#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αναμπουμπούλα ο… Σημίτης χαίρεταιΣτην αναμπουμπούλα ο… λύκος χαίρεται, λέει ο λαός, αλλά στην περίπτωση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αυτοί που χαίρονται είναι κάτι λυκόπουλα σαν τον Σημίτη.

Πιστεύοντας ότι η λήθη είναι ο καλύτερος δρόμος προς την επιστροφή, οι εκσυγχρονιστές κάνουν πιο πυκνές τις εμφανίσεις τους. Πότε με το όνομά τους, πότε με παραλλαγή. "Κίνημα των 57", "πρωτοβουλία των 75", "Ελιά" κ.λπ.

Ο Κ. Σημίτης, λοιπόν, είχε αρκετά χρόνια στη διάθεσή του να κάνει αυτοκριτική. Την έκανε δεν την έκανε, δεν το ξέρουμε. Όμως, συχνά – πυκνά τώρα τελευταία έρχεται να μας δώσει συμβουλές για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση. Μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία της οποίας έχει φυσικά ο ίδιος. Πήγε λοιπόν στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του πρώην Κύπριου προέδρου, Γιώργου Βασιλείου, και είπε ότι η Ελλάδα –όπως και η Κύπρος- έχει περιθωριοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως οι χώρες πρέπει να εκπονήσουν μια ρεαλιστική στρατηγική. Ένα σχέδιο για τους εφικτούς δρόμους προς τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη, σχέδιο σκληρό αλλά εφαρμόσιμο.

Το σχέδιο αυτό, είπε ο Κώστας Σημίτης, «θα λαμβάνει κριτικά υπόψη τους περιορισμούς των Μνημονίων, δεν θα παραβλέπει όμως τις δυσκολίες του δανεισμού και τη διεθνή οικονομική και πολιτική κατάσταση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιδιώξει με θάρρος τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είναι η μόνη δυνατότητα αποφυγής της διολίσθησης προς την έξοδο από την Ευρωζώνη».

Επίσης, ανέφερε πως για να πετύχουν Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της Ένωσης. «Αυτή τη στιγμή τους λείπει το κύρος και η πειθώ. Έχουν χάσει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα που διέθεταν, την ιστορική σύνδεσή τους με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τον πολιτισμό τους», σημείωσε. Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσουν την απήχησή τους, είπε ο κ. Σημίτης και τόνισε «χρειάζεται δουλειά, σύστημα, συνέπεια και επιμονή».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν έχει ειδικό βάρος η Ελλάδα στην ΕΕ. Αυτό μας λέει εν ολίγοις. Κι έχει δίκιο. Πώς να έχει ειδικό βάρος όταν χρωστά σε όλους; Όταν πληρώνει τα εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Στην αυτοκριτική του ο κ. Σημίτης ας συμπεριλάβει ότι έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ ανέτοιμη και με πλαστά στοιχεία. Ότι την καταχρέωσε πληρώνοντας δισεκατομμύρια σε εργολάβους και λοιπά λαμόγια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ότι δημιούργησε μια τεχνητή οικονομική ευημερία που στηρίχθηκε στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσει στη δική του αυτοβιογραφία να βάλει ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών έγιναν επί πρωθυπουργίας του. Τσουκάτος, Μαντέλης, Ακης, Σμπώκος, Γιάννος Παπαντωνίου, τίνος ήταν συνεργάτες; Οι μίζες που μοιράστηκαν περισσότερο; Δε λέμε ότι πήρε ο Σημίτης λεφτά. Μπορεί σ’ αυτό να μην τον κατηγορήσει κανείς. Όμως, άφησε μια χώρα στο έλεος των λαμόγιων οι οποίοι καταχρέωσαν την Ελλάδα και τώρα πληρώνουν οι επόμενες γενιές. «Κρείττον σιγάν κύριε πρώην πρωθυπουργέ και νυν σωτήρα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 01/12/2013 08:23:21

  Μιλάει και ο Σημίτης, ο Αρχιμάγειρας της καταστροφής και δεν υπάρχει
  ΚΑΝΕΝΑΣ , να καταγγείλει δημόσια με στοιχεία την προδοτική του συμπεριφορά και τη ''στενή ''συνεργασία'' του με τους σημερινούς εκβιαστές-κατακτητές-τοκογλύφους, που οδήγησε σκοπίμως τη χώρα μας δέσμια στα Τροϊκανομνημόνια και τους ΔουΝουΤάδες. Δε φταίει αυτός, πάντα περίσσευε το θράσος στους ανθέλληνες σωτήρες και πάντα μας ζητούσαν και τα ...ρέστα. Τρύπα για να κρυφτεί θα έπρεπε να' ψαχνε ο άθλιος τυφλοπόντικας κι όχι δημόσιο βήμα για να ...εκθέσει τις απόψεις του. Ως πότε πια θα μας κουνάνε το δάχτυλο οι ένοχοι, οι μισητοί και απορριπτέοι; Ας σκάσουνε επί τέλους!

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/12/2013 08:26:08

  Καλημέρα. Καλά όλα αυτά αλλά με τους σημερινούς τι θα γίνει ; Αυξάνουν πχ. τα διόδια κατά 60%!!!!, δίχως παράπλευρους δρόμους -αγρότες πρέπει να πηγαινοέρχονται στα χωρἀφια τους και να πληρώνουν!!!! διόδια, ούτε στην Αμερική δεν γίνοτναι αυτά-, τα έχουν διαλύσει ΟΛΑ, οι αλητήριοι. Πλέον εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, όχι το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον και βάζουν βάσεις για εξέγερση. Αν πιστεύουν πως θα γλυτώσουν κρυβόμενοι πίσω από την ΧΑ, τον ¨Ακη και τους άλλους, αρχικούς ολετήρες, κάνουν λάθος μεγάλο. Ο κόσμος είναι ανάστατος και δεν νοιάζεται για το άν είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ξύριζα. Και συνεχίζουν τις κομματικές κοκκορομαχίες με εκατέρωθεν ανακοινώσεις χυδαίες λές και έχουμε οι ΄Ελληνες να μοιράσουμε κάτι. Τα φαινόμενα αυτά λένε πως ΜΟΝΟ η εξουσία και η μασα τους ενδιαφέρει. Σώζουν -άν γλυτώσουν-τους εαυτούς τους, όχι την Ελλάδα.

 3. Eva avatar
  Eva 01/12/2013 08:39:37

  Για ποιά λήθη μιλάμε?
  Ντροπή.
  Μόνο πεθαμένοι θα ξεχάσουμε τις προτροπές του
  κ. Σημίτη για να παίξει ο λαός στο Χρηματιστήριο.
  Αίσχος.

  • Άκρη Άκρη avatar
   Άκρη Άκρη @ Eva 01/12/2013 12:05:00

   ..Να ήτανε μόνον αυτό....

 4. Giorgis avatar
  Giorgis 01/12/2013 09:34:09

  Μου κάνει εντύπωση που ρωτήσαμε το George Bush τον νεότερο να κρίνει το έργο του Obama και είπε δεν πρέπει ένας πρώιν να κρίνει το έργο ενός νεώτερου έν ενεργεία. Τον Bush όταν τον έβλεπα τον μούτζωνα, μάλλον έπρεπε να τα φυλάω για μερικούς Έλληνες πρωιν.

 5. Αντώνης Παπαδόπουλος avatar
  Αντώνης Παπαδόπουλος 01/12/2013 22:58:02

  ο κ. Σημίτης δεν προσήλθε στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη - ενός μεγάλου πολιτικού και πραγματικού statesman, ο οποίος και - στο όνομα του ενιαίου ελληνισμού - τράβηξε τα κομμάτια του Σημίτη και το 1996 και το 1998 και το 2003 όταν τον έπεισε να κατεβεί αλλά δεν του εξασφάλισε καμία υποστήριξη. Σε μια εποχή που ως πρωθυπουργό της Ελλάδας τον λατρεύαμε τον Σμιτη.

  Είχε κι επιτυχίες, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να δείξει ψυχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.