά. Αλλά δυστυχώς, εμείς με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας «προς χάριν της ειρηνικής συνύπαρξης», έχουμε στείλει το τελείως αντίθετο μήνυμα."

 14. vassilis avatar
  vassilis 18/07/2010 14:37:34

  Οταν σου περνουν τη χωρα σου,διαμαρτυρεσαι σε ποιον;Στον ανθιμο;300 γιουσουφακια μας προδιδουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.