#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2011 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Γερμανία εγκαθίσταται το υπουργείο οικονομικών της ΕλλάδοςTo πρώτο χτύπημα της Γερμανικής κυριαρχίας στην οικονομία της Ελλάδας, αποκαλύπτει σήμερα η «Ημερησία». Όπως σας γράφαμε, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους με επαναγορά ομολόγων, η Γερμανία είναι αυτή που θα καθορίζει τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής. Από τις δαπάνες μέχρι τους μισθούς και της συντάξεις.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελέτησαν τα μισθολόγια που ισχύουν σε άλλες χώρες  με στόχο να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο από τα μέσα της χρονιάς.

Εκ του θαύματος, αυτό που προκρίθηκε είναι το γερμανικό μοντέλο, χωρίς φυσικά να φτάσουμε στο ύψος των μισθών τους. Δε θα υπάρχουν επιδόματα, θα θεσμοθετηθούν επτά εισαγωγικά κλιμάκια αναλόγως των προσόντων των υπαλλήλων, αξιολόγηση, πριμ ευθύνης και παραγωγικότητας και εξέλιξη σε τρεις φάσεις Όπως αναφέρει η εφημερίδα «η φιλοσοφία του υπουργού Eσωτερικών είναι «όλες οι αμοιβές να ανέβουν στο τραπέζι και να είναι το λιγότερο αξιοπρεπείς, ώστε να αποκαταστηθεί το κύρος της διοίκησης και να ενισχυθεί το αίσθημα της δημόσιας υπηρεσίας στους λειτουργούς της».

Ως το πλέον αξιόπιστο, αξιοκρατικό και διαφανές στην κυβέρνηση θεωρούν το γερμανικό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών. Ο μισθός στην Ελλάδα θα είναι όμως 30% έως 50% χαμηλότερος απ’ ότι στη Γερμανία και φανταστείτε με τις τιμές που έχουμε εδώ και με την αδυναμία της χώρας να παράγει τι έχει να γίνει. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι νέοι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται με το νέο καθεστώς, ενώ για τους παλιούς θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής και μετά θα πέσει το μεγάλο μαχαίρι.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Γερμανοί θεωρούν ότι στο δημόσιο παίρνουν υψηλούς μισθούς και πρέπει να κοπούν. Τους παρουσίασε και η κυβέρνηση τα ρετιρέ, δεν ήθελαν και πολλοί οι Γερμανοί να κόψουν τα πάντα.

Αν ισχύει όντως το σενάριο του γερμανικού μοντέλου στη δημόσια διοίκηση τότε μιλάμε για την πρώτη εφαρμογή της οικονομικής διακυβέρνησης Made in Germany, με ή χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. STATHIS avatar
  STATHIS 29/01/2011 14:15:44

  Ο σοφός Λαός μας έλεγε : " Από πίτα που δε τρώς ..... τί σε μέλει κι αν καεί"
  έτσι και οι "σωτήρες" Κυβερνώντες απλά .. κόβουν τις ΠΙΤΕΣ γενικώς !!
  Στο εξής ΜΟΝΟ ΛΑΔΕΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!!!!


  *Μιά άποψη.-

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ STATHIS 29/01/2011 14:21:36

   λαδερά με ηλιέλαιο Ουκρανίας. Το δικό μας θα πηγαίνει πάνω.

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ archaeopteryx 29/01/2011 14:25:44

    Ή αυτό ή θα δεσμεύεται για "βιοκαύσιμο" μαζί με το αγγουρέλαιο και το ηλιοκραμβέλαιο !!    *Μιά άποψη.-

 2. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 29/01/2011 14:19:07

  "Ως το πλέον αξιόπιστο, αξιοκρατικό και διαφανές ..."
  Εχει κανείς αντίρρηση ότι κάτι τέτοιο θέλουμε κι εμείς?
  Θα μπορούσε κάποιος ΕΓΚΥΡΑ να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στον Δημόσιο τομέα του Γερμανικού κράτους? Τι μισθούς έχουν, τι δικαιώματα, και τι υποχρεώσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να κρίνουμε...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/01/2011 14:20:45

  Τους 300 "νομοθέτες", το Υπουργικό Συμβούλιο, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, και την "Προεδρία της Δημοκρατίας", γιατί τους πληρώνουμε;;;

  Να πληρώνουμε 5-6 μεταφραστές και φτάνει.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ archaeopteryx 29/01/2011 14:30:36

   Κι αυτό έγινε (το έκαναν) αλλά τους "την είπαν" από το Ν. Σ. (" general attorney" δεν υφίσταται στο Νομικό μας σύστημα).   *Μιά άποψη.-

 4. anonymous avatar
  anonymous 29/01/2011 14:29:41

  Όταν εγώ γράφω ότι οι Γερμανοτραφείς είναι μεγάλη πληγή για την Ελλάδα ξέρω τι γράφω.
  Κάτι γραβατάκηδες που πήγαν εκεί έκαναν ένα μεταπτυχιακό της πλάκας επέστρεψαν στην Ελλάδα θέλουν να εφαρμόσουν τα γερμ. συστήματα στην Ελλάδα τα οποία όμως δε μας ταιριάζουν.
  Οι δε σοσιαληστές στην Ελλάδα θεωρούν τους γερμανοτραφείς θησαυρό λόγω του αντιαμερικανισμού που τους δέρνει.
  Διαφεύγει όμως ένα πράγμα. Σε κάθε σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ελλάδα ήταν ανακατεμένοι γερμανοτραφείς.

 5. Rote Fahne avatar
  Rote Fahne 29/01/2011 14:45:22

  Για πες μας αν εσυ εχεις και αν ναι τι ειδους μεταπτυχιακο και που το εκανες;
  Στο Λοντον Σκοολ οφ Εκονομικ;
  Τα πουλανε οι Εγγλεζοι με το υσουβαλι!!!
  Η εισαι της Ανωτατης Βιομηχανικης.
  D.G.
  D r.-Ing

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Rote Fahne 29/01/2011 15:41:05

   Σε κάθε σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ελλάδα ήταν ανακατεμένοι γερμανοτραφείς.

   Aν και μου λέει η θεία μου ότι είχε σκάνδαλα με μαυργορίτες και την Αμερικανική βοήθεια, 50-53. Τσιμπούσαν τα σακιά, λέει, με τα κουάκερ όουτς και τα πουλόυσαν μαύρη και λιανική. Καλά λεφτά

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ archaeopteryx 29/01/2011 16:28:05

    Σε κάθε σκάνδαλο που ξέσπασε στην ελλάδα και έβλαψε Έλληνες ήταν ανακατεμένοι Έλληνες. Βάλτε αυτό πρώτο, τα άλλα είναι φυσική συνέπεια

    • anonymous avatar
     anonymous @ skeptiki 29/01/2011 17:10:17

     Δεν είναι έτσι. Τους αγοράζουν με υποτροφίες. Όταν σε κάποιον έχουν μετρήσει από γερμ. ιδρύματα 150.000 Ευρώ σε υποτροφίες αυτός ο τύπος είναι εξαγορασμένος. Έχω γνωρίσει αρκετούς και ξέρω τι λέω. Δεν είναι Έλληνες πλέον και είναι επικίνδυνοι.

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ skeptiki 29/01/2011 20:17:37

     γιατί είναι φυσική συνέπεια να μπλέκονται Γερμανοί και όχι, π.χ., Γάλλοι;

     • anonymous avatar
      anonymous @ Δημήτρης 29/01/2011 21:55:06

      Διότι αγαπητέ μου οι Γερμανοί δουλεύουν με ένα τρόπο. Θα επιτρέψουμε σε τόσους μη Γερμανούς να σπουδάσουν στη χώρα μας, συγκεκριμένος αριθμός από κάθε χώρα, θα τους στείλουμε πίσω και θα τους χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τις δουλειές μας.
      Υπάρχει μια αλυσίδα, Γερμανική σχολή επιδοτούμενη από το γερμ. δημόσιο με αποτέλεσμα τα δίδακτρα να είναι προσιτά, σπουδές στη Γερμανία λόγω γλώσσας. Επίσης δέχονται και άλλους που δεν είναι της γερμανικής αλλά αυτοί λόγω γλώσσας (αν δεν είσαι της γερμανικής είναι δύσκολο να μιλάς καλά γερμανικά) έπονται.
      Μετά επιστρέφουν πίσω και επειδή οι σπουδές τους είναι μη χρήσιμες για την αγορά, μπαίνουν σε διάφορες θέσεις ή γίνονται κρατικοδίαιτοι. Κι εκεί αρχίζει το πανηγύρι. 20 τέτοιοι να τους βγουν γενίτσαροι κι ελέγχουν τη χώρα.
      Επειδή κινούνται στο παρασκήνιο δε μιλάει κανείς, το παίζουν και σοβαροί ως γερμανοτραφείς, δεν είναι στο στόχαστρο ως μη έχοντες επαφές με το επάρατο αγγλοσαξωνικό-αμερικανικό στοιχείο και κατ επέκταση τον κακό καπιταλισμό και κάνουν ότι γουστάρουν. Οι Γάλλοι δεν ασχολούνται με τέτοια ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Άγγλοι. Τους ενδιαφέρει να ελέγχουν τους εξοπλισμούς αλλά δεν τους ενδιαφέρει η μετατροπή της χώρας σε αποικία τους όπως ενδιαφέρει τους Γερμανούς. Το κάνουν δε με χονδροειδή, άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο.

      Άσε που η άκριτη αντιγραφή γερμ. μοντέλων διοίκησης και συστημάτων που δε μας ταιριάζουν συμβάλλει στη γενικότερη παραζάλη. Ένας θεσμός που δεν έχει επεξεργαστεί εντός της χώρας και δεν προέρχεται από την κοινωνία απλά δε λειτουργεί.

   • anonymous avatar
    anonymous @ archaeopteryx 29/01/2011 16:41:53

    Μιλάμε για τα φρέσκα μεταπολιτευτικά κουλούρια.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ anonymous 29/01/2011 18:58:39

     με συνταγή "είπαμε ένα δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια"

 6. anonymous avatar
  anonymous 29/01/2011 15:01:08

  Εγώ έκανα στη Γερμανία και τους έχω ζήσει από μέσα ;)

 7. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 29/01/2011 16:55:29

  «αδυναμία της χώρας να παράγει»

  Η ΧΩΡΑ και το ΕΘΝΟΣ δεν έχουν καμία αδυναμία. Άλλοι θέλουν να την κάνουν αδύναμη.

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/01/2011 21:32:32

  Πάντως, ότι και να γίνει, δεν θα έχουμε κυρίες προσόντων ΔΕ με μισθούς 5000 και άνω, όπως τώρα. Άστε, λοιπόν, να γίνει και βλέπουμε, χειρότερο από το παρόν δεν θα είναι!

 9. Καραμπουζουκλής avatar
  Καραμπουζουκλής 29/01/2011 22:08:02

  Να διαλυθεί αυτός ο θίασος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση πάραυτα.
  Καλύτερα με τους Τούρκους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.