#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2012 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταματήστε τον πετροπόλεμο και δείτε την αλήθειατου Σταύρου Καρκαλέτση

Tις βολές των Πασόκων και τη λύσσα τους κατά του Σαμαρά προσωπικά, την καταλαβαίνω! Άμα συνηθίσεις τόσα χρόνια, σε ρόλο ανεπαρκούς εραστή, την εξουσία, είναι δύσκολος ο αποχωρισμός! Είναι δύσκολο για τον κάθε homo pasocus να ξέρει πως δεν θα τον ψηφίσουν ποτέ Πακιστανοί και Αφγανοί, που θα αποκτούσαν ελληνικά διαβατήρια με τον άθλιο νόμο Ραγκούση. Αυτόν που θα καταργήσει ως πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Τους είναι δύσκολο να ξεράσουν την «πολυπολιτισμική» τους σούπα, που κατάντησε την Αθήνα Καμπούλ. Πολλά τους είναι δύσκολα. Το κατανοούμε...

Αυτό που δεν κατανοούμε, είναι ότι βολές σκληρότερες αυτών του ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν άνθρωποι μέχρι πρότινος της παράταξης, που δεν είμαι σίγουρος αν έχουν αντιληφθεί σε ποιόν μύλο ρίχνουν, άθελά τους, νερό.

Ναι, σε κανέναν μας δεν άρεσε η νέα δανειακή! Πιστεύει κανείς πως ο Σαμαράς το έκανε άνετος κι ωραίος; Η καρδιά του το ξέρει. Το πιό εύκολο θα ήταν να το παίξει «επαναστάτης χωρίς αιτία», να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και η ΝΔ σήμερα θα ήταν στο 50 και 55%. Αυτοί όμως που τώρα βγήκαν από το σπίτι της ΝΔ, και ρίχνουν απ’ έξω με μανία πέτρες στη τζαμαρία, αντιλαμβάνονται για ποιόν, εν τη αγνοία τους, δουλεύουν;

Έχουν καταλάβει πως κάποιοι εύχονταν, και αδημονούσαν, και καραδοκούσαν, την κρίσιμη ώρα να πει ο Σαμαράς το ΟΧΙ, για να εξαπολύσουν αμέσως μετά επίθεση κατά της Ελλάδας και, διασταλτικά, της ΕΕ; Έχουν καταλάβει πως μέσω ενός ΟΧΙ του Σαμαρά, τα γεράκια της διεθνούς τοκογλυφίας και συγκεκριμένα αγγλοσαξονικά κέντρα, θα παρέδιδαν την Ελλάδα σε προσχεδιασμένο χάος, το οποίο θα μεταφερόταν και σε άλλες «όμορες» χώρες; Ώστε να πάμε στην αρχή του τέλους της Ευρωπαικής ΄Ενωσης;

Όσοι χτυπούν σήμερα τον Σαμαρά σκληρότερα και  από τον φανατικότερο Πασόκο, πρέπει να καταλάβουν πως το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, αυτή την ελλειμματική Ευρώπη που, ναι, μας αδίκησε και μας αδικεί! Παραέξω όμως, έχει θηρία χειρότερα από τη Μερκελ, τον Σόιμπλε, τον Σαρκοζί. Ας μας πουν τη δική τους πρόταση, αν μπορούν. Γουστάρουν μήπως στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τη Βόρειο Κορέα; Με το Ιράν ίσως; Ποιά είναι η εναλλακτική τους;

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε συνειδητά, με προσωπικό και πολιτικό κόστος, το λιγότερο κακό: Να παραμείνει η χώρα μέσα σε αυτή, την ελλειμματική, την προβληματική, την αντιλαική ΕΕ και να το παλέψει.

Οι συνοδοιπόροι του Σαμαρά, και σημερινοί εκ του ασφαλούς επικριτές του, ας αναλογιστούν τις κρίσιμες ώρες που περάσαμε. Ίσως κάποτε, όταν κουραστούν να πετροβολούν την επώδυνη επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, αντιληφθούν  πως κάποιοι, έξω και μακριά από την Ελλάδα, έτριβαν χέρια και ακόνιζαν δόντια. Περιμένοντας να πέσει ο Σαμαράς στην παγίδα του εύκολου ΟΧΙ...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. knight rider avatar
  knight rider 07/04/2012 11:28:37

  Με την λογική σας, ο Μεταξάς το 1940 έπρεπε να δεχθεί το λιγότερο κακό και να πεί στους Ιταλούς "περάστε", αφού ήσαν και στο ίδιο κόμμα, αντίστοιχα ο Κολοκοτρώνης έπρεπε να υπογράψει συνθήκη φιλίας με τον Ιμπραήμ για να γλυτώσει η μισή Πελοπόννησος την σφαγή!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ knight rider 07/04/2012 12:21:22

   Μέ τήν λογική σου έπρεπε νά πούμε όχι στό ΝΑΤΟ, στήν ΕΟΚ, στόν ΟΗΕ, στούς αμερικάνους, στό ευρώ, σέ οποιαδήποτε επιλογή συμμαχιών, όχι σέ όλα τά κόμματα, στόν καπιταλισμό, στόν κομμουνισμό, στά εισαγώμενα κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, σέ κινέζους, ρώσους, γάλλους καί πορτογάλους, όχι στίς πατάτες καί στό καλαμπόκι, κ.λ.π. καί όλες αυτές τίς αρνήσεις νά τίς ανάγουμε στόν Λεωνίδα, Κολοκοτρώνη, Μεταξά, κ.λ.π.
   Λίγη σοβαρότητα δέν βλάπτει.

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ knight rider 07/04/2012 14:08:00

   Φίλε knight rider, μήπως πρέπει να σεκεφτείς ότι ο Μεταξάς με το μεγάλο 'ΟΧΙ", εκτός των άλλων, επέλεξε - με βαρύτατο βέβαια τίμημα - την ένταξη της Ελλάδας στην πλευρά των συμμάχων και όχι του Άξονα;
   Πιστεύεις ότι δεν το σκέφτηκε; Φαντάζεσαι να έθετε το ερώτημα σε δημοψήφισμα;
   Ο Λεωνίδας επίσης επέλεξε να θυσιάσει τους 300 καλύτερους πολεμιστές της Σπάρτης, για να καθυστερήσει το Περσικό στρατό, αλλά όχι ολόκληρο τον στρατό του. Και αυτός κέρδισε χρόνο με βαροια θυσία, αλλά σκέφτηκε το μέλλον του Κράτους- Έθνους του και των Ελλήνων συνολικά.
   Ο Κωλοκοτρώνης και οι άλλοι οπλαρχηγοί του Έθνους, πήραν τις μεγάλες και ριψοκίνδυνες αποφάσεις, γνωρίζοντας σε κάποιον βαθμό, την κατάσταση του στρατού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και το φιλοελληνικό ρεύμα στις "μεγάλες" δυνάμεις της εποχής.
   Οι πραγματικοί ηγέτες δεν ρισκάρουν ποτέ το μέλλον του έθνους τους, χωρίς την - έστω και μικρή - ελπίδα μελλοντικής ανάκαμψης.
   Αν η επανάσταση του 1821 είχε αποτύχει, ή ο Άξονας είχε κερδίσει τον ΒΒΠ, τα ονόματα των οπλαρχηγών του έθνους, του Μεταξά κ.α., δεν θα τα θυμόταν κανένας μας.
   Οι πραγματικοί ηγέτες, πρώτα σκέφτονται το μέλλον του λαού τους και μετά αποφασίζουν και φυσικά παίρνουν το βάρος της απόφασης τους.

   • Μηχανικός avatar
    Μηχανικός @ Μηχανικός 07/04/2012 14:27:43

    Ξεχάσαμε και να γράφουμε πια!!!
    ...Και αυτός κέρδισε χρόνο με βαριά θυσία....
    ...αποφασίζουν και φυσικά σηκώνουν το βάρος της απόφασης τους.

  • Έτερος μηχανικός... avatar
   Έτερος μηχανικός... @ knight rider 07/04/2012 17:38:35

   Ο συνάδελφος με κάλυψε σχεδόν πλήρως. Αν η Ελλάδα ήταν τελείως απομονωμένη και δεν αξολουθούσε η ναυμαχία του Ναυαρίνου φυσικά και θα έπρεπε να συνθηκολογήσει, ειδάλλως σήμερα η πελοπόννησος θα είχε αμιγώς μαύρο πληθυσμό. Για τα λοιπά τα είπε ο συνάδελφος, αλλά ας θυμηθούμε τί έγινε το 1897 όταν ακούγαμε ανθρώπους σαν τον knight rider, τί εγίνε το 1922 όταν κάναμε του κεφαλιού μας (αλλιώς μην αμφιβάλλετε ότι σήμερα ενδεχομένως η Ελλάδα να είχε και την Κωνσταντινούπολη) κ.ο.κ.
   Όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει ότι ακόμα και το 1453 η επιλογή της πλειοψηφίας ήταν πρακτικά η συνθηκολόγηση για να μην είμαστε σήμερα καθολικοί λατινόφωνοι... καλός ο ηρωισμός, αλλά ακόμα πιο ηρωϊκά δύσκολο είναι να κοιτάζεις την ιστορία και την υφιστάμενη πραγματικότητα κατάφατσα...
   Και μια παρατήρηση για το άρθρο: αν ο Σαμαράς έλεγε όχι, σήμερα δεν θα είχε 50-53%, θα είχε πτωχεύση η Ελλάδα και θα είχε 0-3%... ακόμα και το αρχικό ΟΧΙ ήταν σωστό, γιατί τότε μπορούσε να γίνει κούρεμα εξαρχής εφόσον το χρέος ήταν 100% ιδιωτικό ενώ στη συνέχεια έγινε διακρατικό το περισσότερο άρα ο εκβιασμός ήταν άλλης ποιότητας...

 2. romeo avatar
  romeo 07/04/2012 11:44:29

  Τον Αντώνη Σαμαρά θα τον δικαιώσει η ιστορία για το δυσκολότερο ΝΑΙ που είπε ποτέ στη ζωή του!

 3. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 07/04/2012 11:47:00

  Το παρακάτω ερώτημα γίνεται με κάθε καλή πρόθεση:Ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνη? Διότι το άρθρο αναφέρει ότι ''Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε συνειδητά, με προσωπικό και πολιτικό κόστος, το λιγότερο κακό: Να παραμείνει η χώρα μέσα σε αυτή, την ελλειμματική, την προβληματική, την αντιλαική ΕΕ και να το παλέψει.'' Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν επανειλημμένως παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία και ότι μια ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας (εφόσον υπήρχε προβλεπόμενη διαδικασία) θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν ισχύουν τα παραπάνω, τι στο καλό προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παναγιώτης 07/04/2012 15:04:30

   Και ποια άποψη από αυτές που ακούγονται να πιστέψω; Της Μέρκελ; Του Μπαρόζο; Του Όλι Ρεν; Του Σόιμπλε; Του Σαρκοζί; Του Πρόντι; Αφού και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Έχει χαθεί η μπάλα. Μη λέμε ότι θέλουμε. Κανείς δεν είναι σίγουρος για τις συνέπειες της πτώχευσης. Σίγουρος όμως είναι ο στυγνός εκβιασμός που δέχεται η χώρα μας. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε. Με εναλλακτικές λύσεις για τη χρηματοδότηση. Θέλει σχέδιο όμως και αποφασιστικότητα.

 4. juliet avatar
  juliet 07/04/2012 11:58:14

  romeo,
  καλημέρα,όποιος δεν έχει βρεθεί στη ζωή του σε δίλημμα δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει το πόνο να θες να τα βροντήσεις και να μένεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ.
  Να πας αντίθετα σ΄αυτό που επιτάσσει ο εγωΐσμός σου .Είναι δύναμη μοναδική ,δεν την έχουν όλοι ,την έχουν αυτοί που έχουνε ηθική ,ιδανικά και πιστεύω .

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ juliet 07/04/2012 15:32:19

   Ακριβώς!!! Γι' αυτό όσοι δεν βρέθηκαν ποτέ σε τέτοια θέση, είναι οι πιο σκληροί κριτές . Γιατί αυτός που δεν πόνεσε , που δεν θυσίασε τις επιθυμίες του , που δεν είχε την υπομονή να παλέψει για τ' όραμά του , κρίνει με περισσή ευκολία και σκληρότητα. Γι'αυτό και άδικα.

 5. romeo avatar
  romeo 07/04/2012 12:04:24

  Καλημέρα... Έτσι ακριβώς είναι... Ο Αντώνης είναι η ιδανική περίπτωση που περιγράφεις...

 6. juliet avatar
  juliet 07/04/2012 12:06:34

  Τελείως ανόμιες καταστάσεις και χρονικές στιγμές ....αν δεν θέλουμε να παραδεχτούμε την πολιτική κίνηση του Σαμαρά σου λέω ότι ίσως γλύτωσες από έναν άλλο εμφύλιο.Εκείνος ήτανε μεταξύ εχθρών.Τούτος θα ήτανε πρωτίστως μεταξύ μας.

  • knight rider avatar
   knight rider @ juliet 07/04/2012 15:01:18

   Αγαπητή μου υπερβάλεις. Το δίλημα τότε ήταν πολύ μεγαλύτερο. 14.000 Ελληνες στρατιώτες έπεσαν "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" και πλέον των 45.000 τραυματίστηκαν η έμειναν ανάπηροι. Οσο για τον εμφύλιο που λες ότι μας έσωσε ο Σαμαράς, μεταξύ ποίων θα ελέμβανε χώρα?
   Για να πούμε τα πράγματα ωε έχουν απέναντι στο 99,5% του λαού βρίσκεται το 0,5% που είναι οι πραγματικοί δυνάστες του, διαπλεκόμενοι, τραπεζίτες, τοκογλύφοι, προδότες πολιτικοί, και κάθε λογής ρουφιάνοι. Αυτοί το μόνο που θα κάθουν αν συγκρουστούν με το 99,5% είναι να αιωρούνται ένα μέτρο ψηλότερα από τον λαό στους στύλους του Συντάγματος.

 7. Ηλίας avatar
  Ηλίας 07/04/2012 12:06:38

  Άκου λοιπόν κι έναν που κατέβηκε από το τραίνο. Η τρομολαγνεία που έχει κυριεύσει την προεκλογική ρητορεία της νδ είναι το λιγότερο αστεία. Τέτοια φίλε μου ακούγαμε από τους πασόκους για το πρώτο μνημόνιο, το αστείο πλέον πάλιωσε. Μας έσωσε ο Σαμαράς λες από το να γίνουμε Β. Κορέα ή Ιράν. Σοβαρά ε; Δλδ γινόμαστε προτεκτοράτο εξαθλιωμένο και παραδωμένο ή Β.Κορέα και Ιράν. Δε σου περνάει άλλη λύση από το μυαλό...Επίσης λες οτι ο Σαμαράς έσωσε την Ευρώπη ουσιαστικά [!] και προτίμησε να το παλέψει εντος της Ευρώπης το πράγμα. Υπήρχε δλδ η απειλή άμεσης αποβολής απο την ΕΕ και την ΕΖ. Έλα που σε διέψευσαν τα γεγονότα και οι δηλώσεις της Μερκελ και του Σοιμπλε προσφατα...
  Μάσησε με τη μπλόφα τους ενώ ήταν στην αντιπολίτευση!!! Φαντάσου να ταν και κυβέρνηση!!!
  Τεσπα. Έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω να δημοσιεύεται. Η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη για τον Σαμαρά που θα εκπλαγείτε. Κι όσοι πάμε με τον Καμένο στις εκλογές επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε εχθρό τη νδ ούτε τον Σαμαρά. Εχθρός είναι το πασοκ και η τροικα. Εχθρος ειναι η εξαθλίωση του ελληνα και η υποδούλωση των παιδιων μας μεσω της δανειακης που υπεγράφη. Πως ολα αυτα δεν ειναι και εχθρος δικος σας, ακομα να το καταλαβω..

  • spiros avatar
   spiros @ Ηλίας 07/04/2012 13:02:35

   "http://www.youtube.com/embed/nzKCdS0HDGw" frameborder="0" allowfullscreen>

   Για ενημέρωση και να γελάσει λίγο το χειλάκι του

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Ηλίας 07/04/2012 13:21:09

   Ο Πάνος είχε πει ότι ο Πρόεδρος του κινήματος θα εκλεγεί από την βάση:
   Α) Τελικά ποιος εκλέχθηκε;
   Β) Ποιο όργανο του κινήματος εξέλεξε τον Πάνο προεδρεύοντα;
   Γ) Τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών γιατί πήγαν στα χέρια του Πάνου για αξιολόγηση και όχι στο αρμόδιο όργανο του κινήματος;
   Υ.Γ. με το τσέκ όλα εντάξει;

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Ηλίας 07/04/2012 14:07:33

   " Κι όσοι πάμε με τον Καμένο στις εκλογές επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε εχθρό τη νδ ούτε τον Σαμαρά. Εχθρός είναι το πασοκ και η τροικα".

   Μπορεί ή μάλλον σίγουρα έτσι το βλέπετε. Στην πραγματικότητα όμως είστε η καλύτερη εφεδρεία της Τρόικας και σίγουρα το σωσσίβιο του Πασόκ. Κάθε ψήφος στον λαικιστή είναι ψήφος αθώωσης του ΓΑΠ , γιατί μόνο η εξεταστική της αυτοδύναμης ΝΔ θα παραπέμψει τους ενόχους στο Ειδικό Δικαστήριο για το φούσκωμα.
   Η Τρόικα ένα δεν θέλει. Έναν αυτοδύναμο Σαμαρά που τους φωνάζει στα μούτρα "τα μέτρα σας είναι λάθος, θα τα άλλαξουμε".
   Όσο έγκυρο ήταν το φαιδρό βιβλίο του Καμμένου για την τρομοκρατία
   ( αλήθεια το έχετε διαβάσει το σπαρταριστό βιβλίο του Καμμένου;) , τόσο σοβαρά είναι και τα όσα δημοκοπικά προτείνει και ισχυρίζεται σπεκουλάροντας στον πόνο των πολιτών. Ποιός; Ο "ψηφίζω Ντόρα" τον 11/2009 , αν και μετά παρίστανε τον ουδέτερο.
   Την πασοκική αυτοκρατορία στηρίζει κάθε ψήφος στον Καμμένο και την διαιώνισή της. Και τους σκοπούς της Τρόικας εξυπηρετεί η ενίσχυσή του, αφού χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση με αντιυφεσιακό οικονομικό σκεπτικό η Τρόικα θα αλωνίζει, σε μια Ελλάδα πολυδιασπασμένη πολιτικά και κυβέρνηση εκβιαζόμενη και αδύναμη.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Κώστας ΜΠ 07/04/2012 14:27:23

    Σωστά

 8. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 07/04/2012 12:10:07

  εξαιρετικό άρθρο..

 9. kostis avatar
  kostis 07/04/2012 12:33:14

  αυτος ο παρδαλος θιασος των Τσιπροκαμμενων-παπαρηγακουβεληδων με το κουτσαβακικο νταιλικι και τις γιαλαντζι πατριωτικες κορωνες, ειναι ενα το κρατουμενο. Το δευτερο ειναι πως οποιο ραδιοφωνο και καναλι ανοιξεις θα ακουσεις τους διαφορους ντελεληδες-δημοσιογραφους να κανουν πλειστηριασμο υπερ του οχι κατα του μνημονιου χωρις αντιλογο.. Και τριτο το κρατουμενο ειναι το απολογητικο υφος και η ελλειψη επιχειρηματολογιας πειστικης των στελεχων μας που βγαινουν στα διαφορα πανελ..(με λιγες εξαιρεσεις). Αρα το παιχνιδι πρεπει να το παρει ο αρχηγος πανω του με επιθετικο τροπο και με ενα προγραμμα κυβερνητικο που θα συμπικνωνεται σε σε λιγες λεξεις. Ασφαλεια, δικαιοσυνη, ισοπολιτεια,αναπτυξη, κοινωνικη ευαισθησια. Τιποτε αλλο... Λιγες κουβεντες, καθαρο μηνυμα..

 10. factorx avatar
  factorx 07/04/2012 12:37:57

  Φυσικά θα το δημοσιεύσω. Να βλέπει ο κόσμος να καταλαβαίνει

 11. Τίνκερμπελ avatar
  Τίνκερμπελ 07/04/2012 12:48:14

  Δεν νομίζω πως ο αρθρογράφος υπαινίσσεται τα συνήθη, αποβολή από ευρώ, ΕΕ, δραχμή. Έχω την αίσθηση πως κάτι άλλο, ολικού τύπου καταστροφή περίμενε την πατρίδα αν ο Σαμαράς έμενε στο όχι. Όντως, κάποιες άλλες δυνάμεις, τρισχειρότερες, περίμεναν....Ο νοών νοείτω...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Τίνκερμπελ 07/04/2012 15:07:04

   Μα αυτών των δυνάμεων έμπνευση ήταν το δημοψήφισμα του ΓΑΠ...

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Τίνκερμπελ 07/04/2012 16:07:20

   Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς;

 12. Αντι-προδότης avatar
  Αντι-προδότης 07/04/2012 12:51:45

  Λέει πολλά το άρθρο
  Και υπονοεί ακόμα περισσότερα
  Παρεμπιπτόντως, καλή επιτυχία στον αρθρογράφο στο δύσκολο αγώνα που θα δοθεί στην Εύβοια. Ο νομός είναι κλειδί για τη ΝΔ και την ό,ποια εκλογική δυναμική καταγράψει

 13. ΣαρδανάΠαλος avatar
  ΣαρδανάΠαλος 07/04/2012 12:55:59

  TA ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Ή ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ Ή ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΑΜ.

  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!

 14. EYBOIΩΤΗΣ avatar
  EYBOIΩΤΗΣ 07/04/2012 13:06:06

  Στην Συγγρού ζουν σε άλλο πλανήτη; Το ψηφοδέλτιο στο νομό μας, αλλά και απέναντι προς Φθιώτιδα μεριά, το χουνε δει; Ύπνος βαθύς....

 15. ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ avatar
  ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ 07/04/2012 13:08:32

  Για το άρθρο -ξέχασα- ΕΥΓΕ!
  Μόνο μέσα σε μια άλλη, γνήσια Ευρώπη, εμποτισμένη με τα αλληνικά νάματα σοφίας και πολιτισμού, έχουμε ελπίδα. Μέσω της Ελλαδίτσας μας πελεκάν την Ευρώπη τα μεγάλα αφεντικά. Ξέρετε, τα πολύ μεγάλα..

 16. ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ avatar
  ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ 07/04/2012 13:14:57

  O Σαμαράς έπραξε αυτό που ήταν κόντρα στη συνείδησή του, και ξέρει και ξέρουμε το λόγο. Από κάτω δεν υπήρχε απλώς δραχμή, απομόνωση, πέταμα από την ΕΕ. Υπήρχε και περίμενε μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ καταστροφή, ξυπνήστε. Νέα Δεκεμβριανά, ξεσηκωμός των λάθρο και μετά Καστελόριζο. Γκέγκε;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ 07/04/2012 15:09:08

   Έτσι είναι. Και το παίζουν βλάκες πολλοί πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας παρασύροντας το λαό μας στο λαϊκισμό του "λεφτά υπάρχουν" α λα ΓΑΠ...

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 07/04/2012 13:33:28

  Αναρωτιέται ο αρθρογράφος «Αυτό που δεν κατανοούμε, είναι ότι βολές σκληρότερες αυτών του ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν άνθρωποι μέχρι πρότινος της παράταξης, που δεν είμαι σίγουρος αν έχουν αντιληφθεί σε ποιόν μύλο ρίχνουν, άθελά τους, νερό.»

  Σε αρκετούς μύλους, με πρώτο και καλύτερο τον μύλο της προσωπικής τους αναρρίχησης, φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας, εξουσιολαγνείας, κτλ !!! Είναι το μόνο που απασχολεί τους Καμενο-Μαρκοπουλου-τέτοιους..
  Φιλοδοξούν να ενσαρκώσουν τον ΚΑΝΕΝΑ/ΔΓ-ΑΠ/ΑΠΟΧΗ του 31,5% των δημοσκοπήσεων Απριλίου του 2011. (Σε μια τέτοια δημοσκόπηση η ALCO έδειχνε ΝΔ στο 21,5%).
  Χτυπούν με μένος τη Νέα Δημοκρατία και το Σαμαρά. Γιατί μόνο ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα πείσουν τον κόσμο του ΚΑΝΕΝΑ/ΔΓ-ΑΠ/ΑΠΟΧΗ ότι αναβαπτίστηκαν σε κάτι νέο, και άρα μπορούν να τον εκφράσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο.
  Αν μάλιστα, δεχτούμε ότι οι τωρινές δημοσκοπήσεις δίνουν περίπου τα ίδια ποσοστά (γύρω στα 20%) στη ΝΔ, όπως και τον Απρίλιο του 2011, μάλλον επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.

 18. Μυτιληνιός avatar
  Μυτιληνιός 07/04/2012 14:06:55

  !!!!!!

 19. Aπολλόδωρος avatar
  Aπολλόδωρος 07/04/2012 14:32:10

  Eμείς το ξέρουμε, η Συγγρού το επικοινώνησε στον κόσμο; Για ποιό λόγο και με πόσο προσωπικό κόστος ο Σαμαράς συναίνεσε (προσωρινά;);

 20. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 07/04/2012 15:37:37

  Aπό τις ωραίες αναλύσεις που αναρτάτε, μεστή και με λίγες παραγάφους τα λέει όπως έγιναν.

 21. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 07/04/2012 15:39:00

  O Σαμαράς ήταν στο μπρος γκρεμός πίσω ρέμα! Προσωπική μου εκτίμησις πήγε να κερδίσει χρόνο με το λιγότερο επωδυνο....

 22. ΤΡΕΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΑ ΝΕΡΑ 07/04/2012 15:41:59

  Κύριοι διαφωνώ, έπρεπε να βγει ο Αντουάν στο λαό, σε διάγγελμα αλα Τάσσος και να τα πει όλα! Ξέρετε αυτό κι αυτό. Μας πάνε για εκεί. Έχουμε δυό, τρεις επιλογές. Αυτές. Τι κάνουμε; Ο Παπαδόπουλος πως άντεξε μέχρι τέλους;

 23. ΤΡΕΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΑ ΝΕΡΑ 07/04/2012 15:43:59

  Ότι και να τον απειλούσανε, άμα έβγαινε και τους τα χωνε σε Αμερικανάκια και Γερμαναράδες, με πανεθνικό διάγγελμα, κάπως θα τους ακύρωνε τα σχέδια....Στον Καρκαλέτση καλή επιτυχία εδώ πέρα, το αξίζει.

 24. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 07/04/2012 15:57:35

  Εχουμε μάθει να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος....Πολύ καλό άρθρο! Καλή επιτυχία στον προεκλογικό σας αγώνα!

 25. KA avatar
  KA 07/04/2012 17:04:18

  Εκτιμώ βαθύτατα τον αρθρογράφο τον οποίο γνωρίζω από την εξαιρετική δουλειά που εχει κάνει σε ιστορικές μονογραφίες και άρθρα. ΕΠίσης, κατανοώ τον σκεπτικισμό του, σε σχέση με το τι μπορεί να επέφερε μία άρνηση της ΝΔ στη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν ξέρουμε ποιές ακριβώς, και τι μορφής ήταν οι πιέσεις που δέχθηκε ο ΑΣ.

  Ως εδώ καλά. Ή σχεδόν καλά. Διότι, ενώ υποπτευόμαστε το είδος και την έκταση των εκβιασμών, δεν μπορούμε παρα να σκεφτούμε και άλλες περιπτώσεις στην ιστορία, που ένα (αντίστοιχο) "όχι", υπήρξε μακροπρόθεσμα πιό ευεργετικό για το έθνος από ένα "ναι", ακόμα και αν οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες έμοιαζαν δραματικές. Αλλα, σε αυτά, μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς μας και μάλιστα εκ των υστέρων. Ουδείς δικαιούται να ισχυριστεί πως γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια.

  Στην ουσία όμως: εκείνο που με ξένισε στο άρθρο, ιδιαίτερα αν το συγκρίνω με την ποιότητα του αρθρογράφου, είναι η χρήση σεναρίων τύπου

  "Έχουν καταλάβει πως μέσω ενός ΟΧΙ του Σαμαρά, τα γεράκια της διεθνούς τοκογλυφίας και συγκεκριμένα αγγλοσαξονικά κέντρα, θα παρέδιδαν την Ελλάδα σε προσχεδιασμένο χάος, το οποίο θα μεταφερόταν και σε άλλες «όμορες» χώρες; Ώστε να πάμε στην αρχή του τέλους της Ευρωπαικής ΄Ενωσης;"

  και η επίκληση εκβιαστικών διλημμάτων του είδους

  "Γουστάρουν μήπως στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τη Βόρειο Κορέα; Με το Ιράν ίσως; Ποιά είναι η εναλλακτική τους;".

  Σε ποιόν απευθύνονται όλα αυτά;

  Για τα σενάρια που παραθέτει ο αρθρογράφος, τίποτα δεν αποκλείεται (προσωπικά δεν πείθομαι, και δεν έχω καμμία ένδειξη, όπως μάλλον δεν έχει και ο αρθρογράφος, πλην εκτιμήσεων), αλλά μάλλον ακριβώς αυτή η πιθανότητα θα μπορούσε να δράσει και υπερ μας αφού θα αναγκαζόταν το ευρω-ιερατείο να δώσει λύση στην κρίση χρέους για να προλάβει τη διάλυση της ΕΕ.

  πέραν των σεναρίων, στην ελλάδα, ποιός μίλησε για έξοδο από την ΕΕ; Μόνο το ΚΚΕ από όσο ξέρω και δεν φαντάζομαι να απευθύνεται σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ ο κ. Καρκαλέτσης, μέσω antinews.

  Aντίθετα, κάποιοι μίλησαν για έξοδο από το ευρώ (και μερικοί μάλιστα, εξαιρετικά σοβαροί αναλυτές όπως ο Καθ. Στ. Σκαπέρδας, του οποίου τα άρθρα διάβασα ακριβώς εδώ!). Προσωπικά, δηλώνω μπερδεμένος και δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω το πραγματικό βάθος των επιχειρημάτων όσων είναι υπερ ή κατα της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. ΑΠό πού κι ως πού όμως αυτό σημαίνει Βόρεια Κορέα και Ιραν; Πως μπορεί κανείς να τα γράφει αυτά και σε ποιούς απευθύνεται;

  πραγματικά, νιώθω πολύ ανήσυχος, βλέποντας μία υποστήριξη της τακτικής Σαμαρά, η οποία καταφεύγει σε τέτοιες τρομοκρατικές σαπουνόφουσκες. Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που (εξακολουθώ να) έχω στον αρθρογράφο, αυτού του είδους τα επιχειρήματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που χρησιμοποίησε 2 χρόνια τώρα ο ΓΑΠ και η θλιβερή του παρέα για να γονατίσει την ελληνική κοινωνία. Σε τίποτα.

 26. antonis avatar
  antonis 07/04/2012 18:51:37

  ψιφιστε για την Μακεδονια στο www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Ειναι καιρος να παρει μια απαντηση η Σκοπιανη προπαγανδα.......

 27. Αγγελος avatar
  Αγγελος 07/04/2012 20:32:53

  Κε Καρκαλέτση θα θέλαμε πιό συγκεκριμένα και χειροπιαστά στοιχεία. Ποιά είναι τα κέντρα που ήθελαν αποσταθεροποίηση; Συγκεκριμένα πράγματα, ή μήπως είναι απλές εκτιμήσεις;

 28. Μουαμάρ avatar
  Μουαμάρ 07/04/2012 22:11:46

  Nαι ρε Άγγελε, θέλει πολλή προσπάθεια να καταλάβετε ποιά ήταν τα γνωστά-άγνωστα κέντρα...
  Αυτά που κάψαν Ήλεία και Εύβοια, αυτά που διοργάνωσαν τα Δεκεμβριανά, αυτά που ξήλωσαν τον Καραμανλή...

 29. Μαύρος Κρίνος avatar
  Μαύρος Κρίνος 07/04/2012 22:25:41

  Γνωστά τα κέντρα και τα παράκεντρα. Ο Σαμαράς έχει καταλάβει πως του την έχουνε στημένη; Ξέρει ποιοί και με ποιούς τονέχουν βραχυκυκλώσει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.