#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2011 08:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα πόσα δισ. η Ελλάδα γίνεται περιοχή γερμανικής κυριαρχίας;

[caption id="attachment_119122" align="alignnone" width="600" caption="Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο στην Welt Online"][/caption]

Όταν πριν ένα χρόνο λέγαμε ότι ήδη στο πρώτο μνημόνιο υπάρχει η πρόβλεψη πως δεν υπάρχει ασυλία της κρατικής περιουσίας κάποιοι μας χαρακτήριζαν κινδυνολογούντες και απαισιόδοξους.

Ήδη όμως η γερμανική Handelsblatt γράφει  ότι "υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης σκέφτονται τώρα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ως εγγύηση μη πωλήσιμες αξίες, όπως η δημόσια εδαφική περιουσία" !!!.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η χρήση δημόσιας γης ως εγγύησης δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί πολιτικά. Όμως, τη νύχτα πριν την αναχώρηση με τα ελικόπτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση  μπορεί να το κάνει κι αυτό. Ήδη o μέγας συνταγματολόγος είπε ότι θα κάνουν τα πάντα, με ότι μπορεί να εννοεί...

Αυτή η ελεεινή κυβέρνηση πρέπει να πέσει το συντομότερο.

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί και όσοι γνωρίζουν γερμανικά ας διαβάσουν και τα σχόλια των Γερμανών. Ενδεικτικά, ένας ρωτάει στα πόσα δις χρήματα Γερμανών φορολογούμενων ( επιμένουν άσχετα με το τι είπε ο Σόιμπλε ), γίνεται η Ελλάδα περιοχή γερμανικής κυριαρχίας.

 Griechen sollen Land als Kredit-Pfand hinterlegen

Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών υπαινίσσονται πλέον ανοιχτά την εξασφάλιση των δανείων σε χώρες προς χρεοκοπία με σταθερές αξίες. Δημόσια εδαφική ιδιοκτησία είναι επίσης μια επιλογή. Σύμφωνα με δημοσίευση εφημερίδας, στην ευρωζώνη συζητείται μετά το "όχι" στη διμερή συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας η εμπράγματη εξασφάλιση των δανείων.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης σκέφτονται τώρα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ως εγγύηση μη πωλήσιμες αξίες, όπως η δημόσια εδαφική περιουσία. Η Ελλάδα αρνείται να συζητήσει κάτι τέτοιο. Οι κρατικές συμμετοχές επίσης δεν τίθενται ως εγγυήσεις διότι είναι δεσμευμένες προς ιδιωτικοποίηση για την εξυγίανση των δημοσιονομικών.

Η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για την καταβολή μετρητών ως εγγύηση δεν έγινε δεκτή. Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Γερμανία γενικά δε μπορεί να κάνει δεκτή οποιαδήποτε συμφωνία που δίνει πλεονέκτημα σε μία μόνο χώρα απέναντι στις άλλες. " Μέσα στην ευρωζώνη θα πρέπει να σκεφτούν τώρα....άλλους δρόμους"

Εάν η Ελλάδα δώσει εγγυήσεις στις δανείστριες χώρες μέσω του EFSF, ρισκάρει μηνύσεις. Ιδιώτες επενδυτές θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα λεγόμενα „negative pledge clause“. Αυτός ο όρος εξασφαλίζει τους επενδυτές ότι η δανειζόμενη χώρα δε μπορεί να μειώσει τις επισφάλειες άλλων πιστωτών με πρόσθετες εγγυήσεις.

Στην περίπτωση των ελληνικών ομολόγων , αυτή η clause είναι ύψους 58 δις ευρώ.

Euro-Rettungsschirm: Sicherheitspfand für Finnland ist vom Tisch - International - Politik - Handelsblatt

Γ. Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/08/2011 09:25:27

  Θέλω να μάθω πόσοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι:

  1) Το ευρώ είναι ο προθάλαμος που οδηγεί στην πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, με όρους μάλιστα απόλυτης ισοτιμίας μεταξύ των εθνών των κρατών και των πολιτών που την απαρτίζουν, ότι αυτή η ισοτιμία θα αφορά και τη δημοκρατική εκλογή των κεντρικών οργάνων διακυβέρνησης αυτής της πολιτικής ένωσης και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αποτελεί (το ευρώ) το μέσο επιβολής της ηγεμονίας του Δ΄Ράιχ και των συμμάχων του (αυτοί που ήταν αμέσως ή εμμέσως σύμμαχοι του και στο Β΄ ΠΠ) επί των υπολοίπων Ευρωπαϊκών εθνών.

  2) Η συνέχιση εφαρμογής (με απόλυτη συνέπεια μάλιστα), των μνημονιακών συμβάσεων, θα οδηγήσει στη σωτηρία της πατρίδας και όχι στη καταστροφή και στην υποδούλωση της.

  3) Η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και η συνέχιση παραμονής της χώρας υπό την κηδεμονία της τρόικας, αποτελεί υποχρέωση που θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα

  4) Ότι η παροχή δανείων από τις χώρες της ΕΕ είναι μια πράξη αλληλεγγύης που γίνεται για τη σωτηρία της Ελλάδας, θα πρέπει να συνεχιστεί και δεν είναι μια πράξη που αποβλέπει στη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ΕΕ και στην υποδούλωση της πατρίδας μας

  5) Ότι η Γερμανία κάποια στιγμή σε μια πράξη μεγαλοσύνης θα συγκατανεύσει στην έκδοση του Ευρωομολόγου και ότι εμείς οι πιστοί υπήκοοι της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, θα πρέπει με ευπρέπεια να τους υπενθυμίζουμε, αποστέλλοντας μα κάθε σεβασμό τις ικεσίες μας.

  6) Η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, είναι αυτό που θα σώσει την οικονομία και τη πατρίδα και κάνει καλό στη κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες

  Καλό θα ήταν να γινόταν μια δημοσκόπηση, ή ένα δημοψήφισμα επ' αυτών των ζητημάτων... Αλλά είπαμε, ο λαός δεν δικαιούται να έχει γνώμη. Υπάρχουν οι πολιτικοί, αυτές οι ιερές αγελάδες που ξέρουν

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Αρματιστής 26/08/2011 12:55:11

   Συνφωνώ απόλυτα με μιά προσθήκη: Στο (4) θα πρέπει να τροποποιήσω "είναι μια πράξη που αποβλέπει στη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας και της Γαλλίας, στην απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες τους των PIIGS και στην πλήρη υποδούλωση της πατρίδας μας".
   Σιγά μην κάνει το Γιωργάκη και το Αντωνάκη δημοψήφισμα.

 2. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 26/08/2011 09:29:51

  "Όταν πριν ένα χρόνο λέγαμε ότι ήδη στο πρώτο μνημόνιο υπάρχει η πρόβλεψη πως δεν υπάρχει ασυλία της κρατικής περιουσίας κάποιοι μας χαρακτήριζαν κινδυνολογούντες και απαισιόδοξους."
  Αγαπητέ αρθρογράφε, μόνος σας επιβεβαιώνετε στο άρθρο σας, τους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Γράφετε ότι τώρα σκέφτονται να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις. Επομένως πρίν ένα χρόνο κινδυνολογούσατε (τουλάχιστον). Τα κίνητρά σας δεν μας αποκαλύψατε...

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Δ.Μ. 26/08/2011 15:43:39

   Προφανώς τώρα θεωρούν ότι είναι ώριμη μιά τέτοια αξίωση. Η πρόβλεψη υπήρχε και την ενεργοποιούν. Σε ποιά κίνητρα αναφέρεστε; Απλά η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και τους κινδύνους που έκρυβε το μνημόνιο. Δυστυχώς!

  • factorx avatar
   factorx @ Δ.Μ. 26/08/2011 16:10:19

   Καλά σε ηλίθιους απευθύνεσαι; Κατηγορείς τον αρθρογράφο επειδή το προβλέψαμε και οχι αυτούς που κυβερνούν;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/08/2011 09:31:39

  OXI

 4. drider avatar
  drider 26/08/2011 09:46:12

  Στο μεταξύ ο τραπεζικός μας τομέας αποκτά χαρακτηριστικά Ιρλανδίας (όπου οι φορολογούμενοι πλήρωσαν το "μάρμαρο"):

  h**p://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8723588/Greece-forced-to-tap-emergency-fund.html

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/08/2011 10:35:11

  Σε 0 (μηδέν) δις. Οι Γερμανοί, άντε και κανένας Γάλλος, θα πάρουν ό,τι θέλουν, όχι μόνο τσάμπα, αλλά θα τους πληρώσουμε για να το πάρουν. Όσο το σκέφτομαι, όλο το σκηνικό με την Φινλανδία είναι ΘΕΑΤΡΟ για να προσκυνήμουσε τον νέο μας ιδιοκτήτη που θα καταδεχθεί να πληρωθεί για να μας απαυτώνει.

  Έχουν πάρει το πτητικό έργο της ΟΑ. ο ΟΤΕ έφυγε (την πάτησαν, πλήρωσαν κάτι). Τις ΑΠΕ τους τις έφτιαξε το Πράσινο Ταγάρι με το που ανέλαβε (με συνδρομή της 5ης φάλαγγας μέσα στην ΝΔ -- Δήμας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.) Τα τρένα θα τους πληρωσουμε για να τα πάρουν. Τις τράπεζες θα τις πάρουν μέσω κάποιας ελληνικής που ελεγχουν πχ Γιουρομπανκ (που θα αγοραστεί και θα αναλάβει μαντζμεντ). Την ΔΕΗ την έχουν ήδη μέσω ελέγχου δικτύο και έλεγχο ΑΠΕ και πρασινους φόρους (ΝΤΡΟΠΗ στους δήθεν Έλληνε βουλευτές και για αυτό). Θα πάρουν τους δρόμους αφήνοντας τα χωματουργικά στο Μέγκα. Τα νερά τα έχουν καπαρώσει οι Γάλλοι από το 2000 τουλάχιστον.

  Τα έγραψα με περισσότερο λόγια και στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html

  Αυτό ήταν και είναι το πλάνο. Μακάρι να έχω άδικο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 26/08/2011 10:37:13

   1981-2011. Πασοκ, made in Germany (εκεί δεν ξεκίνησαν οι ...επαναστάτες;)

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ archaeopteryx 26/08/2011 13:51:48

    Και νωρίτερα αν θυμάμαι καλά, ξεκινήσανε από Καναδά που παίρνανε τα λεφτα των κοροϊδων Τζοχατζό,Μένιος και ο σύζυγος της Μαργαρίτας......

  • drider avatar
   drider @ archaeopteryx 26/08/2011 10:56:36

   Όχι δεν έχεις. Όσο για τις φοβερές μας τράπεζες, έτρεξαν πρώτες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Το μυστικό; ήξεραν ότι θα χρηματοδοτηθούν ούτως ή άλλως από το x, y, z ταμείο ή την ECB. Οι τράπεζες διασώζονται οι ιθαγενείς καταδικάζονται...

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/08/2011 12:04:10

  Λύση;
  Υπάρχει λύση;
  Αναζητείται λύση.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 26/08/2011 14:14:45

  Επειδή ή χώρα μας,μετά τόν οθωμανικό ζυγό,ταλαιπωρήθηκε από τό πολιτικό
  προσωπικό της,Κωλέττηδες κτλ.μέχρι καί σήμερα πού πτώχευσε οριστικά από τό
  πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης,νομίζω ότι τό μόνο πού μας απομένει,είναι
  ο αμεσος απογαλακτισμός μας από τήν αμερικάνικη ηγεμονία καί τήν υπαγωγή
  μας υπό τήν Ευρωπαική-Γερμανική επικυριαρχία,μέ ταυτόχρονη διάλυση τής
  ετσι κι΄αλλιώς διακοσμητικής βουλής,αφού οι οδηγίες πλέον έρχονται από τήν
  Ευρώπη.

  Τί κερδίζουμε?
  1.Μισθοδοσίες καί λοιπά έξοδα 300 διακοσμητικών βουλευτών από τούς οποίους
  ουτε ένας δέν φυλακίσθηκε γιά τά τόσα σκάνδαλα καί μίζες.
  2.Εξαφάνιση τού άχρηστου καί αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα,στόν οποίο
  έχουν παρκάρει ανάξιοι υπάλληλοι μέ χαριστικούς διορισμούς.-Εξαιρούνται
  οι εισηγμένοι μέ εισιτήριες εξετάσεις,Στρατιωτικοί,δικαστικοί,διπλωμάτες.
  3.Μείωση αμυντικών δαπανών επειδή ή χώρα μας γίνεται σύνορο τής Ευρώπης

  Ειναι αυτονόητο οτι ολοι οι παραπάνω περιγραφόμενοι θά αντιδράσουν μέ
  μανία στή πρόταση,επειδή θά χάσουν τίς καρέκλες τους καί τή δυνατότητα
  νά πίνουν τό αίμα τών υπόλοιπων Ελλήνων τού ιδιωτικού τομέα πού ήδη
  έχουν εκτελέσει εν ψυχρώ.

 8. Νικηφόρος avatar
  Νικηφόρος 26/08/2011 23:58:13

  Ένα πόλεμο μπορείς να τον κερδίσεις ή με τα όπλα ή με τα χρήματα, αυτοί οι σιωνιστές κατάφεραν το δεύτερο με το κάλπικο χρήμα που τυπώνουν.
  Είναι η ρίζα του κακού από τους κοσμοεξουσιαστές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.