06/11/2009 06:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αντεπίθεση ο Γρυλλάκης για τη συνέντευξη Γκλιγκόρωφ…Δημοσιεύθηκε από olympiada

 “Ψευδέστατο, υποβολιμιαίο και αντεθνικό” Χαρακτηρίζει ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Γρυλλάκης το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” με τη συνέντευξη του τέως προέδρου των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόρωφ (βλ. Αληθεύει ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να δωροδοκήσει τον …Γκλιγκόροφ;)

Με επιστολή του που θα σταλεί στην εφημερίδα καταλογίζει ευθύνες και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη καθώς και έλλειψη Εθνικής ευαισθησίας. Επιφυλάσσεται μάλιστα για λήψη ενεργειών προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια γύρω από τα γεγονότα, που όπως τονίζει αποτυπώνονται πλήρως στο βιβλίο του “Η Μακεδονία χθές, σήμερα και αύριο” από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Παρακολουθώντας το θέμα στενά από τη δημοσίευση της συνέντευξης και μετά, γνωρίζοντας το ποιόν του Π. Σαββίδη αλλά και το ήθος του, αποκλείσαμε την πιθανότητα διαστρέβλωσης των λεγομένων του Γκλιγκόρωφ από τον δημοσιογράφο. Στην ένσταση μας λοιπόν, ο στρατηγός ξεδίπλωσε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο γύρω από την ταραγμένη εκείνη περίοδο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σκοπιμότητας του Γκλιγκόρωφ προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από την τότε διαπραγματευτική πολιτική που ακολουθούσε,  υπηρετώντας την πολιτική Γκρουέφσκι. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε την ραγδαία μεταστροφή του έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα που υπέστη.

Εκεί αρχίζει το κουβάρι των αποκαλύψεων:

Ποιά τα πραγματικά γεγονότα για τη δράση του στα Σκόπια και στα Βαλκάνια γενικότερα.

Η δράση των Αλβανών αυτονομιστών και ένα απίστευτο περιστατικό με Νατοϊκή σφραγίδα.

Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε με ευθύνη συγκεκριμένου προσώπου της ΝΔ.

Η διαχρονική ανικανότητα των ΥΠΕΞ και των διπλωματικών υπαλλήλων που είχαν στήσει παραμάγαζα ενώ θα μπορούσαν να είχαν λύσει το θέμα.

Και άλλα πολλά που θα συζητηθούν, από αύριο καθώς και πλήθος στοιχείων από το προσωπικό του αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Lavazza avatar
    Lavazza 06/11/2009 11:44:45

    Καλά, το πρώτο Θέμα έχει γίνει χειρότερο κι από το Indymedia...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.