03/09/2010 07:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα της αξιοπιστίας εκτιμήσεων της ΤρόικαςΤο ζήτημα της αξιοπιστίας των εκτιμήσεων της Τρόικας για θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη όπως είναι η ανεργία και ο πληθωρισμός και οι συνέπειες των εσφαλμένων εκτιμήσεων στην πραγματική οικονομία, φέρνει με γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πέντε μήνες μετά την εφαρμογή του "Μνημονίου Στήριξης" Ελλάδας και Τρόικας (Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ), σειρά προβλέψεων και εκτιμήσεων των εκπροσώπων της Τρόικας για κρίσιμα οικονομικά μεγέθη, όπως είναι ο πληθωρισμός και η ανεργία, όχι μόνον δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά και αναθεωρήθηκαν - δυστυχώς προς το δυσμενέστερο – από τους ίδιους. Επίσης διαπιστώνεται ότι η πραγματική οικονομία βρίσκεται κυριολεκτικά σε «κατάσταση βαθειάς καταστολής» με μεγάλη ύφεση και ταυτόχρονα καλπάζοντα πληθωρισμό και δραματική αύξηση της ανεργίας.

Με αφορμή τον εύλογο προβληματισμό που προκαλεί η παρατηρούμενη αδυναμία ασφαλών προβλέψεων από την Τρόικας για την πορεία θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας,  ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1)    Εάν ανησυχεί και προβληματίζεται από αυτήν την έως τώρα παρατηρούμενη αδυναμία να υπάρξουν ακριβείς εκτιμήσεις για την πορεία θεμελιωδών δεικτών της ελληνικής οικονομίας, παρά το ότι προφανώς η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει σχετικά στοιχεία.

2)    Εάν έχει διαγνώσει τα αίτια και τους λόγους αυτής της αδυναμίας και, εάν ναι, ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι λόγοι.

3)    Σε ποιες συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους προβλήματα που ευλόγως μπορεί να κλονίσουν - και στα μάτια του ελληνικού λαού που καταβάλλει εξαιρετικά επώδυνες και δυσβάστακτες προσπάθειες- την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιώργος Χριστόπουλος(no relation) avatar
    Γιώργος Χριστόπουλος(no relation) 03/09/2010 12:40:57

    αναδιάρθρωση ante portas

  2. ΚΕΡΤ avatar
    ΚΕΡΤ 03/09/2010 16:55:00

    Φίλε μου ουτε ανησυχεί ουτε προβληματίζεται η Ευρωπαική Επιτροπή.Η Τρόικα θέλει πολυ μεγαλύτερο πληθωρισμό απο τον επίσημο 5%.Και αν δεν ξέρεις ο πληθωρισμός ειναι μια μορφή φορολογίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.