#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2011 18:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα λόγια μένουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚΤην εύκολη λύση, αυτή της εκτόνωσης πριν την…καταιγίδα (αν εν τω μεταξύ δεν γυρίσει ο αέρας…) επέλεξαν να ακολουθήσουν σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή που συζητούσε τον εφαρμοστικό νόμο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στις κατ ιδίαν συζητήσεις απειλούν ότι θα ανέβουν στα… κεραμίδια, προς το παρόν έμειναν προσγειωμένοι στο έδαφος και αντάλλαξαν «πιστολιές» αναμεταξύ τους…

Έτσι, εστίασαν την κριτική τους στις αποκρατικοποιήσεις, τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και στο διαδικαστικό κομμάτι που αφορούσε τη συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος...

Όπως και χθες (και προχθές, και αντιπροχθές) ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επέμεινε να μιλά και να επαναλαμβάνεται για την ανάγκη να περάσει ο εφαρμοστικός νόμος, ο οποίος συνδέεται, όπως είπε, με την καταβολή της 5ης δόσης.

Όταν όμως ρωτήθηκε τι θα κάνει με τη ΔΕΗ, απέφυγε να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποκρατικοποίησή της και την συνέδεσε με το «3ο ενεργειακό πακέτο». «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει εντός του καλοκαιριού, και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα ξεκινήσει πριν η Βουλή ψηφίσει το τρίτο ενεργειακό πακέτο στο οποίο και θα ενταχθεί» όπως είπε.

Δεν είναι σαφές αν απάντησε έχοντας στο νου τον «διαφωνούντα» βουλευτή του κόμματός του Αλ. Αθανασιάδη…

Ο Εισηγητής  του ΠΑΣΟΚ Ν. Αλευράς έκανε τον… «αντάρτη», αλλά για το διαδικαστικό ζήτημα…: «υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες»….

Στεναχώρια ο Βενιζέλος….

«Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο» σχολίασε και η πρόεδρος της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου.

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πιο ουσιαστικός: Εξέφρασε ενστάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις σε ΕΛΤΑ και ΟΠΑΠ.

Η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Παπαχρήστος του ζήτησαν ουσιαστικά να αποσύρει ολόκληρο το Β’ Κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου όπου εξαιρεί από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις τις εκτάσεις που θα δοθούν σε επενδυτές για ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να το φέρει στην Βουλή χωρίς την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι είναι άδικο να υπαχθούν σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή οι πολύτεκνοι που χρειάζεται να έχουν για την μετακίνηση των παιδιών τους πολυθεσία και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα αφού δεν χωράνε σε ένα συμβατικό ΙΧ…

Σχολιάζοντας (όπως συνηθίζει) η πρόεδρος της Επιτροπής Β. Παπανδρέου, είπε: «εκτός εάν είναι μεγάλα παιδιά και πηγαίνουν με τα πόδια…»

Ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) αναφέρθηκε στις «εξάρσεις» του Α’ Αντιπροέδρου του Θ. Πάγκαλου λέγοντας ότι εγώ «αφήνω τα τανκς  σε αυτούς που στην ανάμνησή τους έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες»… ενώ τα φορολογικά μέτρα τα παρομοίασε με ένα φορολογικό Φραγκεστάιν που μπορεί να το δούμε να εξελίσσεται σε ένα πολιτικό Φραγκεστάιν» (καλός….)

Ο Δημήτρης Λιντζέρης υποστήριξε ότι το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων είναι μια πράξη τελεσίδικη, αν δώσεις τη ΔΕΗ, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πας να την αγοράσεις αν βρεις ένα τσουβάλι λίρες…

Τις καθυστερήσεις και το συνδυασμό του Μεσοπρόθεσμου με την 5η δόση επέκρινε και η Κατερίνα Μπατζελή

«Τα μέτρα είναι επώδυνα και άδικα…» ξεκίνησε να λέει στην ομιλία του για τον εφαρμοστικό νόμο ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, για να τον διακόψει σχολιάζοντας η Βάσω Παπανδρέου λέγοντάς του «μα εσύ τα έφτιαξες…»!

Το ΚΚΕ αποχώρησε προαναγγέλλοντας ότι στην Ολομέλεια θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τις καθυστερήσεις της, τις μετατρέπει σε «τσαλάκωμα της Βουλής».

Η ΝΔ δήλωσε δια του Εισηγητού της Ν. Βρούτση ότι το καταψηφίζει επί της αρχής αλλά επιφυλάσσεται, όπως είπε, για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής. Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του ρυθμιστικού νόμου πρόχειρες και αναποτελεσματικές, υποστηρίζοντας ότι ιδιαίτερα οι φορολογικές διατάξεις ωθούν και πάλι σε ένα φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας και δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Αntiκοινοβουλευτικός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 28/06/2011 18:48:27

  Α ο Μπενυ ειπε οτι του λειπουν ακομα 3,5 δις .
  Και θα τα μαζεψει με επιπλεον μετρα.
  τωρα ειναι η στιγμη που αρχιζουμε και γελαμε, και οταν αρχιζουν και γελουν κατα την ιστορια του σουλτανου, ασχημα τα πραγματα.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ kiki 28/06/2011 18:51:02

   Ο ΜΠΕΝΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΧΥΜΑ.ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ........

 2. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 28/06/2011 18:48:43

  ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ....ΡΟΜΠΑ ΤΟΥ..................

 3. kiki avatar
  kiki 28/06/2011 18:49:38

  Το ξεραμε , τι συζηταμε , για τους γυμνοσαλιαγκες.

 4. Armageddon avatar
  Armageddon 28/06/2011 19:07:52

  ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΘΑ ΨΙΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.......

 5. manos avatar
  manos 28/06/2011 19:11:14

  Τώρα είναι η ώρα των υποσχέσεων και της μοιρασιάς.
  Τόσες μετοχές για τα πετρέλαια του Ιονίου, τόσες για το φυσικό αέριο στην Κρήτη, και τόσες για τα ορυχεία χρυσού και πλατίνας.
  Επίσης ένα εξοχικό στην Ρόδο και ένα στο Ασπεν.
  Υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει κανείς?

 6. exKGB avatar
  exKGB 28/06/2011 19:24:54

  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΨΑΝΕ 500-800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!.. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ, ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ..

  ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΦΕΤΟΣ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ exKGB 28/06/2011 19:33:55

   Καλά, χαλάρωσε κι εσύ με τους ελ. επαγγελματίες! Ξέρεις πόσες δεκάδες χιλιάδες χάσανε την περιουσία τους? Φάνηκε και πόσο δεν πληρώνανε οι ελ. επαγγελματίες, 1,5 δις μέσα από επιχορηγήσεις των ταμείων. Και να σου πω και το άλλο, ας μην εκβιάζανε μερικοί ΙΥ και ΔΥ ότι θα πάνε στον άλλο που δεν τους κόβει απόδειξη, μην βγάζουνε μερικοί την ουρίτσα τους απ'έξω

  • kiki avatar
   kiki @ exKGB 28/06/2011 20:37:51

   αναδρομικα απο το 2010.
   δηλαδη 600 ευρω φετος.
   Δεν εχω δεν πληρωνω .
   Ποιος με λεει τζαμπατζη, εδω ειμαι.

 7. Posidonas avatar
  Posidonas 28/06/2011 19:49:07

  Οι φασιστες του πασοκ ετσι κανουν σαν τις χηρες στο κρεβατι. Ειναι ορκισμενοι πανω στην καρεκλα που καθονται. Ετσι και ο Χιτλερ απο σοσιαλιστης ξεκινησε και κατεσφαξε την Ευρωπη.

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/06/2011 20:19:02

  exKGB
  ΕΙΠΑΜΕ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ

 9. mixalios avatar
  mixalios 28/06/2011 23:06:39

  Μου΄χει μείνει ακόμα μια φούστα-μπλούζα σε τυρκουάζ. Είναι λίγο αντρουά αλλά πάει με τη μέρα. Καλσόν δεν έχω, λόγω του οτι τα έστειλα ολα στην αγκλετέρα.

 10. ΚΩΣΤΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΗΣ 28/06/2011 23:33:47

  Πάντως ο κ. Ρομπόπουλος θα φανεί αντάξιος του επωνύμου του ...

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 28/06/2011 23:40:53

  Μόνον ένας δρόμος τους μένει να ακολουθήσουν. Ο δρόμος του ΙΟΥΔΑ διότι
  άλλως θα το κάνει ο λαός σε πρώτη ευκαιρία με βίαιο τρόπο και με αρκετό
  χλευασμό. ΘΥΜΙΘΕΙΤΕΤΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.