#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2008 23:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα πρόθυρα ρήξης Παπανδρέου - Σημίτης

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη δημόσια διαφοροποίηση του πρώτου από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Από στελέχη και βουλευτές του κόμματος, ακούγονται προτάσεις για «σκληρή αντιμετώπιση»του κ. Σημίτη, ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη με άγνωστες συνέπειες.

Στην επιστολή που έστειλε σήμερα αιφνιδιαστικά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης γράφει, μεταξύ άλλων: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις». Όπως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός «μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση και την επιρροή» της Ελλάδας.

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω στα παλαιά πρότυπα των ηγετών, πιστεύω στους ηγέτες που αγωνίζονται για τη συνειδητή συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση που πηγάζει από τις παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είμαι και θα είμαι». Προηγουμένως η Χαριλάου Τρικούπη είχε αντιδράσει έντονα χαρακτηρίζοντας την κίνηση Σημίτη «ακατανόητη» και «αποπροσανατολιστική». «Είναι σε όλους ακατανόητη η επιστολή του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ειδικά εφόσον ο ίδιος έχει το 2005 προσυπογράψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Συνθήκη και έχει επιχειρηματολογήσει επ’ αυτού και στη Βουλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παπακωνσταντίνου.

Στη Βουλή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του κ. Σημίτη και έλεγαν ότι «επαναφέρει την εσωστρέφεια την ώρα που η κυβέρνηση περνάει δύσκολες ώρες». Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Σημίτης είναι το πρόβλημα. Πάντα βάζει τον εαυτό του πάνω από το καλό της παράταξης». Άλλες πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι ο Κώστας Σημίτης προετοιμάζει δυναμική επανεμφάνιση στο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία Ινστιτούτου Προβληματισμού,  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/06/2008 00:36:16

  "Πιάσ' τ' αυγό και κούρεφτο"! (Στην κατηφόρα...)

 2. thanos avatar
  thanos 12/06/2008 01:02:25

  Oute me ABS(Antilock brake system)den prolavainetai to aygo sthn kathfora..:-)))

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/06/2008 07:37:49

  Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία ν' αποδείξει ο Γιώργος ότι είναι Γιώργος και όχι Γιωργάκης. Πώς θα το κάνει; Μα φυσικά διαγράφοντας άμεσα τον αχαμνό λογιστάκο από το ΠΑΣΟΚ. Και μια κι ο τελευταίος αρέσκεται σε "υπομνήσεις" για τον πατέρα του πρώτου, ας του υπενθυμίσει κι αυτός με τον τρόπο του ότι αν επί ημερών "του πατέρα του" έβγαινε κανείς δημόσια με μια τέτοια επιστολή, θα είχε διαγραφεί εντός ολίγων λεπτών...

 4. Leo avatar
  Leo 12/06/2008 15:57:44

  Ο λογιστάκος ήταν πρωθυπουργός της χώρας για κάποια (κατ'άλλους πετυχημένα, κατ'άλλους σιχαμένα)χρόνια. Έχει άλλη βαρύτητα ή άποψη του, ακόμα και αν αυτή εκφράζεται λάθος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσουν εδώ.

  Εκτός τόπου και χρόνου, τίποτα άλλο, σταθεροί και πιστοί στον δρόμο της αυτοκαταστροφής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.