#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2012 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα χαρακώματα δεν υπάρχουν κοψοχέρηδες!

(Για τ' αλλού μην ελπίζεις) ‘‘…κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:

Μην την εξευτελίζεις!’’

Κ. Καβάφης

‘‘Όπως τη θέλεις’’: Μεγάλη κουβέντα και είναι απολύτως βέβαιο, ότι όλοι έχουμε πολλά και ακατανίκητα ‘‘θέλω’’!

Εν προκειμένω εκείνο των κεντροδεξιών ψηφοφόρων είναι το ‘‘θέλω’’, που φαίνεται να συγκλονίζει την κοινωνία μας και να γίνεται η αιτία αυτής της πολυδιάσπασης, η οποία ταλανίζει την παράταξη και απειλεί σθεναρά την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτό το ‘‘θέλω’’, ήθελε τον Σαμαρά (τον Σαμαρά του θριάμβου του 2009, τον Σαμαρά του Ζαππείου 1 και 2, τον Σαμαρά της αντίστασης προς το μνημόνιο 1,τον Σαμαρά που έγινε  μαύρο πρόβατο και ‘‘κάρφος οφθαλμών’’ στα μάτια των Τροΐκανών, τον Σαμαρά που δικαιώθηκε σε όλες τις μέχρι τότε, τουλάχιστον, επιλογές του) να παραμείνει άκαμπτος και αμετακίνητος στην πορεία που θα τον έφερνε νικητή και τροπαιούχο στην πρωθυπουργία!  Να περάσει δηλαδή ως Ιππότης πάνω σε γαλάζιο άλογο και να σκορπίσει ρίγη συγκινήσεως στα αλαλάζοντα πλήθη   Να ακούσει το  ‘‘Ωσαννά’’ και δαφνοστεφανωμένος να περάσει τα πρωθυπουργικά ανάκτορα των  ‘‘Ιεροσολύμων’’!!! Και ποιος δεν θα το ήθελε;;

Και μετά;;;;

Μετά μία εβδομάδα -που μπορεί να ήταν και λιγότερο-  θα ερχόταν το  ‘‘άρον άρον σταύρωσον αυτόν’’, πολύ πιο ηχηρό, πολύ πιο απαιτητικό, πολύ πιο οργίλο!

Από ποιους;;;

Μα από τους ίδιους, που φώναζαν το ‘‘ωσαννά’’! Η ιστορία, άλλωστε είναι αμείλικτη. Και δεν χρειάζεται να αναλωθούμε στο να αποδείξουμε γιατί θα ήταν αυτή η εξέλιξη και καμία άλλη. Εύγλωττα και συγκλονιστικά άλλωστε, βγαίνουν μέσα από την χθεσινή του ομιλία τα επιχειρήματα.

Και ερχόμαστε στο:  ‘‘Μην την εξευτελίζεις’’:

Δεν θα αποτελέσει εξευτελισμό το να δούμε αμέσως μετά τις εκλογές ένα ζοφερό πολιτικό χάος ακυβερνησίας, στο οποίο συμβάλαμε αποφασιστικά με την ψήφο μας;  Δεν θα είναι εξευτελισμός να βλέπουμε νεόκοπους αλλοπαρμένους να κλασαυχενίζονται πορευόμενοι προς τη βουλή, επειδή κατάφεραν να πάρουν τόσες έδρες, όσες χρειάζονταν για να ανακόψουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ;  Δεν θα είναι εξευτελισμός να βλέπουμε τον συνυπεύθυνο για την συνειδητή καταδίκη της πατρίδας μας, να επιχαίρει που ο βασικός του αντίπαλος δεν κατάφερε να πάρει αυτοδυναμία;  Και να ανεχόμαστε τον σαρδόνιο γέλωτά του, όταν είναι βέβαιο ότι και ο τελευταίος αποσκιρτήσας ολοφύρεται κατά τα άλλα, ότι πρέπει να εκδιωχθεί το Σύστημα ΠΑΣΟΚ;;;  Δεν είναι εξευτελισμός να βλέπουμε όλον αυτόν τον εσμό των  ‘‘κουταλοφόρων’’ να καγχάζουν και να αντικρίζουμε την ‘’επηρμένην οφρύν’’, όχι μόνο του Άκη, αλλά όλων των ‘’Άκηδων ( και είναι τόσο πολλοί), αφού η μόνη εκδοχή να πληρώσουν και να συνοδέψουν τον ομόσταυλό τους στον Κορυδαλλό, εξέλιπε  με την αποδυνάμωση, που η ψήφος μας επέφερε στον μόνο ικανό να το επιτύχει;; Δεν είναι εξευτελισμός να διαπιστώσουμε ότι πανηγυρίζουν οι λιπαροί λαϊκιστές, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σωφροσύνη, ‘‘χωρίς περίσκεψιν-χωρίς αιδώ’’, … επειδή κατάφεραν να εμποδίσουν τον σώφρονα (με τα όποια λάθη του, αν θέλετε) , αλλά με πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, να αποτύχει;  Τέλος  -αν και …δεν υπάρχει τέλος- δεν είναι εξευτελισμός να βλέπουμε τον Σατανά να τρίβει με σατανική χαιρεκακία τα χέρια του από ικανοποίηση που το κακό κέρδισε ακόμα μία μάχη και εμείς να συμπανηγυρίζουμε μαζί του, επειδή διακατεχόμαστε από την ικανοποίηση ότι  με την ψήφο μας….. τιμωρήσαμε το Σαμαρά;

Αδέλφια, (για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή εκφώνηση του Φαήλου). Μπαίνουμε σε έναν πόλεμο. Εχθρός είναι ό,τι  μας αδικεί, ό,τι μας ταπεινώνει, ό,τι μας δυναστεύει, ό,τι μας βιάζει, ό,τι φιλοδοξεί  να  μικρύνει την πατρίδα μας και προ πάντων την αγάπη μας γι’ αυτήν  και φυσικά  το ‘‘Σύστημα’‘, που διευκολύνει και πολλές φορές πραγματοποιεί όλα αυτά!  Σ’ αυτόν τον πόλεμο, ο καθένας έχει δική του, ιερά δική του, μια σφαίρα. Ας μην τη ρίξουμε από ‘‘δώ κι από’’ κει σε μπεκάτσες και τσιχλοκοτσύφια, που μοιάζουν λαχταριστά για ένα λουκούλλειο γεύμα. Φαίνεται σαγηνευτικό και ‘‘γαργαλιστικό’’, αλλά, όταν δούμε ότι ο εχθρός ‘‘ζει και κεκραταίωται υπέρ ημάς’’ και ως  μωραί  παρθένοι αναζητήσουμε πολεμοφόδια, θα δούμε ότι τα ξοδέψαμε αφρόνως. Φθάνοντας δε στο σπίτι, θα απογοητεύουμε βλέποντας το νοικοκυριό παρανάλωμα του πυρός και ότι δεν μπορούμε ούτε αυτά (τα θηράματα) να μαγειρέψουμε. Θα είναι άχρηστα!

Αλλά τότε, ας μην έχουμε παράπονο. Θα ακούσουμε την συνείδησή μας να μας λέει με τη φωνή του ίδιου του ποιητή:

‘‘…Για τ’ αλλού  μην ελπίζεις,

Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ

στην κόχη ετούτη τη μικρή,

… σ’ όλη τη γη την γκρέμισες’’.

 Παύλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mara avatar
  Mara 26/04/2012 19:30:23

  Παύλο μου, είναι μοναδικό αυτό που έγραψες!!!
  Συγχαρητήρια!!!

  Πάμε όλοι ενωμένοι για την μεγάλη ΝΙΚΗ!!!

 2. juliet avatar
  juliet 26/04/2012 19:55:10

  Παύλο ,υποκλίνομαι στις τοποθετήσεις σου.
  Ναι ,έχουμε πόλεμο και μάλιστα ύπουλο ,σκοτεινό .Οι πολεμιστές δεν παρεκλείνουν της πορείας .Εχουν σκοπό ,έχουν στόχο.Δεν τους ξεγελάνε οι υποσχέσεις του οχτρού ,την άλλη μέρα θα τους υποδουλώσει ,είναι τακτική.Αχρηστοι ,την επομένη θα καταλάβουν ότι είναι σκουπίδια, που θα τα πετάξουν στις χωματερές των εθνών.
  Ενωμένοι για την μεγάλη ΝΙΚΗ!

 3. airman avatar
  airman 26/04/2012 21:13:32

  Αυτός ο τόπος αξίζει πολλά, όχι απλά καλύτερη μοίρα.
  Όλοι παραδέχονται την ανάγκη να αλλάξουν πολλά. Ακόμα και όσοι έχουν στρεβλή αντίληψη για τον τρόπο που αυτό πρέπει να επιδιωχθεί.
  Η αλήθεια είναι πως πρέπει να σαρωθούν όλα.
  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται όραμα, σχέδιο, ικανότητα, αποφασιστικότητα, αρχές, αξίες, ιδανικά, πατριωτισμό.
  Τα τέσσερα πρώτα συνιστούν τις ικανές εκείνες συνθήκες για να ανατραπεί το παλιό. Τα τέσσερα επόμενα αποτελούν όμως τις αναγκαίες συνθήκες που θα διασφαλίσουν ότι αυτή η ανατροπή θα γίνει προς όφελος της Πατρίδας και του Έθνους.
  Αυτός που θα αναλάβει να ινία της χώρας την επομένη των εκλογών πρέπει να τα συνδυάζει όλα. Πρέπει να αποτελεί και να δίνει το παράδειγμα ώστε να μπορεί να αξιώσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου, την επίτευξη των στόχων στο μέγιστο βαθμό, τη μέγιστη προσπάθεια από όλους μέχρι τέλους.
  Η Πατρίδα έχει ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ αυτούς που θέλουν και μπορούν.
  Το σάλπισμα της νίκης σήμανε!
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά και είμαστε όλοι ξωπίσω του στην τελική ευθεία!
  Μπορούμε ακόμα καλύτερα και γι' αυτό αγωνιζόμαστε!

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/04/2012 22:57:56

  Σωστός Παύλο

 5. mm avatar
  mm 26/04/2012 23:16:50

  Παύλο, είμαι περήφανη για σένα!!! Χαλάλι σου. Αξίζεις πολλά...

 6. mm avatar
  mm 26/04/2012 23:20:32

  Παύλο, είμαι περήφανη για σένα. Χαλάλι σου!!! Αξίζεις πολλά...

 7. man avatar
  man 26/04/2012 23:24:02

  Ποίηση και φιλοσοφία, συνταιριασμένα σε ένα άρθρο... Περιμένουμε και άλλα τέτοια από σένα, Παύλο.

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 26/04/2012 23:38:34

  Τι να λέμε ρε παιδιά ;
  Πόλεμος γίνεται !
  καρδιές τείνουν να από-ρυθμιστούν, συνειδήσεις τείνουν να αλλοιωθούν, ψυχές κινδυνεύουν να καταληφθούν, Έλληνες κινδυνεύουν να αλλαξοπιστήσουν, πατρίδες κινδυνεύουν να αλωθούν !
  Κάτι πρέπει να κάνουμε !

 9. petros avatar
  petros 26/04/2012 23:46:33

  Υπέρoχος λόγος !!! Λυρισμός, γοητεία, γλαφυρότης και λόγος ρευστός, μα και δυναμικός, μαχητικός παράλληλα. Τσακίζει κόκκαλα. Μπράβο σου Παύλο. Να γράφεις συχνά. Χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε !!!

 10. akomplexaristos avatar
  akomplexaristos 27/04/2012 00:26:20

  Τι τα θες ρε Παύλο,
  έτσι είναι όπως τα λες. Πού να βρεθούν φωνές παρρησίας και ακομπλεξάριστες!!!
  Αλήθεια, γιατί δεν πολιτεύεσαι; Πάντως σε ζηλεύω για το ρωμαλέο λόγο σου ...

 11. dynamikos avatar
  dynamikos 27/04/2012 00:31:00

  Ωραίος και συ Παύλο με τον βαθυστόχαστο και εμπνευσμένο λόγο σου, που ξυπνά συνειδήσεις, αλλά και η φωτογραφία εύγλωττη. Και ο τίτλος αποκαλυπτικός.
  Σε ευχαριστούμε

 12. Παύλος avatar
  Παύλος 27/04/2012 01:40:18

  Mara και juliet και Μανώλη Μ και mm και petro και akomplexariste και dynamikos ,
  ευχαριστώ για τον καλό σας λόγο !
  επιφυλάσσομαι να μην σας απογοητεύσω !

 13. Ανδρεας avatar
  Ανδρεας 27/04/2012 08:26:55

  Κριμα που στην πατριδα μας,δεν υπαρχουν πολλοι σαν κι΄εσενα Παυλο.

 14. ilektro77 avatar
  ilektro77 27/04/2012 09:22:56

  Την Κυριακή η Ν.Δ μετράει τους πιστούς οπαδούς της.
  Την Κυριακή η Ν.Δ περιμένει τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν πολιτικό γνώμονα το κοινό συμφέρον.
  Την Κυριακή ξεκινά μια νέα πολιτική περίοδος που θα έχει ως χαρακτηριστικό την επικράτηση των αρχών της Ν.Δ.
  Μην μείνεις αμέτοχος. Εσύ που πολέμισες στα χρόνια της σοσιαλμανίας δεν μπορεί να λείψεις από την τελευταία μάχη.
  Δώσε και εσύ τη δική σου τιμωρία στους ανθρώπους που μας ξεγέλασαν πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
  Στήριξε το ρεαλισμό και την ενωτική παράταξη της Ν.Δ.

 15. anypomonos avatar
  anypomonos 27/04/2012 18:26:22

  Πού είσαι Παύλο; Γιατί χάθηκες; Κάποιο σχόλιο σου; Κάποιο κείμενό σου; Ανυπομονούμε να σε δούμε στην διαδικτυακή παρέα μας. Ανεβάζεις πολύ ψηλά τον πήχυ!!! Συγχαρητήρια από καρδιάς. Τυχεροί όσοι σε συναναστρέφονται. Έχουν πολλά να πάρουν από σένα.

 16. Παύλος avatar
  Παύλος 27/04/2012 20:18:02

  Είμαι σκληρά εργαζόμενος και ο χρόνος μου δύσκολα εξοικονομείται . Πάντως θερμώς σε ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια .
  Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σου !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.