22/04/2010 22:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα όρια της γελοιότητας με τις εξεταστικές επιτροπές

Έρχεται νέα εξεταστική επιτροπή. Δεν το λέμε με βεβαιότητα, αλλά μοιάζει να είναι επικοινωνιακό μονόδρομος για την κυβέρνηση. Θα πρόκειται για εξεταστική η οποία θα διερευνήσει την αλλοίωση των στοιχείων για την οικονομία την περίοδο 2004-2007 και θα αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς της ΝΔ.

Και καλά να το κάνει η κυβέρνηση γιατί πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι. Να το κάνει, όμως, προκειμένου να αιτιολογήσει στον ελληνικό λαό την προσφυγή στο ΔΝΤ, αυτό είναι εξωφρενικό.

Πιθανότατα την απόδοση ευθυνών να χρησιμοποιήσει και ο πρωθυπουργός όταν κάνει το διάγγελμά του. Άλλωστε, είναι προσφιλής τακτική των πολιτικών όταν οι ίδιοι αποτυγχάνουν να τα ρίχνουν στους προηγούμενους. Αντί να σηκώσουν τα μανίκια και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τη χώρα γεμίζουν τη Βουλή με εξεταστικές και την κοινή γνώμη με πασπαλισμένο με σκάνδαλα παρελθόν.

Έτσι, θα ξεχάσουμε το ΔΝΤ; Είναι γελασμένοι μου φαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 22/04/2010 23:22:58

  Τί έγινε ρε παιδιά; Γιατί 2007 και όχι 2009; Ποιός ισχυρίστηκε ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία 2004 με 2007; Πάλι πάνε να μας κάψουν;

 2. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 22/04/2010 23:50:40

  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι βαίνουμε σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Λίγο -λίγο θα καθιερωθεί το κόμμα που θα κερδίζει τις εκλογές να συστήνει εξεταστικές επιτροπές εναντίον της προηγουμένη κυβέρνησης. Τα παντα θα εξετάζονται υπό ποινικό πρίσμα και μπορούμε να πούμε ότι όλη η δημόσια ζωή μπορεί να έχει και αυτήν την παράμετρο. Π.χ. η αποτυχημένη πολιτική μπορεί να υπαχθεί στα άρθα περί παράβασης καθήκοντος το ΠΚ , το ίδιο και η διαφορετική πολιτική μπορεί να θεωρηθεί ως παράβαση καθήκοντος αν μάλιστα συνδέεται με αποφατική ενέργεια. Η έννοια του όρου καθήκον χρήζει ερμηνείας κατά καιρούς. Η κατάληξη θα είναι το ειδικό δικαστήριο . Άρα η διακυβέρνηση της χώρας θα γίνεται δια των εισαγγελέων και των αρεοπαγιτών.Στην περίπτωση αυτή τί τους θέλουμε τους πολιτικούς ; Για να περιφέρουν την αχρειότητά τους;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/04/2010 00:03:11

  Οι τρείς επιστολές:

  Φταίει ο προηγούμενος
  Φταίει η Κυβέρνηση
  Ετοίμασε τρείς επιστολές

  πόσα χρόνια αυτή η δουλειά;

 4. erimitis44 avatar
  erimitis44 23/04/2010 01:20:53

  Τελικά αυτές οι επιτροπές γίνονται για να εισπράτουν οι βουλευτές τα σχετικά επιδόματα. Ούτε αποκαλύπτουν κάτι ούτε πείθουν κανένα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.