#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2010 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Άγκυρα στα δυο "Στενά"...Απόσπασμα δηλώσεων της κοινής συνέντευξης Δρούτσα-Νταβούτογλου ( 8 Απρ.10, ΥΠΕΞ )

κ. A. DAVUTOGLOU: Συζητήσαμε αυτό το θέμα και το θέμα της μείωσης των αμυντικών δαπανών. Όπως βλέπετε, τόσο ο αξιότιμος φίλος μου, ο Δημήτρης, όσο κι εγώ, έχουμε ένα όραμα που έχουμε χαράξει. Είναι ένα όραμα που δε στηρίζεται στις αμοιβαίες απειλές, αλλά στα αμοιβαία συμφέροντα.

Εάν συστήσουμε αυτό το κοινό μέλλον από κοινού, μαζί, τότε δε θα παραστεί ανάγκη να υπάρχουν καθόλου αυτού του είδους οι αμυντικές δαπάνες.

Π.χ. σκεφτείτε δυο γείτονες οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια συνοικία και μοιράζονται το ίδιο στενό. Μπορεί να έχουν διαφορές απόψεων, μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν αυτό το στενό. Καλό θα είναι να κάνουμε ομορφότερη τη ζωή μας, να κάνουμε καλύτερα πράγματα για το μέλλον και να βελτιώσουμε το μέλλον μας.
Σχόλιο:

Ποιο είναι άραγε το στενό στο οποίο αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου;;

Δεν μας το κάνει πιο "λιανά" ο κ. Δρούτσας...

Για βάλτε όπου «στενό»: Εθνικός εναέριος χώρος, Αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, Αιγαίο.....

Ποιο  από όλα αυτά τα "στενά", μοιραζόμαστε ή πρέπει να μοιραζόμαστε ;

Ο κ. Νταβούτουγλου πάντως ήταν πολύ σαφής αφού τόνισε: ... "αλλά δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν αυτό το στενό".

Σου λέει καλές οι π@π@ριές, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), οι δήθεν αμυντικές περικοπές, εμείς όμως το "ΣΤΕΝΟ" δεν το παρατάμε !!!

Προσέξτε κ. Δρούτσα γιατί στα στενά εξ ορισμού, αν σε "στριμώξουν" δύσκολα μπορείς να κάνεις ελιγμούς.....

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/04/blog-post_09.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/04/2010 15:37:15

  Ενόσω αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση η Ελλάδα είχε και επισήμως πάτημα να παγώσει κάθε είδους συνομιλία με τους Τούρκους.

  Αυτή τη στιγμή μας έχουν στη γωνία όλοι και μας βαράνε. Όταν τρως ήδη ξύλο μπορείς και να συζητάς ταυτοχρόνως με τους εχθρούς σου;

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ Αγανάκτηση 09/04/2010 16:15:49

   Ποιους εχθρούς? Στους Τούρκους αναφέρεσαι?Α πα πα!!! Ντροπή! Καλά το κατάλαβα εγώ ότι δεν τρέφεις τα ίδια αισθήματα με το Γιωργάκη περί Ελληνοτουρκικής "φιλίας"!

   Μα το είπε κι ο Νταβούτογλου μέσα στη χαρά του: «Είμαστε χαρούμενοι που θα εντατικοποιηθούν οι διερευνητικές συνομιλίες, εύχομαι να είναι για το καλό όλων και χαίρομαι που η ελληνική πλευρά τοποθέτησε στη θέση αυτή έναν έμπειρο διπλωμάτη». Μην μπρερδευτείτε με το " έμπειρος διπλωμάτης". Ναι, τον Δρούτσα εννοεί!!!

 2. El Gekko avatar
  El Gekko 09/04/2010 15:38:09

  Η λύση είναι απλή:
  Αν η Τουρκία ακυρώσει την παραγγελία των F35 η Ελλάδα δεν θα αγοράσει νέα αεροπλάνα.
  Αν η Τουρκία σταματήσει την ναυπήγηση φρεγατών και η Ελλάδα δεν θα παραγγείλει φρεγάτες.
  Αν η Τουρκία δεν παραγγείλει υποβρύχια η Ελλάδα θα της ΔΩΡΗΣΕΙ τον Παπανικολή και τον Πιπίνο !!!

  Αν ...

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/04/2010 15:58:41

  Η Τουρκία τόσο υπό την διαχείριση του Κεμαλισμού, όσο και από αυτή του Νεοοθωμανισμού ακολουθεί πολιτική επέκτασης. Ο Νταβούτογλου γνωρίζει, ότι συνομιλώντας με Ελλαδίτες πολιτικούς που έχουν εθιστεί σε υποχωρητικότητα, μόνο να κερδίσει μπορεί.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Νεοοθωμανιστές μπορεί να ταυτίζονται με τους Κεμαλιστές, ή ότι τα στρατηγικά δεδομένα της περιοχής και οι απειλές δεν εξελίσσονται. Άρα δυνητικά αυτά τα δεδομένα θα ήταν αξιοποιήσιμα από μια σοβαρή κυβέρνηση, που θα διέθετε θέληση και εθνική στρατηγική, ως μη άβουλος διεκπεραιωτής ξένων συμφερόντων. Μια αξιολόγηση όμως των δεδομένων, αφήνει να διαφανεί, ότι μεγαλύτερη απειλή από την Τουρκική, αναφορικά με την πετρελαιοθάλασσα του Αιγαίου, προέρχεται από το ΝΑΤΟ. Και η χώρα δεν στερείται 5ης φάλαγγας.
  Μέσα σε αυτά τα δεδομένα και ο Νταβούτογλου αναπτύσσει σημειολογία επέκτασης, χωρίς όμως να παύει να γνωρίζει ποιοι είναι οι επικίνδυνα ισχυροί και ποιοι προδιαγράφονται ως οι τελικά κερδισμένοι. Γνωρίζοντας όμως τον βλάκα της παρέας, επιχειρεί να πάρει και ο Νεοοθωμανισμός ότι μπορέσει, στα πλαίσια του μασάζ που με ηδονισμό αποδέχεται ο καρπαζοεισπράκτορας.

 4. enianos avatar
  enianos 09/04/2010 19:33:23

  Μακάρι να μας την πέφτανε τώρα, θα λύναμε όλα τα σωρευμένα προβλήματα που έχει η καμπούρα μας, αλλά δυστυχώς για μας, είναι πολύ προσεκτικοί. Μετά θα βλέπαμε κάτι ρυθμούς ανάπτυξης που ούτε τους φανταζόμαστε .!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.