Στα μαχαίρια Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου
18/05/2015 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα μαχαίρια Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε την πρόεδρο της βουλής

Σ’ αυτή την κυβέρνηση «δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα». Το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει σηκώσει καπετανάτο δικό της και παίζει το παιχνίδι της το ξέραμε. Αυτό που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε είναι το χάσμα, ουσιαστικά το χάος που χωρίζει την Ζωή και τον Τσίπρα. Δηλαδή τους δύο ανώτερους μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεσμικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας και μάλιστα στο πιο κρίσιμο αυτή την περίοδο θέμα, αυτών των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή της ίδιας της κυβέρνησης.

Αναφερόμαστε φυσικά στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου βάση του οποίου κινείται –έτσι τουλάχιστον λέει- η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Οικονομικών και η διαπραγματευτική ομάδα.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης άδειασε την πρόεδρο της βουλής λέγοντας ότι «ένα κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup δεσμεύει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλες τις υπόλοιπες χώρες που εκπροσωπήθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών. Αυτή ουσιαστικά είναι η απάντηση του μεγάρου Μαξίμου στα όσα είπε χτες Κυριακή σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου «ανακοίνωση χωρίς θεσμική υπόσταση που περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και τίποτα παραπάνω», μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το Eurogroup, δηλαδή το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν έχει καμία θεσμική υπόσταση ως όργανο της ΕΕ!

Μάλιστα η δήλωση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε αφότου είχε συναντηθεί μια μέρα πριν με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Είναι πασιφανές ότι τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα δεν βρίσκουν κοινό τόπο και έχουν αποκλίνουσες στρατηγικές για το ρόλο τους στο πολιτικό σύστημα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της βουλής έχουν τέτοια διαμετρικά αντίθετη αντίληψη και πρακτική είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην αρχή του τέλους της όσο πλησιάζει «η ώρα της αλήθειας» όπως τη χαρακτηρίζουν όσοι εκ των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφούν υπέρ της ρήξης και της αποχώρησης από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο όχι μόνο στις ταραγμένες και σχέσεις Τσίπρα-Ζωής αλλά κυρίως στο γεγονός ότι επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση με τον μόνο που διαπραγματεύεται σκληρά είναι ο εαυτός της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 19/05/2015 11:25:32

  "... η κυβέρνηση με τον μόνο που διαπραγματεύεται σκληρά είναι ο εαυτός της." Για το λόγο αυτό από την "αμοιβαία επωφελή συμφωνία" και τον "έντιμο συμβιβασμό" καταλήγουμε σε "έτοιμο συμβιβασμό". Σε λύση "take it or leave it", με τις συνέπειες που έχουν επέλθει στο μεσοδιάστημα. Ένα "Κούγκι" είναι λύση, αλλά με τον Κυβερνητικό θίασο ως ανίκανος να κυβερνήσει να βρίσκεται τη θέση των ανήμπορων που έβαλαν μπουρλότο και το minister V στο ρόλο του καλόγερου Σαμουήλ.

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 22/06/2015 15:40:34

  Skai.gr: Η Κωνσταντινοπούλου υπαινίχθηκε τη δυνατότητα βίαιης προσαγωγής του Στουρνάρα. Ο Κοινοβουλουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα πήρε εκ νέου αποστάσεις από τη στάση της Προέδρου. http://tinyurl.com/qg8h3m2

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 22/06/2015 16:07:42

  Παθολογικά φίλαρχο, συμπλεγματικό και εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ελλάδα, άτομο. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, όμως, οι προτάσεις μομφής φαίνεται να έχουν καθυστερήσει και επείγεται να εκπέσει του αξιώματός της, καθώς συστηματικά βάζει μπουρλότο στις όποιες προσπάθειες για τη διάσωση της Ελλάδας. Θυμηθείτε "τα όνειρα θερινής νυκτός".. Στο youtube δώστε τις λέξεις: H 18χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου (1995) Θα καταλάβετε.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Δήμητρα Μ. 22/06/2015 16:49:44

   Όχι πρόταση μομφής κα. Δήμητρα. Όχι! Δεν πρέπει επ' ουδενί να ηρωοποιηθεί η ΠτΒ. Να μείνει στην θέση της ξεφτιλίζοντας τον Θεσμό του Κοινοβουλίου, την θέση της ως Πρόεδρο και κυριότερα το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ και την "δημοκρατικιά αριστερά"! (γιατί, υπάρχει κι "άλλη" μη δημοκρατικιά αριστερά? μην μου πεις θα εκπλαγώ!) Στην θέση της, μέχρι να καεί και το τελευταίο φαιό κύτταρο. Μην μας στερείτε την διασκέδαση!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ πΔπ 22/06/2015 17:14:30

    Συμφωνώ. Όχι πρόταση μομφής. Θέλει μόνον μια καλή μηνυσούλα, διότι κάνει και λάθη η μαντάμ, την οποία να διαβιβάσει η ίδια παρακαλώ, καθότι φέρνει νέα ήθη, στη Βουλή προς ψήφιση. Η ψηφοφορία για άρση της ασυλίας είναι μυστική. Να υποθέσω πως δεν θα βρει ούτε την ψήφο της;;; Μετά θα γίνει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον της.

    • so avatar
     so @ Διογένης 22/06/2015 19:01:33

     @Διογενης Έχεις ρέντα στις ιδέες σήμερα... Ένα το παραπάνω σχόλιο, δύο η πρόταση για το Στουρνάρα, πάει το κορίτσι ξεφτιλίστηκε κανονικά. Ξεκινάει ο πραγματικός κατήφορος... Εκεί στη ΝΔ διαβάζει κανείς?

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 22/06/2015 19:15:14

  Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε! Δεν θέλουμε οι 5 χρόνων αιματηρές θυσίες μας, στερήσεις, φορολογίες μας, να πάνε χαμένες. Με τα όποια λάθη της Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, βγαίναμε από τα μνημόνια. Ο Τύπος διεθνώς μιλούσε για θαύμα Ελληνικό. Πηγαίναμε για τη βρύση, αλλά, δεν μάς άφησαν να πιούμε της αυτάρκειας το λυτρωτικό νερό. Viva Vila D' Este Como! Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε! Η βασική ΑΝΑΓΚΗ της Ελλάδας σήμερα, είναι να σταθεροποιηθεί, να κάνει μία νέα, συνετή αρχή, για να βγει σώα από τα σκοτεινά μονοπάτια, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε! Δεν θέλουμε η Ελλάδα, να γίνει η Αλβανία του Χότζα του 21ου αιώνα. 'Ο,τι δεν συνέβη το 1945, Δεν θέλουμε να συμβεί, το 2015. Θέλουμε η Ελλάδα μας, Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, να παραμείνει στο Ευρώ. Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.