Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση με την Οικονομία
04/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση με την Οικονομία

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά με την Οικονομία - επίκειται η έξοδος στις Αγορές

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με βασικό της όπλο της οικονομία, την έξοδο στις αγορές και την έξοδο από την κρίση. Οι απανωτές συναντήσεις που ρα ο πρωθυπουργός με τον Γ. Στουρνάρα φαίνεται ότι γίνονται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της διαδικασίας εξόδου στις αγορές με έκδοση ομολόγου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες λέγεται ότι είναι θέμα ωρών η έκδοση ομολόγου, πιθανότατα πενταετούς για ένα ποσό που μπορεί να είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα. Όσο για το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω στο 5%-5,5%, κάτι που θεωρείται τεράστια επιτυχία για μια χώρα που μόλις ξέφυγε από τη χρεοκοπία. Πάντως, στο θέμα του επιτοκίου γίνεται μεγάλο παιχνίδι με την Morgan Stanley να μιλά για 5,3% και τους Financial Times να λένε ότι οι επαγγελματίες της αγοράς μιλούν για 4,5%.

Όπως αναφέρει το Reuters, ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs, δηλαδή θα είναι μια πλήρως εξασφαλισμένη έκδοση που ανοίγει το δρόμο και για νέες εκδόσεις.

Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται τα επόμενα 24ωρα αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας. Λέγεται ότι η Moody’s θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή την έκθεσή της για την ελληνική οικονομίας και υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση κατά 3 έως 5 βαθμίδες με την Ελλάδα να βγαίνει από το default και να ανοίγει τα φτερά της για τις αγορές. Κάτι που βεβαίως απομακρύνει την Ελλάδα από νέο δάνειο και νέο μνημόνιο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά που η υπόθεση Μπαλτάκου της έχει προκαλέσει. Καλύτερο εφαλτήριο από τις επιτυχίες της οικονομίας δεν υπάρχει προκειμένου να αλλάξει σελίδα η κυβέρνηση και να βγάλει από πάνω της το άγος του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gikon avatar
  gikon 04/04/2014 07:02:43

  Μαφιόζων θελόντων και βαρεμένων συνομιλητών τους επιτρεπόντων.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 04/04/2014 07:08:37

  Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια χώρα με περιουσία ανυπολογίστου αξίας και πολύ πολύ άχρηστους διαχειριστές.

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 04/04/2014 16:25:54

  Μα, ο δανεισμός με ψηλότερο επιτόκιο από αυτό της Τρόϊκας δεν θα μας πάει ακόμα πιό πίσω; Ο κανόνας του 120% ξεχάστηκε; Πρόβλημά μας είναι ο ελεύθερος από υποχρεώσεις δανεισμός, για να ξαναταΐσουμε τα λιμοκτονούντα, λόγω ελέγχου της Τρόϊκας, λαμόγια; Τι θα ωφελήσει η "έξοδός μας στις αγορές" αν μη τους δανειστές και το ΤΧΣ, που θα μας ξεφορτωθεί, γιατί παίρνουν σειρά άλλοι για δάνεια με 1,5%; Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αυξάνουμε τον δανεισμό μας επ'άπειρον; Αρκετά δεν φορτώσαμε τα παιδιά μας;

 4. George N avatar
  George N 05/04/2014 06:32:13

  Η έξοδος στις αγορές για να μειωθεί το country risk για τις επιχειρήσεις θα βοηθήσει. Εσωτερικά όμως το κράτος εξακολουθεί και σκουπίζει σχεδόν όλη την ρευστότητα. Ακόμα και σε αυτό το σχετικά μικρό ομόλογο θα καλυφθεί ένα μέρος του από τις Ελληνικές τράπεζες. Το άλμα η κυβέρνηση πρέπει να το κάνει ΣΤΗΝ και όχι ΜΕ την οικονομία. Αν αυτή πάει καλά όλα λύνονται και στα πολιτικά, αν όχι...Ο αγώνας δρόμου και τα άλματα πρέπει να είναι για την μείωση της ανεργίας πριν τις επόμενες βουλευτικές. Ας μην μπερδευόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.