#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2012 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Βουλή στέλνουν την δικογραφία για το Μνημόνιο οι εισαγγελείςΣτη Βουλή, για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στη χώρα, κρίνουν ότι πρέπει να αποσταλεί η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι δύο εισαγγελείς, μετά την έρευνα που διενήργησαν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περί αμφίβολης έκβασης του εφαρμοζόμενου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα, διαβίβασαν ήδη τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ώστε η υπόθεση να ανατεθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών κυβερνητικών παραγόντων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι δύο εισαγγελείς, επικαλούμενοι τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ορίζει την αμελλητί αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή στις περιπτώσεις που απαιτείται διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, τονίζουν ότι για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε δύο φορές ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό περί των προβληματισμών που επικρατούσαν στο ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα του οικονομικού προγράμματος, ενώ καταθέσεις έδωσαν και η πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις μετά την κατάθεσή της, υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των συζητήσεων του πρώην πρωθυπουργού με τους παράγοντες του ΔΝΤ και έτσι δεν γνωρίζει αν υπήρχε, ή όχι, ενημέρωση της ηγεσίας τής τότε κυβέρνησης για αμφιβολίες περί της αποτελεσματικότητας του προγράμματος. Τόνισε, ωστόσο, ότι το ΔΝΤ δεν είχε εκφράσει επίσημη θέση για ενδεχόμενη διαφορετική κατεύθυνση στο οικονομικό πρόγραμμα από τη συμφωνηθείσα.

Ο κ. Αρσένης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε πως σε ιδιωτικές συζητήσεις ο κ. Ρουμελιώτης έλεγε όσα τώρα υποστήριξε δημόσια. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το κατά πόσον ο κ. Ρουμελιώτης είχε, ή όχι, ενημερώσει την ηγεσία της κυβέρνησης για το θέμα αποτελεί θεσμικό θέμα στο οποίο ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει.

Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί ήδη, για να μελετηθεί, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποστολής της στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κλέων avatar
  Κλέων 05/09/2012 15:21:40

  Αμ' έπος, αμ' έργον.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/09/2012 15:54:35

  Α, ωραία. Τώρα η κάθαρση είναι εγγυημένη!

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/09/2012 16:03:47

  Και κλάμα ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καεί γρήγορα το πυροτέχνημά του (η πρόταση του για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο) αφού αναγκαστικά πια η βουλή με την αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας θα συστήσει την εξεταστική επιτροπή χωρίς να χρειάζεται πρόταση κανενός κόμματος, με αυτονόητα ελεύθερη και κατά συνείδηση την στάση των βουλευτών των κομμάτων της κυβέρνησης.

  • DMZ avatar
   DMZ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/09/2012 16:43:20

   Αυτό το "αυτονόητα ελεύθερη και κατά συνείδηση" φαντάζομαι ότι είναι εν είδει αστείου και αν είναι ομολογώ ότι είναι καλό.
   Για να σταματήσουμε με τα αστεία όμως, σε όσες συνεντεύξεις έχω ακούσει/διαβάσει μετεκλογικά, η γενική αρχή είναι
   1)Ν/Δ: "ας μην ακουμπήσουμε το θέμα γιατί καίει έως τσουρουφλάει και έχουμε και συγκυβέρνηση"
   2)ΠΑΣΟΚ:"ούτε να το διανοηθείτε"
   3)ΔΗΜΑΡ:"εμείς είμαστε η αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης, όχι στα οριζόντια μέτρα, ζήτω ο το πράσινο δάσος και η γαλάζια μας θάλασσα" και 3 λαλούν και δυό χορεύουν.

   Πεδίο δόξης λοιπόν και το αν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ο ΜΥΡΙΖΑ και όποιος άλλος, ουδόλως με απασχολεί γιατί με ενδιαφέρει η Ελλάδα και όχι το Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ 1-0. Τον οπαδισμό (αν τον είχα) θα τον άφηνα για τα εντός του ποδοσφαιρικού αγώνα.

  • dimitrtf avatar
   dimitrtf @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/09/2012 17:10:06

   Δεκα εκατομυρια κλαινε και εσυ τον συριζα ειδες??

 4. kotstak avatar
  kotstak 05/09/2012 16:43:39

  Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα:
  1. Είναι “αργόστροφος”, τον χρησιμοποίησαν, δεν ξέρει τίποτα, θα τον δώσουν.
  2. Είναι “έτσι κι έτσι”, συνεργάστηκε, ξέρει πολλά, θα τον προστατέψουν.
  Για να κάνει τέτοια πράγματα, “πολύστροφος” δεν είναι.

  Αυτοί που "ανακάλυψαν" τεράααστια σκάνδαλα, πολέμησαν με πάθος τον Καραμανλή και έφεραν το Γιώργο, δεν έχουν ευθύνη;
  Γιατί είχαν τόσο πάθος τότε;
  Πως “συγχρονίζονταν” χωρίς να συνεννοούνται;

 5. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 05/09/2012 16:54:59

  Δεν ήξεραν, δε ρωταγαν με ποιον εχουν μπλεξει ;;; !!!
  Πιστεψαν οτι θα ρωτουσε τον μπαρμπα -Φωτη ;;; !!!

 6. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 05/09/2012 17:06:05

  Αυτή η διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή είναι που με ανησυχεί, μην τάχα πάει με τρένο, μην τάχα πάει με κότερο, μήπως την φορτώσουν σε κανένα κόκορα και την τσιμπολογάει στο δρόμο.

 7. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 05/09/2012 20:17:54

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ....
  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.
  ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

 8. monomaxos avatar
  monomaxos 06/09/2012 08:09:05

  Αυτό που αξίζει προσοχής είναι το timing της αποστολής στη Βουλή του πορίσματος των οικονομικών εισαγγελέων.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εισαγγελείας, για την ασφαλή έκδοση πορισματος είχαν κληθεί να εξεταστούν 5 μάρτυρες Κατσέλη, Αρσένης, Β. Παπανδρέου, Χριστοδούλου, Ζαννιάς.

  Ωστόσο απέστειλαν τη δικογραφία με μόλις 2 καταθέσεις (Κατσέλη, Αρσένη) που τελικά δεν κατέθεσαν και κάτι ουσιαστικό. Τότε γιατί τη στέλνουν στη Βουλή?

  Μα για να προλάβουν την πρόταση για εξεταστική των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

  Η πρόταση των κομμάτων για εξεταστική θα αφορούσε το σύνολο κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο.

  Και μπορεί (όπως πιστεύω ακράδαντα και με επιχειρήματα) να μην έχει κάτι επιβαρυντικό για τον Κ. Καρμανλή, έχει όμως για το άλλο εκλεκτό παιδί του συστήματος τον κ. Σημίτη και των ανθρώπων του μέσα και έξω από την κυβέρνησή του (ΜΜΕ , swap με Goldman Sachs κ.α). Εκεί η ψήφος των βουλευτών είναι δύσκολη γιατί πολλοί έχουν δεσμούς με διαπλεκόμενα κέντρα και η κοινωνία θα τους έκραζε αν δεν ψήφιζαν.

  Στέλνοντας οι εισαγγελείς το δικό τους πόρισμα, απλά αποδίδουν (και πολύ σωστά το κάνουν γιατί στην πράξη αυτό έγινε, αφού υπήρχαν και άλλες λύσεις γαι τη σωτηρία μας) την είσοδό μας στο Μνημόνιο, στις αποφάσεις της ομάδας ΓΑΠ. Εδώ μιλάμε μόνο για το Μνημόνιο και την επιτυχία του και όχι για την Οκονομία.

  Εδώ πλεόν οι βουλευτές έχουν άλλη άνεση: δεν στηρίζουν την εξεταστική των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στηρίζουν αυτή για τον ΓΑΠ. Η κοινωνία ικανοποιείται γιατί βλέπει τελικά ότι όντως αυτοί που μας έβλαψαν τελικά τιμωρούνται.

  Και ο "αρχιερέας της διαπλοκής" κατά Καστανίδη, κ. Σημίτης και η παρέα του πέφτουν στα μαλακά.

  Έστω και έτσι μακάρι να αποδωθούν σε κάποιον ευθύνες μαος και διορθωθούν και οι υπόλοιποι εθνοπατέρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.