#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2013 12:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Τουρκία τον Μάρτιο ο Σαμαράς;Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που είναι έτοιμος να ανακηρύξει την ΑΟΖ, όπως πρώτοι αποκαλύψαμε προ ημερών, και παρά τις φωνές από τη γειτονική χώρα και τις επιθετικές δηλώσεις, αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να μεταβεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, στην Τουρκία για την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν επισήμως, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες δεν θα πρόκειται για επίσημη επίσκεψη αλλά για "G to G" όπως αποκαλείται, θα γίνει δηλαδή σε κυβερνητικό επίπεδο και σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την αρχή της άνοιξης προγραμματίζεται μέσω της διπλωματικής οδού, η σύγκληση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Τουρκία, όπου θα βρεθεί και ο Πρωθυπουργός για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εν μέσω της πολεμικής που άρχισε, με δηλώσεις διά του τύπου, η τουρκική πλευρά για το θέμα της ΑΟΖ, αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσκεψη Σαμαρά στη γειτονική χώρα, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί. Η αποκάλυψη από το Antinews προ ημερών ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν στον ελληνικό τύπο, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και προκάλεσαν την ενόχληση της τουρκικής πλευράς.

Αρχική πρόθεση των δυο πλευρών ήταν να γίνει το Συμβούλιο είτε τον Ιανουάριο, είτε το αργότερο τον Φεβρουάριο, αλλά τελικά επελέγη η αρχή του Μαρτίου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια ακριβώς μορφή θα έχουν οι διερευνητικές επαφές και εάν η κυβέρνηση Σαμαρά θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε ο Παπανδρέου, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξωπραγματικό για πολλούς λόγους, με πρώτον την αδιαμφισβήτητη στάση του ίδιου του Σαμαρά στα εθνικά θέματα

Πρέπει να επισημανθεί ότι την περίοδο Παπανδρέου, οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει ουσιαστικά για την οριστικοποίηση ενός κειμένου Πολιτικής Συμφωνίας που θα έθετε τις αρχές για μια ευρύτερη ελληνοτουρκική συνεννόηση.

Όμως, το ζήτημα του Καστελόριζου είναι το μεγάλο αγκάθι με την Άγκυρα να επικαλείται σειρά αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων και να τηρεί σκληρή στάση.

Η άλλη συνταγή είναι αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με υπουργούς Εξωτερικών, τον Πέτρο Μολυβιάτη και την Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν περισσότερο διαχειριστική για να αποφευχθούν οι κακοτοπιές.

Κάποια στιγμή στο παρελθόν, όταν είχε έρθει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην Αθήνα, περί τις αρχές Οκτωβρίου του 2012, είχαν διατυπωθεί κυρίως από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών σκέψεις για πιθανή διεξαγωγή του Συμβουλίου ακόμα και εντός του Νοεμβρίου του 2012, αλλά απορρίφθηκαν.

Οι λόγοι ήταν βασικά δύο: Ο πρώτος ήταν ότι δεν μπορούσε να φανεί η Ελλάδα ότι συμμετέχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία όταν η τελευταία δεν αναγνωρίζει την εκ περιτροπής προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Ο δεύτερος είναι ότι επί του ζητήματος της διεξαγωγής υπήρξε και μια ελαφρά διαφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με το Μέγαρο Μαξίμου να μην επιδεικνύει μεγάλη βιασύνη.

Αυτή η διάσταση μεταξύ των δυο πλευρών εμφανίστηκε στο Βήμα της περασμένης Κυριακής που δημοσίευσε δισέλιδο αφιέρωμα για την ΑΟΖ και έδειξε να υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το θέμα μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Μεγάρου Μαξίμου.

Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονη συζήτηση σε κύκλους της κυβερνήσεως, διότι έδειξε ότι δεν υπάρχει κοινή εθνική γραμμή σε ένα τέτοιο μείζον θέμα και προέκυψε το ερώτημα ποιον εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εμφανιστεί αυτή η διαφωνία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από την Τουρκία.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 08/01/2013 13:25:10

  Νά ἦταν Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν κάποιος ἀπό τά κόμματα πού συγκυβερνοῦν νά τό καταλάβω,ἀλλά νά προέρχεται ἀπό τή Ν.Δ. καί νά ὑπάρχει διάσταση ἀπόψεων δέν μπορῶ νά τό διανοηθῶ!Σέ ἕνα τόσο κρίσιμο θέμα,πού οἱ Τούρκοι καί ἄλλοι μᾶς περιμένουν στή γωνία κι ἐμεῖς νά μήν ἔχουμε κοινή Ἐθνική γραμμή;!Ἄς τήν ἀποκτήσουμε πρῶτα κι ὕστερα προχωροῦε στίς ἐξαγγελίες γιά ἀνακήρυξη τῆς ΑΟΖ...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/01/2013 14:01:30

  Εάν το απέρριψε (η Ελληνική πλευρά) το 2012 επειδή η Τ. δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή προεδρία (και την Κύπρο ως κρατική οντότητα) γιατί δεν το απορρίπτει και τώρα; Άλλαξε στάση η Τ ; Άλλοι είναι οι λόγοι.
  Και, εν πάσει περιπτώσει, ΤΙΠΟΤΑ δεν θα βγεί με αυτήν την επίσκεψη τώρα. Απλά θα ενισχύσει την Τ. αδιαλλαξία. η Φιλλανδοποίηση καλά προχωρεί.

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/01/2013 14:06:14

  Θυμάται κάποιος να μου απαντήσει, αν από κάποια επίσκεψη Ελληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, προέκυψε κάτι θετικό τα τελευταία 30 χρόνια;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας Ροδινός 08/01/2013 14:13:40

   Nothing, nada, nichts, ΤΙΠΟΤΑ. Αρνητικό, ναι, προέκυψε. Καλή Χρονιά, φίλε.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2013 14:35:51

    Καλή Χρονιά Φαήλο.
    Ελπίζω να έστειλες ..γλυκά και ...λουλούδια στο Σκουρλέτη!

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2013 14:48:58

    Τότε ρε Φαήλο, πως να μην είμαστε καχύποπτοι για την επίσκεψη Σαμ, ειδικά τώρα που (υποτίθεται ότι) θα "ανακηρυχτεί η ΑΟΖ";

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 08/01/2013 14:17:28

   Εγώ που θυμάμαι, αν και μικρότερος, θα σου πω ΟΧΙ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2013 14:37:31

    έχετε μια μνήμη, εσείς οι ....νεώτεροι!
    Χρόνια πολλά και πάλι!

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Κώστας Ροδινός 08/01/2013 14:20:29

   Bεβαίως! Ἡ ζεϊμπεκιά τοῦ Γιωργούλη..Ἄν καί Ὑπουργός βέβαια τότε.
   Καλή χρονιά!

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 08/01/2013 14:24:41

  Η Βλακεία των Ελλήνων πολιτικών δεν έχει όρια.Πάντα ξενόδουλοι θα είναι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 08/01/2013 14:37:29

   Μια επίσκεψη σημαίνει ξενοδουλεία;
   Δεν κατάλαβα. Ο μόνος πολιτικός που δεν επισκέπτεται γείτονες ειναι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ.
   Ακόμη και οι Ισραηλινοί - Παλαιστίνιοι ηγέτες ανταλάσσουν επισκέψεις...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Ο Θείος 08/01/2013 19:31:49

    Θείε, ας σοβαρευτούμε λιγάκι στη χώρα αυτή. Η λογική "μα το κάνουν και οι άλλοι" είναι για το καφενείο και δεν έχει θέση στην ανάλυση. Απάντα μόνο σ' αυτά:
    1) Όταν επισκέφτηκε ο ερντογάν την ελλάδα, βγήκαν τσαρκα τα Ελληνικά πολεμικά σε τουρκικό έδαφος και τα αεροπλάνα;
    2) Ήγειρε ποτέ διεκδικήσεις επί τουρκικών εδαφών η Ελλάδα;

   • DebbyTant avatar
    DebbyTant @ Ο Θείος 08/01/2013 20:54:55

    Αμα ειναι σαν τις επισκεψεις ισραηλινων παλαιστινιων... να παει.Αλλα τι θα πουν οι κουρδοι κ οι φανατικοι κεμαλιστες εχθροι του ερντογαν....

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 08/01/2013 19:48:02

   Της Δώρας Aντωνίου
   Κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα η Αθήνα ήδη από τον περασμένο Μάιο προχώρησε σε κατάθεση στα Ηνωμένα Εθνη των θέσεών της ως προς τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της στον θαλάσσιο χώρο. Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά, με το παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στον νόμο 4001/2011, που ορίζει το καθεστώς ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και καθιστά τη διεθνή κοινότητα ενήμερη για τις θέσεις της όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Στο παράρτημα γίνεται αναφορά στο δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «στην ξηρά, σε λίμνες και υποθαλάσσιες περιοχές επί των οποίων η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σε συνάφεια με τις πρόνοιες της Σύμβασης του 1982, των Ηνωμένων Εθνών, για το Δίκαιο της Θάλασσας». Ακολούθως, γίνεται αναλυτική περιγραφή του πώς νοείται πλέον για την ελληνική πλευρά ο όρος «υποθαλάσσιες περιοχές»: Πρόκειται για «τον βυθό και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί), σε μια απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης, από τις οποίες μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων. Ελλείψει συμφωνίας καθορισμού με τα γειτονικά κράτη, των οποίων οι ακτές είναι έναντι ή παρακείμενες των ακτών της Ελληνικής Δημοκρατίας, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας ισαπέχει από τα πλησιέστερα σημεία των γραμμών βάσης (ηπειρωτικών και νησιωτικών) από τα οποία μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων».
   ...
   Καθημερινή

 5. Άργουεν avatar
  Άργουεν 08/01/2013 14:56:14

  H pax americana θα βάλει την ψυχοκόρη της την τουρκιά τώρα να μας κάνει ντα. Σου λέει..."καλός κι ο Αλέξης ρε παιδί μου, αλλά με την λιγκουαφόν που τα' μαθε τα βαρβαρικά, χανόμαστε στη μετάφραση ώρες-ώρες ", του είπαμε να πει puts its islands κι αυτό ακούστηκε σαν "την πα(ου)τσίσαμε"

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/01/2013 15:40:09

  Aν πάει, σιγά μην πάει γιατί πιστεύει οτι κάτι θα κερδίσουμε. Σημασία έχει κάτω από τις δεδομένες πιέσεις που σίγουρα θα ασκηθούν ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, να μην προτιθέμεθα να ...χάσουμε ή να μοιράσουμε απολύτως τίποτε. 'Ετσι κι αλλιώς δεν έχουμε όλα τα δεδομένα κι οι εικασίες δεν ωφελούν. Κοντή γιορτή...

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/01/2013 16:30:56

  Είναι μιά ευκαιρία γιά τήν Ελλάδα η σύγκληση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Τουρκία, όπου θα βρεθεί και ο Πρωθυπουργός για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Τό δημοσίευμα τού Βήματος προκάλεσε καί τίς αντίστοιχες τουρκικές δηλώσεις (αναμενόμενες, αλλά πολύ ήπιες κατά τήν άποψή μου). Η δέ διαρροή στό Βήμα, μόνο τυχαία δέν ήταν.

  Έχουμε στίς δύο χώρες, μετά από πολύ καιρό, ηγεσίες μέ ξεκάθαρες απόψεις γιά τήν γεωπολιτική αξία καί τόν ρόλο τών χωρών τους στό υπό διαμόρφωση γεωπολιτικό παίγνιο ισορροπιών, τό οποίο καί θά παγιώσει τά επόμενα χρόνια τίς ισορροπίες στήν περιοχή γιά τά επόμενα τριάντα τουλάχιστον χρόνια.

  Οι συνέργειες πού θά προκύψουν από τήν σημερινή γεωπολιτική ρευστότητα στήν περιοχή είναι πολύ μεγάλες καί γιά τίς δύο χώρες, αρκεί νά τεθούν ψυχρά καί ρεαλιστικά από δύο ευφυείς ηγέτες, ώστε καί νά οριοθετηθούν τά νέα όρια συνεργασίας μέ βάση τίς επιμέρους εθνοκρατικές φιλοδοξίες.

  Δέν είναι μόνο θέματα στρατιωτικής ισχύος πού μπορούν νά καθορίσουν τίς στρατηγικές επιδιώξεις τών δύο χωρών, αλλά πολύ περισσότερο οι προσδόκιμες συνέργειες τών εθνικών επιδιώξεών τους, πού μπορεί νά τίς φέρουν πολύ πιό κοντά, απ' ότι μερικά εξωπεριφερειακά κέντρα θά επιθυμούσαν.

  Δεδομένων τών απόψεων καί θέσεων τού στενού κύκλου συμβούλων τού Σαμαρά γιά τόν ρόλο τής χώρας μας ώς μεταίχμιου στό υπό διαμόρφωση νέο γεωπολιτικό περιβάλλον καί τού γεγονότος ότι η Τουρκία τού Ερντογκάν έχει μετατοπίσει τήν κεμαλική στατικότητα πού χαρακτήριζε τήν θέση καί τόν ρόλο τού τούρκικου κατεστημένου στήν περιοχή, διανοίγονται γιά πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, νέες προοπτικές.

  Η ευμάρεια καί δυνατότητα τής νέας τουρκικής ελίτ είναι η ανατολή καί όχι η δύση. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή πού έχει συντελεσθεί στήν Τουρκία τά τελευταία χρόνια. Παρόλο πού η τουρκική κινητικότητα στήν χερσόννησο τού Αίμου είναι αυξημένη τόν τελευταίο καιρό, αυτό δέν σημαίνει ότι η τουρκική ηγεσία θέλει τήν επέκτασή της πρός τήν δύση. Τά μέτρα της παίρνει, ώστε η δύση νά μήν αποτελέσει τήν τροχοπέδη στήν διείσδυσή της πρός τήν ανατολή.

  Η Ελλάδα πρέπει νά ξεκαθαρίσει στήν Τουρκία ότι θά τήν διευκολύνει σέ αυτή της τήν πορεία, αρκεί η Τουρκία νά δεχθεί τόν μείζονα, θεσμικά ισοβαρή, εθνοκρατικά κυρίαρχο καί στά αποτελέσματα συνεργατικό καί στήν πλάτη της ισχυρό ρόλο ασφάλειας πού θά παίξει η χώρα μας.

  Οι καλές (καί προσοδοφόρες) συμφωνίες καί όχι οι απειλές κάνουν τούς καλούς φίλους καί συνέταιρους. Ο σεβασμός δέ τών έννομων καί λογικών επιδιώξεων τής κάθε πλευράς είναι καί τό κλειδί μιάς μακροπρόθεσμης συνεργατικής συμφωνίας.

  Πολύ περισσότερο θά μέ ανησυχούσε μιά επ' αόριστον αναβολή τής συνάντησης, παρά η συνάντηση μέ δημοσιευθέν προαπαιτούμενο.

  Όντως έχουν γίνει πολλές συναντήσεις ανάμεσα στίς δύο πλευρές καί δέν προέκυψε κάτι ελπιδοφόρο.

  Όλες όμως οι συναντήσεις δέν είναι ίδιες.

  Αρκεί η κάθε πλευρά νά θεωρεί ότι ο ηγέτης της, άν έρθει σέ κάποια συμφωνία, θά είναι έντιμη καί πρός τό συμφέρον της.

  Τουλάχιστον τόν πατριωτισμό τού Σαμαρά ελάχιστοι τόν αμφισβητούν.
  Ούτε νομίζω ότι ο Ερντογκάν δέν χαίρει εκτίμησης από τήν τουρκική κοινή γνώμη ότι δέν υπερασπίζεται επαρκώς τά εθνικά της συμφέροντα.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 08/01/2013 16:55:52

  “Πως θα αλλάξει ο χάρτης της περιοχής;”
  http://www.antinews.gr/2012/08/20/175520/

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ η Dimi 08/01/2013 18:21:22

   http://www.antinews.gr/2009/05/03/6245/

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ιαπετός 08/01/2013 19:37:07

    !!!!!!

 9. MCA avatar
  MCA 08/01/2013 19:05:03

  Είναι σημαντικό να γίνει μια face to face συνάντηση για να δούμε που βαδίζουμε και εάν μπορεί να υπάρξει συνενόηση.Αξίζει την προσπάθεια ακόμα και εάν αποτύχει.

 10. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/01/2013 21:07:20

  Θα έχει προηγηθεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον;

 11. Egon avatar
  Egon 08/01/2013 22:24:15

  Εγώ που δεν έχω ψηφίσει ποτέ Σαμαρά, αν ο Σαμαράς πάει στην Άγκυρα και ΔΕΝ καταθέσει στεφάνι στο μνημείο τού Μουσταφά Κεμάλ, του γενοκτόνου των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, στο μνημείο τού εγκέφαλου της σφαγής της Σμύρνης, των πογκρόμ τής Πόλης, των διωγμών της Ίμβρου και της Τενέδου, στο μνημείο του ινδάλματος των εισβολέων στην Κύπρο, δηλώνω σε όλους σας εδώ ότι ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γι'αυτήν του την πράξη θα τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Αλλιώς, θα τον φτύσω όπως φτύνω τον Τζέφρι και τον Καραμανλή τον Β'.

 12. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 09/01/2013 11:18:32

  ΔΕΝ έχει νόημα το ταξίδι του Σαμαρά στην Τουρκία
  1.- Δεν πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο για κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του κεμαλοφασίστα σφαγέα Ελλήνων ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας/
  2.- Η Τουρκία ΔΕΝ αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, Οι λόγοι της μη συνάντησης τον Νοέμβριο του 2012 ισχύουν ακόμη
  3.- Η Τουρκία είναι εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας (Καστελόριζο, βραχονισίδες, κλπ)
  4.- Ασκεί επιθετική αλυτρωτική προπαγάνδα τόσο στην Δυτ. Θράκη όσο.
  5.- Στο πολιτιστικό τομέα με τα Τουρκοσήριαλ στα ΜΜΕ των εργολάβων τα οποία δίνει υποτιμολογημένα ευτελίζει τους προγόνους μας και υμνεί την δύναμη κατοχής.
  6.- Κάνει κούρσα εξοπλισμών που ανατρέπει την όποια ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.
  7.- Απειλή την Ελλάδα ευθέως με πόλεμο για την υφαλοκριπίδα και εμμέσως για την ΑΟΖ,
  8.- Καταπιέζει την Ελληνική και λοιπές θρησκευτικές μειονότητες

  ΜΕΤΑ από όλα αυτά τι θα κάνεις στην Τουρκία ΑΝΤΩΝΗ;
  Αν διαφωνεί ο Δημητράκης στείλτον στο σπίτι του ή πρέσβη επί τιμής στον ΟΗΕ

 13. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 09/01/2013 11:25:25

  Έχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά και τις ευαισθησίες του για τα εθνικά θέματα αλλά η επίσημη επίσκεψη και μόνο στην Τουρκιά δίνει λανθασμένα μηνύματα σε εχθρούς και φίλους.
  Καλύτερα να πάει στον Ομπάμα (μην τον προλάβει ο Τσίπρας) και να ζητήσει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, ας αφήσουμε τα παιχνίδια κάποιων επαγγελματιών Τουρκόφιλων. Είναι ευκαιρία που υπάρχει διάσταση Ισραήλ-Τουρκίας να την εκμεταλλευτούμε για το συμφέρον της Πατρίδας μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.