Στα «μαχαίρια» Παναρίτη και Χουλιαράκης
30/03/2015 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα «μαχαίρια» Παναρίτη και Χουλιαράκης

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι επικρατεί η γνωστή ελληνική «φαγωμάρα» μεταξύ κορυφαίων στελεχών που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο βασικών διαπραγματευτών από την πλευρά της Αθήνας και συγκεκριμένα της Ελενας Παναρίτη, συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη και τους Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στα μετόπισθεν και δεν εμφανίζεται συχνά, το ρόλο του βασικού εκπροσώπου έχει η Ελενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου. Η κ. Παναρίτη και ο Ν. Θεοχαράκης, επίσης στενός συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη πήγαν στις Βρυξέλλες, όχι όμως και ο κ. Χουλιαράκης ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος διαφωνεί με το κείμενο των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα στους δανειστές, λίστα η οποία έγινε ερήμην του κ. Χουλιαράκη και φαίνεται να συντάχθηκε από την κ. Παναρίτη. Η τελευταία συνέταξε το κείμενο το οποίο, όπως διαρρέουν οι δανειστές, είναι γενικών κατευθύνσεων και δεν είναι στο πνεύμα των συνομιλιών και συμφωνιών που έκανε ο κ. Τσίπρας με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Φαίνεται ότι με εντολή του κ. Βαρουφάκη πρέπει να δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται να είναι ασαφείς και κυρίως να μην περιλαμβάνουν υφεσιακού τύπου μέτρα. Το γεγονός αυτό βρίσκει αντίθετο τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος τελικά μετέβη στις Βρυξέλλες την Κυριακή το απόγευμα και είναι σήμερα στις διαπραγματεύσεις.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μάθει για το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες κι έστειλε δικούς του συνεργάτες ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 30/03/2015 17:21:28

    Οι πρώην κηπουροί του ΓΑΠ ορίζουν την τύχη του τόπου! Και μετά ο Τσίπρας και ο Σύριζα είναι το νέο και το άφθαρτο...

  2. Διογένης avatar
    Διογένης 30/03/2015 20:33:13

    Συγγνώμη, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση θέλουν συμφωνία και κάποιοι όχι! Κάποιοι θέλουν να μην πάει η Ελλάδα στον γκρεμό και κάποιοι όχι! Ο Τσίπρας γιατί επιτρέπει να επικρατούν αυτοί που ρίχνουν την Ελλάδα στο γκρεμό;;; Αντί να βάλει μπροστά τον έμπειρο Δραγασάκη που βλέπει πού πάει το πράγμα, έχει αφήσει το ζήτημα στην "αντ' αυτού" του Βαρουφάκη, πρώην κολλητή του ΓΑΠ - για δες κάτι συμπτώσεις! - που κι αυτός ρε παιδί μου πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ είναι, για δες κάτι συμπτώσεις! Και αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο Τσίπρας, στέλνει "δικούς του συνεργάτες" (δηλαδή, ποιούς;;;), λες και ο Βαρουφάκης, ο Δραγασάκης, η Παναρίτη και ο Χουλιαράκης δεν είναι "δικοί του συνεργάτες" και δεν δουλεύουν για αυτή την κυβέρνηση! Κάτι πολύ άσχημο παίζεται στην πλάτη της χώρας. Η χώρα δεν χτυπάει σε παγόβουνο, αλλά της ανοίγουν τις μπουκαπόρτες να βυθιστεί, προσποιούμενοι ότι τάχα χτύπησε σε παγόβουνο, με τη μπάντα του Τιτανικού να παίζει ώστε να υπάρχει η ψευδαίθηση του παγόβουνου! Και ο Τσίπρας προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο μεταξύ των συνεργατών του, ενώ ξεκάθαρα στηρίζει τις επιλογές (ψευτο)"ρήξης" του Βαρουφάκη, εκτελώντας το συμβόλαιο που ανέλαβε εναντίον της χώρας! Κάτι είχε γράψει ο Προφήτης πριν από λίγο καιρό για Ειδικό Δικαστήριο για αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν ξέρω εάν ο ελληνικός λαός θα έχει την ωριμότητα να αντιληφθεί τι συμβαίνει... Το πράγμα πάντως βρωμάει και βρωμάει πολύ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.