#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2011 01:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Ουγγαρία οι πρώην πρωθυπουργοί πάνε φυλακήΜε 306 "υπέρ" και 52 "κατά" στο σύνολο των 386 μελών της, η ουγγρική Βουλή ψήφισε αργά χθες το βράδυ, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Φέρεντς Τζιούρτσιανι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ενδεχόμενη δίωξή του από τη γενική εισαγγελία, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και πρόκλησης ζημίας στο κράτος, ενός και πλέον δισεκατομμυρίων ουγγρικών φιορινίων.

Πέρα από το κυβερνόν δεξιό κόμμα Ένωση Νεαρών Δημοκρατών του νυν πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, υπέρ της άρσης ασυλίας του Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισαν τόσο το οικολογικό όσο και το ακροδεξιό "Γιόμπικ", ενώ καταψήφισαν οι Σοσιαλιστές.

Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τζιούρτσιανι χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ως "ψεύδη" του γενικού εισαγγελέα της χώρας και τη διαδικασία εναντίον του ως "πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

Η άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού αφορά την αποκαλούμενη "υπόθεση Σούκορο", γύρω από την αμφισβητούμενη αγοροπωλησία οικοπέδων στην ομώνυμη περιοχή προστατευόμενης φύσης στη λίμνη Βέλενσερ, έξω από τη Βουδαπέστη, στην οποία ένας αμερικανο-γερμανο-ισραηλινός επενδυτικός όμιλος του ουγγρο-ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία Γιόαβ Μπλουμ σχεδίαζε τη δημιουργία ενός ουγγρικού "Λας Βέγκας", κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Πέτερ Πολτ, από την προβλεπόμενη ανταλλαγή ακινήτων ανάμεσα στο ουγγρικό κράτος και τον επιχειρηματία, προκλήθηκε ζημία στο ουγγρικό κράτος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων φιορινίων, εξαιτίας λανθασμένων αξιολογήσεων, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι άσκησε επιρροή στη διαδικασία έγκρισης από την πολεοδομία.

Από την πλευρά του ο Φέρεντς Τζιούρτσιανι έχει διαψεύσει επανειλημμένα οποιαδήποτε ανάμιξή του, καταγγέλοντας πως, πίσω από τις ενέργειες εναντίον του, κρύβονται πολιτικά κίνητρα και πως, εάν αλήθευαν οι υποψίες του γενικού εισαγγελέα, αυτό θα σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας υπερβαίνει αμέτρητες φορές τις αρμοδιότητές του, όταν υπόσχεται γενικά την υποστήριξή του απέναντι σε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, μια παρόμοια υποστήριξη είχε εγγυηθεί ο ίδιος και για τις επενδύσεις στη χώρα από την πλευρά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών "Αουντι" και "Μερτσέντες", που ως γνωστό δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η δεξιά κυβέρνηση του σημερινού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν είχε εξαγγείλει, πριν μερικές εβδομάδες, την ποινική δίωξη των προκατόχων της, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, τις οποίες η ίδια θεωρεί ένοχες για την αύξηση του κρατικού χρέους.

Στο στόχαστρο του Βίκτορ Ορμπάν βρίσκονται οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, συνιστά ένα "πολιτικό έγκλημα".

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία ανέθεσε ήδη στην Επιτροπή Συντάγματος της Βουλής την εξέταση των νομικών δυνατοτήτων για την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα, των πρώην πρωθυπουργών Πέτερ Μέντγκιεσι (2002-2004), Φέρεντς Τζιούρτσιανι (2004-2009) και Γκόρντον Μπαινάι (2009-2010), του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2010, βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 14/09/2011 02:00:53

  Αντε και στα δικα μας.

 2. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 14/09/2011 02:33:04

  Και στα δικά μας!!!!!!!!!!

 3. Vpower avatar
  Vpower 14/09/2011 05:14:09

  Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε ο κ. Σκανδαλίδης, δεν είναι απλά μια ευχή, είναι η καθημερινή αγωνία των Αρχιερέων της διαφθοράς που ανησυχούν πλέον σοβαρά για την επιβίωσή τους!
  -- Στο άρθρο αυτό εξηγώ γιατί και πώς έγιναν όλα, και πως εξασφαλίζουν μελλοντική ατιμωρησία ----> http://greekreview.blogspot.com/2011/08/vpower_892.html

 4. madprof avatar
  madprof 14/09/2011 05:54:01

  Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Οι υπεύθυνοι φορείς, επιφορτισμένοι για την ασφάλεια της χώρας με την ευρεία έννοια του όρου και την ισονομία, πράττουν τα Δέοντα που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους. Στο προτεκτοράτο ο μοναδικός "νόμος" που εφαρμόζεται από την Νομενκλατούρα κάθε εξουσίας είναι εκείνος της "ένοχης σιωπής" alias Omerta (sic!)
  ΥΓ. Στην Ιταλία οι δικαστές ειδοποίησαν τον BerluDitattore να παρουσιαστεί ενώπιόν τους έως την προσεχή Κυριακή για να καταθέσει ως μάρτυρας σε υπόθεση που τον αφορά γιατί αλλιώς θα δώσουν εντολή να προσκομιστεί βιαίως από τους καραμπινιέρους! (Φοβάται πως θα χρησιμοποιήσουν την μαρτυρία του για να του απαγγείλουν κατηγορίες σε νέο πολιτικο-οικονομικό-Βιζιτο σκάνδαλο)
  Η πρόταση των δικηγόρων του να καταθέσει μέσω "έκθεσης ιδεών" απορρίφθηκε, γιατί εκεί οι νόμοι ισχύουν για όλους!

 5. Orestios avatar
  Orestios 14/09/2011 06:33:37

  Ο Παπανδρέου είχε πάρε δώσε με τον τύπο αυτόν.
  Αντε, και εδώ να αποδωθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/09/2011 06:55:49

  Βρε τους σοσιαλιστές..παντού ίδιοι είναι..!

  • Nikolas avatar
   Nikolas @ ΕΥΑ 14/09/2011 09:35:33

   Εδώ είναι χειρότεροι και δεν υπάρχει κανείς με ούμπαλα για να τους δικάσει στο μέλλον.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 14/09/2011 07:10:31

  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ,
  ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΞΑΡΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ
  ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΗ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

  ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟ-
  ΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ,Η ΔΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΗΤΑΝ
  ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕ-
  ΝΟΥΣ............................................................

 8. Θάνος avatar
  Θάνος 14/09/2011 09:01:40

  Ετσι, κρεμάλα στήν καλύτερη...(Λάς Βέγκας δέν θέλει να κάνει και το δικό μας φρούτο στο Ελληνικό;)

 9. Vassilis avatar
  Vassilis 14/09/2011 09:24:37

  Ο Τσίπρας πάντως χθές μίλησε μόνος αυτός από όλους τους άλλους αρχηγούς για Ποινικά και Ειδικά δικαστήρια!! Δεν άκουσα κανέναν από τη ΝΔ να μιλά ανοικτά γι αυτά και φυσικά ούτε από ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΔΣ και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις να ...ούμε" (Χάρρυ Κλίν δεκαετία 80)....

 10. ΧΡΗΣΤΟΣ Μ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ Μ 14/09/2011 11:21:33

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

 11. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 14/09/2011 12:47:13

  Και στα δικά μας και γρήγορα!

 12. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/09/2011 12:52:19

  "Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Πέτερ Πολτ, από την προβλεπόμενη ανταλλαγή ακινήτων ανάμεσα στο ουγγρικό κράτος και τον επιχειρηματία, προκλήθηκε ζημία στο ουγγρικό κράτος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων φιορινίων"

  Μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα επί Καραμανλή, μου διαφεύγει τί ακριβώς, που κάποιοι έλεγαν ότι ήταν σκάνδαλο, κάποιοι πάλι όχι.

 13. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 14/09/2011 23:24:52

  όλοι εύχεστε να γινόταν και στην ελλάδα αυτό. Αναρωτηθείτε όμως αν θα έμενε κανείς να ψηφίζετε.. Υπάρχει βουλευτής που δεν έχει μπλεχτει σε ιστορίες με ακίνητα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.