10/01/2008 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται

Γράφαμε στις 30 Οκτωβρίου 2007 με τίτλο «γιατί η κυβέρνηση αναβαθμίζει τώρα την ΕΥΠ», ότι, με το νομοσχέδιο που προωθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, δημιουργείται μια υπερ-υπηρεσία, της οποίας η δράση δεν θα γνωρίζει περιορισμούς, στεγανά και χώρους αρμοδιότητας (βλ.εδώ). Σήμερα, δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου μας επιβεβαιώνει. Γράφει η εφημερίδα λοιπόν, ότι «με το νομοσχέδιο που καταθέτει εντός των ημερών ο υπουργός Εσωτερικών η ΕΥΠ εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα και προσωπικό, καθώς της δίδεται η δυνατότητα να συνεισφέρει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, του εμπορίου ναρκωτικών, της διακίνησης γυναικών, της ηλεκτρονικής υποκλοπής (σ.σ. καμία σχέση ΕΥΠ-σκανδάλου υποκλοπών;) δεδομένων και πληροφοριών». Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση διευρύνει θεαματικά τις αρμοδιότητες της μυστικής υπηρεσίας. Ενώ μέχρι τώρα αποστολή της ΕΥΠ ήταν η προστασία της εθνικής ασφάλειας (κατασκοπεία, αντικατασκοπία), τώρα, πρακτικά, δεν θα υπάρχει τομέας, στον οποίον δεν θα εμπλέκεται. Θα δώσουν έτσι στην ΕΥΠ το πράσινο φώς να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, να συγκεντρώνει πληροφορίες για κάθε λογής θέμα, αλλά και να λειτουργεί ακόμα και ως συντονιστικό κέντρο για τις άλλες διωκτικές αρχές της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 10/01/2008 22:47:02

  Θα γράψω ότι είχα γράψει και τότε αν θυμάμαι καλά. Σε όλες τις χώρες υπάρχει υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας. Το θέμα είναι να μην εκφυλιστεί.

 2. mavros avatar
  mavros 11/01/2008 19:01:16

  Dhladh, sa na leme, Eswterikh Asfaleia=Ethniki Yphr.Plhrofor. , To Eswterikh, mporei na tairiasei me to Ethnikh.
  H Asfaleia omws pws mporei na tairiaksei me mian Yphresia Plhroforiwn
  dixws na ekfylistei?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.