#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2010 21:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Άγκυρα η Μέρκελ

 

Για μια ακόμα φορά οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται πλήρως. Πριν από τρείς εβδομάδες στο Η «Νέα Γιάλτα» και ο δρόμος προς το ΔΝΤ προβλέψαμε ότι προκειμένου να ενισχυθεί ο άξονας Βερολίνο – Άγκυρα – Μόσχα η Μέρκελ θα καλέσει τον Ερντογάν στο Βερολίνο.

Έγινε κάτι χειρότερο για τα ελληνικά συμφέροντα. Πάει η Μέρκελ στον Ερντογάν. Η διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου, θα επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη και η Γερμανίδα καγκελάριος θα προτείνει στην Τουρκία μία εναλλακτική, «προνομιακή σχέση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξής της. «Είμαι της άποψης ότι θα ήταν προτιμότερο να στοχεύουμε σε μία προνομιακή συνεργασία, με άλλα λόγια μία πολύ στενή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Την ίδια στιγμή η κ. Μέρκελ δηλώνει ότι «η Βοήθεια στην Ελλάδα, δεν είναι στην Ατζέντα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε» (!!!), καλεί την Ελλάδα «να καταφύγει στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» και προσθέτει ότι «προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα και η ελληνική κυβέρνηση το επιβεβαίωσε».

Ιδού λοιπόν που οδήγησε η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Η πολιτική του «τραβάμε το πιστόλι πάνω» αλλά δεν πυροβολούμε. Του να παρακαλάμε για βοήθεια και από την άλλη να δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε λεφτά.Η στροφή της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία στη σημερινή κρίσιμη διεθνή συγκυρία αποτελεί ράπισμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και οδηγεί  σε περαιτέρω εξασθένιση των εθνικών θέσεων, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές πλέον βόλτες του Τουρκικού Ναυτικού έξω από το Σούνιο.

Μπορείτε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες να αναρωτηθείτε για μια ακόμα φορά: Είναι τυχαία και αποτέλεσμα μόνο «λαϊκής αγανάκτησης» η αντιγερμανική και αντιευρωπαϊκή υστερία που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση;

Τι θα έκανε ένας ηγέτης που νοιάζεται για την ανεξαρτησία της χώρας του στην θέση του κ. Παπανδρέου;

Θα προσπαθούσε να πείσει τον γαλλογερμανικό άξονα να τον βοηθήσει. Και για να το κάνει αυτό θα επιχειρούσε πρώτα να δελεάσει τον παραδοσιακό φίλο μας τον Σαρκοζί για να τον βάλει να πείσει την αχώνευτη την Μέρκελ. Κι αφού τα έβρισκε με τους Γαλλογερμανούς, θα έβαζε την Ανγκελα, ή τον Νικολά, να του τα φτιάξουν και με την Ρωσία, ώστε να μπει σφήνα στον άξονα Βερολίνου – Άγκυρας – Μόσχας.

Τι έκανε όμως ο ικανότατος πρωθυπουργός μας; Έβαζε θέμα αγωγών στην προεκλογική εκστρατεία. Και μετά τον Πάγκαλο να εκνευρίζει την Άνγκελα. Είδατε όμως κανέναν Πάγκαλο ή άλλον να κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τους Αμερικανούς; Δεν το πρόσεξε κανείς σας;

Στην παγκόσμια σκακιέρα παίχτηκε προφανώς μια «νέα Γιάλτα». Οι Αμερικανοί βρήκαν με την κρίση τρόπο να εξασθενίσουν το ευρώ και να βάλουν χέρι στην ΕΕ, η Ελλάδα ήταν ως συνήθως ο «αδύναμος κρίκος» και έτσι όλοι άρχισαν να στέλνουν τον Γιώργο στον Ομπάμα.

Κι αν θυμάστε οι πρώτοι που υπέδειξαν το ΔΝΤ (δηλαδή τις ΗΠΑ) ήταν οι σύντροφοι οι Ρώσοι στο ταξίδι του Γιώργου στην Μόσχα. Μας είπαν δηλαδή ανοικτά «ανήκετε στην σφαίρα επιρροής του Ομπάμα» και άντε…κι εσείς και ο αγωγός σας.

Διερωτηθήκαμε στο προαναφερθέν άρθρο: «Τώρα λοιπόν ο ΓΑΠ θα πάει στον Ομπάμα. Θα πάει για να διαπραγματευθεί, ή για να ακούσει μόνο τις εντολές και να προσκυνήσει, αφού φρόντισε τόσον καιρό επιμελώς να μείνει χωρίς συμμάχους;»

Και επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά. Πήρε μόνο την βίζα και όλοι τώρα διερωτώνται τι έδωσε για αντάλλαγμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 21/03/2010 21:17:02

  Όσο βρίσκεται στην εξουσία ο ολίγιστος ΓΑΠ θα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα όχι μόνο στα εσωτερικά αλλά και στα εξωτερικά θέματα.
  Νομίζει ότι παίζει stratego το παιντί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ popolaros 21/03/2010 21:29:42

   Καλά θα ήταν αν σκεφτόταν τουλάχιστον έτσι, ως παίκτης του stratego. Ίσως τα πράγματα είναι ακόμη χειροτερα. Είναι ένας άνθρωπος που κατευθύνεται από τις ιδεοληψίες του και τις εμμονές του.

   Όταν μπήκε ο Μάρτιος αναρωτιόμουν αν θα τη βγάλει ως τις 25 Μαρτίου ή θα φύγει νωρίτερα. Εντωμετεξύ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν περικοπεί ακόμη τα επιδόματά τους και θα περικοπούν αναδρομικά από 1-1-2010... την 1η Απριλίου! Τρεις μέρες πριν το Πάσχα! Μαύρο Πάσχα στην αγορά!

   Ίσως λοιπόν να βγάλει την 25η Μαρτίου, αλλά πόσο ακόμη θα βγάλει; Κάπου είχα διαβάσει ότι ο ΓΑΠ "απειλούσε" πριν από κανα-δυο μήνες τη Μέρκελ ότι αν δεν τον βοηθήσεις σε τρεις μήνες θα μιλάει με άλλον πρωθυπουργό. Κι είχε μια σκασίλα η Μέρκελ για το με ποιον θα μιλάει! Τόσο που θα τον έχει συμπαθήσει αυτόν τον ΓΑΠ!

   Με φοβίζει ιδιαίτερα το ότι ο ΓΑΠ μιμείτε σε όλα τον Καραμανλή λίγο (έως πολύ) πιο χοντροκομμένα, κι έτσι πιστεύω ότι θα τον μιμηθεί και στην εγκατάλειψη της εξουσίας, στην οποία τουλάχιστον ο Καραμανλής είχε την εντιμότητα να βάλει το λαό να διαλέξει. Ο ΓΑΠ απλώς μια μέρα θα μας ανακοινώσει ότι δεν μπορουμε να κυβερνηθούμε και θα μας εγκαταλείψει.

 2. Poisonous avatar
  Poisonous 21/03/2010 21:24:35

  Τελικά, χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού, συνομοσιολογίας η ακόμα και εσχατολογίας, καταλήγω ότι το Γερμανικό Βαθύ Κράτος, το Establishment, δεν συγχώρεσε ποτέ την Ελλάδα γι' αυτό που της έκανε πριν από πολλά χρόνια.

  Φυσικά και εμείς είμαστε άξιοι της τύχης μας, όχι απλώς απρόσεκτοι αλλά αυτοκτονικοί υπήρξαμε, πολλά χρόνια τώρα. Την πατήσαμε...

 3. thespieys avatar
  thespieys 21/03/2010 21:29:15

  Δεν είναι απλά άχρηστος αλλά και επικίνδυνος. 25η Μαρτίου θα μας υποδουλώσουν...

 4. fit for fun avatar
  fit for fun 21/03/2010 21:33:40

  Πάντως η "συγκυρία", 25η Μαρτίου, είναι ανατριχιαστική!

 5. anonymous avatar
  anonymous 21/03/2010 21:36:59

  Δε θα συμφωνήσω με την ανάρτηση. Σήμερα στην ophioussa.blogspot δημοσιεύονται κάποιοι χάρτες. Ο δεύτερος έχει αξία για την παρούσα συζήτηση. Δείχνει τα σχέδια του Γ' Ράιχ για την περιοχή μας και εμάς. Εμείς σα χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω είχαμε παραχωρηθεί στους Ιταλούς, η Μακεδονία και η Θράκη στους συμμάχους των Γερμανών. Η Τουρκία ήταν σύμμαχος των Γερμανών, παρόλο που δε συμμετείχε στον πόλεμο. Κοινώς τους ήμασταν άχρηστοι.
  Η εξωτερική πολιτική της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η ίδια με του Γ' Ράιχ. Προσπαθεί δεν να την επιβάλει μέσω της ΕΕ. Δορυφοροποίησε τους παλιούς της συμμάχους και τώρα θέλει να συνεργαστεί με την Τουρκία. Εμείς ποτέ δεν τους ήμασταν χρήσιμοι. Για το λόγο αυτό μας την έφεραν με τα Σκόπια.
  Τα αρνητικά δημοσιεύματα στο Γερμανικό τύπο κόπασαν κάπως από το 1997 και μετά. Ο λόγος ήταν ότι έβγαζαν λεφτά από μας. Τώρα που βλέπουν να ανακόπτεται η ροή του χρήματος προς αυτούς ξέρασαν όλο το δηλητήριο που είχαν.

  Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τη βγάλουμε καθαρή και να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Ούτε στους Γερμανούς, ούτε στους Ρώσσους, ούτε στους Αμερικάνους.

  • Factorx avatar
   Factorx @ anonymous 21/03/2010 21:56:27

   Εγω δεν κατάλαβα πάντως που διαφωνείς

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 21/03/2010 22:05:49

   Διαφωνώ στο ότι οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας, να τους θεωρήσουμε εν δυνάμει συμμάχους μας ή να περάσουμε στη σφαίρα επιρροής τους. ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ, και φυσικά δε γίνεται να έχουμε συνεργασία με αυτούς. Απλά τα τελευταία χρόνια είχαμε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να γίνει και απογοητευτήκαμε.

   Επίσης και κάτι άλλο που ξέχασα. Οι Γάλλοι ποτέ δεν ήταν σύμμαχοί μας. Μας έκαναν τους καλούς όποτε μπορούσαν να επωφεληθούν κάτι από εμάς και μας πουλούσαν στο πιτς φιτίλι όταν μπορούσαν να μας διαπραγματευτούν για να πάρουν κάποια ανταλλάγματα από κάποιους άλλους. Κοινώς μας χρησιμοποιούσαν σα λαγούς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 21/03/2010 22:42:39

   Ανώνυμε, το 41 πέρασε. Κυνηγάς φαντάσματα. Η πραγματικότητα είναι πως το GAP απέτυχε να αναδειχθεί σε ηγέτη. Αντ' αυτού φαίνεται να εκτελεί άλλον σκοπό.
   Η αναμόχλευση πολεμικού κλίματος μόνο κακό του κάνει. Μπορεί έτσι να προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκειά του για την ολιγωρία να επιτελέσει πραγματική δουλειά βάση του σχεδίου, που δεν είχε τελικά.
   Αν έτσι νομίζει ότι θα ξεφύγει των ευθυνών του είναι γελασμένος. Δεν είμαστε όλοι χαϊβάνια να τρώμε το παραμυθι που σερβίρει η προπαγάνδα του. Έχει ευθύνες για πολλά πράγματα.
   Στο θέμα των Εθνικών Υποθέσεων φαίνεται ότι οι Τούρκοι προχωρούν. Ακόμη να μας παρουσιάσει το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξε με τον Ερντογάν. Προς το παρόν διαφαίνεται ήττα, οπότε πάνε χαμένα τα ταξιδάκια στην Τουρκία και οι χαρούλες που έκανε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 21/03/2010 22:55:20

   Από ότι φαίνεται το 41 ΔΕΝ πέρασε. Η μέχρι τώρα στάση των Γερμανών αυτό δείχνει και πρέπει να προσέχουμε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 21/03/2010 23:54:31

   Καλά ανώνυμε. Ζήσε με τα φαντάσματά σου.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ anonymous 22/03/2010 05:02:11

   Μονο αν βοηθησουμε τους Ρωσους να πατησουν το Γερμανικο λαρυγγι, οπως και οι ιδιοι παντοτε φιλοδοξουσαν αλλωστε.
   Ειχε και εχει τοσα ενθαρυντικα στοιχεια μια πιο στενη συνεργασια με τους Ρωσους, που απορω γιατι ακομη καθομαστε και περιμενουμε. Ο μπαμπουλας της Αμερικης ειναι μπαμπουλας εφ οσων τον ακολουθουν και οι υπολοιπες χωρες. Θα τον ακολουθουν για παντα? Γιατι μιλαμε για διαλυση της ευροζωνης και οχι για διαλυση της ΒορειοΑτλαντικης συμμαχιας στη μεσογειο, απορω.. Εκει τους ποναει τους Αμερικανους.

  • man8os avatar
   man8os @ anonymous 22/03/2010 16:19:57

   Οι Ρωσσοι συνεργαζονται με τους Γερμανους.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/03/2010 21:43:19

  Αν ήταν όλα προδιαγεγραμμένα η ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ είναι καιρός να σταματήσει εδώ.
  Ας βγουν ΑΝΤΡΙΚΙΑ και ας πουν "Κυρίες και κύριοι, οδεύουμε στο ΔΝΤ και στην Αμερικάνικη σφαίρα επιρροής μόνο. Γι'αυτό "ελληνοποιούμε" κάθε αλλοδαπό κατακάθι που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια του, για να είμαστε πιο συμβατοί με το αμερικανικό μοντέλο, γι'αυτό σας χωρίζουμε σε καντονια-πολιτείες, γι'αυτό αποκαθηλώσαμε τα σύμβολα, τις σημαίες και τις παρελάσεις".

  Αν όμως ΔΕΝ ήταν προσχεδιασμένο έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ερασιτέχνες.

 7. ΙΔ avatar
  ΙΔ 21/03/2010 22:03:57

  Πρώτον τό εξασθενισμένο ευρώ οφελεί τήν Γερμανία ακόμη καί μία νέα υποτίμηση του.Δεύτερον ή Γερμανία καί οί κρυπτόμενοι πίσω από τήν κυβέρνησή τηs ποτέ στήν ιστορία δέν βρισκόταν μέ το μέροs τήs Ελλάδαs. Όμωs τό ερώτημα πού πρέπει νά απαντηθή τώρα είναι άν οί κρυπτόμενοι πίσω από τήν Ιουδαία καί μεγαλοπράκτορα τήs στάζι πού παριστάνει τήν καγκελάριο επιθυμούν τήν Γιυγκοσλαβοποίηση τήs Ελλάδαs. Μήπωs ο λαθρονόμοs σέ συστηχία μέ τόν Καλικράτη πού θά ψηφίσει το Πασόκ μάs δώσει τόν Πολυκράτη.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΙΔ 21/03/2010 22:15:18

   Για αλλού το πήγαιναν με τον Καλλικράτη αυτοί που τον έφεραν για αλλού θα τους βγάλει.
   Θα πέσουν σε άλλο λάκο από αυτόν που προόριζαν για μας.

 8. ΙΔ avatar
  ΙΔ 21/03/2010 22:18:55

  Πρόs τό παρόν μέσα στήν χαβούζα τού πασόκ πέφτουμε εμείs οί Έλληνεs.

 9. fit for fun avatar
  fit for fun 21/03/2010 22:21:54

  Πιστεύω ότι οι λόγοι για τους οποίους οι μεγάλες δυνάμεις στήριξαν τη δημιουργία ελληνικού κράτους εξακολουθούν να ισχύουν. Η Τουρκία είναι ήδη (σχετικά) υπερδύναμη και ακόμη και αν "δαγκώσει" λίγο την κυριαρχία στο Αιγαίο, δεν νομίζω να θέλουν οι άλλες δυνάμεις απόλυτη κυριαρχία της σε συνδυασμό με τον έλεγχο των Στενών.

  Βέβαια σε θεωρητική βάση πιστεύω ότι μια συμμαχία Ελλάδας-Τουρκίας θα ανέτρεπε εντυπωσιακά το παγκόσμιο σκηνικό καθώς θα είχαν απόλυτο έλεγχο σε ολόκληρη την ανατολική μεσόγειο, Κύπρο, βαλκάνια και μέση ανατολή.

 10. Αθωος περαστικος avatar
  Αθωος περαστικος 21/03/2010 22:26:48

  H αναπαντεχη ευθεια δηλωση στηριξης του Πουτιν στην Ελλαδα πριν απο μερικες μερες δεν επιβεβαιωνουν τη θεωρια του συντακτη περι αξονα Βερολινου-Αγκυρας-Μοσχας. Η Ρωσια εχει και αυτη ισχυρο λογο στο ΔΝΤ γιατι συνεισφερει με πολλα κεφαλαια, για αυτο και μας προτεινει τη λυση αυτη. Αξονας Βερολινο-Αγκυρα μπορει να παιζει, αλλα η Ρωσια παιζει το δικο της παιχνιδι στη φαση αυτη γιατι βλεπει τους παραδοσιακους συμμαχους της στη περιοχη να εχουν χασει μεγαλο μερος της γεωστρατηγικης ισχυος τους (Σερβια και Βουλγαρια) και φοβαται μια πολυ δυνατη Τουρκια. Στη φαση αυτη ο Πουτιν (και οι τραπεζες του) θα μας στηριξει.

  • Πολίτης της Μπανανίας avatar
   Πολίτης της Μπανανίας @ Αθωος περαστικος 21/03/2010 22:47:06

   Όλοι πάνω απο το πτώμα μας θα φαγωθούν τώρα.

 11. Factorx avatar
  Factorx 21/03/2010 22:32:39

  Ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε στην καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια αυτή τη στιγμή, δήλωσε γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  " Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ είχε μια τηλεφωνική συνομιλία, αργά το απόγευμα, με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την παρούσα κατάσταση στη ζώνη του ευρώ", αναφέρει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωση του.

  " Ο έλληνας πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια. Η καγκελάριος επανέλαβε τη στήριξη της στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Ελλάδας και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης".

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 21/03/2010 22:51:59

   χο! Λεφτά υπάρχουν.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Factorx 21/03/2010 23:12:15

   Μα φυσικά. Απλά 'θέλουμε να δανειζόμαστε όπως οι άλλοι.' Μόνο που οι άλλοι δεν κάνουν τουρνέ στην ΕΕ διαδίδοντας με κάθε ευκαιρία ότι η οικονομία τους έχει μαύρα χάλια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 21/03/2010 23:39:08

   Μόνο που οι άλλοι παράγουν και κάτι. Η Ελλάδα με τους πολιτικούς της αυτή την στιγμή το μόνο που παράγει είναι αέρας κοπανιστός.

 12. ΙΔ avatar
  ΙΔ 21/03/2010 22:43:37

  Μήπωs ο Πεταλωτήs πρέπει να μαs πεί τί συμφωνία έκανε ο πρωθυπουργόs στό Πεντελικό μέ τόν πρόεδρο τήs goldman sachs.Γιατί εγώ τώρα αρχίζω καί υποψιάζομαι άλλα.Δηλαδή αφού απορίπτει την βοήθεια από την Ευρώπη από που θα την πάρει τελικά;

 13. Πολίτης της Μπανανίας avatar
  Πολίτης της Μπανανίας 21/03/2010 22:46:00

  "Στροφή";

  Μα η Γερμανία και η Τουρκία ουδέποτε έπαψαν να έχουν καλές σχέσεις απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ακόμα.

  Απλά για ακόμα μια φορά έχουν άλλο έναν λόγο να κάνουν αγκαλίτσες, και αυτός είναι τι άλλο; Το αγκάθο που εξεγείρει τον κομπλεξισμό και των δύο και ονομάζεται Ελλάδα. Ή έστω ότι δεν πρόλαβαν να αποτελειώσουν πριν καμιά 100στή χρόνια, και πριν καμμιά 60κάτι χρόνια, οπότε μάλλον ονειρεύονται οτι με λίγη τύχη αυτή μπορεί να είναι και η τρίτη και τυχερή.

 14. fit for fun avatar
  fit for fun 21/03/2010 23:00:44

  Το γεωστρατηγικό "κόμπλεξ" της Γερμανίας είναι που οδήγησε και στον παγκόσμιο πόλεμο: Η τεχνολογική της υπεροχή σε συνδυασμό με την "ανάπηρη" γεωγραφική της θέση.

  • donaE avatar
   donaE @ fit for fun 21/03/2010 23:54:02

   Δεν ξερουν που να σταματανε οι Γερμανοι.Μπορει να ειναι εσωτερικο τους θεμα,μπορει να ειναι η καταρα τους.Οπως εμας ειναι ο διχασμος.
   Αληθεια πως ξεχασαν να μας διχασουν;
   Απο εκει να καταλαβετε ποσο ερασιτεχνες ειναι στην κυβερνηση ουτε ενα μανατζμεντ της προκοπης.Η πρεπει να εχουν ετοιμη λυση γιατι δεν χρησιμοποιουν παραδοσιακες συνταγες.

 15. man8os avatar
  man8os 22/03/2010 16:22:09

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ?
  ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.