#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2010 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στείλτε μετεξεταστέες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων

Με ποια κριτήρια ο Μίχας είναι το κακό ΠΑΣΟΚ και ο Σγουρός το πολυτάλαντο;Ακούω τον Γιάννη Σγουρό να μιλά σαν άνθρωπος που διεκδικεί μια καινούργια θέση, αυτή του Περιφερειάρχη Αττικής. Ο επί οκτώ χρόνια Νομάρχης Αθηνών σε ήδη θεσμοθετημένη Υπερνομαρχία, που συμπίπτει με την Περιφέρεια, δεν πείθει με τη ρητορική του. Για το ιστορικό κέντρο αντιγράφει τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Συρραφή και  καταγραφή προβλημάτων από έναν άνθρωπο που είχε το authority και στις εποχές των παχέων αγελάδων. Για τις λύσεις που έδωσε, δεν μας είπε τίποτα.

Η Αττική μετά από χρόνια  είναι πιθανό να φύγει από τα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Για να καταλήξει σε μια προσωπική επιλογή του Σαμαρά και να πλαισιωθεί από επιλογές  Σαμαρά επίσης. Αν εκλεγεί ο Σγουρός, η «παλαιολιθική»  Νομαρχία θα μετακομίσει στην Περιφέρεια, άντε να πάει και καμιά μεταγραφή από το κόμμα, εκλεκτών του Μαξίμου.

Αναμένουμε δηλαδή από τον κ. Σγουρό μια «διαχείριση» των θεμάτων, με «κατανόηση» στην Κυβέρνηση  και μια μεθοδική προετοιμασία για το επόμενο βήμα της καθόδου  του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα προβλήματα της Αττικής είναι χρόνια, είναι δυσεπίλυτα. Θέλουν ανατροπές, τομές, ρήξεις. Αν μιλάγαμε για μια Περιφέρεια της Σουηδίας, του Βελγίου ή της Μεγάλης Βρετανίας που απαιτούν «απλή διαχείριση», ο Σγουρός θα ήταν πιο κατάλληλος.

Όμως μιλάμε για την Περιφέρεια που μένουν οι μισοί Έλληνες,  όπου έπειτα από τη λύση ενός προβλήματος εμφανίζονται άλλα τρία. Για αυτό βάλτε τον Kill Bill να τρέχει…

Τώρα για τους δήμους, το διάγγελμα Καρατζαφέρη αποτελεί στήριξη;

Σαν να απολογείται κάπου γιατί δεν υποστηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ μου φάνηκε.  Η παρουσίαση του Καμίνη ως κύριου υπευθύνου για τη λαθρομετανάστευση, μόνο καλό κάνει στον πρώην Συνήγορο του Πολίτη.

Στην πραγματικότητα στις «διαπιστώσεις και προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής (http://www.synigoros.gr/allodapoi/pdfs_01/8695_2_istoriko_kentro_perilici.pdf) διαβάζουμε για «αναγνώριση ειδικού καθεστώτος διαμονής, στους αλλοδαπούς που δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από τη χώρα».

Δεν χρειάζεται η ρητορική του ΛΑΟΣ για να κερδίσει ο Κακλαμάνης. Μάλλον κακό του έκανε η στήριξη του από τον Καρατζαφέρη.

Η ουσία στην Αθήνα είναι, πέραν των εσωκομματικών θεμάτων, η υποτίμηση του Κακλαμάνη προς τον αντίπαλο του. Αν είχε ένα βουλευτή ή ένα πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ απέναντι του, θα ήταν πιο προσεκτικός. Τώρα τρέχει και μάλλον θα ανταμειφθεί. Γιατί σε τελική ανάλυση δεν ήταν μόνο δήμαρχος Κολωνακίου αλλά ασχολήθηκε και με τις υποβαθμισμένες γειτονιές. Το γεγονός αυτό θα του δώσει τη νίκη.

Στη Θεσσαλονίκη ο Γκιουλέκας έχει προβάδισμα και πιθανόν η μενταλιτέ του Μπουτάρη να αποτρέψει τον κόσμο από την ψήφιση του (επιτέλους) εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο.

Τέλος, το δημοτικό ντέρμπι είναι αυτό του Πειραιά. Η στήριξη του Μαντούβαλου είναι σημαντική, αλλά δεν σημαίνει μηχανιστική άθροιση ψήφων. Ο Μίχας ως νομάρχης Πειραιά έχει έρεισμα γενικά και ειδικά στο ψηφοδέλτιο του Μαντούβαλου, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  έχει την αύρα του νικητή, έχοντας στείλει μετεξεταστέες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.  Ούτε η αποδοκιμασία του Καρατζαφέρη στον Μίχα, δείχνει ικανή να δώσει φαβορί τον Μιχαλολιάκο.

Πώς να πάρει στα σοβαρά κανείς αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος που στηρίζει τον Νομάρχη Αθηνών και αποδοκιμάζει τον Νομάρχη Πειραιώς ; Με ποια κριτήρια ο Μίχας είναι το κακό ΠΑΣΟΚ και ο Σγουρός το πολυτάλαντο;  Ή τους κρίνουμε  με κριτήρια πολιτικά (μνημόνιο κτλ) ή τους αξιολογούμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, όπου μέσες-άκρες την ίδια (μέτρια) απόδοση είχαν.

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη δύναμαι ακόμη να αντιληφθώ το συλλογισμό του πολιτικού άνδρα.

Ως τότε όμως, την Κυριακή, σε Πειραιά και Αττική, δεν πίνω illy, ψηφίζω τον Βασίλη!

Μικρός Οδυσσέας

(φωτό: στο τέλος τον ξυρίζουν τον γαμπρό)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JohnK avatar
  JohnK 11/11/2010 17:27:36

  για το μπασκετ ειναι καλος!

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ JohnK 11/11/2010 23:30:25

   Προτιμώ να 'μαι παίκτης του μπάσκετ, παρά να 'μαι μάνατζερ του Ιακώβου της πάλης εεεεε!!!;;;;;

 2. Misha avatar
  Misha 11/11/2010 17:28:49

  Μετ- εξεταστέες όχι μετ-αξεσταστέες

 3. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 11/11/2010 17:55:31

  Το θέμα είναι να χάσει ο Τατούλης. Αν νικήσει ο Τατούλης, τα νταβατζοΜΜΕ θα ασχοληθούν τρομακτικά μ' αυτό, θα λοιδωρήσουν τον Σαμαρά, κα. Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος..
  Η Αττική είναι μια χαμένη μάχη... Εδώ είχε χαθεί το 2002 επί παντοδυναμίας Καραμανλή και ΝΔ, θα κερδηθεί τώρα;; Αφού πέρασε ο Κικίλιας β' γύρο, τώρα κάθε αποτέλεσμα θετικό θα είναι
  Είναι λάθος να επικεντρώνεται η μάχη στην Αττική, και να αφήνεται η Θράκη και η Μακεδονία....Και φυσικά να μην δίνεται ο υπέρ πάντων αγώνας για την Πελοππόνησο..

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ o aneksartitos 11/11/2010 20:42:44

   Είναι άλλα τα χαρακτηριστικά σήμερα και δεν γίνονται συγκρίσεις με το 2002. Ο Κικίλιας είναι η αντισυστημική-αντιμνημονιακή υποψηφιότητα. Ο Σγουρός είναι η υποψηφιότητα που θα στήριζε η Μέρκελ, ο Τρισέ, ο Τόμσεν και οι υπόλοιποι διεθνείς τοκογλύφοι. Όσο για την Πελοπόννησο, είμαι πολύ αισιόδοξος.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ o aneksartitos 11/11/2010 21:10:08

   Έχεις δίκιο για την Πελοπόννησο. Θα γίνει μεγάλη μάχη και θα κερδίσει ο καλός Δράκος

 4. nick avatar
  nick 11/11/2010 17:58:59

  Ήδη έμειναν μεταξεταστέες την πρώτη Κυριακή. Τη θυμάστε αυτή τη Public Issue στον ΣΚΑΙ που έδινε εκτίμηση εκλογικής επιρροής (έτσι ακριβώς - όχι πρόθεση ψήφου - εκτίμηση εκλογικής επιρροής) λίγες μέρες πριν τις εκλογές; Θυμάστε αποτελέσματα; ΠΑΣΟΚ 42%, ΝΔ 28%. Δηλαδή 14 μονάδες. Και έρχετε η ρημάδα η Κυριακή και βγάζει διαφορά 1,89% (ούτε 2%). Φοβερή αξιοπιστία. Σαν αυτή του Γιώργου σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ nick 11/11/2010 21:18:03

   Αν το θυμόμαστε λέει! Αυτούς που υποστήριζαν την επιστημονικότητα της μέτρησης έχω χάσει΄απο τα σχόλια...

 5. radiomedic avatar
  radiomedic 11/11/2010 18:02:04

  http://www.antinews.gr/?p=70583

  Όχι τίποτε άλλο, να έχουμε και εικόνα.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ radiomedic 11/11/2010 21:22:50

   Σωστός radiomedic. Η παρουσίαση της εν λόγω δημοσκόπησης:
   http://www.antinews.gr/?p=65606
   Από 9/10/2010 στην ανάρτηση με τίτλο "μια δημοσκόπηση για την Ελλάδα και μία για την Οκλαχόμα"

 6. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 11/11/2010 20:03:08

  Από χτες οι δημοσιογράφοι στηρίζουν αποχή και λευκό.
  Αυτή την ώρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στου 97.8 κάνει δημοσκόπηση αν θα πάμε να ψηφίσουμε. Η δική του πρόταση είναι το λευκό.

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 11/11/2010 20:08:16

  Οι υποτιθέμενοι 'ανεξάρτητοι' δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ όταν συναντούν τα σκούρα βγάζουν το σκληρό πασοκικό τους πρόσωπο. Για παράδειγμα ο απερχόμενος δήμαρχος Ξυλοκάστρου Κορινθίας Α.Κλαδούχος είδε πως πάει για ήττα και ενώ μέχρι χθες το έπαιζε ανεξάρτητος, σήμερα κάλεσε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μαζί και τον αν.υπουργό Μπεγλίτη) να παραστούν στη συγκέντρωσή του! Εφόσων δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, θα κριθούν ως ΠΑΣΟΚ και μνημονιακοί. Σε όλη την επικράτεια..

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/11/2010 21:13:47

  Το κακό είναι ότι ορισμένες, κατά δήλωσή τους, αντιμνημονιακές δυνάμεις, ετοιμάζονται για σοβαρά στρατηγικά λάθη. Για παράδειγμα, τις τελευταίες ώρες γράφεται ευρύτατα στο διαδίκτυο ότι η Πορτάλιου συναντήθηκε με τον Καμίνη, ότι στελέχη του συνδιασμού της έχουν συναντηθεί μαζί του επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, και ότι στην "Αυγή" την Κυριακή συμφωνήθηκε να δημοσιευθεί άρθρο-κάλεσμα του Καμίνη.

  Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, μάλλον στον ΣΥΝ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι νίκη του μνημονιολάγνου Καμίνη στο δήμο Αθηναίων θα είναι κομβικής σημασίας "χαρτί" στα χέρια του ΓΑΠ και της Τρόικας...

 9. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 12/11/2010 07:47:05

  @ Μικρός Οδυσσέας...δεν μου έγραψες τις δικές σου προβλέψεις(ως ποσοστά βέβαια) για τις περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου.....

 10. Aggelos avatar
  Aggelos 12/11/2010 09:25:18

  "Για αυτό βάλτε τον Kill Bill να τρέχει…"

  Kikill Bill!

 11. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/11/2010 11:48:54

  O ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ! ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ,ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΗ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/11/2010 12:56:38

   Στις περιφέρειες που θα παιχτεί όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι (Αττική-Πελοπόννησος), στηρίζει απροκάλυπτα ΠΑΣΟΚ. Στους δήμους απλά πάει μαζί με τα φαβορί για να διεκδικεί μερίδιο της νίκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.