#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2008 09:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Εθνική το 5,16% του ΤΤ

Η κούρσα για την απόκτηση του ΤΤ και των καταθέσεών του, που ξεπερνούν σήμερα τα 11 δισ. ευρώ, μόλις άρχισε. Η Εθνική Τράπεζα απέκτησε χθες από ομάδα ιδιωτών επενδυτών το 5,16% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκαλώντας αίσθηση στην αγορά, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του 6,2 % από την Eurobank. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αγορά του πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εθνική Τράπεζα, ο πρόεδρος του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης δήλωσε: «Η αναδιάρθρωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε συνδυασμό με την υψηλή αξιοπιστία και ρευστότητα που διαθέτει, είναι φυσικό να προσελκύουν είτε επενδυτικές είτε στρατηγικές κινήσεις στο μετοχικό μας κεφάλαιο. Εμείς χαιρετίζουμε την είσοδο κάθε νέου μετόχου, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στην στρατηγική που χαράξαμε και υλοποιούμε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/04/2008 11:09:54

  Αν το κράτος περιοριζόταν στο ρόλο του μετόχου δεν έκλεβε τις κρατικές επιχειρήσεις και δεν τις αντιμετώπιζε ως τσιφλίκια του εκάστοτε κόμματος οι αποκρατικοποιήσεις θα περίττευαν. Τώρα φοβάμαι ότι θα πρέπει να ξεπουλήσουμε να σπάσουν οι κλίκες και μετά να ξαναγοράσουμε σε τρελές τιμές. Και δε φταίει το κράτος και κανένας ιδιώτης. Φταίμε εμείς που τα ανεχόμαστε.

 2. Panormos avatar
  Panormos 22/04/2008 11:58:11

  (Απο το
  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/314137/Article.aspx)

  ΤΤ: Μονομαχία 2 κολοσσών για το φθηνό χρήμα

  του Γιώργου Μαντέλα  Σε μονομαχία για δύο, μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί από πλευράς εγχώριων τραπεζών η υπόθεση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, την είσοδο δηλαδή της ΕΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ.

  Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του "πακέτου" που απέκτησε η ΕΤΕ ήρθε από πωλητή που κινήθηκε μέσω της Πειραιώς Χρηματιστηριακής, κάτι που σημαίνει ότι ο όμιλος της Πειραιώς ήταν σε θέση να γνωρίζει την ύπαρξη κάποιων συγκεντρωμένων μετοχών προς πώληση, αλλά δεν τις απέκτησε (σ.σ. άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν η Eurobank γνώριζε ότι υπάρχει τέτοιο πακέτο και προσπάθησε να το αποκτήσει ή όχι).

  Από την πλευρά τους η Alpha και η Marfin, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο θέμα.

  Κι από την άλλη, τα ελεύθερα "προς αγορά" ποσοστά ολοένα και μειώνονται, ενώ οι τιμές κτήσης ανεβαίνουν, τη στιγμή που το Δημόσιο κατέχει άμεσα 34,43% και έμμεσα 9,904%, μέσω των ΕΛΤΑ, ποσοστό δηλαδή που αθροιστικά φτάνει στο 44,33% και το οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ως προς την πλειοψηφική ισχύ του.

  Εμμέσως την κίνηση της ΕΤΕ εμφανίζεται τώρα ότι είχε... προαναγγείλλει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης όταν την επομένη της εξαγοράς του πακέτου από τη Eurobank έλεγε πως "αίσθησή" του είναι ότι θα υπάρξουν κι άλλες τράπεζες που θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο. Κι επιβεβαιώθηκε.

 3. Greek Rider avatar
  Greek Rider 22/04/2008 13:51:41

  Η ΕΤΕ νομίζω δεν χρειάζεται άλλα κεφάλαια, οπότε οτι έκανε το έκανε για λόγους κερδοσκοπίας και για να ελέγχει την κατάσταση σε περίπτωση που η Eurobank εξαγοράσει το ΤΤ. Αυτή χρειάζεται το ΤΤ και τα κεφαλαιά του γιατί έχουν δώσει δάνεια ακόμη και στις πέτρες και έχουν ξεμείνει από ζεστή ρευστότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.