#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Δημοκρατία του ΟυγκαντούγκουΑισθάνομαι τις τελευταίες ημέρες ότι ζω εντονότερα από ότι πριν στη Δημοκρατία του Ουγκαντούγκου

Δεν έχω τίποτα μεμπτό να προσάψω στο λαό , στο έθνος , στο κράτος της αφρικανικής χώρας και πρωτίστως στην ηγεσία τους.

Ο θεός μας έκανε την τιμή να ζήσουμε σε ένα παραδεισένιο τόπο που μόνοι μας τον εξευτελίσαμε.

Καλώς ή κακώς στην Αφρικανική Ήπειρο , τα κρατούμενα είναι αλλιώς.

Στην Ελλάδα ΟΜΩΣ ;

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε μετά την πτώση της Δικτατορίας να δομήσει ένα κράτος με πολίτες που θα σεβόντουσαν την ΣΗΜΑΙΑ του , που θα είχε πρόοδο και προοπτική ανάλογη των προγόνων μας ( Ιεροκλής , Μέγας Πυθαγόρας , Σωκράτης , Αριστοτέλης , Πλάτωνας …..)

Δυστυχώς οι μεγάλες δυνάμεις , που πραγματικά είναι ΜΕΓΑΛΕΣ και βάζουν το χεράκι τους παντού , έφεραν το 1981 τον ΑΝΔΡΕΑ και την παρέα του Δώστα Όλα!!!!!

Μεταλλάχτηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας , επιβίωσαν τα λαμόγια και εγκαθιδρύθηκε μέχρι τις ημέρες μας το  τελευταίο ΣΟΒΙΕΤ της ΓΗΣ.

Η αρπαχτή στο μεγαλείο της , η λαμογιά στο έπακρο , οι ευθύνες να μην αποδίδονται και το πάρτι να συνεχίζεται.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ !!!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ !!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Ο Αντώνης Σαμαράς ένας ηγέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ , ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη πνευματική καλλιέργεια  , ΑΚΕΡΑΙΟΣ , ηθικός και έντιμος μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Μόνος του δυστυχώς δεν γίνεται , γιατί :

Τα λαμόγια βασιλεύουν ακόμη και σήμερα που ο Λαός πονάει και το ρουσφέτι πάει γόνατο.


Γιατί οι πολιτικοί μας , είναι κατώτεροι των περιστάσεων.


Γιατί ο Λαός μας γαλουχήθηκε από το περιβόητο 81΄με μεθόδους αρπαχτής.


Γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε ανίκανοι και άνανδροι να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα και το φίλο μας λαμόγιο ακόμα βασιλεύει , 

Εδώ:

Τρίζουν τα κόκαλα του Πλάτωνα και του Σωκράτη.

Τόσα λαμόγια δεν είχαν μαζευτεί ποτέ ξανά , τόσο πολλοί μαζεμένοι σε ένα μέρος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!! Κατά την συνήθη έκφραση αυτό : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Για να γίνει μια δουλειά , γελοία σε μέγεθος και σε ύφος , κολλάνε τα πάντα , γιατί ο από πάνω πρέπει δυστυχώς να τα πάρει….

Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα το ΔΩΣΕ κάτι για να τελειώνουμε πιο γρήγορα…..

 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΒΙΕΤ ΤΗΣ ΓΗΣ ακόμη επιβιώνει στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΥΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ , στην δύσμοιρη ΕΛΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.

Τρέχε εσύ καημένε ΣΑΜΑΡΑ να τους μαζέψεις . ΑΜ δεν !!!!! Οι άνθρωποι δεν μαζεύονται ούτε με  χαλινάρι ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ.

Η νοοτροπία μας σαν ΛΑΟΥ είναι λάθος.

Δεν είναι ούτε ή ΜΕΡΚΕΛ , ούτε τα μνημόνια και το ΔΝΤ που μας φταίει.

Ένα είναι : Όλοι φταίμε

Καλώς ή κακώς , άλλοι λίγο , μα, άλλοι περισσότερο. ΟΛΟΙ ΜΑΣ σβήσαμε κλήσεις.  Όλοι μας δώσαμε το κάτι τις  ( σαφώς με εξαιρέσεις ). Όλος ο κόσμος πήρε ΔΑΝΕΙΑ με ευθύνη των τραπεζών ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.

Το κυριότερο: εμείς τους ψηφίζαμε

Δεν έχουμε καμία απαίτηση ούτε από την Κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο από αυτό που κάνει , να κάνει κάτι άλλο , δεν έχουμε απαίτηση των πολιτικών του παλαιού μοντέλου να αλλάξουν.

Η μοναδική απαίτηση της κοινωνίας για να μην φτάσει η Χ.Α με τον λαό που εθελοτυφλεί μπροστά στους επικίνδυνους φουσκωτούς , είναι να καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας το ως εδώ και μη παρέκει.

Απλά και πρακτικά :

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ

1. Πέντε νόμοι που να τηρούνται από όλους (χωρίς παραθυράκια)

2. ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πολίτη και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ σαν αυτές που λέει ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

3. Νέα αρχή , με αλλαγή νοοτροπίας από ΕΜΑΣ τους ίδιους, Το σύστημα δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε πρώτα ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι.

Για να γίνουν τα παραπάνω χρειάζεται :

ΠΑΙΔΕΙΑ !!! ( ΤΟ Α και το Ω )


 ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ βασισμένη στο Αμερικανικό μοντέλο εσόδων - εξόδων και στο Νορβηγικό πρότυπο συναλλαγών μόνον με χρωστική κάρτα ( είναι αυτή που χρησιμοποιούμε στα ΑΤΜ)


Και  αλλαγή σκέψης με ΕΛΛΗΝΙΚΗ καρδιά που θα ΖΗΤΑΕΙ την χώρα όρθια , γιατί αλλιώς από το Ουγκαντούγκου εμείς δεν απέχουμε δυστυχώς ΚΑΘΟΛΟΥ !!!

Χρ. Αφρικανός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 10/09/2013 09:55:38

  Πατριώτη (και εγώ Αφρικάνος είμαι αλλα ...original - ώπα , διευκρίνιση προς την Χ.Α , έχω ζήσει στην Αφρική ,δεν είμαι μαύρος!!!) , λοιπόν ξέχασες τους "νταβατζήδες" (αν και αναφέρθηκες γενικώς στην λαμογιά) , που όπως σε κάθε Αφρικανική χώρα, αγοράζουν media, πολιτευτές κλπ , και κάνουν κουμάντο , ενώ οι καημένοι οι Αφρικανοί νομίζουν πως έχουν Δημοκρατία και κυβερνάει ο λαός! (άκουσα πως στηνΚάτω Μπουζουμπούρα , ένας επιχειρηματίας έβαλε ένα πολιτικό, που παρίστανε και τον Αριστερό, προεδρο σε μιά ποδοσφαιρική ομάδα του ,απίστευτα πράγματα!)

  Αλήθεια (πως μου ήρθε αυτό τώρα ,τελείως άσχετο!!) , σήμερα μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς λόγω...Κέρι , για να δούμε ,θα πέσει η τιμή της βενζίνης? (ε ,καλά , λέμε και καμιά μακακία να περνάει η ώρα , εδώ δεν έχει πέσει ακόμα απο τότε που αυξήθηκε δήθεν λόγω του πολέμου στη Λιβύη!)

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 10/09/2013 10:14:32

  Το Ουγκαντούκου αγαπητέ Αφρικανέ είναι μια χώρα χωρίς χρέη και με σταθερή οικονομική ανάκαμψη. Ο λαός του είναι απο τους ευτυχέστερους στόν κόσμο διότι δεν πιστεύει στο χρήμα και τις τράπεζες. Ουδόλως τον απασχολεί αν θα φαληρίσουν, ή αν δεν θά'ναι ανταγωνιστικές.
  Τα οπλικά του συστήματα όπως φαίνεται στην φωτογραφία τα κατασκευάζει μόνος του και δεν μεσολαβεί κανένας Τσοχατζόπουλος για να του τα χρεώνει.
  Ζεί σε απόλυτη αρμονία με την φύση που τη λατρεύει ως θεό.
  Η ευτυχία του τέλος, βρίσκεται σε πράγματα που δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνει λαμογιές και να παρανομεί...

 3. Spyros avatar
  Spyros 10/09/2013 10:45:16

  Aυτό το "όλοι φταίμε" σας βολεύει αλλα ισχύει μόνο για εσάς, που είστε τέτοιοι που περιγράφεις . Εμείς δεν φταίμε καθόλου γιατί ποτέ δεν κάναμε αυτά που λες (υπάρχουμε, μην νομίζεις οτι είστε μοναδικοί) και εν τούτοις υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε για σάς.

 4. parsifal avatar
  parsifal 10/09/2013 11:45:27

  Η Ουαγκαντούγκου είναι απλώς η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, πρώην Ανω Βόλτα, πρώην Γαλλική αποικία.
  Με δεδομένα τα απομεινάρια του αποικιακού Κράτους σε ολη την Françafrique, μάλλον στην χώρα αυτή λειτουργούν στοιχειώδεις θεσμοί και κρατικοί φορείς... Αυτή ηταν η "θετική συνέπεια της αποικιοκρατίας" οπως διδάσκουν τα βιβλία Ιστορίας των γαλλικών σχολείων, αφού γλύτωσαν απο την αναθεωρητική μανία αναλόγων της κ. Ρεπούση "επιστημόνων".
  Εδώ δεν υπήρξαμε αποικία, τουλάχιστον επισήμως... Πιθανώς αυτό να εξηγεί την δυσλειτουργικότητα θεσμών και διαδικασιών.

 5. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 10/09/2013 12:02:23

  Η Ουαγκαντουγκού, είναι η πρωτεύουσα της Αφρικανικής χώρας Μπουρκίνα Φάσο (πληθυσμός 15.746.232). Η Μπουρκίνα Φάσο είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Η γεωργία απασχολεί το 80% περίπου του εργατικού δυναμικού. Η ανεργία έχει οδηγήσει σε μεγάλα μεταναστευτικά κύματα: π.χ. 3 εκατομμύρια κατοίκων ζουν στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στηρίζεται στη διεθνή βοήθεια.
  Αγαπητέ Χρ. Αφρικανέ, γνωρίζετε άραγε τις ποινές που προβλέπονται στη συγκεκριμένη .......πρωτόγονη χώρα για τους ενόχους κλοπής δημοσίου χρήματος κατά συρροήν, για τους καταχραστές της εξουσίας και τους ενόχους εσχάτης προδοσίας; Φαντάζομαι οτι θα συγκυβερνούν ''αθωωμένοι'' ΚΑΙ εκεί.....
  Πάντως δεν δώσαμε όλοι μας το ...κάτι τις, δεν σβήσαμε όλοι κλήσεις, δεν συμμετείχαμε όλοι στη διαφθορά και στο φαγοπότι τους και γι αυτό ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που ΔΕΝ, απαιτούμε από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να διαχωρίσει τη θέση του από τους ληστές και τους αξιότιμους μεγαλοαπατεώνες που λυμαίνονται τη χώρα, να τους καταγγείλει επωνύμως, να τους απομονώσει και να επιβάλλει τη δίκαιη τιμωρία τους. Την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάντια, την είχαν και την έχουν οι ασκούντες την εξουσία. Εάν αυτοί δεν επιτρέπουν με την ανοχή τους στη διαφθορά να βασιλεύει, όλα διορθώνονται. Οι αυστηροί και ισχύοντες για άπαντες Νόμοι, αρκούν για να βάλουνε τάξη. Αλλά δυστυχώς, ξοδευόμαστε στις διαπιστώσεις και στις ευχές.......

 6. ΕΙ avatar
  ΕΙ 10/09/2013 12:16:02

  1) Όχι αγαπητέ, δε φταίμε όλοι ή μάλλον, δε φταίμε οι περισσότεροι. Πιθανόν αυτό να βολεύει κάποιους να κουνούν το δαχτυλάκι αφ' υψηλού (αφού έχουν καρπωθεί και συνεχίζουν να καρπώνονται τα πάντα).
  2) Χρεωστική κάρτα; Ούτε απ' αυτή θα πάρουμε αγαπητέ. Θέλουμε το κερματάκι και το χάρτινο νομισματάκι. Όχι ό,τι βολεύει εσάς.

 7. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 10/09/2013 12:25:41

  Χρεωστικη καρτα;;; Δεν προκειται να παρουμε.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2013 12:32:04

  *Νέο Σύνταγμα γραμμένο από τους Πολίτες εγκρίθηκε με Δημοψήφισμα στην Ισλανδία!* | πηγή: eklogika.gr | 23-10-2012 | 23:16 |

  Με Δημοψήφισμα και ποσοστό 66% οι Πολίτες της Ισλανδίας υπερψήφισαν το σαββάτο το Νέο Σύνταγμα της χώρας, το πρώτο Σύνταγμα που έχει γραφεί από τους ίδιους τους Πολίτες.

  Μετά την κατάρρευση, η χώρα αποφάσισε να ακολουθήσει τελείως διαφορετικούς χειρισμούς από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε σε χώρες της ευρωζώνης και σήμερα εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, προχώρησε και σε Συνταγματική Αναθεώρηση προκειμένου να αντικαταστήσει το υπάρχον Σύνταγμα του 1944.

  Μετά από πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, οι προτάσεις για το νέο Σύνταγμα υποβλήθηκαν από μια επιτροπή που εκλέχτηκε το 2009 και αποτελείται από 25 απλούς Πολίτες, οι οποίοι συμβουλεύτηκαν τους συμπατριώτες τους μέσω του Διαδικτύου. Το κείμενο το οποίο αποτελείται από 114 άρθρα κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο και το οποίο με τη σειρά του αποφάσισε να το θέσει σε Δημοψήφισμα. Ενδεικτικά, στις προτάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανόταν η κήρυξη ως Εθνική Περιουσία των μη- ιδιόκτητων φυσικών πόρων, καθώς επίσης αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της χώρας. Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το Ισλανδικό Κοινοβούλιο, επικυρώνοντας την απόφαση των ίδιων των πολιτών.

  Στο δημοψήφισμα του Σαββάτου, το 57,7% των ψηφοφόρων τάχθηκε Υπέρ της διατήρησης της επίσημης θρησκείας του κράτους και το 82,5% δήλωσε ότι επιθυμούν οι φυσικοί πόροι της χώρας που δεν ανήκουν σε ιδιώτες να θεωρούνται δημόσιο αγαθό.

  «Το αποτέλεσμα και η συμμετοχή με χαροποίησαν. Πίστευα ότι θα είναι μικρότερη η συμμετοχή, οπότε πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο. Είναι μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.*

  Ίσως, αντί διαπιστώσεων για τα κακώς κείμενα στη πατρίδα μας και των προσπαθειών ανακάλυψης της ρόδας Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος, καλύτερο θα ήταν να πάρουμε ιδέες από τους απλούς Ισλανδούς Πολίτες. Για τη μέσω διαδικτύου υποβολή μας ενός Προσχεδίου Νόμου, με συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις, για τα θέματα που μάς ταλανίζουν τους Έλληνες Πολίτες: π.χ. Υγεία (κατάρρευση του πανάξιου ΕΣΥ, λόγω άκρατης λαθρομετανάστευσης), Παιδεία (επί ημερών αννούλας της φωτοτυπίας τα Αρχαία Ελληνικά αντικαταστάθηκαν με εξωτικές συνταγές μαγειρικής από το.. Νεπάλ), Εργασιακά, Θρησκευτικά, Ένοπλες Δυνάμεις (από τις πρώτες των πρώτων σε Ανθρώπινο Δυναμικό, παγκοσμίως!), Οικονομία (φοροδιαφυγή, η χαίνουσα πληγή), Δικαιοσύνη (Μη-ευθύνη υπουργών, ατιμωρησία, το τέρας της αρνησιδικίας, λαθρομετανάστευση-εγκληματικότητα-παραβατικότητα, ψηφοθηρία, ανήκουστη παγκοσμίως εκχώρηση των Εθνικών μας Δικαιωμάτων του «Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι», υποβιβασμός σε κουρελόχαρτο του πολύτιμου Ελληνικού ΕυρωΔιαβατηρίου, η Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Πολίτες, Προστασία Υδάτινων Πόρων, Δασοπροστασία..) η λίστα είναι μακρά και μακάρι να ήμουν νομικός για να παραθέσω όλα εκείνα τα Άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος τα οποία Εμείς, οι απλοί Ελληνες Πολίτες, θεωρούμε ότι άμεσα χρειάζονται, Αναθεώρηση.

  • ΣΠΥΡΟΣ1 avatar
   ΣΠΥΡΟΣ1 @ η Dimi 10/09/2013 13:09:08

   Συγχαρητήρια αγαπητή Dimi.
   H Iσλανδία μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τον άλλο δρόμο που έπρεπε εξ αρχής να ακολουθήσουμε παρά τις απειλές των "έντιμων δανειστών" -συνεργατών των Τσοχατζόπουλων, οτι θα μας βομβαρδίσουν...
   Ομως θα πρόσεξες με πόση επιμέλεια τα ΜΜΕ των Υπερτραπεζιτών έχουν θάψει την υπόθεση της Ισλανδίας που βγήκε θριαμβεύτρια απο την κρίση και εγκατέλειψε οριστικά και την ΕΕ των τραπεζιτών στην οποία έιχε γίνει συνδεδεμένο μέλος...

 9. airman avatar
  airman 10/09/2013 14:37:51

  ''Ένα είναι : Όλοι φταίμε
  Καλώς ή κακώς , άλλοι λίγο , μα, άλλοι περισσότερο. ΟΛΟΙ ΜΑΣ σβήσαμε κλήσεις. Όλοι μας δώσαμε το κάτι τις ( σαφώς με εξαιρέσεις ). Όλος ο κόσμος πήρε ΔΑΝΕΙΑ με ευθύνη των τραπεζών ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.''
  Αυτό αφορά την πλειοψηφία αλλά όχι το σύνολο. Η μειοψηφία που πλήρωνε και πληρώνει κλήσεις, ταλαιπωρούνταν και ταλαιπωρείται αρνούμενη ''γρηγορόσημα'', τα έβγαζε και - πόσο μάλλον σήμερα - τα βγάζει πέρα ''σπαρτιάτικα'' φταίει για άλλο λόγο. Φταίει επειδή δεν προσπαθησε όσο ήταν καιρός και στο βαθμό που μπορούσε να νουθετήσει το συγγενή, το γείτονα, το συνάδελφο.
  Βέβαια τότε κάποιοι ήταν τα ''κορόιδα'' και πως να μην ήταν με όσα συνέβαιναν. Το ωραίο είναι ότι σήμερα είναι πάλι δακτυλοδεικτούμενοι επειδή είχαν προνοήσει και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα δεινά που επήλθαν (''τι ανάγκη έχεις εσύ, δε σε ''κυνηγάνε'' τα λεφτά'').
  Τελικά όλοι φταίμε, αρκεί να ξεχωρίσουμε και - το σπουδαιότερο - να κατανοήσουμε το λόγο. Ίσως σ' αυτή την καταννόηση να οφείλεται η ανοχή της πλειοψηφίας, διότι η αντοχή της μειοψηφίας οφείλεται και στην πρόνοια (δυστυχώς μάλλον τα ''κορόιδα'' δικαιώθηκαν).

 10. MCA avatar
  MCA 10/09/2013 16:23:23

  …΄΄Πέντε νόμοι΄΄….Και πως θα δικαιολογήσουν οι βουλευτές τον μισθό τους;

  ….΄΄Χρεωστική κάρτα΄΄…Σωστός!!

 11. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 10/09/2013 22:25:39

  Είναι εν εξελίξει τέτοια πρωτοβουλία και στην Ελλάδα, αλλά από την ισχνή συμμετοχή ρων Ελλήνων τεκμαϊρεται πως οι Ισλανδοί αγαπούν περισσότερο την πατρίδα τους...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Β.Κ.Σιάπκα 11/09/2013 08:58:30

   Εάν υπάρχει σχετικός σύνδεσμος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την υποβολή ενός Προσχεδίου Νόμου από τους Πολίτες, θα ήθελα να τον έχω. Σάς Ευχαριστώ.
   Όσο για την έμπρακτη αγάπη στη πατρίδα, και για τους δύο λαούς, υπάρχουν τα ιστορικά *βιογραφικά* που την αποδεικνύουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.