21/08/2009 06:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθεροποιητικό το ΑΕΠ στους ισχυρούς του ΟΟΣΑΣταθεροποιητικά κινήθηκε το ΑΕΠ των 30 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Συγκεκριμένα, σημείωσε οριακή μείωση, της τάξης του 0,002%, έναντι πτώσης 2,1% στο προηγούμενο τρίμηνο. Το γεγονός ότι οι οικονομίες της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο, έπαιξε το ρόλο του σε αυτή την εξέλιξη, αν και ΗΠΑ και Μ.Βρετανία επιμένουν αρνητικά.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, το ΑΕΠ εμφανίζεται να υποχωρεί οριακά κατά 0,1%, αλλά με σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, από το 0,9% στην Ιαπωνία (μετά από δύο τρίμηνα σημαντικής πτώσης) μέχρι υποχώρηση 0,8% στην Αγγλία. Ανάπτυξη καταγράφεται επίσης στη Γαλλία και στη Γερμανία, στο 0,3%, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ εμφανίζει υποχώρηση 0,3% έναντι πτώσης 1,6% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Ολόκληρη η έκθεση: http://www.oecd.org/dataoecd/62/27/43514819.pdf

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.