#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2011 08:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα πρόθυρα διάλυσης το ΠΑΣΟΚ

[caption id="attachment_140533" align="alignnone" width="600" caption="Ο ΓΑΠ πάσχει από "σύνδρομο Καντάφι";"][/caption]

(Ανανεωμένο). Ένα βήμα πιο κοντά στη διάσπαση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε 12 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα χαράματα  σήμερα .

Ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκαθάριζε τη θέση του ως προς την παραμονή του ή μη στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός εξόργισε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο λέγοντας απλώς ότι “θα πράξει το καθήκον του” και αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού

Οι δελφίνοι  απάντησαν με τελεσίγραφο… εξόδου ζητώντας άμεση έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και λήξη πριν από τις επόμενες εκλογές.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΓΑΠ αγοράζει χρόνο και θέλει να τραβήξει τις εσωκομματικές διαδικασίες μέχρι το καλοκαίρι. Αντιθέτως, ο Βενιζέλος πιέζει να έχουν λήξει οι διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ώστε –όπως είπε- οι εσωκομματικές εξελίξεις να μην επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την ολοκλήρωση του PSI, από τις οποίες ...θα φθαρεί κι άλλο ο ίδιος.  Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης τάχθηκαν υπέρ της άμεσης έναρξης των διαδικασιών.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για συλλογική ευθύνη τονίζοντας πως ο ίδιος δεν επιθυμεί ρόλο εξιλαστήριου θύματος. Μίλησε επίσης για κοινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΠΑΣΟΚ και τις οποίες κλήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνησή του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δράση ... ποικίλων συμφερόντων, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος που υπήρξε καθυστέρηση στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Επίσης μίλησε και για κακοφωνία κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του Κινήματος.  ”Δεν δέχομαι μαθήματα περί τόλμης” είπε αναφερόμενος στο εάν εκείνος αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες.

Παράλληλα άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά στελεχών που τον καλούν να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής λέγοντας “Δεν δέχομαι την αιχμαλωσία της πολιτικής, με στόχο την παρασιτική επιβίωση κάποιων”.

Ξεκάθαρα δηλαδή ο κ. Παπανδρέου λέει στους Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη, που είναι οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ότι δε μπορεί να κάνουν κριτική λες και ήρθαν μόλις σήμερα στην Ελλάδα και δε γνώριζαν τι γινόταν.

Ο Βενιζέλος, που έχει κάνει του κόσμου της συμφωνίες με την διαπλοκή, τόνισε ότι ως τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, ότι θέλει καθαρές λύσεις και σταθερή ηγεσία και ότι το θέμα της διαδοχής πρέπει να έχει τελειώσει πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Βενιζέλος θέλει ένα πολιτικό χρόνο δύο μηνών για να ετοιμαστεί για εθνικές εκλογές στην περίπτωση που κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, γι αυτό και μιλάει για εκλογές τον Απρίλιο.

Περισσότερο από όλους πίεσε ο Λοβέρδος, που «αξιοποίησε» και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και πρώην νομάρχη Γιάννη Μίχα (που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια). «Από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε πως θα πράξετε το καθήκον σας, ποιο, όμως, από όλα ; Η ασάφεια αυτή περιπλέκει τα πράγματα. Ποιος άραγε ωφελείται από αυτήν ; Κατά τη γνώμη μου κανένας», είπε ο Λοβέρδος, που πρότεινε το μοντέλο της σύντομης διαδικασίας που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο Λοβέρδος είπε να μην γίνει καμία περιοδεία, να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για τον εσωκομματικό διάλογο, οι υποψήφιοι να μην πηγαίνουν στις Νομαρχιακές Οργανώσεις και να αρχίσουν τηλεοπτικές εμφανίσειςτρεις μέρες πριν την κάλπη.

Ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι στηρίζει ολόθερμα την κυβέρνηση Παπαδήμου (ξεχνώντας όσα έχει πει εναντίον του μνημονίου…). Για τα εσωκομματικά πρότεινε ένα «οδικό χάρτη» με απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων, πριν τις εθνικές εκλογές. Μάλιστα υπενθύμισε στον ΓΑΠ ότι «όπως επανειλημμένα έχετε τονίσει δεν είμαστε στην πολιτική για την καρέκλα αλλά για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού».

Αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει το κέντρο και την αριστερά ζήτησε η Διαμαντοπούλου.

Συμπέρασμα: Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε όσα είχαμε αντιληφθεί τόσα χρόνια για το κόμμα που κυβέρνησε. Πως ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε άλλο Γαλαξία και πως τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, που ακόμη παίρνουν αποφάσεις για την Ελλάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.

Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης είτε λόγω της αλαζονείας του αρχηγού του που θεωρεί το κόμμα οικογενειακή υπόθεση, είτε λόγω της φαγωμάρας των κορυφαίων που βλέπουν τον εαυτό τους ως τους σωτήρες της πατρίδας.

Αλλά από την άλλη, γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με ένα κόμμα που διέλυσε τη χώρα; Και ποιον ενδιαφέρει εν πάση περιπτώσει πότε θα ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ;

Υ.Γ.

1. Στα πολλά ταξίδια του στην Λιβύη μήπως ο ΓΑΠ προσεβλήθη από το … “σύνδρομο Καντάφι” και δεν εννοεί να ξεκολλήσει με τίποτα από την καρέκλα;

2. Μου άρεσε πολύ ένας τίτλος που γράφτηκε σήμερα σε κάποιο site. «Ο Γιώργος έχει ραντεβού με την ιστορία». Φοβερό, με μια επισήμανση. Η ιστορία το ξέρει αυτό;

3. Να κάνουμε μια πρόταση στον κ. Παπανδρέου; Μήπως να ζητήσει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να φύγει και πότε από το κόμμα;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 27/12/2011 21:51:08

  To ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και αυτοί ακόμη να το καταλάβουν

 2. Θύμιος avatar
  Θύμιος 27/12/2011 21:59:31

  Η “προβοκάτσια Σημίτη υπέρ μεσαίωνα” (ΟΑΚΚΕ) -ταυτότητες -, είχε αποτέλεσμα, την εκλογή Φώφης στην Νομαρχία Αττικής, και την ίδρυση του ΛΑΟΣ. Ώστε ο Καραμανλής να κυβερνάει μ’ έναν Τατούλη, και χωρίς την Νομαρχία Αττικής.
  Τώρα με τον Εφραίμ, κάτι τέτοιο παίζετε. Ή να ιδρυθεί νέο κόμμα ή να αβανταριστεί άλλο, ήδη υπάρχον, ή να αλλάξει συμμαχίες το ΠαΣοΚ και να πάει με τον Κουβέλη, και με τον αντικληρισμό, να γλιτώσει τις εκλογές.

 3. Θύμιος avatar
  Θύμιος 27/12/2011 22:06:09

  Ο Χρυσοχοϊδης ίδρυση την νέα "ΟΠΛΑ", και προσπάθησε για νέα "χί"
  -Αφγανοί-, αυτός πρέπει να δικαστεί, όχι ο Εφραίμ.

 4. φωνη avatar
  φωνη 27/12/2011 22:12:46

  Μα καλά δε θέλουν για πρόεδρο της ...μεγάλης(;;;) δημοκρατικής(;;;;) παράταξης (;;;) τον ήρωα του 2011;

 5. mixalios avatar
  mixalios 27/12/2011 22:18:21

  οποιος δε θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινάει.

 6. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 27/12/2011 22:49:53

  κατι βενιζελους και λοβερδους ο παπανδρεου τους παιζει στα δακτυλα. τους εχει για πλακα. και οσο αυτοι δεν αντιδρουν και περιμενουν, ο παπανδρεου θα τους φερει προ τετελεσμενων γεγονοτων. και θα οδηγησει αυτος το κινημα στις εκλογες. θα τους κατηγορησει μαλιστα πως αν κανουν και καμια κινηση δημιουργιας νεου κομματος και για διασπαστες.
  ο παπανδρεου πονταρει πολλα στην επομενη μερα. οπως φαινεται αυτοδυναμια δε θα υπαρξει. γιατι λοιπον ο παπανδρεου να μην ειναι ο αρχγηγος του ενος απο τα δυο μεγαλα κομματα που θα συγκυβερνησουν?. ετσι γλιτωνει πολλα . ειδικα δικαστηρια και αλλα. αρα γιατι να παραιτηθει απο αρχηγος του πασοκ.
  και μην νομιζετε οτι το πασοκ με τον παπαδρεου θα διαλυθει. κανετε λαθος στις εκλογες μονο οι βολεμενοι να πανε να ψηφισουνε ενα 30% το εχει για πλακα το πασοκ.

  • anetos avatar
   anetos @ mhtsos karditsa 28/12/2011 09:58:00

   τρομερός εγκέφαλος ο ΓΑΠ

 7. manos avatar
  manos 27/12/2011 23:02:41

  Και έρχονται τα Datsun 4Χ4, να μαζεύουν παραφαγάδες, σφουγγοκωλάριους, παρακοιμώμενους, γλύφτες, και χαμερπή υποκείμενα.
  Ερχονται Γιωργάκη, τα ακούς? Ο Καντάφης δεν τα άκουσε εγκαίρως.
  Θα πάρουν και τον Βαγγέλα, και τον Θοδωρή, και τον Λουκά, και τα υπόλοιπα παιδιά.
  Ολοι μαζί Γιωργάκη αλλά δεν θα είναι βόλτα στο πάρκο.
  Ο Θεός να σας βοηθήσει εσάς και να λυπηθεί εμάς Γιωργάκη.
  Ερχονται .....

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 27/12/2011 23:04:00

  Οι μόνοι που έχουν άγχος να φύγει ο Γιώργος είναι τα ΜΜΕ που φοβούνται μην διαλύσει το μαγαζί.

  Οι υπόλοιποι γιατί να θέλουμε να φύγει;;

  Οτι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε τώρα ας τον απολαύσουμε δεν μας κοστίζει τίποτα πλέον.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Aris. A 28/12/2011 00:47:05

   ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ: Ούτε εγώ θέλω να φύγει από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Να κάτσει εκεί και εμείς να παρακολουθούμε το θέαμα. Ο ΓΑΠ θα εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό μας!!!

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ Aris. A 28/12/2011 08:30:42

   Σωστος. Παπανδρεου η τανκς. Πασοκ η τεφρα. Διαλεχτε.

 9. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 27/12/2011 23:35:26

  Μάλλον θα έπρεπε να μας εξηγήσεις σε βάθος φάκτορα τι σημαίνει "σύνδρομο Καντάφι" και μετά να διαπιστώσουμε τους συσχετισμούς.
  Σαν "εύκολη" λεζάντα μοιάζει ο τίτλος.

 10. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 28/12/2011 08:05:49

  Όλα είναι οργανωμένα και ακολουθείται αυστηρό πρόγραμμα.
  Ο ΓΑΠ ανέλαβε μια αποστολή-συμβόλαιο και την έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και γι'αυτό θα αποζημειωθεί ανάλογα από τα αφεντικά του.
  Μια όμως από τις ρήτρες του συμβολαίου είναι και να παραδόσει στον επόμενο πρωθυπουργό όπως παρέλαβε κι αυτός.
  Τα αφεντικά δεν θέλουν κυβερνήσεις Παπαδήμου που δεν μπορούν να αποφασίζουν.Θέλουν ισχυρές πλειοψηφίες (βλέπε 10,5% το 2009) και ομαλή παραλαβή-παράδοση από τη μια κυβέρνηση στην άλλη(σας θυμίζω πόσες "προσπάθιες" κατέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή το καλοκαίρι του 2009 για μπορέσει να χάσει θριαμβευτικά).
  Συνεπώς ο ΓΑΠ θα κάνει ότι μπορεί(φαγωμάρα,αλληλοκαρφώματα,ξεφτιλισρμός μεγαλοστελεχών ,κτλ) για να φτάσει το πασοκ ακόμη πιο αδύναμο στις εκλογές και να παραδόσει στο Σαμαρά με αυτοδυναμία .
  Το εργό συνεχίζεται κανονικότατα........

 11. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 28/12/2011 08:51:58

  Ότι και να κάνει ο ΓΑΠ τον περιμένει η Δικαιοσύνη για τα έργα του. Βέβαια θα τον ψάχνουμε σαν τον Χριστοφοράκο.Ο ΓΑΠ θα βρεί καταφύγιο στη Μινεσότα,ενώ ο συγχωρεμένος Καντάφι δεν είχε διαβατήριο άλλης χώρας!

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Κώστας Τ 28/12/2011 13:54:35

   Εχεις απολυτο δικηο. Ενας απο τους ανομολογητους λογους για τους οποιους καθυστερει να φυγει ο ΓΑΠ ειναι πως φοβαται οτι θα υπαρξουν πιθανες δικαστικες διωξεις για την δραση του. Το ειχε υπαινιχθει αλλωστε οταν ειπε στον Σαμαρα "τι ειναι αυτα που λετε για ειδικα δικαστηρια και τα τοιαυτα". Εαν βεβαια επιβιωσει το ενοχο δικομματικο συστημα, τοτε εχει ελπιδες να την "βγαλει καθαρη" (γιατι μονο αφελεις μπορουν να πιστευουν οτι οι αλλοι "σωτηρες" της ΝΔ θα ειχαν την διαθεση να ανοιξουν τετοιες ιστοριες, στις οποιες θα αποκαλυπτοντουσαν και οι δικες τους λαμογιες). Εαν ομως συμβει καμμια "στραβη" και αλλαξουν οι πολιτικες ισορροπιες, οπως συνεβηκε στην Αργεντινη (αλλα και στην Ισλανδια), τοτε δεν μπορει να ειναι απολυτως σιγουρος. Προσπαθει λοιπον να κερδισει χρονο.

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/12/2011 09:56:14

  ''Ο Βενιζέλος, που έχει κάνει του κόσμου της συμφωνίες με την διαπλοκή..''Απιθανο εδω ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης !Α ρε καρεκλοκενταυροι Πασοκοι τελειωμο δεν εχει η ρεμουλα και η κουταλα στο μελι .Ρε ουστ καλικαντζαραιοι της εξουσιας !Σαλτιμπαγκοι της λαμογιας !Στο πυρ το εξωτερο κι ακομη παραπερα τζιτζιφιογκοι του κερατα !

 13. makis avatar
  makis 28/12/2011 11:06:52

  Tην πάπια που του δώρισαν οι Γερμανοί σοσιαλιστές έκανε ο ΓΑΠ στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ http://shar.es/Wqlxq

 14. Θ avatar
  Θ 28/12/2011 18:36:49

  έτσι θα'ναι, μάλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.