#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2012 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Βουλή η σύμβαση - λαίλαπαΠανοτώκι 2% αν δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του δανείου της, εμπράγματα βάρη, δηλαδή πιθανότατα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων), παραίτηση από το δικαίωμα ασυλίας από τα περιουσιακά της στοιχεία, αγγλικό δίκαιο και επίλυση διαφορών στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, τρίμηνος έλεγχος στα δημοσιονομικά, πρόβλεψη για πληρωμή πρώτα των δανειστών και μετά όλων των άλλων.

Αυτές είναι λίγο έως πολύ οι σκληρές προβλέψεις που περιέχονται στη νέα δανειακή σύμβαση των 109 δις που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα υπογραφεί σήμερα ώστε στις 19 Μαρτίου να έρθει η πρώτη δόση του δανείου.

Πρόκειται για μια σύμβαση – λαίλαπα που σαρώνει κάθε έννοια δικαίου και κάθε δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων από την πλευρά του δανειζόμενου. Οι ξένοι δείχνουν εμφανώς ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική πλευρά και επιχειρούν να τη «δέσουν» με τόσο σκληρούς όρους που ούτε σε συμβάσεις υποτέλειας δε βρίσκει κανείς. Κι επισήμως πλέον η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη αποικία της Ευρώπης όπου για να δοθεί οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να φτύνουμε αίμα και να σκύβουμε το κεφάλι. Συγκεκριμένα, η σύμβαση που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ προβλέπει τα εξής:

* Κάθε δόση που δίνεται πρώτα θα πηγαίνει για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αμοιβές, τόκους υπερημερίας και ότι απομένει θα δίνεται για κάλυψη εσωτερικών αναγκών, ανάπτυξης κ.λπ. Οπότε, με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, μια εσωτερική στάση πληρωμών θεωρείται σίγουρη κάποια στιγμή. Διότι είναι αδύνατο η χώρα να μπορεί να καλύψει μισθούς, συντάξεις, κονδύλια για υγεία, παιδεία, ασφάλεια. Είτε θα κόψει από όλα είτε θα σταματήσει να πληρώνει.

* Η σύμβαση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει θα εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Χάνεται ουσιαστικά κάθε «ελπίδα» να μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει τη χρεοκοπία της αφού δε θα αποφασίζουν τα ελληνικά δικαστήρια.

* Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα από κάθε δικαίωμα ασυλίας σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία (αναφέρεται ενδεικτικά ασυλία έναντι άσκησης αγωγής, κατάσχεσης ή ασφαλιστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων στο μέτρο που δεν απαγορεύεται από τον αναγκαστικό νόμο).

* Προβλέπονται τόκοι υπερημερίας σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής των οφειλών. Αυτή μπορεί να είναι το 2% της δόσης που έπρεπε να εκταμιευτεί. Αν δηλαδή η χώρα δεν μπορέσει για κάποιο λόγο να πληρώσει το Ταμείο, θα τσιμπάει ένα πρόστιμο για να μάθει.

* Για κάθε εκταμίευση δόσης η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Σε αντίθετη περίπτωση το Ευρωπαϊκό ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορεί να ακυρώσει μέρος ή και όλο το δάνειο και τα ποσά να καταστούν ληξιπρόθεσμα και άμεσα απαιτητά.

* Γίνεται σαφής αναφορά σε εμπράγματα δικαιώματα. Αυτό χρήζει περαιτέρω έρευνας διότι μπορεί να σημαίνει ότι θα έρθουν να πάρουν κινητή και ακίνητη περιουσία. Μας έκαναν τη χάρη να μας αφήσουν τον Παρθενώνα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

* Προβλέπεται αρχικά ότι τα χρήματα θα μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ. Όμως η σύμβαση προβλέπει και την αντικατάσταση του λογαριασμού αυτού με άλλον όταν αυτό κριθεί απαραίτητο στο μέλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ειδικό λογαριασμό που ζητείται εδώ και εβδομάδες.

*  Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη χρηματοδοτική ενίσχυση θα πρέπει να εγκριθεί σχετικό, έγγραφο αίτημα από το Eurogroup και την τρόικα, μαζί με τροποποίηση του μνημονίου.

Αυτή είναι η σύμβαση που για χρόνια θα βάλει την Ελλάδα σε μια απίστευτη οικονομική, κι όχι μόνο σκλαβιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sceptic avatar
  sceptic 15/03/2012 13:49:43

  Σε ποιόν απευθύνεται η ανάρτηση ... στους βουλευτές ή στα υποζύγια;

 2. sitting duck avatar
  sitting duck 15/03/2012 14:01:35

  Nτροπή γι αυτούς που θα την ψηφίσουν. Είναι πράγματι σύμβαση υποτέλειας. Δεν χωνεύεται με τίποτα. Και ξέρετε σε ποιανού τα χεράκια θα σκάσει;...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ sitting duck 15/03/2012 14:51:34

   Πάλι τα ίδια. Το παραμύθι με τον κακό τον λύκο. Είπαμε, δεν γινόταν αλλιώς στη φάση που βρεθήκαμε μετά από την εγκληματική 2ετία ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ. Η σύμβαση έχει δεσμεύσεις σε περίπτωση που δεν πληρώσουμε. Για να μην πληρώσουμε, θα πρέπει να χρεοκοπήσουμε. Με το PSI όμως και τη δανειακή σύμβαση δεν μπορούμε να χρεοκοπήσουμε. Δηλαδή ναι μεν είναι επαχθείς οι όροι άλλα να μας πάρουν εμπράγματα δικαιώματα δεν γίνεται παρά μόνο αν εμείς μονομερώς κηρύξουμε άκυρη τη δανειακή σύμβαση. Κάτι τέτοιο θέλει να κάνει μόνο το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να κυβερνήσουν. Επομένως, γιατί συζητάμε;

   Χρειάζονται μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης με πλήρη εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας (και τα πετρέλαια) ώστε να ισοφαρίσουμε την ύφεση που δημιουργούν τα επαχθή μέτρα της δανειακής σύμβασης. Και αυτό θα γίνει μόνο με πρωθυπουργό που δεν είναι λαϊκιστής και ξέρει τα θέματα αλλά και βλέπει πιο μπροστά. Και αυτός είναι ο Σαμαράς.

   • mikros fokion avatar
    mikros fokion @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 15:49:54

    Τα δανεια που θα μας δωσουν δεν ειναι αρκετα για να τους πληρωσουμε τα προηγουμενα που μας εδωσαν (συν τους τοκους). Η υφεση για το 2012 θα ξεπερασει την περσινη του 7,5%. Αν δεν γινει καποιο θαυμα η Ελλαδα αργα ή γρηγορα θα βρεθει εκ νεου σε αδυναμια πληρωμης. Οποτε θα χρειαστει ενα τριτο μνημονιο για να μπορεσουμε να εξοφλησουμε το πρωτο και το δευτερο με ορους πιο σκληρους (ποσο αραγε;).
    Ο τιτλος της αναρτησης τα λεει ολα. Ειναι το απολυτο ξεπουλημα. Και οσοι το ψηφισουν ειναι υπευθυνοι για τα αποτελεσματα. Μας απειλουν οτι θα γινουμε Αλβανια ενω ηδη ειμαστε Μπαγκλαντες. Ελεος πια με το κομματικο καθηκον. Η πολιτικη δεν ειναι ποδοσφαιρο για να εχει οπαδους... που βλεπουν τα παντα με τα χρωματιστα γυαλια.
    ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υποδουλωσαν την χωρα και θα συνεχισουν αυτο το εργο... α! ναι θα διαπραγματευτουμε τις συνταξεις (λεμε τωρα). Ολα τα αλλα μια χαρα ειναι... ποση κοροιδια θα αντεξουμε ακομα;

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ mikros fokion 15/03/2012 18:01:11

     Η απαισιοδοξία δεν μας οδηγεί πουθενά.

     Το θέμα είναι αν μετά την εγκληματική 2ετία ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ υπήρχε κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση πέρα από τη δανειακή αυτή και το PSI. Αν αφήσουμε στην άκρη συναισθηματικές "πατριωτικές" προσεγγίσεις, μάλλον δεν υπήρχε.

     Από δω και πέρα τι κάνουμε, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Θα κάνουμε τη σωστή επιλογή ηγέτη ώστε η ύφεση που συνεπάγονται τα επαχθή μέτρα της δανειακής σύμβασης να εκμηδενιστεί και αναστραφεί με μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν από μια νέα κυβέρνηση;

     Μέτρα ανάκαμψης τα οποία είτε δεν απαγορεύονται από τα μνημόνια είτε περιλαμβάνονται σ΄ αυτά αλλά έχουμε ως χώρα σοβαρά επιχειρήματα για την επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίησή τους (π.χ. μείωση της φορολογίας και των εισφορών όλων των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων για να στηριχθεί η βιωσιμότητά τους ώστε να διατηρηθούν ή δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενιαία φορολόγηση ακινήτων με γενναίες φορολογικές εκπτώσεις στην άπαξ καταβολή, επιδότηση επιτοκίων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για την στήριξη της οικοδομής και των εκατοντάδων επαγγελμάτων που συνδέονται μ' αυτήν, φορολογικά κίνητρα για εξαγωγές που θα μειώσουν το αρνητικό ισοζύγιο που σημαίνει εκροή φοροεσόδων για το κράτος, πάταξη της γραφειοκρατίας και πλήρης ψηφιοποίηση διαδικασιών ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαφής πολίτη με τον κάθε δημόσιο υπάλληλο ΔΟΥ, Πολεοδομίας, ΙΚΑ κ.λπ. για το χτύπημα της διαφθοράς στη ρίζα της και άλλα πολλά).

 3. Στεργιος avatar
  Στεργιος 15/03/2012 14:01:44

  Μπορεί καποιος να μου εξηγησει για ποιο λόγο θα πρεπει να ψηφίσω τα κόμματα που συμφωνησαν και υπέγραψαν αυτα τα πράγμτα ?
  Συγγνωμη αλλα δεν θα παρω.....

  Οι αυστηροί όροι της Τρόικας για την νέα δανειακή σύμβαση που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκε στην βουλή, αναφέρονται αναλυτικά στις εκατοντάδες σελίδες του νέου μνημονίου που είναι γραμμένες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

  Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι στην περίπτωση που δεν είμαστε συνεπείς στην καταβολή της δόσης για την αποπληρωμή του δανείου ή των συμφωνηθέντων τότε η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί και τότε η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλλει εξ ολοκλήρου το ποσό που θα έχει απομείνει.
  Επίσης αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το νέο μνημόνιο διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. «Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι διευκόλυνσης (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραστημάτων και προσαρτημάτων) και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που απορρέει από ή γεννάται σε σχέση με κάθε μία από αυτές διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο».

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Στεργιος 15/03/2012 15:16:08

   Να μην αφορίζουμε παραλείποντας βασικά θέματα. Όπως ότι το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης παραμένει ελληνικό παρά το ότι το δίκαιο της σύμβασης είναι αγγλικό. Δηλαδή, δεν μπορούν να κατάσχουν δημόσια ελληνική περιουσία.

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 21:36:50

    Μιλάς σαν τον Βενιζέλο. Άλλαξε φρασεολογία τουλάχιστον. Εδώ μέσα, στα αντινέα, δεν είμαστε πασόκοι.
    Θα κατάσχουν την περιουσία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, που είναι Ανώνυμη εταιρία, στο οποίο μεταφέρεται όλη δημόσια περιουσία. (h__p://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_15/02/2012_428036).

 4. hdgr avatar
  hdgr 15/03/2012 14:10:54

  Οι σκλάβοι ψηφίζουν;
  Όσο για την ...ανάπτυξη ρωτήστε τον Ραιχενμπαχ .

 5. Tonia G. avatar
  Tonia G. 15/03/2012 14:16:43

  Και υπάρχει Βουλευτής που θέλει να λέγεται Έλληνας να τη ψηφίσει; Και σαν να μην έφτανε αυτό να θέλει μετά να ξαναεκλεγεί και μάλιστα να κυβερνήσει κι από πάνω;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Tonia G. 15/03/2012 15:17:54

   Άσε τα δακρύβρεχτα. Δεν γινόταν αλλιώς, πώς το λένε; Η εναλλακτική θα ήταν χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Ποιός Έλληνας βουλευτής θα αναλάμβανε τώρα μια τέτοια ευθύνη; Σίγουρα όχι ένας νουνεχής.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 17:44:39

    Δεν βλέπω να έχεις επιχειρήματα. Δεν σου ανταποδίδω τους χαρακτηρισμούς. Απλά συμμαζέψου

   • ευτυχία avatar
    ευτυχία @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 23:43:15

    καλά πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που λες;;;
    είναι η μόνιμη απορία που έχω όταν ακούω συμπολίτες μου να αναμασάνε τέτοιου είδους δηλώσεις.
    και καλά αυτοί έχουν ορισμένα πολύ ισχυρά συμφέροντα να υπερασπίσουν...εσύ;

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Tonia G. 15/03/2012 16:41:37

   Ουυυυυ πολλοί πάρα πολλοί 205.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/03/2012 14:17:09

  Χε χε, ο Μακόπουλος, ο Γκιουλέκας και η/ο "λουκανίδης" (κατά το Μερκοζύ) θα την υπερψηφίσουν;

 7. sawas avatar
  sawas 15/03/2012 14:55:03

  και όλα αυτά γιατί? επειδή υπάρχει η υποψία του ευρωομολογου? και αν δεν καθίσει η μπίλια? θα είμαστε εφαρμοσμένοι για τα επόμενα 30+ χρονιά στον άξονα Ζ?

  Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

  Θείο νομίζω πως θα συμφωνήσεις
  Verarschen kann ich mich selbst

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ sawas 15/03/2012 15:01:05

   Τους Ιρλανδούς ρώτα, όχι εμένα. Και τους Πορτογάλους. Και τους Ισπανούς. Και τον Μόντι, στην Ιταλία.
   Και τους ίδιους τους Γερμανούς, κάτι έκανε ο Σρέντερ από το 2004 (Agenda 2010).
   Δεν είμαστε οι μοναδικοί στην Ευρώπη.

   • sawas avatar
    sawas @ Ο Θείος 15/03/2012 15:06:14

    Το μέλλον που θα έρθει με την νέα ατζέντα "12-22" θα είναι όμοια με αυτήν του Σρεντερ?
    Τα αποτελέσματα της εναλλακτικά εδώ
    h**p://www.youtube.com/watch?v=9uGl5eJbhPg

    και σε spiegel το μενού ίδιο είναι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ sawas 15/03/2012 15:04:10

   Όσοι βάλατε πλώρη για Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Sie können weiter gehen, ohne uns bitte.

   • sawas avatar
    sawas @ Ο Θείος 15/03/2012 15:27:46

    Παρέα θα πάμε και ο τελευταίος, Γερμανός, θα κλείσει την πόρτα!

 8. vassilis avatar
  vassilis 15/03/2012 14:55:50

  Αν δεν ηταν θεμα εθνικης ανεξαρτησιας θ'θελα να υπενθυμισω οτι κατι τετοιες συμβασεις υπογραφαμε με τις τραπεζες μας!

 9. avanti avatar
  avanti 15/03/2012 15:21:32

  +1000000000000

 10. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/03/2012 16:32:22

  Σύμφωνοι. Και για να ξαναβρούμε την Ευρώπη των λαών, πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη.
  Κανείς δεν χαίρεται με τη δανειακή κι εγώ ανήκω στη γενιά που λες: Πλήττομαι. Αλλά μου φταίνε και όσοι έκαναν την απέναντι πλευρά να βάζει τέτοιους όρους, όσους μας έκαναν περίγελο της οικουμένης.
  Τώρα για μερικά, είναι αργά για δάκρυα.

  Δανειακή τώρα και να κοιτάξουμε να μην ξαναχρειαστούμε δανειακές. Αυτό είναι το θέμα.

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ victoria (true) 15/03/2012 17:36:41

   Το θέμα είναι ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ''ΕΞΩΤΙΚΕΣ'' ΗΠΕΙΡΟΥΣ = καμμία σχέση με Ευρώπη.
   Στα δάνεια , στις συμβάσεις και γενικά σε όλες τις σχέσεις και τα δύο μέρη έχουν διαπραγματευτικά ατού.
   Και η Ελλάδα είχε - αν χρεωκοπούσε άτακτα, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν τις μέρες του PSI.
   Αλλά ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ, και όχι μόνο επιλογή, αλλά και ΣΤΟΧΟΣ, να εφαρμόσουν τα μέτρα άμεσης πτωχυνσης της πλειονότητας του λαού, ΑΚΟΜΑ και με τον κίνδυνο η συνειδητή αυτή δημιουργία βαρειάς ύφεσης να ρίξει την οικονομία σε δρόμο ''Μη Επιστροφής''.
   Οπως αναφέρει το Οικονομικο Ινστιτούτο IFO :
   ''λόγω της ριζοσπαστικής λιτότητας, κινδυνεύει η Ελλάδα να έχει χαμηλότερο ΑΕΠ και από το Περού, το Μπαγκλαντές και τη Χιλή''
   πηγή: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/120589/i-ellada-sta-hnaria-toy-mpagklantes

   Το δίλημμα λοιπόν, ''Η δανειακή σύμβαση , ή καταστροφή'' είναι απλά ψευδές.

   Το μόνο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δίλημμα που αντιμετώπισαν οι πολιτικοί ,είναι:

   ''Η διαπραγματεύομαι σκληρά για τα συμφέροντα της χώρας μου και του λαού, Η κάνω ότι μου πούν οι δανειστές και τσιμπάω και κάποια οφέλη από δίπλα''.

   Ως γνωστόν, οι πολιτικοί που στηρίζουν το Μνημόνιο, με μεγάλη ευκολία επέλεξαν τη δεύτερη επιλογή.
   Γιατί?
   Στην καλύτερη περίπτωση , γιατί '' είναι δίγλωσσοι, αλαζόνες και κατασκευάζουν την δική τους πραγματικότητα που πλασάρουν στο λαό'', όπως ελεχθη στο Συνέδριο των Ψυχιάτρων.
   http://www.lifo.gr/now/politics/7502

   Στη χειρότερη περίπτωση... είναι τόσο μπλεγμένοι όλοι σε σκάνδαλα , και τόσο φοβούνται να μην τους ξεμπροστιάσουν οι δανειστές- και γνώστες των σκανδάλων-που θα υπογραφανε ότιδήποτε ( όπως , με συνοπτικές διαδικασίες, ''λύθηκε'' το θέμα Siemens)

   -Εχουν λοιπόν αυτά καμμιά σχέση με την παραμονή μας στην Ευρώπη?
   Για πόσο καιρό θα κοροϊδευόμαστε ακόμα?

   • ευτυχία avatar
    ευτυχία @ Leonidas 15/03/2012 23:45:00

    σωστή!!

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Leonidas 16/03/2012 00:49:20

    Λες πως η Ελλάδα αν χρεωκοπούσε άτακτα, αυτό θα είχε συνέπειες για όλη την Ευρώπη. Σωστά.
    Επέκτεινε το συλλογισμό σου και σκέψου: για εμάς θα ήταν πάρτυ;;
    Όλα τα διεθνή sites μιλούσαν για το πώς να 'οχυρωθούν' οι ευρωπαϊκές οικονομίες έναντι της 'επικινδυνότητάς' μας... Και τα credit lines για τις τράπεζες έγιναν από την ΕΚΤ και όλα... Ένα βήμα πριν φτάσαμε.

    Καταλαβαίνω πως επειδή το θέμα τέθηκε από το 2010 εκβιαστικά, σε πολλούς ανθρώπους ακούγεται πως "όλοι λένε τα ίδια". Θυμήσου όμως ποιος αντιτάχθηκε τότε. Αν σκοπός του ήταν να ψηφίσει, γιατί να μην το κάνει από την αρχή και να τρώει ξύλο μέχρι από το 'ομόλογο' Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;
    Πίστευε και πιστεύει αυτά που έλεγε. Τώρα μας πετούσαν έξω από την Ευρώπη, τα είπε πια μέχρι και η Λαγκάρντ. Τέλος. Και δεν είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε εκτός Ευρώπης. Ακόμα και αυτό θα ήθελε άλλου είδους προετοιμασίες.

    Δεν τα λέω αυτά ως δικαιολογία για τους πολιτικούς μας, Λεωνίδα, οι περισσότεροι μακράν είναι όπως τα λες. Αλλά πρώτον να διαχωρίσουμε ποιοι εκβίασαν για να μας βάλουν στο ΔΝΤ εξαρχής. Και δεύτερον, όταν η κατάσταση πια ξέφυγε και χρειάστηκε μνημόνιο ...2, αυτό δεν σημαίνει πως το μήνυμα που τους έδιναν αυτή τη φορά (γιατί κάποιοι μας έφτασαν ως εκεί), δηλαδή το take it or leave it, δεν ήταν αληθινό. Δεν έχει να κάνει με αυτούς, έχει να κάνει με μια δυσμενώς διαμορφωμένη πραγματικότητα για την Ελλάδα. Και αυτή είναι που πρέπει να παλέψουμε να ανατραπεί.

 11. Θάνος avatar
  Θάνος 15/03/2012 16:39:02

  Θα ήθελα παρέα με τους φιλομνημονιακούς φίλους που κόπτωνται υπέρ της πατρίδος και του μνημονίου βέβαια να ξαναθυμηθούμε λίγο την Ιστορία μας.

  Λένε οι όψιμοι φιλομνημονιακοί τι κακό θα πάθουμε αν πτωχεύσουμε και κυρήξουμε στάση πληρωμών.

  Και μας λένε ότι θα καταλήξουμε κάτι μεταξύ Μπαγκλαντές και Μπουρούντι και θα πεθάνουμε της πείνας και άλλα τέτοια όμορφα.

  Ας θυμηθούμε τι συνέβει μετά απο παλιότερες χρεοκοπίες της χώρας.

  Το 1897 χρεοκοπήσαμε. Μετά 10 χρόνια περίπου η Χώρα η χώρα ήταν σε τέτοια οικονομική κατάσταση που κέρδισε τους Βαλκανικούς πολέμους και τριπλασίασε τα εδάφη της και αν μας άφηναν θα φτάμε στη Σόφια.

  Το 1932 ξαναχρεοκοπήσαμε. Μετά από μόλις 8 χρόνια δεν χρειάζεται να σας πω τι έγινε.

  Τώρα είμαστε 3 χρόνια μνημόνιο βαράμε παλαμάκια που σώθηκαν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι η Χώρα διαλύεται και κάποιο λένε μισοκακόμοιρα "τι να κάνουμε να τα βάλουμε με την Μέρκελ"

  Φαντάζεστε να σκεφτόταν έτσι ο Μεταξάς;

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/03/2012 16:53:38

  "Το 1897 χρεοκοπήσαμε. Μετά 10 χρόνια περίπου η χώρα ήταν σε τέτοια οικονομική κατάσταση που κέρδισε τους Βαλκανικούς πολέμους ..."
  Πρόσθεσε και άλλα 10 χρόνια, κύττα κατά Σαγγάριο και πάρε μετά βαθειά αναπνοή...
  "Το 1932 ξαναχρεοκοπήσαμε. Μετά από μόλις 8 χρόνια δεν χρειάζεται να σας πω τι έγινε". Πρόσθεσε και άλλα 6 και τράβα για Γράμμο-Βίτσι.
  Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συσχετίζεις οικονομικά γεγονότα (δεν προκειμένω χρεωκοπίες) με πολεμικά γεγονότα. Μόνον σύγχυση δημιουργεί.
  Είναι σαν να λές ότι "οι μπαταχτσήδες γίνονται μετά ωραίαι πολεμιστές - ή ωραία πτώματα; ".
  Κι εγώ σου λέω ότι "αυτός που χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη".

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Ο Θείος 15/03/2012 17:24:01

   Ναι Θείο μπορεί να έχεις και δίκιο ναι σίγουρα έχεις γιατί εμείς που έχουμε καταγωγή απο τις Βερσαλίες που να σκεφτόμαστε την Ιστορία μας.
   Ντροπή μας.
   Τώρα για το "Μπαταχτζήδες" εμένα μου φέρνει κάπως στη λογική "μαζι τα φάγαμε" που εγώ δεν συμφωνώ.
   Κάποιοι άλλοι συμφωνούν βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

   Εγώ ξέρω το εξής.
   Αν κάποιος σου δανείσει 100 του έχεις δώσει 200 και πάλι του χρωστάς 300, είσαι εσύ "μπαταχτζής" ή αυτός τοκογλύφος;;;

   • ΓιΑννις avatar
    ΓιΑννις @ Θάνος 15/03/2012 20:07:33

    Και αν κάποιος σου δανείσει 100, τα φας στα μπουζούκια και σε άχρηστους διορισμενους, σου δανείσει αλλα 100 και αλλα 100 και μετα το πεις δεν έχω να σε πληρώσω τι είσαι;

 13. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 15/03/2012 18:22:39

  Αυτό που έχει πλάκα είναι ότι μπαίνει μία εμπρηστική -αλλά απόλυτα αληθινή ανάρτηση- και μετά λίγο κάποιοι φίλοι παίρνουν εργολαβικά την ευθύνη υπεράσπισης του ΄΄μοιραίου΄΄.
  Ακατανόητο και το ένα όσο και το άλλο.
  Κανονικά σε αυτή την ανάρτηση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σχόλια γιατί είναι αυτό που λέμε ΄΄ απλή και στεγνή είδηση΄΄. όσο απλό και ''στεγνό'' είναι αυτό που θα πάθουμε.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 16/03/2012 00:56:18

   Διάβασε και αυτό όμως...: h--p://www.antinews.gr/2012/02/13/147501/ Εφαρμοστέο δίκαιο της παλιάς και της νέας σύμβασης.

 14. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 15/03/2012 20:52:40

  Το ναι ή το όχι στη δανειακή σύμβαση ειναι σύγκρουση αναμεσα σε εκεινους που εχουν στοχο την παραμονή στην ΕΕ και στο Ευρώ και σε εκεινους που παλευουν για την έξοδο απο την ΕΕ και το Ευρώ και στη συνεχεια την επιστροφή στη δραχμη και μακρα παραμονή στη φτώχεια και στη μιζέρια.
  Η Επιλογη για έξοδο απο το Ευρώ και την ΕΕ ειναι μηδενιστικη αφροσύνη εκείνων που επιδιωκουν πολιτικο και οικονομικο κέρδος μεσα απο τη καταστροφή.
  Η συμφωνία για δανεισμό απο την ΕΕ μειωσε μισθους, συνταξεις κλπ Η έξοδος απο το ευρώ και την ΕΕ θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ, απο αδυναμια καταβολής, καθε μισθο, συνταξη και κοινωνική παροχή.
  Όσοι αγωνιζονται για την παραμονη στην ΕΕ και το Ευρω ουσιαστικα αγωνιζονται εναντια στον τυχοδιωκτισμο και το δημαγωγικο λαικισμό, που εκμεταλλευόμενος τη δικαιολογημενη δυσαρεσκεια διαπραττει εγκλημα εθνικης μειοδοσίας. Οι δυναμεις γυρω απο το αντιευρωπαικό και αντιμνημονιακό γαιτανακι ειναι τοσο ανομοιογενεις (απο άκρα αριστερά έως άκρα δεξιά) που από μονο του αυτο αποτελει δεικτη πολιτικου αμοραλισμού.
  Οι πολιτκες θεσεις εκεινων που είναι κατα της συμβάσης, των λεγομενων αντιμνημονιακών, ειναι περίπου οι εξης:
  μονομερή καταγγελια των δανειακων συμβασεων,
  διαγράφω το χρεος γιατί έτσι γουσταρω τι θα μας κανουν,
  Διαγραφω το χρεος και καταγγέλω τη μερικη διαγραφη των ομολογων των ιδιωτών,
  διαγραφω το χρεος και επιβάλλω στους δανειστές να με δανεισουν,
  δεν χρωσταμε σε κανεναν γιατί όταν δανειζόμαστε είμαστε σε λογικη ή συναισθηματικη πλανη,
  θα πληρώσουμε τα χρεη μας με τιτλοποιηση εσόδων, 110 δισ €, απο το πετρελαιο και το αεριο που έχουμε(!) - τελευταίας εσοδειας απο Ανεξάρτητο Ελληναρά,
  θα τυπωσουμε νομισμα και αυτο θα μετατρεψει τη χωρα σε οικονομικο παράδεισο (και το Τζιμπουτί έχει δικο του νόμισμα) κλπ,
  θα ζησουμε χωρις τους ξενους δηλαδή σε διεθνη απομόνωση )οπως η Κορεα και η Κούβα),
  Θα ζωστούμε τα εκρηκτικα της χρεοκοπιας και θα απειλήσουμε τον πλανητη ότι θα τιναχτουμε στον αέρα, και αυτος μαζί μας, επιβαλλοντας έτσι κάθε καπρίτσιο μας,
  θα μας δανεισουν οι ρώσοι και οι κινέζοι που ειναι ευσπλαχνικοι και χαζούληδες γιατι έιμαστε αξιοχρεοι και δεν ξέρουν ότι χρωστάμε και της Μιχαλούς και δεν πληρώσαμε τους προηγούμενους,
  καλα να παθουν αυτοι που μας δάνεισαν είναι κερδοσκόποι και κακοι,
  οι ιδιωτες ομολογιουχοι δεν ειναι κερδοσκοποι και δεν πρεπει να τους κουρεψουμε τα ομόλογα,
  με τη δανειακη σύμβαση απειλειται η εθνικη ανεξαρτησία ( να κρατησουμε την ανεξάρτητη εθνικη φτώχεια)
  η δανειακη σύμβαση προκαλει ύφεση ενώ χωρίς τα δανεικά θα έχουμε ανάπτυξη κλπ
  Δηλαδη ασυναρτησίες.

 15. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 16/03/2012 01:05:59

  Νομίζετε ότι το 1,5 εκατομ.άνεργοι και οι τόσοι άλλοι δεινοπαθούντες συμπατριώτες μας δίνουν δεκάρα αν θα είναι φτωχοί σε Ευρώ ή δραχμές;;;;Αν δεν παρακολουθούσα χρόνια αυτό το site θα νόμιζα-βλέποντας πολλά σχόλια- ότι έπεσα σε site του ΠΑΣΟΚ!!!!!!
  Συνέλθετε!Το μνημόνιο 1 και 2 είναι η απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλάδας μας.
  Οι πολιτικοί που θα ψηφίσουν το ξεπούλημα της χώρας κάποτε θα λογοδοτήσουν!

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ Δον Κιχώτης 18/03/2012 22:22:44

   @Δον Κιχώτης. Τα ζητούμενο δεν ειναι το ή τα μνημόνια. Στοχος είναι η παραμονή της χώρας στο διεθνες προσκηνιο μεσα από την ΕΕ και το Ευρώ. Ξεπούλημα ειναι, και πρεπει να λογοδοτήσουν όσοι το απεργάζονται, η πολιτικη που οδηγεί στην έξοδο απο την ΕΕ και το Ευρώ. Εκτος απο κραυγές και καταγγελίες όλοι αυτοί τι πολιτικές προτείνουν;
   Η Ευρωπαικη προοπτικη της χωρας είναι στρατηγικος στόχος της ΝΔ και προσφορά στη χώρα. Η απεμπόληση της σήμερα θα της στερήσει λόγο υπαρξης και θα την εντάξει στο χωρο των κομμάτων διαμαρτυρίας, όπου θριαμβεύει ο ανεξοδος και ιδιοτελης (προσωπικα και κομματικα) λεονταρισμός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.