20/12/2008 01:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σταλινισμός για φτωχομπινέδες»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lacrosse avatar
  Lacrosse 20/12/2008 01:58:58

  Οι υποκλοπές ήταν έργο Ελλήνων.

 2. PATRA avatar
  PATRA 20/12/2008 02:12:41

  ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ PROCCES.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο,ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΨΟΥΣ...
  ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...

  SORRY ΠΟΥ ΣΕ... ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥΞΕΡΙΔΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ...ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ...

 3. λαπ avatar
  λαπ 20/12/2008 02:21:36

  Η παραγωγικότητα πέφτει και είμαι να τρελαθώ είμαι! Αντε κουνήστε τον κώλο σας και δουλέψτε. Μην σταματάτε καθόλου. 24 ώρες το 24ωρο. Και μη σας νοιάζει που δεν παίρνετε αυτά που παράγετε. Σκασίλα σας, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Τα αφεντικά να είναι καλά για να μην χρειαστεί να σας απολύσουν. Αλλά κι αν σας απολύσουν φταίτε! Κάποιοι απο εσάς είναι περισσότερο παραγωγικοί και είναι και 40 χρόνια μικρότεροι σας. Ποιος σας φταίει που μεγαλώσατε; Και ψάχνετε και σύνταξη;;; Που να τη βρούμε εμείς τη σύνταξη; Με 30 χρόνια που πλήρωνες ένσημα θες και σύνταξη; Αφού είσαι κλέφτης. Δυο-δυο τις έγραφες τις ασπιρίνες και τώρα πάπαλα τα λεφτά. Είσαι ένας άχρηστος που σε ταίζουμε σε όλη σου τη ζωή, δεν είσαι παραγωγικός στα 65 σου και απο πάνω ζητάς παιδεία για το παιδί σου; Απο που κι ως που; Εσύ δε είσαι ρε που έκανες 8 χρόνια για να τελειώσεις το πανεπιστήμιο; Μας τα έφαγες όλα ρε κουφάλα. Ξέρεις ποσα λεφτά ξόδευε το κράτος για την πάρτη σου; Όπα, όπα.. Τι πάει να πει δουλευες για να ταίσεις την οικογένεια; Και αν δε δουλευεις εσύ, δε δουλευει ο άλλος, ποιος θα δουλεύει ρε καραγκιόζη;
  Φτάνει επιτέλους! θες λεφτά για φάρμακα, λεφτά στανοσοκομεία, λεφτα, λεφτά λεφτά.. ποιος νομίζεις οτι είσαι; Αν όλοι ζητάνε σαν και εσένα ρε κατσικοκλέφτη εμείς πως θα πάρουμε κανενα κότερο;
  Άντε ψόφα να τελειώνουμε! Φτωχομπηνέ!

 4. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 20/12/2008 02:42:50

  Μπορούμε να διευκρινίζουμε τι εννοούμε «διαρθρωτικές αλλαγές» και να μην αοριστολογούμε; «Διαρθρωτικές αλλαγές» είναι, π.χ. η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (για να αντιμετωπίσει, π.χ., τη φοροδιαφυγή), «διαρθωτικές αλλαγές» και η κατάλυση του εργασιακού δικαίου που έχει οδηγήσει ώστε οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους χωρίς αντίκρισμα. «Διαρθρωτικές αλλαγές» η θεσμική θωράκιση τύπου «ανεξάρτητες αρχές» (ναι, αυτές που κατήργησε μία-μία ο ΚΚ) και η εποπτεία της λειτουργίας του Δημοσίου (για να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης και το δημόσιο συμφέρον, για να μην αποθαρρύνεται η επιχειρηματικότητα), «διαρθρωτικές αλλαγές» να ξεπουλήσουμε και ό,τι έχει απομείνει σε τρεις ολιγάρχες ή ξένες εταιρείες για να φάνε καλά τα «golden boys» και να μπουν, δήθεν, λεφτά στα ταμεία του κράτους, χάνοντας όμως μόνιμες πηγές εσόδων. Θα γίνει η κρίση δικαιολογία για να προωθηθούν οι καταστροφικές «διαρθρωτικές αλλαγές» τύπου Αλογοσκούφη, ή ευκαιρία για να γλιτώσουμε από τους κηφήνες;

 5. popolaros avatar
  popolaros 20/12/2008 08:07:31

  Γιατί όλες οι «διαρθρωτικές αλλαγές» και μεταρρυθμίσεις, έχουν πάντα ως στόχο την βάση της 'πυραμίδας'.
  Τους πολλούς με τα λίγα, δηλαδή.

  Το Δ.Ν.Τ είναι το μακρύ χέρι των γνωστών 'λεσχών' και λειτουργεί για τα συμφέροντα τους.

  Ευθύνεται για την διάλυση της οικονομίας της Αργεντινής προ 15ετίας και πολλών άλλων χωρών.
  Ουσιαστικά 'μεταρρυθμίζει' τις οικονομίες χωρών-στόχων, ώστε να είναι δεκτικές στις λεηλασίες των μελών των γνωστών διεθνών club.

  Ποιό είναι τελικά αυτό το Δ.Ν.Τ με τον ψευτό-κοινωνικό τίτλο;
  Δανείζει χρήματα σε κράτη και δεν έχει σχέση με το διεθνές τραπεζικό σύστημα;

  Κάποιοι(εντός και εκτός) αποφάσισαν να μας βάλουν στον διεθνή 'Τειρεσία', ώστε να μην μας δανείζουν οι τράπεζες και να αποτανθούμε στον 'Διεθνή Τοκογλύφο'.

  Μόνο που έχει βάλει στο μάτι το 'σπίτι μας' και εννοώ τη χώρα ολόκληρη και κατ'επέκταση το ευρώ.

  Βέβαια, έχουμε ακόμα την κάλυψη της ευροζώνης.
  Είδομεν..

 6. t avatar
  t 20/12/2008 09:15:50

  Η "μεγάλη φτωχομάνα Θεσσαλονίκη" έπαψε εδώ και καιρό να αποτελεί απλώς στίχο τραγουδιού. Πρόκειται για μια τραγική πραγματικότητα. Καθημερινά, περίπου 2.500 συνολικά άποροι και άστεγοι σπεύδουν στα 25 συσσίτια που διοργανώνονται στην πόλη (από φορείς, ενορίες, οργανώσεις κ.ά.) για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό!
  greece-salonika.blogspot.com/

 7. tony avatar
  tony 20/12/2008 09:43:37

  Ηγεσία να ηγηθεί τίνος? Με τά λεφτά που ο Κινέζος πλήρωνε 20 εργάτες η χώρα μας πλήρωνε έναν παπά.
  Οι 20 εργάτες παρήγαγαν πλεόνασμα πλούτο,εμείς περιμένουμε ακόμα το θαύμα.Πάντως έχετε πίστη και υπομονή.Τόσους παπάδες πληρώνει το Ελληνικό κράτος ενα θαύμα δεν θα κάνουνε?

 8. οκτώ avatar
  οκτώ 20/12/2008 11:20:45

  Η χώρα έχει ένα τεράστιο χρέος (ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ), δεν παράγει σχεδόν τίποτε ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές, ζει δε στηριζόμενη στα κοινοτικά κονδύλια, τον τουρισμό και τα έσοδα από τη ναυτιλία. Εκ παραλλήλου διαθέτει ένα δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο), που απασχολεί περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Παρέχει υπηρεσίες επιπέδου από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, διαιωνίζοντας (σαν στρατός κατοχής) αυτή την κατάσταση.

  Το τεράστιο χρέος που εξέθρεψαν οι πελατειακές πολιτικές, επιβάλλει στην Ελλάδα να δανείζεται για την εξυπηρέτησή του περισσότερα από 45 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Αυτό συνιστά τον πραγματικό κίνδυνο, που απειλεί να κατασπαράξει τη χώρα.

  Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το ελληνικό δημόσιο θα βγει να δανειστεί στις ξένες αγορές 5-10 δισ. ευρώ. Το ερώτημα είναι σαφές και η αγωνία έσχατη: θα βρεθούν δανειστές να δώσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα; Προσοχή, για να μην παρεξηγηθούμε: το θέμα δεν είναι το κόστος που θα πληρώσουμε, αλλά το αν θα παρουσιαστούν διαχειριστές κεφαλαίων κ.ά., διατεθειμένοι να μας δανείσουν.

  ( από την isotimia )

 9. t avatar
  t 20/12/2008 12:01:31

  @ οκτώ
  Αποστέλλονται άμεσα τα εκκαθαριστικά του φόρου για τα ακίνητα
  Χριστουγεννιάτικο ΕΤΑΚ για 1.000.000 ιδιοκτήτες

 10. οκτώ avatar
  οκτώ 20/12/2008 12:24:13

  @ t
  Το πάγωμα στην αγορά έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι έμμεσοι φόροι σε μία περίοδο που απαιτείται ζεστό χρήμα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις (συντάξεις, μισθοί κ.λ.π.)
  Το κράτος, εάν μπορούσε θα φορολογούσε και τον αέρα που αναπνέουμε.

  Αρχίζουμε να μοιάζουμε στους είλωτες της Αρχαίας Σπάρτης.

 11. t avatar
  t 20/12/2008 12:34:38

  Reuters, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Vladimir Putin προειδοποίησε τους αντιπάλους της χώρας του χθες Παρασκευή να μη προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση.
  Ο Putin δεν διευκρίνισε ποιός μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα της Ρωσίας, αλλά στο παρελθόν έχει συχνά αναφέρει ότι δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες προσπαθούν να δημιουργούν προβλήματα στη χώρα χρησιμοποιώντας ομάδες της αντιπολίτευσης και άλλους οργανισμούς για όργανα τους.
  "Όποιος προσπαθήσει να εξασθενίσει και αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία, βλάπτοντας τα συμφέροντά μας, θα παταχθεί αμείλικτα" τόνισε το τέως στέλεχος της KGB ομιλώντας στην ετήσια συγκέντρωση ανωτέρων στελεχών και πρακτόρων.
  strategy-geopolitics.blogspot

 12. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 20/12/2008 12:51:36

  @7 . Δεν διαφωνώ, και ξέρω, εχω δεί την ουρά στην περιοχή της Ολύμπου που ξέρω. Αλλα και πόσοι ζητιάνοι Βούλγαροι και Ρουμάνοι έρχονται σαν επαίτες για λίγες μέρες και τρώνε εκεί τις μέρες παραμονής τους, μαζί με τους πραγματικά απόκληρους και εξαθλιωμένους;

 13. t avatar
  t 20/12/2008 12:59:49

  @ Αλεξάνδρα
  Δεν ξέρω πόσοι ζητιάνοι Βούλγαροι και Ρουμάνοι έρχονται.

 14. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 20/12/2008 13:17:59

  @τ Δεν το ειπα για να μου πείς στατιστικά ούτε νούμερα. Ξέρω οτι υπάρχει το φαινόμενο στην Β. Ελλάδα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω πόσο η ανέχεια εχει χτυπήσει ήδη την πόρτα ανθρώπων των χαμηλοσυνταξιούχων, μοναχικών χωρίς οικογένεια,περιθωριακών, απόκληρων. Πάντως εχει ήδη δημιουργηθεί και ενα στρώμα εισαγόμενης φτώχειας, που φοβάμαι οτι θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.