#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2012 02:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα όρια του εμφυλίου πολέμου το ΠΑΣΟΚ

Αργά το βράδυ αποφασίσθηκε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στις 14 και 15 Ιανουαρίου(Ανανεωμένο). Στα όρια του εμφυλίου πολέμου και της διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές και για παραμονή του ιδίου στην προεδρία έως τότε με παράλληλη άμεση ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού. Ήδη και προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση αποφασίστηκε το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού να αποφασισθεί σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΑΠ επιδιώκει η εκλογή του διαδόχου του να γίνει σε δύο φάσεις. Πρώτα θα αναδειχθεί υποψήφιος πρωθυπουργός για τις επερχόμενες εκλογές, πιθανότατα από την ΚΟ εντός του Ιανουαρίου, και τον Ιούνιο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος με ψηφοφορία στη βάση. “Για να διατηρηθεί η ενότητα και να μη διαταραχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου” ήταν το επιχείρημα του πρώην πρωθυπουργού και απερχόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες ότι προωθείται σενάριο διαρχίας με τον Βενιζέλο, αν και το βλέπουμε πολύ δύσκολο να δεχθεί τώρα ο δεύτερος να καεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές. Αν πάντως οι πληροφορίες για διαρχία με Βενιζέλο επιβεβαιωθεί τότε θα πρόκειται για επισημοποίηση της  συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ των δύο πολιτικών πέρυσι τον Μάιο όταν ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών με την προϋπόθεση να διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου όταν τεθεί τέτοιο θέμα.

 Έντονες αντιδράσεις

Το  σενάριο της διαρχίας προκαλεί  έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους δελφίνους, δηλαδή τον Α. Λοβέρδο, την Α. Διαμαντοπούλου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη, όπως φυσικά και τον Γ. Ραγκούση.

Ειδικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δε θα αποδεχόταν σε καμιά περίπτωση να μπει μπροστά ο Ευ. Βενιζέλος και κυρίως να μην ερωτηθεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μέσω ανοικτής ψηφοφορίας. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πρόσφατα ότι με τον κ. Βενιζέλο δεν είναι εχθροί αλλά φίλοι 40 χρόνια, θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση αναμένεται μέχρις εσχάτων και χωρίς… αβρότητες αν κρίνει κανείς από τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν μερικοί ότι αν ο κ. Παπανδρέου δε δρομολογήσει τις εξελίξεις θα τον ανατρέψουν οι βουλευτές του.

Δείγμα του τι θα συμβεί τι;ς ημέρες που έρχονται στο ΠΑΣΟΚ ήταν όσα διημείφθησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο:

"Πρόεδρε πήγαινε εσύ στις εκλογές αν θες να είσαι πρόεδρος" του είπε η Τόνια Αντωνίου

Βουλευτές δηλώνουν πως δε θα είναι υποψήφιοι αν μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη θέση του προέδρου.

Κορυφαία στελέχη μιλούν ανοιχτά ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης.

"Δεν είμαστε ραγιάδες" λένε μέλη του πολιτικού συμβουλίου, αναφερόμενοι στο πρόσφατο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου για τους υπουργούς.

Ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης επιτέθηκε κι αυτός στον κ. Παπανδρέου, όπως γράφουμε σε άλλη ανάρτηση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαρρέει για συμπαιγνία Παπανδρέου - Βενιζέλου και παράδοση της ηγεσίας του κόμματος στον αντιπρόεδρο.

Η Συλβάνα Ράπτη ζήτησε να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό και να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο

Ο κ. Ι. Μίχας, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη λογική της διαρχίας, ότι θεωρεί λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές να μην έχει πρώτα διασφαλίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του Κινήματος.

Ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και  πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 04/01/2012 16:52:20

  Δαχτυλίδια, διαδοχές, διαρχίες, πόλοι και... ανατροπή από τους βουλευτές. Συμβαίνουν αυτά στους... υπερδημοκράτες.
  Και στους καρεκλοκράτες συμβαίνουν. Αλλά δεν είναι ποτέ το ίδιο.

  • madprof avatar
   madprof @ Ανδρομέδα 04/01/2012 20:27:20

   Άλλη είναι η είδηση μεγατόνων. Η επώνυμη καταγγελία σε βάρος του συγκροτήματος ΔΟΛ και του Σ. Ψυχάρη γιατί απορρίφθηκε αίτημα για δάνειο 10 εκ. ευρώων στο συγκρότημα, από την ΕΤΕ και μετέπειτα το ναυάγιο της συγχώνευσης ΕΤΕ-Άλφα και το ότι οι δικαστικοί φορείς δεν ενήργησαν στα δημοσιεύματα, για εμπλοκή του σχετικά με τα CDS, σε βάρος του αδερφού του Νίκου!
   Η απάντηση του Σ. Ψυχάρη, δίκην μαφιόζικου διαλόγου μεταξύ boss μαφιόζων, εδόθει από το MegaΤσοντοκάναλο! Είπαμε, βιώνουμε μέρες ΣκαιΜεγαΤσιτσιολινοΧουντοΦασιστοΚατσαπλιάδων ένθεν κακείθεν ενώ παρακείθεν οι πολίτες γίνονται κοινωνοί νέων επαίσχυντων μειώσεων των εισοδημάτων τους!!

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Ανδρομέδα 05/01/2012 04:24:39

   ΕΜΕΤΟΣ!!!
   Απλα και μονο ΕΜΕΤΟΣ!!!

 2. avanti avatar
  avanti 04/01/2012 17:08:10

  Το σενάριο της δυαρχίας θα προκαλέσει έντοντες αντιδράσεις από τους Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση ..... απολύτως τίποτα δεν θα γίνει, το πασοκ λειτουργεί με μαφιόζικους όρους & πρακτικές, όλοι τους δε είναι πολύ καλοί γνώστες του παιγνιδιού.... αλλοίμονο σε όσους δεν αντέχουν να τους βλέπουν " ακόμη" επί σκηνής.

 3. steven avatar
  steven 04/01/2012 18:50:00

  καλησπέρα

  σιγά τα αίματα κύριοι...

  καλά φάγαμε καλά ήπιαμε..... καιρός να το απολαύσουμε και λίγο

  Αυτά λένε κορόιδα....!!!!

 4. irida avatar
  irida 04/01/2012 19:07:41

  Θα αποχωρήσει ο ΓΑΠ; Απίθανο μου φαίνεται. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη χώρα χωρίς, έστω, ένα Παπανδρέου!! Δεν το πιστεύω..Μέχρι να φύγει πολλά γίνονται, καιρός μπόλικος και εξελίξεις διάφορες..Για να δούμε. Αλλά το πασοκ με Βενιζέλο θα πατώσει εντελώς..Ό,τι κι αν κάνουν ό,τι κι αν κάνει..

 5. Κρης avatar
  Κρης 04/01/2012 19:09:55

  ο ΓΑΠ καταγγέλει Ψυχάρη ....

  αρχίσανε τα όργανα

 6. atheo avatar
  atheo 04/01/2012 20:38:18

  Ειναι ξεδιαντροποι ολοι τους στο πολιτικο συμβουλιο του πασοκ.ολοι τους αποτυχημενοι πολιτικαντηδες μονο μπλα μπλα,μονο αεργο ισχυ εχουν παραξει και θελουν την αρχηγια.
  Να φωναξουν λαλιωτη,τσουκατο,ακη,χα χα χα.
  Για να σοβαρευτουμε προτεινω αρχηγο τον Μιχα

 7. factorx avatar
  factorx 04/01/2012 21:01:49

  Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Παπανδρέου για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

  Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους σε κορυφαία πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι λύσεις που πρέπει να δοθούν πρέπει να είναι καθαρές. "Να εκλεγεί εδώ και τώρα, πριν την εθνική εκλογική αναμέτρηση, αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  Άλλες πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά στο protothema.gr ότι "ο Παπανδρέουη μας λέει τώρα ότι χρόνος υπάρχει, όπως έλεγε παλαιότερα ότι λεφτα΄υπάρχουν και καταστράφηκε η χώρα"

 8. TakisCH avatar
  TakisCH 04/01/2012 21:22:38

  Ο ΓΑΠ επιδιώκει απαλλαγή ευθυνών του.
  Ερώτηση: μετά από πόσες βουλευτικές εκλογές απαλλάσονται οι πολιτικοί από τις ευθύνες τους, δηλαδή γίνεται παραγραφή? Ας το ψάξει κάποιος γιατί δεν θυμάμαι. Αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει κυβέρνηση και επαναληφθούν, νομίζω οτι οι ευθύνες του ΓΑΠ παραγράφονται.

 9. noi avatar
  noi 04/01/2012 22:56:03

  Απολυτη καταρευση.Η κοινοβουλευτικη δικτατορια ξεψυχα αντεχοντας να καταστρεψει τα παντα.Ομως δεν υπαρχει πλεον εθνικη συνειδηση ,δεν υπαρχει αντιδραση, δεν υπαρχει δικαιοσυνη-καποιος ιμιτασιον Τερτσετης ισως- την χωρα κυβερνα ενα παρακρατος φοροδιαφυγης,/κλοπης χωρις καμια ελπιδα για την πατριδα.Δεν υπαρχει Κατσιμητρος,Κουντουριωτης , Βοτσης, Βενιζελος.
  Παντου προδοτες ,τρωκτικα-αγροτες ,καρτελ-ο Ξυνιδης νομοθετει την μοναδα πλυση!!! για να καλυψει τα καρτελ των απορρυπαντικων που πωλουν 3 φορες ακριβοτερα απο την γερμανια, χαος!Ο σκελετος της δημοκρατιας των κομματων διαλυεται καταστρεφοντας την πατριδα.Ελληνες που ειστε;

 10. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 04/01/2012 23:00:50

  Ευθύνες για το κατάντημα της χώρας και του κύρους της, έχει ολόκληρος ο Οίκος της Δυναστείας, απ την Βασιλομήτωρα, τους πρίγκιπες αδελφούς μέχρι και τους υποστηρικτές πολιτικούς ''Ηρακλειδεις'' του ...πράσινου μισού-Ήλιου και όλοι αυτοί ΔΕΝ απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, ούτε με παραγραφή

 11. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2012 02:31:22

  Η φτώχεια (ψηφοφόρων) φέρνει γκρίνια.

 12. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/01/2012 08:21:14

  “Δεν είμαστε ραγιάδες!” λένε μέλη του πολιτικού συμβουλίου...

  Χαχααχαχαχαααχααα.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/01/2012 08:32:41

   Τι να πεις ....ένα και ένα, τα παιδιά της επανάστασης.
   Καλημέρα! αύριο φεύγουν οι καλικάντζαροι !

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/01/2012 09:18:12

  Οταν μιλαει και ο τιτανοτεραστιος Μιχας υποδικος του σκανδαλου των υποβρυχιων και ναυπηγειων Σκαραμαγκα τοτε αντιλαμβανεται κανεις το ρεζιλικι ενος κομματος που καποτε εμοιαζε αβυθιστο.Τωρα θα παει αυτανδρο !

 14. Lampros avatar
  Lampros 05/01/2012 12:26:15

  Σωστό.
  Δεν εχουμε χρόνο (πχ 10 χρονια) εχουμε κυβερνητικές θητειες. Αρα μπορεί να εχουν πραγραφεί μετά απο 2 εκλογές (στην μια υποθέτουμε πως δεν βγαινει αυτοδυναμη κυβέρνηση & ξαναγίνονται)

 15. alex avatar
  alex 05/01/2012 13:13:29

  νομιζω τα πραγματα ειναι απλα

  ο κ.παπανδρεου, επιζητει 2 πραγματα..ασυλια νομικη και ηθικη απο μελλοντικες αποκαλυψεις και επανεκλογη σαν προεδρος της σοσιαλιστικης διεθνης
  το πρωτο το ειχε σχεδον εξασφαλισμενο λογω εμπλοκης των δανειστων στο παιχνιδι που θα κουκουλωναν οτι εβγαινε στην φορα
  το δευτερο εχει σαν προυποθεση να ειναι προεδρος στο κομμα του πασοκ οταν γινει η νεα εκλογη, δηλαδη τον ιουνιο και για αυτο καθυστερει τις διαδικασιες

  τωρα οι αντιπαλοι του (για την ακριβεια οι συνοδοιποροι του μεχρι χθες που εχουν δικη τους πια ατζεντα) θα εκβιασουν με το πρωτο για να τον αναγκασουν να παραιτηθει απο το δευτερο, αλλα επειδη ο ενας κραταει τον αλλον με στοιχεια, το πιο πιθανο ειναι ξαφνικα να ηρεμησουν ολα και να τα βρουν..το πασοκ μας εχει συνηθησει σε τετοιες συμπεριφορες..

 16. axiokratikos avatar
  axiokratikos 05/01/2012 22:58:13

  ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΡΟΓΚΑΤΣΑΡΙΑ (ΤΟΠΙΚΟ ΕΘΙΜΟ)

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΛΙΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ – ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΙΚΡΑ – ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΙΠΛΟ - ΤΡΙΠΛΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
  Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
  ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΣΤΗ ΤΟΥΤΗ ΩΡΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΟΜΩΣ – ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ - ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ1, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ – ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ - ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.
  ΑΛΛΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ1 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΗ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΛΦΙΝΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ+ – ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΤΑΞΕ – ΦΩΝΑΣΚΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.