#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2013 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθερή και αταλάντευτη γραμμή έναντι της τρόικας αποφάσισαν στο ΜαξίμουΣταθερή και αταλάντευτη γραμμή έναντι της τρόικας εξακολουθεί η δικομματική κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε μετά από δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν το απόγευμα της Δευτέρα, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι από την τήρηση των «κόκκινων γραμμών» που έχουν χαράξει, θα κριθεί και η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού, συμφώνησαν να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο συσκέψεων, οι δυο αρχηγοί, υπό την παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, έκριναν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει.

Η απόφασή τους είναι καθοριστική, διότι η κυβέρνηση επέλεξε να κινηθεί μονομερώς στο θέμα των πλειστηριασμών, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστική η στάση του ΔΝΤ που ζήτησε να επιστρέψει από το 13% στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει ακόμα και σε μονομερή ρύθμιση.

Για την ελληνική πλευρά είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας στις κατηγορίες των δανειοληπτών που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν και ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Το σενάριο που μελετά η ελληνική πλευρά προβλέπει ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως και 180.000 ευρώ, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με εξαίρεση όσων έχουν καταθέσεις ή έξτρα εισοδήματα.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρξει και διάταξη με την οποία θα προβλέπεται έως και τριετής προστασία, αν και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι διευκρίνιζαν ότι ίσως αυτή επανεξετάζεται κάθε χρόνο, εάν βελτιώνεται και η κατάσταση της οικονομίας.

Ακόμη στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία εξυγίανσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης για 18 μήνες και να προχωρήσει σχέδιο συρρίκνωσης με εθελούσια έξοδο 500 εργαζομένων.

Στο άλλο κρίσιμο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, η κυβέρνηση το μόνο που συζητά είναι η αλλαγή του καθεστώτος με την υπογραφή του υπουργού.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερή κίνηση στο θέμα των πλειστηριασμών χαρακτηρίζεται ότι έχει ύψιστη πολιτική σημασία και αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό της χώρας, ότι ο δικομματικός συνασπισμός λέει και όχι στις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών.

«Δείχνουμε ότι υπάρχει και εθνική γραμμή και δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε παράλογες απαιτήσεις» έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aether avatar
  Aether 02/12/2013 20:27:01

  "Θεωρώ αδιανόητο να γράψει η Ιστορία πως επί πρωθυπουργίας Αντώνη Κ. Σαμαρά διαλύθηκε η πολεμική βιομηχανία της χώρας…"
  http://www.antinews.gr/2013/07/10/221446/

  "Κι αυτό για να γίνει κατανοητό χρειάζεται ένα πρώτο και σταθερό ΟΧΙ στο ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας, διότι η αποδοχή της θέσης της Τρόϊκας, δεν σημαίνει απλά κι άλλους ανέργους. Σημαίνει ότι θα γινόταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιβάλλει η λογική και το εθνικό συμφέρον: αντί για εξυγίανση και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, θα την καταστρέφαμε κι άλλο. Όχι λοιπόν."
  http://www.antinews.gr/2013/09/07/226213/

  Αντίθετα, αναφέρετε ότι "στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία εξυγίανσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης για 18 μήνες και να προχωρήσει σχέδιο συρρίκνωσης με εθελούσια έξοδο 500 εργαζομένων."
  Δηλαδή "εθνική γραμμή" έγινε για επικοινωνιακούς λόγους η γραμμή της τρόικας.

  Όπως λέει και ο κουμπάρος μου:
  -Με τη γυναίκα μου δεν τσακώνομαι ποτέ γιατί τα ξεκαθαρίσαμε όλα πριν το γάμο: την έπιασα αγριεμένος από το μαλλί και της είπα "Άκου να δεις, εγώ δεν σηκώνω πολλά-πολλά. Τέρμα αυτά που ήξερες. Αν θες να παντρευτούμε, σε αυτό το σπίτι θα γίνεται ότι θες εσύ! Τελεία και παύλα!"

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Aether 02/12/2013 23:10:23

   http://www.enkripto.com/2013/11/blog-post_2197.html

   Συμπερασματικά λοιπόν, το κόστος που επιβαρυνόταν μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό με την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας από την ΕΑΒ, ανέρχονταν στο 20% της αξίας που θα κατέβαλε ο κλάδος εάν αποφάσιζε να αναθέσει τη δουλειά στην ΕΑΒ.

   Συντηρούμε «μαγαζιά» -πού υποτίθεται είναι η αμυντική βιομηχανία μας!!!- μόνο καί μόνο για να συνεχισθεί τό βόλεμα κάποιων ημέτερων τυχερών. Όπως τό όργιο δακρύων τών ημέτερων βολεμένων τού «εθνικού αερομεταφορέα», τών λιμενεργατών, τού ΟΤΕ, τού ΟΣΕ καί τών 23.000 δημόσιων οργανισμών.

   Νά τούς κρατήσουμε όλους ρέ παιδιά.
   Νά αυξηθεί ο φόρος ακινήτων στά 30 δισ. τόν χρόνο καί λύσαμε τό πρόβλημα.
   Όχι σέ πληστειριαμούς γενικώς καί μέ χρήμα στήν αγορά από τίς τράπεζες.
   Ναί στό ξεχειλωμένο δημόσιο μέ «αξιοπρεπείς» μισθούς - η σωστή «αξιοπρέπεια» στό δημόσιο είναι αντίστοιχη τής «αξιοπρέπειας» τού βουλευτή - μέ μικρούς φόρους.
   Ναί στήν ανάπτυξη μέ μικρές εισφορές καί πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μέ «αξιοπρεπείς» συντάξεις.
   Ναί σέ ότι δέν γίνεται καί όχι σέ ότι γίνεται. Καθαρές απόψεις, μή παρεξηγήσιμες. Νά μήν μάς περνάνε καί γιά χαζούς.

   • Aether avatar
    Aether @ Ιαπετός 03/12/2013 07:34:20

    Αν κάποιος δεν μπορεί να φτιάξει ένα σχέδιο με το οποίο η Ελληνική αμυντική βιομηχανία να γίνει ανταγωνιστική, καλύτερα θα ήταν αποχωρήσει.

    Όποιος διαβάσει εδώ:
    http://www.defenceturkey.com/index2.php?p=article&i=611#.Up14_x_ykx4
    καταλαβαίνει γιατί είναι απλά τραγελαφική οποιαδήποτε αναφορά σε πώληση ή συρρίκνωση της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Όποιος δεν μπορεί, αφήνει κάποιον άλλο να εφαρμόσει βιώσιμο σχέδιο και να βρει στρατηγικές συμμαχίες και βιώσιμα projects.

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια έχει τουρκική εταιρία και, πλέον (ΚΕΜΕΑ τέλος και ΕΑΒ "αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά μου"), καμία Ελληνική:
    http://www.eos-eu.com/?Page=members&tID=1

    Ναι, είναι η κοινοπραξία από την οποία θα γίνονται οι προμήθειες για τη FRONTEX
    http://www.dimokratianews.gr/content/14391/απόρρητες-πληροφορίες-της-εθνικής-ασφάλειας-σε-υπάλληλο-με-ημισέληνο
    και σε λίγο για όλα τα υπόλοιπα.

    Η μόνη δικαιολογία θα μπορούσε να είναι "δεν μπορώ να τα βάλω με το σύστημα δημοσίων υπαλλήλων νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ" αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι μνημονιακές "διαρθωτικές αλλαγές", συνεπώς έχεις δίκιο: όποιος το επικαλείται, μας περνάει για χαζούς.

   • Aether avatar
    Aether @ Ιαπετός 04/12/2013 07:19:01

    Πριν αλέκτωρ λαλήσει 3, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια:
    http://www.onalert.gr/stories/protasi-gia-tin-anastasi-tis-eav-poios-tin-kanei-ti-provlepei

    Προφανώς λοιπόν δεν είναι θέμα εθνικό ή οικονομικής αποδοτικότητας. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας επί του θέματος.

 2. ΔΠ avatar
  ΔΠ 02/12/2013 20:32:08

  Αυτοί που έχουν σπίτια αντικειμενικής αξίας 190.000 και 200.000 ευρώ είναι πλούσιοι;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΔΠ 02/12/2013 22:44:41

   Αυτοί που ΔΕΝ έχουν σπίτια αντικειμενικής αξίας 190.000 και 200.000 ευρώ είναι πλούσιοι, φτωχοί ή κορόϊδα;

   • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
    Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Ιαπετός 03/12/2013 08:32:57

    Μα και όσοι είναι δανειολήπτες και τα θα πληρώνουν για 25-30 χρόνια στις τράπεζες υπερκοστολογημένες φούσκες και μείναν άνεργοι η μειώθηκαν 50-60% τα εισοδήματα τους ,πάλι ΔΕΝ έχουν σπίτι ,των τραπεζών είναι !

 3. Hans avatar
  Hans 02/12/2013 20:33:37

  Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι λογικά, οι αληθινές δημοσκοπήσεις δείχνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολύ χαμηλά.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Hans 02/12/2013 23:07:17

   Συμπεραίνουμε ότι η πρεμούρα του χουντικού υπόκοσμου είναι να ...κυβερνήσει :-) :-) :-) :-) (κοινώς, γελάν και τα τσιμέντα)

 4. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/12/2013 22:40:46

  Ο Πλούταρχος στήν εποχή του διατύπωσε τήν εμπειρία του μέ τήν φράση, ‘Τό ήθος τών αρχόντων είναι όμοιο μέ τό ήθος των αρχόμενων’.

  Γιά «συστηματική κατάχρηση» κάνουν λόγο στήν κομισιόν. Ο κ. Ο’Κόνορ διευκρίνισε ότι η Τρόικα δεν απαιτεί πλήρη άρση του μορατόριουμ, αλλά μεταρρύθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε να προστατεύει όσους πολίτες είναι πραγματικά ευάλωτοι, καθώς σήμερα το χρησιμοποιούν «και όσοι δεν έχουν ανάγκη, οι οποίοι απλώς σταματάνε να πληρώνουν».

  - Οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί από το 2008 (διάταξη Παπαθανασίου) για οφειλές έως 200.000 ευρώ προς πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων.
  Μέ τήν διάταξη Παπαθανασίου, είτε έχεις ένα ή δύο ή τρία ή εκατό ακίνητα, οφειλές έως 200.000 ευρώ προς πιστωτικά ιδρύματα σέ προστατεύουν γενικώς από πλειστηριασμό.
  - Με τον νόμο 3869/2010 (Ν. Κατσέλη) προβλέπεται ότι ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση εφόσον η αξία αυτής δεν υπερβαίνει το ισχύον όριο αφορολόγητης απόκτησης α΄ κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50% (δηλαδή 300.000 ευρώ). Το ποσό αυτό για μια τετραμελή οικογένεια φθάνει τις 450.000 ευρώ.
  Με τον νόμο 3869/2010 (Ν. Κατσέλη) υπερπροστατεύεται η πρώτη κατοικία. Ήταν ακόμα η εποχή πού ο Παπουτσής στήν βουλή έξαλλος κατακεραύνωνε όσους τολμούσαν νά ψελλίσουν ότι τά 3.000 € μηνιαίως δέν μπορούσαν νά θεωρηθούν μισθός πείνας.
  Τότε ήρθε και ο «γαλαντόμος» νόμος Κατσέλη πραστασίας πρώτης κατοικίας γιά όσους χρωστούν μέχρι 300.000 ευρώ ή 450.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, χωρίς φυσικά να καταργήσει τήν διάταξη Παπαθανασίου.
  Τώρα γιατί τα 300.000 ή τα 450.000 ευρώ θεωρείται ότι προστατεύει τούς φτωχούς και αδύνατους και όχι κάποιους ψιλοβολεμένους, είναι μιά καλή ερώρηση. Σιγά τά λεφτά θα πούν μερικοί. 300.000 ή 450.000 ευρώ είναι σπόρια ή μαρουλόφυλλα, άν και η δική μου εκτίμηση είναι ότι οι δεινοπαθούντες νεόπτωχοι ποτέ δέν θα μπορούσαν να πάρουν ποσά μεγαλύτερα τών 100.000, βαριά 150.000 ευρώ.
  Χρειάζεται λοιπόν ένα σχέδιο με ξεκάθαρη προστασία για ανέργους, μη προνομιούχους και ευπαθείς λοιπές κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι έχουν υπόλοιπα δανείων και αδυνατούν προσωρινά να αποπληρώσουν, τα οποία να κινούνται στην λογική που ανέφερα και όχι σε ποσά προστασίας εξωφρενικά. Δεν μπορεί να χρωστάς στην τράπεζα 450.000 ευρώ για πρώτη κατοικία, άλλες 200.000 για το κατάστημα εσώρουχων που συντηρείς και να ουρλιάζεις να αυξηθεί η ρευστότητα με νέα δάνεια στην οικονομία για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Γιατί να δώσει η τράπεζα δάνειο για πρώτη κατοικία (να αυξηθεί η ρευστότητα), αφού μπορείς να υπαχθείς στον νόμο Κατσέλη και να μην πληρώσεις; Ή να σου δώσει 200.000 ευρώ επιχειρηματικό δάνειο με εγγύηση την πρώτη σου κατοικία, αφού μπορείς να υπαχθείς στην διάταξη Παπαθανασίου και να μην πληρώσεις;

  Δεν μπορεί οι πραγματικά φτωχοί και αδυνατούντες να φορτωθούν και το βάρος μερικών «έξυπνων» μεγαλοοφειλετών και η τραπεζική να μην μπορεί να «στάξει» την ελάχιστη ρευστότητα στην οικονομία απο τις πολλές στρεβλώσεις.

  Έλεος πιά μέ τόν άκρατο λαϊκισμό τών βολεμένων.

  Η άποψη της Τρόικας είναι ότι το κόστος της προστασίας των ευαλώτων κοινωνικών ομάδων από τους πλειστηριασμούς θα πρέπει να το επωμίζεται το κράτος και όχι το τραπεζικό σύστημα. «Θέλουμε μια λύση που πραγματικά θα προστατεύει τους πραγματικά ευάλωτους, αλλά θα αφήνει χώρο και για την εξυγίανση των τραπεζών. Με το γενικό μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς, γίνεται συστηματική κατάχρηση του συστήματος από επιτήδειους. Η προστασία των ευάλωτων είναι ευθύνη του κράτους, όχι του τραπεζικού συστήματος».

  Δηλαδή πού έχει άδικο η Τρόϊκα καί πού δίκαιο ο άκρατος λαϊκισμός;
  Βεβαίως καί η προστασία των ευάλωτων είναι ευθύνη του κράτους.
  Βεβαίως καί η σωστή λειτουργία τού τραπεζικού συστήματος είναι ευθύνη του κράτους (στό μέτρο πού δύναται).

  Ή θά κάνουν οι έλληνες επανάσταση γιά νά καταργήσουν τήν τραπεζοκρατία ή θά πρέπει νά μάθουν νά μάθουν νά διαχειρίζονται τήν ζωή τους μέ μέτρο αποφεύγοντας νά γίνονται ένα από τά ηλίθια θύματά της.

  ΥΓ: Μιά νέα Δραχμή θά συνέτιζε πολύ απότομα πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τούς θλιβερούς κρατικοδίαιτους «προνομιούχους» τού παρασιτικού συστήματος.
  Τό μοναδικό πρόβλημα είναι ότι θά ρίξει σέ απόλυτη εξαθλίωση καί απόλυτο μαρασμό δύο τουλάχιστον γενιές μή προνομιούχων. Καί δέν αξίζει στήν χώρα καί στούς ανθρώπους της.

 5. Νίκος π avatar
  Νίκος π 02/12/2013 23:06:49

  Αυτοί που δεν ανοιχτηκαν να πάρουν δάνειο για σπίτι και μένουν στο ενοίκιο το οποίο δυσκολεύονται να πληρώσουν έχουν την ίδια προστασία απο την πολιτεία με αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου ? αυτό ειναι ισονομία; Δε νομίζω.

  • tk avatar
   tk @ Νίκος π 03/12/2013 02:04:43

   ..Ισονομία!!!... τι είπες τώρα αγαπητέ φίλε;

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Νίκος π 03/12/2013 08:37:19

   Και εγώ στο ενοίκιο μένω ,ούτε πιστωτική είχα ποτέ.
   Το θέμα είναι γιατί πρέπει να πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε την "ισχυρή Ελλάδα" κάποιων με ασυλία .
   Τελικά πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς ταγούς μας η όχι ;

 6. Κωστας Τ avatar
  Κωστας Τ 03/12/2013 07:56:40

  Για όσους δεν καταλαβαίνουν την υπόθεση "Αμυντική Βιομηχανία" και απορούν με την επιμονή της κυβέρνησης για την διάσωση και διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της,φοβάμαι ότι είναι αργά για φροντιστήριο.................

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κωστας Τ 03/12/2013 16:49:34

   Πολύ αργά αδελφέ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Η πατρίδα και τα αμυντικά θέματα όταν έχω αιώνιους εχθρούς δίπλα μου, δεν μπαίνουν στο τσουβάλι μα τα δημοσιονομικά. Εκτός αν δεν είναι κάποιος πατριώτης. Είτε ιδεολογικά είτε λόγω συμφερόντων. Η μόνη εξήγηση.

 7. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 03/12/2013 08:39:52

  Είναι και γενικότερο θέμα νοοτροπίας ρε παιδιά: στις δυτικές κοινωνίες είναι απολύτως αποδεκτόν το γεγονός ότι, εφόσον υπάρχει υποθήκη στο σπίτι σου αυτό ανήκει στην Τράπεζα μέχρι να αποπληρώσεις ενώ στην Ελλάδα του σοβιετικοκρατούμενου καπιταλισμού πρώτα παίρνεις την δανειάρα και μετά φωνάζεις ότι σου παίρνουν το σπίτι και αξιώνεις από το κράτος να σε γλυτώσει. Πράγματι, υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν προστασίας, ιδίως σε καιρούς τόσο δύσκολους και επί τη βάσει γεγονότων και καταστάσεων απρόβλεπτων, όπως φερ ειπειν ότι θα έχανε κάποιος την δουλειά του χωρίς υπαιτιότητα. Όμως, πρέπει να σας πω ότι, υπάρχουν άπειρες διατάξεις τόσο στον Αστικό μας Κώδικα όσο και στον Κωδικα Πολιτικής Δικονομίας που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να πείσει το Δικαστήριο ότι ανήκει σε μια τέτοια κατηγορία. Και μάλιστα, εάν το πείσει, θα λάβει και όλα τα έξοδα που έχει κάνει για να προστρέξει στην Δικαιοσύνη πίσω! Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα είναι υποχρεωμένος να παραθέσει άπαντα τα στοιχεία που διαθέτει, άλλως θα είναι υπόλογος για απάτη επί του Δικαστηριου. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να μην αφήσουμε την Δικαιοσυνη να κρίνει κατά περίπτωση ποιος δικαιούται πραγματικά να τυχει προστασίας και μέχρι πότε και ποιος είναι ο μπαταχτσης, αλλά προσπαθουμε να κατηγοριοποιήσουμε τους ασθενέστερους σε άπειρες κατηγορίες, που μπορεί και να είναι εντελώς εκτός πραγματικότητος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.