#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2011 23:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Νέα Σφαίρα ΕπιρροήςΑπό τότε που πρωτογνώρισα τις "Ανανεώσιμες" Πηγές Ενέργειας μέχρι σήμερα, ούτε η Φυσική, ούτε τα Οικονομικά, ούτε η Αριθμητική άλλαξαν.  Αυτό που άλλαξε ήταν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η επανένωση των Γερμανιών.

Το τι θα γράψει η Ιστορία μετά από πολλά χρόνια για τον Ψυχρό Πόλεμο, θα πρέπει να ζήσουμε πολλά χρόνια για να το μάθουμε.  Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι ότι η Γερμανία πέτυχε με το τέλος του Ψυχρού, αυτό που δεν πέτυχε μεταξύ 1939 και 1945, και αυτό που ενδιαφέρει εμάς, στον τωρινό μας μικρόκοσμο, είναι ότι από την "Αμερικανική" σφαίρα επιρροής μετά το 1949, περάσαμε στην "Γερμανική".   Κατά πόσον οι δύο αυτές σφαίρες είναι ...συνεννοημένες, παίζεται.  Είναι όσο συνεννοημένες ήταν το 1910, ή το 1940, ή κατά την διάρκεια του Πολέμου των Επτά Ετών. Μύλος!

Γενικά, οι Δυτικοί, από καταβολής κόσμου (ή από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) τρώγονται μεταξύ τους ασταμάτητα με μικρά διαλείμματα όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από κοινούς εχθρούς.  Και, στην περίπτωσή μας, φαίνεται να συμφωνούν μόνο σε ένα πράγμα:  Δεν θέλουν τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο.  Κατά τα λοιπά, εμείς τρωγόμαστε για το εάν είμαστε φιλοάγγλοι ή φιλογερμανοί (και αραιά και που εάν είμαστε φιλορώσοι).


Τώρα, τι σχέση έχουν οι ΑΠΕ και την Νέα Κατοχή;  Και τα δύο, made in Germany.  Και το Auschwitz, εάν λειτουργούσε σήμερα, θα ήταν Κέντρο Ανακύκλωσης, ίσως ...Πράσινης.  Θα φάμε καλά.

ΥΓ  Δεν έχω εξαφανιστεί, απλά έχω κολλήσει με την ερμηνεία του ...μεσοπρόθεσμου.  Ατυχώς, κέρδισα και το €1 στοίχημα που είχα για το 1204 στο Χρηματιστήριο. Να βάλω στοίχημα και για Nικηφόρο Φωκά; Την απάτη με τις ΑΠΕ θα την εμπεδώσουμε, σιγά σιγά.

αναρτήθηκε από archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 31/07/2011 00:25:53

  ".....ΥΓ Δεν έχω εξαφανιστεί, απλά έχω κολλήσει με την ερμηνεία του …μεσοπρόθεσμου....."

  Εχω 15 έγκυρες διαφορετικές εκδοχές! Σε ενδιαφέρει;;;;;

  Εγώ- όπως ξέρεις από πέρισυ- έχω ένα σενάριο και μία εκδοχή, αποδεχθεί ώς τά μόνα αληθή:

  " Ελα s-ΠΑΡΤΑ Χρεωκοπημένη..."
  Μελλοντικά θα γυρισθεί και ταινία..
  Δικαιώματα - έσοδα, έχουν προπωληθεί!!!

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/07/2011 00:45:56

  Έχεις δίκιο για τις ΑΠΕ..αφού καμιά φορά αναρωτιέμαι αν έγραψαν οι Γερμανοί και το προεκλογικό πρόγραμμα του Πασόκ..

 3. Χαμενος avatar
  Χαμενος 31/07/2011 01:10:53

  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα δείχνει ότι υπάρχει κάτι χρήσιμο ή πολύτιμο εδώ. Στα προφανή είναι τα πετρέλαια/γκάζια. Ν'μην είναι κι' άλλα...ορυκτά; γεωστρατηγικά;
  Χου νοουζ...

 4. parsifal avatar
  parsifal 01/08/2011 00:47:01

  Η Γερμανία εμεινε πίσω στο ράλυ της αποικιοκρατίας και ξέμεινε απο ενέργεια οταν το πετρέλαιο υποκατέστησε τον ανθρακα καθώς και απο πρώτες υλες και εργατικά χέρια (ανειδίκευτα). Για τους λόγους αυτούς ξεκίνησε δυο παγκοσμίους πολέμους που εχασε και τιμωρήθηκε σκληρά.
  Δεν το ξανακάνει. Τον τρίτο τον κάνει αλλο τρόπο. Με αυτό που είχε και εχει : Τεχνογνωσία και τεχνολογία. Πείθει ψιλοεύκολα για το τέλος του πλανήτη και αλλες μ@λακίες (ο προτεσταντισμός εχει στρώσει χαλί για τέτοιες τελαολογικές προβλέψεις) και πωλεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πράσινες πίπες κλπ καθρεπτάκια για τρομολάγνους οικολόγους.
  Τόσο απλό. Τώρα στο δρόμο, ισοπεδώνει και κάτι ηλιόλουστες χώρες που αντιστάθηκαν στους δυο πολέμους αλλά στο μεταξύ εγιναν λάτρεις των BMW και των Cayenne...ας πρόσεχαν !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.