Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ
15/10/2015 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδέχτηκε τελικά ότι αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Με δήλωσή του, ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2012 ήταν ατελής και ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 υπέβαλε συμπληρωματική δήλωση.

«Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014» υποστηρίζει ο κ. Σταθάκης με δήλωση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στο ΑΠΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σταθάκη:

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής".-

Ανατράπηκε η τακτική της σιωπής

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή, ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πόθεν έσχες και ο υπουργός Οικονομίας βρίσκονταν σε καθημερινές επαφές προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο αντίδρασης του κ. Σταθάκη.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση χθες το βράδυ που επέλεξε να πάρει θέση και να πει ότι «θα δείτε ότι όλα είναι καθαρά και πως δεν έχουν σχέση όλα όσα ακούγονται στα τηλεδικεία» και πρόσθεσε ότι αρχές της άλλης εβδομάδας θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Φαίνεται όμως ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατανόησε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στον δημόσιο χειρισμό της υπόθεσης και στην απάντηση των αμείλικτων ερωτημάτων τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την κυβερνητική κρίση.

Γι αυτό και επέβαλλαν στον κ. Σταθάκη – που έως χθες έλεγε ότι θα σεβαστεί το απόρρητο των διαδικασιών και πως ότι έχει να πει θα το πει στην αρμόδια επιτροπή – να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. a.g. avatar
  a.g. 15/10/2015 18:11:24

  Πολλά εκατομμύρια ευρώ κυκλοφορούν στην κυβερνώσα-πλέον-αριστερά.Αν θυμάμαι καλά το επάγγελμα του ανωτέρω- κι' άλλου εκατομμυριούχου-ήταν δημόσιος υπάλληλος(καθηγητής).Προφανώς η άσκηση τέτοιου επαγγέλματος επιτρέπει στον "εργαζόμενο" να έχει και κάποιες οικονομίες.Έτσι;

 2. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 15/10/2015 18:40:59

  Για μας τους Δεξιούς το να έχουν στον καπιταλισμό πλούτο ακόμα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Αριστεράς αποτελεί πλήρη δικαίωση της Ιδεολογίας μας που λέει οτι ο Καπιταλισμός παράγει τόσον μεγάλο πλούτο, 'ωστε αυτός ΕΝΙΟΤΕ, διαχέεται και στους φτωχούς αλλά ακόμα και στους δεδηλωμένους Αριστερούς αντιπάλους του. Δεν βλέπω καμμία αντίφαση σ΄αυτό. Βεβαίως οι Αριστεροί , όπως και οι Δεξιοί τα ωφέλη του αντιπάλου συστήματος, ακόμη κι αν τα απολαμβάνουν, δεν τα ομολογούν δημοσίως για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και τακτικής.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/10/2015 19:20:37

  Ωραίος ο κ.Υπουργός. Μόνο που δεν μας εξηγεί ακριβώς,ότι αφού έκανε την πρώτη δήλωση την ''ατελή'' κατά δήλωσή του,΄την πλήρη έπειτα και την συμπληρωματική αργότερα,γιατί συνέχιζε να ''ξεχνά'' αυτό το έρμο το εκατομμύριο...

 4. test tester avatar
  test tester 15/10/2015 19:49:41

  Otan eisai aristeros den eisai lamogio eisai xehasiaris.to ehetai katalawi oti mas kywernoun ekatommyriouhi.

 5. pikeman avatar
  pikeman 16/10/2015 07:33:08

  Όπως έγραψε καί κάποιος στο Τουίτερ: Το να ξεχάσεις 1εκ Ε είναι το ισοδύναμο του να ξεχάσεις 1Ε εκατομμύρια φορές. Εσείς δεν έχετε ξεχάσει ποτέ ούτε ένα Ε;
  Σοβαρά τώρα, η κοινωνία είναι τόσο σάπια ώστε το μόνο που γίνεται πια είναι καλαμπουράκι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.