#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 18:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στήστε στον τοίχο τους δημόσιους υπαλλήλους. Και μετά αυτοκτονείστεΜεγάλα λόγια ακούω, ανθρώπινη σάρκα μου μυρίζει. Ή κάπως έτσι. Η φράση αυτή έχει μεγάλη σχέση με τα λόγια που ακούγονται τελευταία αναφορικά με τους «προνομιούχους» δημοσίους υπαλλήλους. Ναι αυτούς, που μέχρι πρόσφατα ήταν της σφαλιάρας, τα «βολεμένα ανθρωπάκια με τις τρεις και εξήντα»,  που κατά τους μάγκες νεοέλληνες του ιδιωτικού τομέα, δεν είχαν τα κότσια να αναμετρηθούν στην ελεύθερη αγορά, και προτίμησαν να φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να εξασφαλίσουν το μίζερο μισθουλάκο τους.

This last year! Μέχρι πέρσι, δηλαδή. Φέτος όλα άλλαξαν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλέον το αντικείμενο του φθόνου όλων όσων είδαν τον ιδιωτικό τομέα να συρρικνώνεται, και τα θηριώδη τζιπ τους να πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί στις μάντρες των μεταχειρισμένων. Ο τροχός γύρισε. Ο κύκλος έκλεισε.

Πριν επεκταθώ όμως, θα ήθελα να διευκρινιστεί, πως όταν λέμε δημόσιος υπάλληλος, μιλάμε για άπειρες κατηγορίες. Δημόσιος υπάλληλος είναι ο περίφημος κλητήρας του υπουργείου, δημόσιος υπάλληλος είναι και ο πιλότος που μέχρι πρότινος ήταν στην Ολυμπιακή αμειβόμενος πλουσιοπάροχα, και τώρα πληρώνεται για να κάθεται, ή μετατάσσεται στην ΥΠΑ. Δημόσιος υπάλληλος είναι ο τμηματάρχης στη ΔΟΥ της γειτονιάς, όπως δημόσιος υπάλληλος είναι και ο κηπουρός στη νομαρχία. Υπάρχουν μόνιμοι ΔΥ με οργανική θέση, υπάρχουν συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, έργου, κλπ. Υπάρχουν ΔΥ στα υπουργεία, υπάρχουν και στους ΟΤΑ, στις ΔΕΚΟ, στα ΝΠΔΔ, και πάει λέγοντας. Συνεπώς, όταν μιλάμε για δημόσιο, καλά θα είναι να θυμόμαστε, πως άλλη η εργασιακή και μισθολογική κατάσταση του καθηγητή Μ.Ε στη Σαντορίνη, και άλλη αυτή του Δ/ντή κάποιας μονάδας της ΔΕΗ, ή του βοηθού κηπουρού στο «Ερρίκος Ντινάν», ή του αστυφύλακα στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Πολλές λοιπόν οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, πολλές οι μισθολογικές τους διαφορές, και πάρα πολλές οι διαφοροποιήσεις του αντικειμένου τους, όπως και οι διαφοροποιήσεις της ηθικής τους στάθμης (αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Να μη ξεχνάμε πως μια 40χρονη χειρουργός του ΕΣΥ, που πραγματοποιεί 10-15 εγχειρίσεις την εβδομάδα, παίρνει το 1/3 του μηνιάτικου που παίρνει μια 26χρονη ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην …Κάρπαθο του ενός αεροπλάνου το μήνα. Ή πως ένας αξιωματικός του στρατού στο «ποτάμι» παίρνει τα ίδια χρήματα με μια καθαρίστρια στο «Πεντάγωνο». Αλλά και οι δυο είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και συνεπώς εισπράττουν την ίδια χλεύη, ασχέτως μισθού και αντικειμένου.

Βάζοντας στην άκρη τα παραπάνω, θα πρέπει να θυμόμαστε επίσης πως η επιλογή του να γίνει κάποιος δημόσιος υπάλληλος είναι εν πολλοίς συνειδητή. Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις, και δεν είναι λίγες, που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις κομματικές συγκυρίες και πήρανε μια θέση (για το χαρτζιλίκι τους!) που τους προσφέρθηκε από κάποιον κομματάρχη, οι υπόλοιποι έκαναν μια επιλογή ζωής. Κακά τα ψέματα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πλασμένοι για να είναι επιχειρηματίες, ούτε όλοι οι άνθρωποι βάζουν το χρήμα και τη «καλή» πάνω απ`όλα. Οπότε και επιλέγουν να ζουν με «τρεις και εξήντα» αρκεί να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και ας πλουτίζουν οι άλλοι όσο θέλουν, και ας αγοράζουν τις βιλάρες και τις τζιπάρες τους, και ας κάνουν όσους λογαριασμούς θέλουν στο Λεπά. Γούστο  τους και καπέλο τους.

Έλα όμως που τώρα, με τη φούσκα της νεοελληνικής στρεβλής ανάπτυξης να σπάει, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μας αποδείχθηκαν «καρμίρηδες», με τα λεφτά τους όλα να είναι στην ουσία αέρας κοπανιστός, και οι μισοί να αποτελούν τροφίμους του Τειρεσία ενώ οι άλλοι μισοί εν δυνάμει τροφίμους των φυλακών, έλα που σχεδόν όλοι οι «λεφτάδες» χρωστάνε σε οποιονδήποτε ομιλεί την Ελληνική… Τι κάνουμε; Η εύκολη λύση, που βολεύει και τον ΓΑΠ. Τα βάζουμε με τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτούς που μέχρι χθες λυπόμασταν για τη κατάντια τους. Αυτοί φταίνε που πάμε κατά διαόλου. Αυτοί φταίνε που μας σβερκώθηκε η τρόικα. Το λέει και  Πάγκαλος! Κάτι θα ξέρει. Οπότε; Στάχτη και μπούρμπερι. Πίσσα και πούπουλα. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων. Και νάχαμε να λέγαμε.

Δεν φταίνε δηλαδή οι τράπεζες, δεν φταίνε οι φοροφυγάδες, δεν φταίνε τα κόμματα που ασέλγησαν παντοιοτρόπως επί της κοινωνίας μας, δεν φταίνε οι πολιτικοί μας που κατέληξαν Κροίσοι στη πλάτη μας, δεν φταίνε τα άπειρα λαμόγια, δεν φταίει κανείς τους. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ναι αυτοί των «τρεις και εξήντα». Στον τοίχο γρήγορα και εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Και λες και αν τους αποτελειώσουμε, θα συνέλθει ως δια μαγείας η οικονομία μας, και θα τραγουδάμε όλοι μαζί το «κουμπαγιά» παρέα με τη Νόρα Βαλσάμη!!!  Τι μας λέτε καλέ; Και άντε και έκοψαν τους μισθούς του δημοσίου στη μέση. Άντε και απέλυσαν 200.000 από δαύτους όπως επιθυμεί η τρόικα στα φανερά, και η κυβέρνηση μας στα κρυφά. Τι μέλλει γενέσθαι; Ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα που πουλάνε τα καταστήματα του ιδιωτικού τομέα; Ποιος θα καταναλώνει; Ποιος θα δαπανά; Ποιος θα πληρώνει φόρους; Οι εφοπλιστές μας ή οι εθνικοί μας κατασκευαστές, ή οι χονδρέμποροι και οι βιοτέχνες; Καλά κρασιά… Ανάπτυξη χρειαζόμαστε και όχι «κατοχή».

Για αυτό, αν και το συγκεκριμένο ζήτημα σηκώνει σεντόνια ολόκληρα, θα καταλήξω λέγοντας πως σε καιρούς κρίσης είναι πολύ φυσιολογικό ο απόλυτα πεινασμένος να βλέπει το ξεροκόμματο του διπλανού και να τον ζηλεύει. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως την ίδια ώρα που ο ένας λιμοκτονεί και ο άλλος μασουλάει το μπαγιάτικο ξεροκόμματο, κάποιοι κάπου παρά πέρα τρώνε τα φιλέτα τους και γελάνε για το χάλι και των δυο, το οποίο όμως αυτοί μεθόδευσαν, επιδίωξαν, και κατάφεραν, πλουτίζοντας συγχρόνως εις βάρος όλων μας. Για αυτό, αφήστε τα μίση, και κοιτάξτε να φύγει αυτός ο συρφετός που μας κυβερνά, μπας και….

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lalakis avatar
  Lalakis 12/12/2010 19:18:55

  Χε χε, αν το διαβάσει αυτό ο συνονομάτος μου υποκλοπέας νικ λαλάκης θα τα παίξει. Εδώ και 3 μέρες φαγώθηκε με τους δημόσιους υπάλληλους.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Lalakis 12/12/2010 19:21:04

   Δεν θα προλάβει να διαβάσει όλο το άρθρο, γιατί με το που θα διαβάσει την πρώτη φράση "Στήστε στον τοίχο τους δημόσιους υπαλλήλους" θα λιποθυμίσει από την έντονη συγκίνηση!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2010 19:21:25

  Έχεις απόλυτα δίκιο (και με έπεισε ο Ιθαγενής πριν μερικές μέρες). Θα βοηθούσε αν ξέραμε "πού" περίπου πάνε τα λεφτά του Κράτους που ακόμα και σήμερα δημιουργούν πρωτογενές έλλειμμα. Η εντύπωση υπάρχει ότι υπάρχει "πολύ Κράτος" ή "πολύ Δημόσιο".

  Το Δημόσιο δεν το πολυξέρω, στην ΔΟΥ που πάω 3-4 τύποι και τύπισσες τους βγαίνει ο πάτος, και κάτι κυρίες με γυαλί με χρυσή καδένα, δεν. Στον ΟΤΑ που με ...εκπροσωπεί το πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να κλαδέψουν την μουριά, να μαζέψουν τα κλαδιά και να φέρουν το JCB να τα μαζέψει, δεν περιγράφεται. Και την δουλειά κοψίματος μαζέματος την κάνει ένας Πακιστανός.

  Κάτι δεν πάει καλά, και συμφωνώ, στις μέρες που έρχονται οι στοχοποιήσεις μόνο ..εμφυλιακές καταστάσεις δημιουργούν (θα λέω ότι φταίει το JCB)

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 12/12/2010 20:15:26

   H μισθολογική και ποσοτική ανισοκατανομή είναι το πρόβλημα Αρχαίε, και τό κλειδί για την λύση της σπατάλης τού δημοσίου. Μαζί με την(μή) ουσιαστική λειτουργική προσφορά τής κάθε ειδικότητας και ιδιότητας τών ΔΥ,σε ρεαλιστικές πραγματικές συνθήκες.Και σε συνδυασμό με την κακώς εννοούμενη μονιμότητα και τήν ουδέποτε αξιολόγηση με την πάροδο των ετών, τών τρεχουσών λειτουργικών αναγκών τού Κράτους, σε ΔΥ.
   Ελα όμως πού όλο αυτό προστατεύεται νομοθετικά με αλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις(και προστατεύεται με δικαστικές δικαίως βέβαια), και συνιστά έναν λαβύρινθο πού κανείς δεν εχει διάθεση (και θέληση) να ακουμπήσει.
   Στήν πραγματικότητα ίσως και κανείς δεν μπορεί πραγματικά, ουσιαστικά, και δίκαια λόγω πολυπλοκότητας,πού επέβαλλε ένα φαύλο ποικιλόχρωμο πολιτικό σύστημα.
   Ποιό ΔΝΤ και ποιά ΕΕ να βγάλουν άκρη, αλλά ούτε και που τούς νοιάζει
   Εξ΄ού και ή απόφασή τους για τό πλαφόν των 40.000 € στό δημόσιο(ΔΕΚΟ κλπ) τό οποίο δείχνει την αδυναμία τους να εξορθολογήσουν τό σύστημα,και πού είναι εξίσου άδικο!
   Φυσιολογικό λοιπόν να αλληλοκατηγορούμαστε οι πολίτες, σίγουρα έτσι όπως πάμε θα φταίει όχι μόνο το JCB, αλλά και οι Ιάπωνες πού το κατασκευάζουν!

  • lampros avatar
   lampros @ archaeopteryx 12/12/2010 21:03:46

   ΠΛΗΘΟΣ ΔΥ:

   Ὁποιαδήποτε σύγκριση μὲ δυτικοευρωπαϊκὲς καὶ δυτικὲς χῶρες ἀποδεικνύει ὅτι τὸ ποσοστὸ τῶν ἐργαζόμενων στὸ ἑλληνικὸ δημόσιο ὄχι ἁπλῶς δὲν εἶναι τὸ μεγαλύτερο ποσοστὸ πανευρωπαϊκὰ ἢ δυτικά, ἀλλὰ ὅτι βρίσκεται στὸ μέσο ὅρο τῶν συγκρινόμενων δυτικῶν καὶ δυτικοευρωπαϊκῶν χωρῶν. Π.χ. τὸ ἑλληνικὸ ποσοστὸ ἀνέρχεται γιὰ τὸ 2002 στὸ 11,4%, πολὺ πιὸ πίσω ἀπὸ τὸ 12,2% τῆς Αὐστρίας, 13% τῆς Ἰσπανίας, 14,4% τῆς Ἰταλίας, 14,7% τῶν ΗΠΑ, 16,8% τοῦ Βελγίου, 17% τῆς Πορτογαλίας, 17,8% τῆς Ἀγγλίας, 21,2% τῆς Γαλλίας, 22,4% της Φιλανδίας, 29% τῆς Δανίας καὶ 30% τῆς Σουηδίας. Και αυτό προσμετρώντας και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στρατιωτικούς, κλπ.

   ΚΟΣΤΟΣ ΔΥ:

   Ἀκόμη καὶ ἀναφορικὰ πρὸς τὸ ποσοστὸ τοῦ ΑΕΠ ποὺ ὁ δημόσιος τομέας (μισθοὶ καὶ ἄλλες δαπάνες) ἀπορροφᾶ, τότε (βλ. ἐργασία τοῦ Παντελῆ Καμμᾶ, λέκτορα στὸ Τμῆμα Οἰκονομικῶν Ἐπιστημῶν τοῦ Πανεπιστημίου Ἰωαννίνων http://www.econ.uoi.gr/seminars_oikonimia_koinonia/dialeksi8/pdf.pdf, βασισμένη σὲ στοιχεῖα τοῦ OECD) πρέπει νὰ παρατεθοῦν τὰ ἑξῆς συγκριτικὰ στοιχεῖα:

   Όσον ἀφορᾶ στὶς δημόσιες δαπάνες, οἱ δημόσιες δαπάνες τῆς Ἑλλάδας (στοιχεῖα ΟΟΣΑ γιὰ τὸ 2005, βλ. διάγραμμα σελ. 8) ἦταν -ὡς ποσοστὸ ἐπὶ τοῦ ΑΕΠ- χαμηλότερες (39%) ἀπὸ τὶς δημόσιες δαπάνες τῆς Αὐστρίας, τοῦ Βελγίου (52%), τῆς Γερμανίας (49%), τῆς Δανίας (54%), τῆς Φιλανδίας (56%), τῆς Γαλλίας (47%), τῆς Μεγάλης Βρετανίας (45%), τῆς Ἰταλίας (48%), τῆς Νορβηγίας (50%), τοῦ Λουξεμβούργου, τῆς Ὀλλανδίας καὶ τῆς Σουηδίας (57%), ἐνῶ ἦταν ἐλαφρὰ μεγαλύτερες ἀπὸ αὐτὲς τῶν ΗΠΑ (37%) καὶ τῆς Ἰσπανίας.

   Ἡ δαπάνη τοῦ ἑλληνικοῦ Κράτους γιὰ μισθοὺς τῶν δημόσιων ὑπαλλήλων ἦταν (σύμφωνα μὲ στοιχεῖα τοῦ OECD τὸ 2005, βλ. διάγραμμα σελ. 17), ὡς ποσοστὸ τοῦ ΑΕΠ, μικρότερη στὴν Ἑλλάδα (10% τοῦ ΑΕΠ) συγκριτικὰ μὲ τὴν ἀντίστοιχη δαπάνη στὸ Βέλγιο (12%), τὴ Δανία (17%), τὴν Φιλανδία (13%), τὴν Γαλλία (13%), τὴ Νορβηγία (12%) καὶ τὴ Σουηδία (15%), ἐνῶ ἦταν ἐλαφρὰ μεγαλύτερη ἀπὸ τὶς δαπάνες τῶν ΗΠΑ (9%), τῆς Ἰαπωνίας (6%), καὶ τῆς Γερμανίας (8%) καὶ ἴση μὲ τὶς δαπάνες τῆς Ἰταλίας καὶ τῆς Μεγάλης Βρετανίας.

   ΚΟΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

   Οἱ κοινωνικὲς δαπάνες τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους (βλ. ἴδιο διάγραμμα) ἦταν (15%) μικρότερες ἀπὸ τὶς κοινωνικὲς δαπάνες τῆς Γερμανίας (18%), τῆς Δανίας (16%), τῆς Φιλανδίας (16%), τῆς Γαλλίας (17%), τῆς Ἰταλίας (16%) καὶ τῆς Σουηδίας (17%)

   Οπότε, μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί ότι φταίνε οι ΔΥ και το «πολύ κράτος». Ούτε παραπάνω ποσοστό ΔΥ έχουμε από άλλες χώρες (το αντίθετο), ούτε πολλά λεφτά μας κοστίζουν. Το 10% του ΑΕΠ πάει στους ΔΥ --μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Όσο πάνω κάτω σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. Αυτά είναι τα νούμερα. Τα ίδια ακριβώς προκύπτουν και από την καταμέτρηση των ΔΥ για το νέο εννιαίο μισθολογικό σύστημα που έκανε και ο ΓΑΠ.

   Τα άλλα είναι απόψεις του κω..., ε, του Πάγκαλου ήθελα να πω. Τα χαμένα λεφτά και το χρέος πάνε στα ΔΑΝΕΙΑ και στις ΛΑΜΟΓΙΕΣ (προμήθειες, μίζες, ημέτεροι και κερατιάτικα στα δημόσια έργα).

   Υπάρχουν στο δημόσιο τεμπέληδες, άχρηστες υπηρεσίες, αργομισθίες; Σαφώς, και σε μεγάλο ποσοστό ίσως. Υπάρχουν επίσης «ρετιρέ» και εξωφρενικά προνόμια. Είναι όμως μεγάλη σαχλαμάρα να νομίζει κανείς ότι 700,000 άτομα πληρώνονται όπως οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΔΕΗ ή όπως οι υπάλληλοι της Βουλής. Και αυτό όμως, είναι εκτός θέματος. Αν το θέμα μας είναι η κρίση, τότε βλέπει κανείς, από τα νούμερα, ότι ακόμα και αν εξαφανίζαμε τελείως το δημόσιο τομέα, δεν θα μειώνονταν στο ελάχιστο το προβλημά μας --το πρωτογενές μας έλλειμα είναι αστείο σε σχέση με τα χρέη μας σε δάνεια.

   Το ότι μπαίνουμε στην εφορία και η γραμματέας «βάφει τα νύχια της», δεν μεταφράζεται αυτόματα στο ότι το κόστος των ΔΥ είναι το πρόβλημα. Για να το πούμε αυτό πρέπει να δούμε και να νούμερα ―σε τι ποσοστό του κόστους αναλογούν, κλπ. Και τα νούμερα λένε άλλα. Μπερδεύουν δηλαδή πολλοί την συσχέτιση (δυο γεγονότα συμβαίνουν μαζί) με την αιτιακή σχέση (το ένα προκαλεί το άλλο). Οι επιστήμονες λένε: corellation is not causation.

   Άν θέλουμε να ανοίξουμε συζήτηση για το τι φταίει για την χαμηλή παραγωγικότητα στο δημόσιο, άλλο θέμα. Αυτή θα ήταν μια καλή αρχή, από κάποιον που γνωρίζει το θέμα απόλυτα και από μέσα:
   http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=5489&cata_id=6&catb_id=9&LID=1

   Αλλά να ξέρουμε ότι αυτό είναι τελείως άλλο θέμα από τα αίτια της κρίσης και του ελλείματος.

   • δυτης avatar
    δυτης @ lampros 13/12/2010 08:23:28

    δεν ξερω και πολλα απο οικονομικα αλλα διαβαζωντας το παραπανω μου βγαινει να πω πως καλα ολα αυτα αλλα οι παροχες που προσφερουν τα κρατη που αναφερετε ειναι ιδιες με τις δικες μας.

   • Μisha avatar
    Μisha @ lampros 13/12/2010 10:29:23

    +++++

   • θανος avatar
    θανος @ lampros 13/12/2010 19:40:48

    μπραβο, πολυ καλη αναλυση,συμφωνω μαζι σου σε ολα,τερμα πια τα ψεματα του κ....,του παγκαλου ηθελα να πω, της κυβερνησης,των μπομπολοκαναλων,και των υποτιθεται σοβαρων διανοουμενων τυπου στουρναρα,τα ψεματα ειναι η μοναδικη φυση των πασοκων,για μια ακομη φορα αηδιασμενος απο τα πασοκοκαναλα

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ lampros 18/09/2011 20:15:33

    +10000

 3. tamam avatar
  tamam 12/12/2010 19:22:57

  αγαπητε μου,
  την δεκαετια του 70 ηταν 3 και 60.
  Τωρα ειναι 33 και 60 !!!!!

  Ε Λ Ε Ο Σ

  Για κοιταχτε λιγο στον ιδιωτικο τομεα, να δειτε τι γινεται .

  • Hase avatar
   Hase @ tamam 12/12/2010 22:58:03

   Φιλε μην τα υποτιμας, εγω θα ελεγα πως ο Strange Attractor μαλλον δεν γνωριζει πως ειναι 3000 καιξηντα.

 4. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 12/12/2010 19:52:46

  Και αφού τους κρεμάσετε και τους δείτε στην αγχόνη, πληρώστε ιδιωτικά σχολειά για τα παιδιά, ιδιωτικά θεραπευτήρια για την υγεία, γρηγορόσημα, τσατσόσημα κτλ
  Και να θυμάστε ποτέ δεν φταίνε οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Τα καθάρματα οι υπάλληλοι φαίνε για όλα
  Άγγιξες πολλές πτυχές ενός πολυσύνθετου προβλήματος Αττράκτορα. Εύγε

  • Hase avatar
   Hase @ Μικρός Οδυσσέας 12/12/2010 23:13:52

   Δεν καταλαβα αν κρεμαει καποιος καποιον. Οι ΔΥ ειναι Ανθρωποι μπου μπηκαν στο δημοσιο με μοναδικο προσον την κομματικη τους ταυτοτητα και τιποτα αλλο. Κανεις δεν ενδιαφεροταν για τις σπουδες τους η για τις αξιες τους. Αρκει να ψηφιζαν αυτα που ηθελαν οι εκαστοτε που τους τοποθετουσαν. Το δημοσιο εχει καταντησει η καταβοθρα των κομματικων φιλων που θα παρασυρει στα σκατα και τον δημοσιο τομεα που δεν εχει χρεοκοπησει.
   Σιγουρα διαφορετικα τα βλεπει ο Δ. υπαλληλος και διαφορετικα ο υπαλληλος μιας επιχειρησης που θα απολυθει αυριο μεθαυριο χωρις να φταιει. Ο ενας πουλησε την ψηφο του ενω ο αλλος προσπαθησε να επιβιωση με την αξια του και με την δουλεια του. Και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει αυτο. Στον δημοσιο τομεα εργαζονται. Στον δημοσιο τομεα κοιμουνται και τα περνουνε.

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ Hase 12/12/2010 23:16:45

    Αυτά που λες τα λένε συνήθως οι Εβραίοι. Λίγο πιο χαμηλα τη μπάλα φίλτατε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Hase 12/12/2010 23:29:39

    "Οι ΔΥ ειναι Ανθρωποι μπου μπηκαν στο δημοσιο με μοναδικο προσον την κομματικη τους ταυτοτητα και τιποτα αλλο."

    Το ακρωνύμιο "Α.Σ.Ε.Π", το έχεις ακούσει ποτέ ή όχι;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Αυριανιστής 12/12/2010 23:33:43

     Μάλλον μπερδεύει την εισαγωγή στο δημόσιο με την μετέπειτα υπηρεσιακή ανέλιξη και το βόλεμα.

     • Hase avatar
      Hase @ Strange Attractor 13/12/2010 17:05:51

      Το ΑΣΕΠ ειναι του κωλου αυριανιστη. Ακομα και σημερα ξερω αν θρωπους που προσλαμβανονται χωρις ΑΣΕΠ και χωρις προσοντα. Εδω η αλλη τοκανε με τον χοντρο και ειχα και προσοντα αλλα δεν μπορουσε να μπει. Οι εκαστοτε δικοι τους μπαινουν στο δημοσιο και κανεις αλλος. Εχει γεμισει το δημοσιο τεμπεληδες που καταχρεωσαν την Ελλαδα. Ο ιδιοτικος τομεας δεν φαληρισε, το δημοσιο φαληρισε. Ουτε ταφαγε κανεις μαζι με τον Παγκαλο απο τον ιδ. τομεα. Σιγουρα στον ιδ. τομεα υπαρχει εκτεταμενη φοροδιαφυγη, αλλα το κρατος που ηταν τοσα χρονια;; Ηταν απων οταν ο Φωτοπουλος κατεβαζε τους διακοπτες, οταν ο ΟΣΕ χρεοκοπουσε αλλα ηταν παρων στις παροχες ιδιαιτερα σε προεκλογικες περιοδους. Και τα πληρωνω εγω αυτα,. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ Hase 13/12/2010 00:46:53

    Υπάρχουν και πανελλήνιες για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Και αυτοί κομματικοί;

   • danaos avatar
    danaos @ Hase 13/12/2010 09:15:32

    Μάθε να ξεχωρίζεις τους Δ.Υ. και μην πετάς τη λάσπη σου παντού, ούτε να βγάζεις κακίες Κατίνας! Γιατί Δ.Υ. είναι ο γιατρός που σε θεραπεύει, ο δάσκαλος που μαθαίνει γράμματα στα παιδιά σου,ας μην αναφέρω άλλες κατηγορίες! Και 'γω φίλε Δ.Υ. είμαι με δυο πτυχία και μεταπτυχιακό δε με διόρισε κανένας κομματάρχης και μέσα σ' ένα χρόνο έχασα 30 με 40% απ' την αγοραστική αξία των χρημάτων που παίρνω!Γι αυτό λοιπόν σε παρακαλώ ψιλοκομμένο τουμπεκί!!Και χαιρετισμούς στο ΓΑΠ σου!

    • AUD avatar
     AUD @ danaos 13/12/2010 14:09:41

     μην με θεωρείς 'χαζό', αλλά η άποψη μου για τα τεμπελόσκυλα του δημοσίου είναι γενικά αποδεκτή σήμερα και είναι η πλειοψηφία. Ναι, τεμπελόσκυλα είναι, αδιάψευστα πειστήρια έχουμε όλοι. Αν δούλευε σωστά το κράτος, ο ιδιωτικός τομέας θα είχε λιγότερα φαινόμενα φοροδιαφυγής...

     Αν είσαι ΔΥ είσαι βολεψάκιας, τεμπελόσκυλο και κομματικό κατάλοιπο... τίποτα άλλο...

     • bruno avatar
      bruno @ AUD 13/12/2010 15:27:38

      Εκ των προτέρων δε σε θεωρεί κανείς τίποτα.
      Τώρα εκ των υστέρων, έπειτα απ’ αυτά που γράφεις...
      Μια απορία μόνο: το ότι η άποψη σου για τα τεμπελόσκυλα
      του δημοσίου είναι γενικά αποδεκτή και πλειοψηφία
      από που προκύπτει???

   • GUS P avatar
    GUS P @ Hase 13/12/2010 12:31:31

    Δηλαδή δεν υπάρχουν Δημόσιοι υπάλληλοι που να αξίζουν και να έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια;; Το ότι η φοροδιαφυγή προέρχεται από τον Ιδιωτικό Τομέα σου λέει κάτι;;. Γιατί οι περισσότεροι επιχειρηματίες την περίοδο των παχιών αγελάδων τα υπερκέρδη τους δεν τα έκαναν επενδύσεις (προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους ή αυξάνοντας τους μισθούς των ήδη υπαρχόντων)) αλλά τα έκαναν "πολυτελή διαβίωση";;; Τώρα γιατί δεν χρησιμοποιούν μέρος από τα κλέμένα των των τόσων ετών προκειμένου να σταθεροποιησουν της εταιρείες τους αλλά ζητούν μόνο μείωση των μισθών και εργασιακό μεσαίωνα στην καλύτερη περίπτωση ή τραβάνε μια ωραία πτώχευση και γλυτώνουν απ΄όλα;; Επίσης όποιος πιστεύει ότι στον ιδιωτικό Τομέα ανεβάινεις με βάση τη δουλειά σου και την παραγωγικότητα έιναι βαθιά νυχτωμένος. Εκει ισχύει το απόλυτο χάος. Τις καλές θέσεις τις παίρνουν οι κολλήτοί και αυτοί που προσφέρουν υπερεργασία χωρίς να ζητούν επιπλέον αμοιβές μόνο με το τυράκι της μελλοντικής εξέλιξης που δεν έρχεται ποτέ. Τα λέω αυτά από προσωπική πείρα. Η συζυγός μου έιναι ιδιωτική υπάλληλος και εγώ σε ΝΠΙΔ του Δημόσιου Τομέα.

   • θανος avatar
    θανος @ Hase 13/12/2010 19:51:05

    δεν μπηκαν ολοι ετσι στο δημοσιο ρε φιλε,υπαρχουν και αυτοι που δεν προσκυνησαν,στο δημοσιο μπηκαν αυτοι με μεσον που δεν ειχαν καμμια ειδικοτητα.η νοσηλευτρια μπηκε με μεσον;η φιλολογος μπηκε με μεσον;να ξερουμε γιατι μιλαμε.και σε τελικη αναλυση δεν μπηκαν μονοι τους τους εβαλαν οι πολιτικοι που ορκιστηκαν στο συνταγμα για ισοπολιτεια κτλ,αν καπιοι πρεπει να λοιδορηθουν αυτοι ειναι οι παγκαλοι,και οι μπακογιαννηδες,που τσαλακωσαν το συνταγμα,που εκλεχθηκαν να το προστατεψουν,τελικα οι αλητες και οι χαραμοφαηδες ειναι οι απατεωνες που βρισκονται στην βουλη με 15000 χιλέυρω μηνιαιως,και αν υπαρχει δικαιοσυνη μετα τις δηλωσεις παγκαλου ,πρεπει να επεμβει αυτεπαγγελτα εισαγγελεας,αλλα που ;

 5. περίεργος avatar
  περίεργος 12/12/2010 19:56:30

  Μπορεί κάποιος να μου πει για εμένα (και χιλιάδες άλλους) που προσελήφθηκα με ΑΣΕΠ (χωρίς κανένα μπάρμπα), που έχω μεταπτυχιακά από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, που μιλώ 4 γλώσσες, που παράτησα εξαιρετική δουλειά στον ιδιωτικό τομέα (θα μπορούσε να θεωρηθεί και δουλειά golden boy) και μπήκα στο Δημόσιο μόνο και μόνο για να πάω στο νησί μου να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να γηροκομήσω τους γονείς μου γιατί θα πρέπει να ανέχομαι τους ανίκανους αφέντες μου. Εκεί που είμαι βλέπω και τους ανίκανους, γελοίους και αστοιχείωτους που έστελνε η προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή του open gov τρομάρα μας.
  Στο νησί μου τις καλές κιόλας εποχές οι καλύτερες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα ήταν αυτές στα μπαρ. Είναι κρίμα που δεν είμαι γυναίκα και ειδικά ρωσσίδα για να μπορέσω να μείνω στον τόπο μου.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΕΥΓΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΔΕΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο Κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 6. soulis avatar
  soulis 12/12/2010 20:00:18

  "Άντε και απέλυσαν 200.000 από δαύτους όπως επιθυμεί η τρόικα στα φανερά, και η κυβέρνηση μας στα κρυφά. Τι μέλλει γενέσθαι; Ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα που πουλάνε τα καταστήματα του ιδιωτικού τομέα; Ποιος θα καταναλώνει;"

  δυστυχως ετσι ειναι, ακομα πιο δυστυχως ειμαστε 7 φορες πιο μαλακες απο τον καθε βαρεμενο κολημενο πανω στον πλανητη ωστε να το καταλαβουμε
  Βεβαια δεν θα αργησει να ερθει η ωρα που θα δουμε το λαθος μας, αλλα αυτο θα γινει οταν οι μισοι θα ειναι στα συσιτια και οι αλλοι μισοι θα πηδουν απο το μπαλκονι μιας και εχουν προ πολλου απολυθει αφου στα μαγαζια που δουλευαν ή ειχαν , δεν πατουσε ψυχη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ soulis 18/09/2011 20:02:38

   Κοινωνικός αυτοματισμός, και τρίβει τα χέρια του ο ΓΑΠ.

 7. blue nile avatar
  blue nile 12/12/2010 20:02:07

  Οι εκλογές τελείωσαν και οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα.Ο λόγος είναι ότι μαζί με τις αναλύσεις των αποτελέσματων διτυπώθηκαν γνώμες για τη σωτηρία της χώρας, γνώμες που ηχηρά επανελάμβαναν το αίτημα για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  Έγραφε ο κρυφιομύστης του τρόπου μας Μακρυγιάννης: ...ότι είμαστε θερία ανθρωποφάγοι [...] Είμαστε τοιούτοι όλοι ανάξιοι της ελευθερίας...

  Τα τελευταία τριανταέξη χρόνια ζούμε ελεύθεροι, απαλλαγμένοι της φιλοπάτριδας αυθαιρεσίας του κάθε συνταγματάρχη συμμετέχοντας στην κατ'ευφημισμό καλύτερη δημοκρατία που είχε ποτέ ο τόπος. Τριανταέξη χρόνια μεταπολίτευσης που όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα της συλλογικότητας αλλά οδήγησε κιόλας στο σημερινό κανιβαλισμό.Ακούω και ξανακούω ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι πρέπει να απολυθούν πενήντα χιλιάδες εκατό χιλιάδες τριακόσιες χιλιάδες. Μετα θα δούμε τα spread θ'ανέβουνε θα μπορούμε να δανειζόμαστε όσο θέλουμε ζωή χαρισάμενη μας περιμένει αρκεί να απαλλαγούμε από τη δημοσιουπαλληλική γάγγραινα. Φάτε τους λοιπόν , απολύστε τους ξεσκίστε τους. Η θυγατέρα ο Παπαχελάς και ο Τέλογλου μαζί με όλη τη σπείρα των αμοιβομένων υποστηρικτών της διαπλεκόμενης λοιμικής θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι, το σάλιο και η μελάνη που έχουν ξοδέψει καταφέρνουν σιγά σιγά να αφυπνίσουν αρχέγονα ένστικτα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης που μας γυρνούν στο πρωτογονισμό της ζούγκλας.

  Δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο σημερινός πολύ μεγάλος αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων είναι επιζήμιος για το κοινωνικό σύνολο, ότι η επέκταση αυτού του φαινομένου πέρα ορισμένων ορίων δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας αλλά στα συμφέροντα της κομματικής ηγεσίας που συνάθροιζε πιστή και μόνιμη εκλογική πελατεία. Παρά δε που η υπεραριθμία τους κόστιζει πολύ ακριβά στο κοινωνικό σύνολο ο πολίτης δεν απολαμβάνει ανάλογες υπηρεσίες αλλά αγκομαχά ξεφυσώντας στις ατέλειωτες ουρές των διαφόρων υπηρεσιών για να πληρώσει ένα λογαριασμό να εφοδιαστεί με μια ενημερότητα ή ένα απλό πιστοποιητικό.

  Ενδεδειγμένη λύση η σταδιακή συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει. Αφού πρώτα όμως διασφαλιστεί η όσο δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση από τον μηχανισμό της ελεύθερης αγοράς χωρίς να διαταραχτεί η εξισσορόπηση προσφοράς και ζήτησης. Ακόμα και αυτό το περιβόητο πέντε αποχωρήσεις για κάθε νέα πρόσληψη είναι μια συνετή πρόταση. Στις σημερινές συνθήκες με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και την επιχειρηματικότητα απονεκρωμένη οι μαζικές απολύσεις θα προσθέσουν μόνο απόγνωση και ανασφάλεια κατακρημνίζοντας και άλλο την ήδη βρισκόμενη στο ναδίρ ψυχολογία ρίχνοντας τη χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη πραγματική οικονομία.

  Οι απολυμένοι στο πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν θα ξαναβρούν άλλη δουλειά, θα γραφτούν στο ταμείο ανεργίας όσο αυτό διαρκέσει, θα εξαντλήσουν τα έτοιμα και μετά τι?

  Είναι απορίας άξιο που κανείς δεν δείχνει να θέλει να αναζητεί άλλες πιο ήπιες λύσεις δεδομένου ότι ακόμα και αυτές οι απολύσεις δεν επιφέρουν μεγάλα κέρδη μιας που θα συνοδεύονται με αύξηση της ύφεσης και ότι αυτό συνεπάγεται, δεν ακούστηκε από κάπου ότι ίσως σε πρώτο χρόνο θα έπρεπε να μειωθούν σε συγκεκριμένο όριο όλες οι υψηλομισθίες ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να αποφευχθεί η απανθρωπιά.

  Στο μυαλό όλων η μείωση των κρατικών εξόδων σημαίνει μόνο μαζικές απολύσεις κανείς δεν ασχολείται με τη πελώρια κρατική σπατάλη και τη κυβερνητική ανικανότητα να την περιορίσει έστω και στο ελάχιστο. Ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να μαζέψει έσοδα, τα πιράνχας στην υγεία έχουν μεγαλύτερες δαγκάνες από ποτέ, επιτροπές επί επιτροπών χρυσοπληρωμένες συνεχίζουν να υπάρχουν, δημόσιες υπηρεσίες που δίνουν μεγάλα ποσά σε ενοίκια στέγασης τους τη στιγμή που λίγο παραπέρα κρατική ακίνητη περιουσία μένει ανεκμετάλευτη, η δωρεάν παροχή κοινωνικών αγαθών σε πάμπλουτα μέλη της κοινωνίας σκανδαλίζει, . Μια κυβέρνηση με συναίσθηση της κονωνικής της ευθύνης πρώτα θα κοιτούσε τα παραπάνω παραδείγματα προτού καν σκεφτεί έστω και μία απόλυση.

  Και κανείς δεν αναρωτιέται ποιες τελικά είναι οι προτεραιότητες μιας κυβέρνησης που θέλει να απολύσει υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, που μετέτρεψε τα εργασιακά δικαιώματα σε κουρελόχαρτα, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε εγχώρια υπεραγορά ένα κεσεδάκι ντόπιο γιαούρτι θα πωλείται την ίδια τουλάχιστη τιμή με αυτή που πωλείται σε delicatessen της Βιέννης και όχι ακριβότερα όπως γίνεται τώρα.

  • lampros avatar
   lampros @ blue nile 12/12/2010 21:16:22

   Δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο σημερινός πολύ μεγάλος αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων είναι επιζήμιος για το κοινωνικό σύνολο

   Συμφωνώ, γενικά, αλλά το παραπάνω για «πολύ μεγάλο αριθμό» δεν ισχύει. Όλες οι καταγραφές δείχνουν ότι είμαστε στο μέρο όρο ―και πιο κάτω, της Ε.Ε. ως ποσοστό επί του πληθυσμού.

   Είναι απλά άλλος ένας μύθος, ότι έχουμε μεγάλο δημόσιο, ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και 30 χρόνια από τους οπαδούς του φιλελευθερισμού, για να γίνουν όλα ιδιωτικά στο τέλος.

   Είναι αλήθεια ότι οι ΠΑΣΟΚοι διόρισαν πολύ, ειδικά την δεκαετία του '80. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ξεκίνησαν με μικρό αριθμό ΔΥ, και ότι η Ελλάδα και οι ανάγκες σε κρατικό μηχανισμό δεν είναι ίδιες με την δεκαετία του '70. Τότε είμασταν κάτι σαν την σημερινή Λιβύη, τώρα είμαστε κάτι σαν ευρωπαϊκή χώρα.

   Υπήρξε, επίσης, αύξηση του πληθυσμού (ξεχνάμε ότι στην απογραφή του '70 είμασταν 7,5 εκατομμύρια και τώρα 9 και 1 μετανάστες).

   Το κακό δεν είναι ότι διόρισαν «πολλούς» στο δημόσιο, αλλά ότι διόρισαν πολλούς ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.

   Αλλά επίσης είναι γνωστό ότι από μέσα '90 και μετά πάντως οι διορισμοί γίνονται πολύ πιο περιορισμένα. Τώρα, αν δεν είσαι με ΑΣΕΠ, φιλάς κατουρημένες ποδιές όχι για να «μπείς στο δημόσιο», αλλά για να σε πάρουν εποχιακό ή ωρομίσθιο. Και υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που δουλεύανε σαν τα σκυλιά στα STAGE και τώρα είναι στο δρόμο, ή που εργάζονται ωρομίσθιοι καθηγητές π.χ., γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα από σχολείο σε σχολείο, και πληρώνονται 8-9 μήνες μετά (κάτι ψίχουλα).

   • 11888 avatar
    11888 @ lampros 12/12/2010 23:54:58

    Μπραβο για το ψυχραιμο σχολιο σου.

    • blue nile avatar
     blue nile @ 11888 13/12/2010 02:04:25

     Πάντως έχω την αίσθηση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από ότι θα έπρεπε. Προκαταβολικά δηλώνω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε απολύσεις ειδικά την δύσκολη αυτή στιγμή.
     Μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί σε ευνοικούς καιρούς να προσλάβει το προσωπικό που χρειάζεται έχει όμως την επιλογή σε περίπτωση δυσχέρειας να απολύσει το πλεονάζον προσωπικό καταβάλοντας τις απαραίτητες αποζημιώσεις.
     Δηλαδή ο μηχανισμός της ελεύθερης αγοράς τείνει να εξισσοροπήσει την προσφορά και τη ζήτηση.
     Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει κατ'αυτό τον τρόπο. Φανταστείτε τα κεκτημένα συμφέροντα όσων εργάζονται στις λειτουργίες του κράτους πρόνοιας. Θα μπορούσαν λόγω μεταβολών των πληθυσμιακών παραμέτρων , πχ η υπογεννητικότητα που θα οδηγούσε σημαντικό αριθμό αυτών σε μη χρήσιμους, να ασκούν ισχυρές πίεσεις μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων για τη διατήρηση του ίδιου επιπέδου δαπανών είτε αυξάνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε χρονική διάρκεια είτε εντατικοποιώντας τις υπηρεσίες. Πχ το ένα προνηπιακό έτος να μετατραπεί σε δύο είτε ο χρόνος που μπορεί να παραμείνει στο δημοτικό ένα παιδί μετά το μάθημα να μην τελειώνει στις τέσσερις αλλά στις έξη . Αυτό σημαίνει ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν επιτρέπει την ελαστικότητα των κρατικών δαπανών προς τα κάτω ώστε η μόνη δυνατή επιλογή να είναι η αύξηση. Υπ'αυτό το πρίσμα κάθε κράτος οφείλει να κάνει το κουμάντο του και να υπολογίζει σωστά πόσους διορίζει έχοντας πάντα ένα μικρό ποσοστό μη μονίμων δημοσίων υπαλλήλων βάσει των οποίων θα εξομαλύνονται απρόβλεπτες αυξομειώσεις. Ως ένα σημείο βέβαια.

 8. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2010 20:09:21

  H κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα του Τσαουσέσκου.
  Το GAP θα μείνει στην ιστορία ως Τσαουσέσκου της Ελλάδας.

 9. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 20:13:30

  Δε γνωριζω κανενα ΙΥ που τα εσπαγε στο λεπα.
  Ο μισθος ενος μεσου ΙΥ εδω και χρονια δεν καλυπτει ουτε τα απαραιτητα
  ποσο μαλλον τα γλεντια σε νυχτ κεντρα.

  Εν τελει το αρθρο περα απο τη χολη εναντια στους κοινους θνητους ΙΥ
  που δεν αξιωθηκαν να γινουν ανωτεροι πολιτες οπως οι ΔΥ
  τι προτεινει;

  Αυτο που καταλαβα ειναι εξαθλιωση του ιδιωτικου τομεα για να μεινουν απειραχτοι οι ΔΥ και να συνεχισουν οι διορισμοι κατα φαντασιαν εργαζομενων στην υγεια του κοροιδου ΙΥ και μικροεπιχειρηματια.

  Αλλος δρομος αναπτυξης με τους ΔΥ απειραχτους δεν υπαρχει.

  Οσο για τις τσιπαρες , ψαξτε σε κρατικοδιαιτους των υπηρεσιων
  με τους παχυλους μισθους.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ λαλακης 12/12/2010 20:35:20

   Η αντιπαραβολή ήταν μεταξύ ΔΥ και ιδιωτών επιχειρηματιών. Δεν αναφέρθηκα στους ΙΥ, οι οποίοι αν τώρα παίρνουν 740Ε, με τη διάλυση των ΔΥ θα πάνε στα 500 Ε το πολύ.
   Οι ΔΥ τους κρατάνε σε ανθρώπινα μισθολογικά πλαίσια λόγω νομοθεσίας, μισθ. συγκρίσεων, εισοδηματικής πολιτικής κλπ.
   Ξύπνα Λαλάκη (αν και ήδη δήλωσες Ντορικός, οπότε κακώς ασχολούμαι μαζί σου).

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ Strange Attractor 12/12/2010 20:57:14

    Ντορικος δεν ειμαι strange απλα συμφωνω σε πολλα
    με την Ντορα και διαφορα φιλελευθερα κομματα.

    Παρ ολα αυτα δεν εχω καποια ιδεολογια

    Απλα η χωρα χρειαζεται μια ισχυρη κεντρωα δημοκρατικη
    παραταξη που στηριζεται στη λογικη.

    Πολλες αποψεις της Ντορας ειναι πραγματικα σωστες

    • Orestios avatar
     Orestios @ λαλακης 12/12/2010 20:58:58

     Εξαπτερυγάκι

    • Λαρισαίος avatar
     Λαρισαίος @ λαλακης 12/12/2010 21:16:59

     Έχει και απόψεις η Ντόρα; Θέλω να πω, πέρα από το "Θέλω την εξουσία γιατί είμαι κόρη του μπαμπά μου και έχω ωραίο χαμόγελο";

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 12/12/2010 23:35:41

    Ειλικρινά τώρα, προσπαθείς να κάνεις διάλογο (με επιχειρήματα) με κάποιον ο οποίος το μόνο που μπορεί να χύσει είναι χολή κατά των ΔΥ; (Ίσως επειδή δεν μπόρεσε να γίνει ο ίδιος, αφού πλέον για να μπεις με ΑΣΕΠ στο δημόσιο χρειάζεσαι βαθμό πτυχίου πάνω από 8,5-9.)

    • Hase avatar
     Hase @ Αυριανιστής 13/12/2010 17:11:33

     Εκτος απο τον φαθμο χρειαζεσαι και τα τρια Μ. Το χεχνας αυτο.

  • GUS P avatar
   GUS P @ λαλακης 13/12/2010 12:35:35

   Μήπως οι επιχειρηματίες τα σπάγανε;; Από τα κλεμένα της φοροδιαφυγής και απο την δική σου υπερεργασία

 10. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 12/12/2010 20:15:13

  Με το άρθρο 26 του Συντάγματος, καθιερώνεται η διάκριση των κρατικών λειτουργών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, από τις οποίες η τελευταία ασκείται από τα δικαστήρια, τα οποία, κατά το άρθρο 87 του εν λόγω Συντάγματος, συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και στους σύμφωνους με αυυτό νόμους, με τα άρθρα 61, 62 και 86 του ίδιου Συντάγματος, τίθενται ορισμένοι φραγμοί στην ανεξαρτησία αυτή των δικαστών, όταν αυτοί πρόκειται να κρίνουν ποινικά αδικήματα των βουλευτών και των υπουργών,αν & με το άρθρο 4 του Συντάγματος , καθιερώνεται η ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου.

  Συνεπώς αν δεν αλλάξουν ή έστω τροποποιηθούνμ τα άρθρα 61, 62 και 86 του Συντάγματος,δεν θα εξαλειφθεί η πολιτική διαφθορά & δεν πρόκειται να δούμε προκοπή,όσους Δ.Υ & να απολύσουν.

  • Michal V. avatar
   Michal V. @ αλλήθωρος 12/12/2010 21:52:08

   Αλλήθωρε αρκεί μόνο η κατάργηση του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών και η κατάργηση της λεγόμενης βουλευτικής ασυλίας. Αυτή να ισχύει μόνο για την ελεύθερη έκφραση των ιδεών και πολιτικών απόψεων και πεποιθήσεων και όχι για παραπτώματα του κοινού ποινικού νόμου. Όχι ο αλήστου μνήμης υπουργός να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να χαστουκίζει τροχονόμο γιατί του έκανε παρατήρηση και ο άλλος με μια βαλίτσα από ακάλυπτες επιταγές να καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία και όλοι μαζί να γράφουν στα αρ.. και νόμους και θεσμούς και κοινωνία. Αλλά είπαμε αφού αυτοί οι διεφθαρμένοι έφτιασαν τους νόμους για να καλύπτουν τις βρωμιές τους και τη λεηλασία του κράτους τι περιμένεις. Μ' αυτούς να δούμε προκοπή; Εκεί που μας έφτασαν, σε λίγο θα φάμε ο ένας τον άλλο.
   Δε διαφωνώ καλή η αναθεώρηση του συντάγματος και για πολλούς άλλους λόγους για ένα σύγχρονο κράτος, αλλά χρονοβόρα. Αναθεωρητική βουλή , συμφωνία και ομοφωνία κομμάτων για πλειοψηφία τριών πέμπτων κλπ. ενώ ένας νόμος που να καταργεί αυτόν τον επαίσχυντο και ειδικότερα την παράγραφο που λέει ότι με τη διάλυση της βουλής παραγράφονται όλα τα αδικήματα, είναι ασυγκρίτως πιο εύκολο να γίνει αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση.
   Δεν έχω νομικές γνώσεις, απλές απόψεις εκφράζω και σε ευχαριστώ, που μου έδωσες την ευκαιρία.

 11. sawas avatar
  sawas 12/12/2010 20:22:26

  Εξαιρετικό κείμενο και η διάσταση του σφαιρική

  Η παρατήρηση μου έγκειται στην προσπάθεια των κυβερνώντων να εγκαθιδρύσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας.

  Όσο αυτό γίνεται αντιληπτό, τόσο σίγουρη είναι η απόδειξη ενοχής τους. Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας οπτική γωνία

  Αν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, μετά από 30 χρόνια βρωμιάς αυτό το κεφάλι θέλει «κόψιμο» λόγο σηψαιμίας. Το πρόβλημα είναι πως το κεφάλι δεν μπορεί από μόνο του, όποτε πρέπει να δώσουμε όλοι ένα χεράκι.

 12. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 12/12/2010 20:40:49

  κάνε υπομονή΄Λαλάκη θα δικαιωθείς και εσύ...Αμα άρχισε τό κόψιμο θα περάσει παντού...οι ΔΥ τελευταίοι μάρτυρες μιάς ανικανότητας τού πολιτικού συστήματος ενός Κράτους........απλώς από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα ή θεραπεία ,για κανέναν.
  Ο αποθανών δεδικαίωτε.......

 13. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 12/12/2010 20:46:38

  και ιδιωτών επιχειρηματιών strange ????
  Δεν περίμενα να έχεις και εσύ απωθημένα
  Στόν τοίχο όλοι...........
  " EAT THE RICH
  with our new 2 for 1 offer...
  ...including the choice of wine "

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ παγωτατζής 12/12/2010 20:51:52

   Η επιλογή κάποιου είναι συνήθως ή να ξεκινήσει δική του δουλειά ή να γίνει αν μπορεί Δ.Υ.
   Δεν επιλέγει μεταξύ Ι.Υ. και Δ.Υ. διότι σε αυτή τη περίπτωση όλοι μα όλοι φαντάζομαι, πως θα επέλεγαν το δεύτερο. Συνεπώς το άρθρο συγκρίνει Δ.Υ και "επιχειρηματίες" (πρόσεχε τα εισαγωγικά), όχι Δ.Υ και Ι.Υ.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Strange Attractor 12/12/2010 21:20:29

    Δεν συμβαίνει απαραίτητα αυτό πού αναφέρεις φίλτατε..
    Τό επιχειρείν δεν είναι μονόδρομος αν δεν μπορείς να προσληφθείς στό Δημόσιο.
    Δεν έχουν όλοι τίς ίδιες ικανότητες,ούτε και φιλοδοξίες.
    Πάρα πολλοί όμως έχουν τήν τιμιότητα να δουλέψουν χωρίς να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές,και χωρίς να υποτιμήσουν την αξιοπρέπειάτους.Αυτοί στρέφονται στήν ελεύθερη αγορά για δουλειά και πρόσληψη.Και πάρα πολλοί από αυτούς έχουν απείρως περισσότερες ικανότητες από συναδέλφους ΄ΔΥ,και πιστεύουν σε αυτές.
    Και αυτοί είναι οι πρώτοι πού την πληρώνουν πάντα.Και πολλοί από αυτούς εξελλίσονται σε επιχειρηματίες.

    Για τούς δε επιχειρηματίες-εντός ή εκτός εισαγωγικών - και όχι καρχαρίες, διεξάγουν μια συνεχή πάλη για επιβίωση, και εάν δεν τούς πτωχεύσει ό ανταγωνισμός τής Ελληνικής "ελεύθερης αγοράς",σίγουρα τούς πτωχεύει τό Ελληνικό δημόσιο με τίς αποφάσεις του αργά ή γρήγορα.
    Τό γιατί επιχειρούν;;; Ισως κάποιο αρχέγονο DNA της φυλής ,εγωιστικά τούς σπρώχνει να αποδείξουν ποιοί είναι...να ανοίγουν δρόμους,ποιός ξέρει.....

    Εκείνο πού αντελήφθην και τώρα ξέρω , είναι ότι τό μεταπολιτευτικό ΝεοΕλληνικό Κράτος ποτέ δεν τούς ήθελε πραγματικά, γιατί θα ήξερε και πώς να τούς εκμεταλευθεί προς όφελος ενός κοινωνικού συνόλου.

   • Hase avatar
    Hase @ Strange Attractor 12/12/2010 23:16:39

    Δεν περιμενα απο σενα τετοιο αρφρο, σε ειχα σε μεγαλυτερη εκτιμηση.

 14. A.M. avatar
  A.M. 12/12/2010 20:48:15

  Η απαίτηση ίσης αμοιβής για ίση εργασία είναι νομίζω και αυτονόητη και δίκαιη.
  Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας δ.υ. για την ίδια και λιγότερη εργασία (συνήθως λιγότερη σε παραγωγικότητα και χρόνο) πρέπει να αμοίβεται κατά πολύ περισσότερο από έναν ι.υ.
  Απλό είναι το θέμα.
  Εξίσωση μισθών δημόσιου και ιδωτικού τομέα όπως και όλων των άλλων παροχών και δικαιωμάτων (άδειες, επιδόματα κλπ)
  Η διαφοροποίηση να υπάρχει μόνο βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως προϋπηρεσία, παιδιά, πτυχία κλπ και όχι με το εάν κάποιος εργάζεται ως δ.υ. ή ι.υ.

  Προσωπικά δεν έχω καμμία αντίρρηση η εξίσωση των μισθών να γίνει προς τα πάνω και όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να αμοίβονται και να χαίρουν των παροχών των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.
  Το βρίσκω μάλιστα ιδανικό.
  Εάν όμως αυτό δεν γίνεται τότε να υπάρξει εξίσωση μισθών και παροχών με κάποιον τρόπο.
  Αυτό είναι το δίκαιο.

  Το θέμα δεν είναι να κρεμάσουμε τους δ.υ.
  Το θέμα είναι να ΜΗΝ είναι προνομιούχος ο δ.υ. έναντι του ι.υ.
  Απο εκεί και πέρα..
  Σήμερα βέβαια το ζήτημα είναι να έχει κάποιος εργασία είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ A.M. 12/12/2010 20:53:04

   AM συχγαρητηρια λες τα αυτονοητα .

   Το λογικο στην Ελλαδα εγινε παραλογο και η τρελα λογικη.

  • what avatar
   what @ A.M. 12/12/2010 20:55:21

   Όπως καταλαβαίνεις Α.Μ. αυτά τα αυτονόητα που λες θεωρούνται νεοφιλελεύθερα και άρα κατακριτέα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ what 12/12/2010 20:57:16

    Θα τα λύσει όλα η Ντόρα. Μην ανησυχείτε.

    • what avatar
     what @ Strange Attractor 12/12/2010 21:01:43

     Δεν υποστηρίζω τη Ντόρα. Μα τι κόλλημα έχετε φάει πια;

     Εκτός αν έχεις την κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά εξήγησέ μας την τεράστια μισθολογική διαφορά μεταξύ ΙΥ και ΔΥ πώς θα την αντέξουμε χωρίς παραγωγή.

     • Μisha avatar
      Μisha @ what 12/12/2010 21:10:35

      Θα φέρουμε κι άλλα Πρακτικερ και Καρφουρ και Μωλια και άλλες τραπεζες και θα παράγουμε, όπως και αυτοί κοπανιστό αέρα.

      Θα συμφωνεί και η Ντόρα του Ράιχσταγ, που ο πατέρας της ειχε καταδικαστει σε θάνατο για...αντισταση... :P

     • what avatar
      what @ what 12/12/2010 21:24:23

      Έχετε πάθει ομαδική παράκρουση; Όποιος πει κάτι διαφορετικό από σας υποστηρίζει Ντόρα;

      Οκ. Έχει κι άλλους τέτοιους υποστηρικτές ο Σαμαράς;

     • Μisha avatar
      Μisha @ what 12/12/2010 21:32:28

      what

      Οποιος μιλαει νεοφιλελευθερα οπως εσυ είναι ΔΝΤ, ΓΑΠ και Ντόρα με ολίγη από Κουβέλης.

      δλδ «ψυχραιμος λαλάκης» , κατά την διάλεκτο του antinews μικροκοσμου

     • what avatar
      what @ what 12/12/2010 21:38:14

      Λέγοντάς με "ψύχραιμο λαλάκη" τι επιτυγχάνεις ρε φίλε;
      Ικανοποιείται κάποιος εγωισμός σου;

      Άντε σας εύχομαι κοινούς αγώνες με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ A.M. 12/12/2010 20:55:35

   Εδώ δεν υπάρχει μισθολογική δικαιοσύνη ή εξίσωση μεταξύ Δ.Υ και μάλιστα στο ίδιο υπουργείο ή υπηρεσία, θέλεις εξίσωση με βάση προσόντα μεταξύ ΙΔ και ΔΔ; Αδύνατον. Υπάρχουν κάποιοι ΔΥ του γυμνασίου που βγάζουν περισσότερα από κάποιον με μεταπτυχιακό στην ίδια υπηρεσία. (Πως; Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά οι ΔΥ καταλαβαίνουν τι λέω)

   • what avatar
    what @ Strange Attractor 12/12/2010 21:03:25

    Θα τα λύσει όλα το ΚΚΕ μην ανησυχείτε.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ what 12/12/2010 21:06:23

     Αυτό δεν συνεργάστηκε με τον μπαμπά της Ντόρας το `89, για να τα λύσει όλα σφαιρικά; Α, καλά.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Strange Attractor 12/12/2010 21:07:57

    Τα γνωρίζω αυτά που λές χωρίς να είμαι δ.υ. (ούτε ήμουν ποτέ).
    Το «Αδύνατον» όμως δεν το καταλαβαίνω.
    Δεν θεωρώ τίποτε «Αδύνατον» από .. άποψη (ας το πούμε έτσι).
    Όπως έγραψαν και οι συνομιλητές είναι απλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    Και για μένα μια τέτοια εξίσωση θα είχε ευεργετική επίδραση γενικά στον τομέα «εργασία» στην Ελλάδα, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.
    Το βασικότερο απ όλα είναι ότι θα ξεκόλλαγε το μυαλό των Ελλήνων απ την μανιακή προσκόλληση στην σκέψη «μια θέση στο δημόσιο!».
    Και εμείς οι μή προνομιούχοι που μια ζωή ζούμε είτε ώς ι.υ. είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πεθάναμε βρε αδερφέ! ζούμε ακόμα.
    Αν και όχι με τις άδειες, με τις αμοιβές, με τα ωράρια, με τα επιδόματα και όλες τις άλλες διευκολύνσεις των δ.υ.
    Θα τα καταφέρουν και οι δ.υ. αν τους εξισώσουμε μαζί μας.
    Δεν θα τους κρεμάσουμε, απλά θα τους εξισώσουμε μισθολογικά,
    Και θα τα καταφέρουν και αυτοί όπως και εμείς τα καταφέρναμε και τα καταφέρνουμε επί δεκαετίες.

    • what avatar
     what @ A.M. 12/12/2010 21:28:54

     Α, εσύ πρέπει να υποστηρίζεις Ντόρα.

    • λαλακης avatar
     λαλακης @ A.M. 12/12/2010 21:43:33

     AM στεναχωρεις καλε μου τους ΔΥ!!!!

    • Μisha avatar
     Μisha @ A.M. 12/12/2010 21:44:04

     AM

     Βάζετε τα χερια σας και βγάζετε τα μάτια σας.
     Όταν κατεβει ο μισθος του δημοσίου, στον μέσο ΙΥ θα του τσακισουν τα κόκκαλα όπως ήδη γινεται.
     Αν χαθεί η μονιμότητα στο δημόσιο, τον ΙΥ θα τον «νοικιάζουν», χωρις άδειες, επιδόματα, ασφάλιση.
     Αφηστε την ανοησια του κοινωνικού καννιβαλισμού γιατι πάμε κατά διαόλου όλοι μαζί , σαν τους ασφαλισμένους του τραπεζίτη Ψωμιάδη.

     • A.M. avatar
      A.M. @ Μisha 13/12/2010 00:01:57

      @Misha
      Εγώ ΔΕΝ έγραψα πουθενά για ΜΕΙΩΣΗ των μισθών των δ.υ.
      Πουθενά!
      Εγώ έγραψα για ΕΞΙΣΩΣΗ μισθών και επίσης έγραψα πως θα έβρισκα ΙΔΑΝΙΚΟ αυτή η εξίσωση να γίνει προς τα ΠΑΝΩ και όχι προς τα κάτω.
      Και είναι εντελώς άλλο πράγμα να ζητάω το κατ' εμέ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
      και άλλο πράγμα να ζητάω μείωση των μισθών των δ.υ.

      Ίση εργασία για ίση αμοιβή.
      Αυτό.
      Και οι όποιες διαφοροποιήσεις όπως ξανάγραψα να έχουν να κάνουν με αντικειμενικά κριτήρια όπως πτυχίο, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση κλπ.
      Και για να γίνω ακόμα σαφέστερος αυτό που εγώ θεωρώ ότι είναι δίκαιο είναι το να εισπράτει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο μισθό και να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες επιπλέον παροχές και διευκολύνσεις για ίδιο ωράριο εργασίας και για ίδια ή παρεμφερή εργασία μια γυναίκα δ.υ. με πανεπιστημιακό πτυχίο, με τρία παιδιά και 15 χρόνια στην εργασία με μια γυναίκα εργαζόμενη ι.υ.

      Που στο καλό βρίσκεις το παράλογο σε ότι γράφω;;;

      ΕΑΝ λοιπόν ισχύσει αυτό τότε οι μειώσεις και οι αυξήσεις των μισθών θα γίνονται το ίδιο και για δ.υ. και για ι.υ.
      Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι δ.υ. και οι ι.υ. θα έχουν ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟΥΣ για να διεκδικούν αυξήσεις και δικαιώματα εργασιακά και άρα αυτό το κοινό συμφέρον θα ενώνει δ.υ. και ι.υ. και οι διεκδικήσεις θα μπορούν να είναι αποτελεσματικότερες σε σχέση με το ότι γίνεται σήμερα όπου μια μερίδα προνομιούχων - γιατί είναι προνομιούχοι οι δ.υ.!! μην δουλευόμαστε τώρα μεταξύ μας! - απεργεί και σχεδόν πάντα κερδίζει αυτά που ζητάει ενώ ο ι.υ. παίρνει ας μην γράψω καλύτερα τί.

      Επιμένω λοιπόν για εξίσωση ΑΜΟΙΒΩΝ και παροχών αλλά ΌΧΙ σε μειώσεις μισθών ούτε των δ.υ. ούτε των ι.υ.

      ΕΞΙΣΩΣΗ!

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Μisha 13/12/2010 00:17:14

      Εύγε Α.Μ !!
      Γιατί σε πολλούς προφανώς δεν αρέσει ή πραγματική ισότητα τών πολιτών.
      Ισως γιατί έχει περισσότερες ευθύνες ή ίσως γιατί τότε δεν θα είναι τόσο εύκολα χειραγωγήσιμοι και εκμεταλεύσιμοι.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Μisha 13/12/2010 00:33:55

      ΑΜ

      Ζητώ συγγνωμη για την παρανόηση.Συμφωνουμε στην εξίσωση προς τα πάνω σε μισθούς και παροχές.

     • A.M. avatar
      A.M. @ Μisha 13/12/2010 00:56:27

      Παρακαλώ, αν και δεν τίθεται θέμα συγγνώμης.
      Συζήτηση κάνουμε και οι παρανοήσεις συμβαίνουν.
      Και αφού συμφωνούμε και στο τέλος, όλα λαμπρά!
      Καλό βράδυ! (σε όλη την καλή παρέα)

   • danaos avatar
    danaos @ Strange Attractor 12/12/2010 21:08:04

    Aκριβώς Strange, και μόνο ο τίτλος "Στήστε στον τοίχο τους δημόσιους υπαλλήλους. Και μετά αυτοκτονείστε " λέει πολλά αν τον αναλύσεις λίγο στο μυαλουδάκι σου!Από κει και πέρα τι να πεις...

    • γιωργος avatar
     γιωργος @ danaos 12/12/2010 22:18:05

     ''Η απαίτηση ίσης αμοιβής για ίση εργασία είναι νομίζω και αυτονόητη και δίκαιη.
     Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας δ.υ. για την ίδια και λιγότερη εργασία (συνήθως λιγότερη σε παραγωγικότητα και χρόνο) πρέπει να αμοίβεται κατά πολύ περισσότερο από έναν ι.υ.''
     Πολυ σωστα.Τα αυτονοητα σε αυτην τη χωρα δεν ισχυουν.
     Τωρα οσον αφορα το επιχειρημα επιπεδου καφενειου οτι αν απολυθουν ή μειωθουν οι απολαβες των δ.υ ποιος θα δαπανα,θα καταναλωνει κτλ. προκαλει μονο γελια.Να θυμησω στον αρθρογραφο οτι δεν καταναλωνουν μονο οι αγαπημενοι του δ.υ.Και οι ι.υ ειναι και αυτοι ανθρωποι και εχουν αναγκες.Και υτοι ξοδευουν.Και αν τυχον τυχει καποιος απο σας να ζησει στο εξωτερικο θα καταλαβει οτι η μπανανια μας αποτελει παραφωνια.Μονο σε αυτο το μπουρδελο αποτελει ονειρο ο διορισμος στο δημοσιο.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ γιωργος 12/12/2010 23:40:25

      Μπορείς λοιπόν να εγκαταλείψεις "αυτή τη μπανανία", αν θεωρείς ότι πηγή της δυστυχίας της είναι οι ΔΥ. Και να γλιτώσεις έτσι δια παντός από αυτή. Το το κουράζεις παραπάνω;

     • γιωργος avatar
      γιωργος @ γιωργος 13/12/2010 00:28:37

      Εχω ζησει στο εξωτερικο.Δεν υπαρχει προβλημα.

 15. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 12/12/2010 20:59:32

  Τα αστεία τέλειωσαν.

  Οι δικαιολογίες, πασπαλισμένες με ζάχαρη, όχι. Όμως, το παχύδερμο θα πρέπει να δουλέψει πιά, άν θέλει να φάει. Άν θέλει να ζήσει !

 16. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 12/12/2010 21:01:43

  δημοσιοι ειναι και οι υπαλληλοι που δωσαν πανελληνιες περασαν πηραν το πτυχιο και μετα δωσαν ΑΣΕΠ με αναλογια μια στις 700 χιλιαδες και περασαν...μην τα ισοπεδωνουμε ολα...παντως ειναι αδυνατον δυο δημοσιοι υπαλληλοι με τα ιδια προσοντα και ιδια χρονια υπηρεσιας να αμοιβονται διαφορετικα...αυτα πρεπει να κοπουνε...
  τελος και πολλες ιδιωτικες επιχειρησεις ας μην ξεχναμε πως ειναι κρατικοδιαιτες ή εστω απορροφουν μπολικο κρατικο χρημα ειτε μεσω διαφημισεων ειτε επιδοτησεων κτλ κτλ..

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/12/2010 21:02:40

  Η άποψη που περνά η κυβέρνηση , συνεπικουρούμενη από τη τρόικα αλλά και από τα παπαγαλάκια της, είναι ότι η Ελλάδα θα σωθεί μόλις ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου ιδιωτικού υπάλληλου. Και έτσι θα μείνει μόνο το υγιές παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας: Οι πολιτικοί, τα κομματόσκυλα, και οι επιχειρηματίες μας!

  • Μisha avatar
   Μisha @ Strange Attractor 12/12/2010 21:12:10

   Έτσι Σ.Α.
   Να ζουν ο Μπομπολας, ο Ψυχαρης , οι τραπεζίτες και η Ντόρα μας να μάς θυμούνται.

  • sawas avatar
   sawas @ Strange Attractor 12/12/2010 21:52:31

   Δεν θέλουν μόνο την εξαθλίωση των ανθρώπων αλλά και την μόνιμη εξάρτηση τους από τα αχαμνά τους.

   Όπως ο άρρωστος στο κρεβάτι του πόνου, συνδεδεμένος με τα καλώδια και τους σωλήνες που του παρέχουν νερό και τροφή, ενώ ταυτόχρονα ελέγχουν την κατάσταση του μήπως και συνέρθει.

   Μην συνέρθει ποτέ…..αυτός είναι μάλλον είναι ο σκοπός τους

   Για αυτό «ελάτε να τα (τον) πάρετε»

  • Hase avatar
   Hase @ Strange Attractor 13/12/2010 17:36:48

   Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα. Οι πολοτικοι τοποθετουν με μεγαλους μισθους για να αγορασουν ψηφους και οι επιχειριματιες "τοποθετουν" με μικρους μισθους για την κονομα τους. Κατα τα αλλα οταν τσιταρεις αριστερους (εστω και με παραλλαγες, ξερεις εσυ για τους παπαδες και τους πολιτικους μιλαω), καλο θα ηταν να λες και ποιος το ειπε.

 18. usound avatar
  usound 12/12/2010 21:06:12

  "Κακά τα ψέματα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πλασμένοι για να είναι επιχειρηματίες, ούτε όλοι οι άνθρωποι βάζουν το χρήμα και τη «καλή» πάνω απ`όλα. Οπότε και επιλέγουν να ζουν με «τρεις και εξήντα» αρκεί να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και ας πλουτίζουν οι άλλοι όσο θέλουν, και ας αγοράζουν τις βιλάρες και τις τζιπάρες τους, και ας κάνουν όσους λογαριασμούς θέλουν στο Λεπά. Γούστο τους και καπέλο τους".
  Ευκόλως προκύπτει το συμπέρασμα πως πας μη Δ.Υ είναι φιλάργυρος και καλοπερασάκιας. Κι η πωλήτρια τού σούπερ-μάρκετ κι η κομμώτρια-πιστολάκι κι η καθαρίστρια τού ιδιωτικού συνεργείου δεν κατέφυγαν στο Δημόσιο γιατί, ως αρριβίστες και τυχοδιώκτες, επέλεξαν την ιδιωτική απασχόληση, ελπίζοντας
  στην κονόμα, στην τρυφηλή ζωή, στην Καγιέν και στην τακτική διασκέδαση στού Λεπά. Ενώ η Λυρική σκηνή και τα κρατικά θέατρα ξεχειλίζουν από θεατές Δημοσίους Υπαλλήλους, τα δημόσια σχολειά από τα βλαστάρια τους κι οι πάγκοι τής λαϊκής τού Καματερού αδειάζουν από τα ψώνια τους, ο περιπτεράς, ο μαραγκός, ο χτίστης, o σερβιτόρος ,ο μάγειρας, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, η καμαριέρα κατακλύζουν τα μπουζουκομάγαζα, αιτούνται φοίτηση των τέκνων τους στο Κολλέγιο και κάνουν ουρά έξω απ' τον Καρούζο.
  Είπαμε κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά η καθύβριση τού καθημαγμένου ιδιωτικού υπαλλήλου ή αυτόνομου βιοπαλαιστή δεν συμβάλλει σ' αυτήν την κατεύθυνση. Το αντίστροφο, τουλάχιστον έχει και μια κάποια δικαιολογία................

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ usound 12/12/2010 21:08:05

   Strange Attractor είπε:
   12/12/2010 στις 8:51 pm

   Η επιλογή κάποιου είναι συνήθως ή να ξεκινήσει δική του δουλειά ή να γίνει αν μπορεί Δ.Υ.
   Δεν επιλέγει μεταξύ Ι.Υ. και Δ.Υ. διότι σε αυτή τη περίπτωση όλοι μα όλοι φαντάζομαι, πως θα επέλεγαν το δεύτερο. Συνεπώς το άρθρο συγκρίνει Δ.Υ και “επιχειρηματίες” (πρόσεχε τα εισαγωγικά), όχι Δ.Υ και Ι.Υ

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ usound 12/12/2010 23:13:59

   'Ελα μου ντε!

 19. usound avatar
  usound 12/12/2010 21:22:17

  "Δεν επιλέγει μεταξύ Ι.Υ. και Δ.Υ. διότι σε αυτή τη περίπτωση όλοι μα όλοι φαντάζομαι, πως θα επέλεγαν το δεύτερο".
  Πόθεν συμπεραίνεται αυτό; Εκτός κι αν περιορίζεσαι αποκλειστικά σε άτομα ελαττωμένων προσόντων.Δηλαδή, αν κάποιος έχει τα φόντα για μάνατζερ μεγάλης εταιρείας ,θα ακολουθήσει την ασφάλεια τού Δ.Υ; Ή, αν κάποιος έχει μάθει να χειρουργεί παιδικούς εγκεφάλους θα πρέπει να προτιμήσει κατ' ανάγκην την πρόσληψη στο Παίδων; Ισοπεδωτική λογική, ανάξια τής ποιότητας τής σκέψης σου. Το άρθρο αυτό σε αδικεί.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ usound 12/12/2010 21:56:01

   Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι του δημοτικού που υπογράφουν με Χ, και ΔΥ με Ph.D. στη φιλοσοφία, όπως υπάρχουν κομμώτριες που διαβάζουν Μαρκούζε και επιχειρηματίες που διαβάζουν μόνο το ντάουν τάουν. Συνεπώς δεν μπορούμε να βάλουμε όλους του ΔΥ στο ίδιο τσουβάλι όπως δεν μπορούμε να βάλουμε όλο τον ιδιωτικό τομέα στο ίδιο τσουβάλι.
   Τώρα αν κάποιος νεαρός προσοντούχος επέλεξε να πάει να δουλέψει μάνατζερ διότι θέλει να είναι γιάπης, καλώς το έκανε. Όταν όμως πάει κατά διαόλου η εταιρία που μανατζάρισε ή η οικονομία γενικότερα, τότε δεν θα πρέπει να τα βάζει με τους ΔΥ που επέλεξαν την "ασφάλεια" της μονιμότητας. Αυτό θέλω να πω με το παραπάνω άρθρο.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ Strange Attractor 12/12/2010 21:58:31

    Όταν όμως πάει κατά διαόλου η εταιρία που μανατζάρισε ή η οικονομία γενικότερα, τότε δεν θα πρέπει να τα βάζει με τους ΔΥ που επέλεξαν την “ασφάλεια” της μονιμότητας

    Ούτε θα πρέπει αυτός ή το αφεντικό του να ζητά από το "κακό" δημόσιο να τον ξελασπώσει χαριζόντάς του αστρονομικά ποσά ή βάζοντας δημόσιο χρήμα ως εγγύηση για να μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος τα ξέφρενα πάρτυ στον Αβέρωφ.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Strange Attractor 12/12/2010 22:14:25

    Σύμφωνοι ,Strange και σίγουρα δεν τά βάζει με τόυς ΔΥ..με την τύχη του ίσως. Αλλά από την άλλη αυτός πού επιλέγει να υπηρετήσει τό Δημόσιο,γιατί θα πρέπει-πλήν ορισμένων κατανοητών σε όλους κατηγοριών- να έχει όχι μόνον μονιμότητα,αλλά και μή αξιολόγηση ικανοτήτων,υποχρεωτική μισθολογική προαγωγή χρόνο με τό χρόνο(!) ,ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών,και επιπλέον να απαιτεί, μετά από λίγα χρόνια παραμονής στό Δημόσιο,έμμεσα να βγάζει και έναν επιπλέον(τό λιγότερο) μισθό από δωροδοκίες και διαφθορά;;;;
    Αυτήν πού όλη λένε ότι ανέρχεται στο 10% τού ΑΕΠ πού πάει σε τσέπες ΔΥ με τήν μορφή πού όλοι ξέρουμε..
    20 Δις ετήσια, δεν πάνε μόνον σε τσέπες Υπουργών,αλλά ή πλειοψηφία σε μικρούς και μεγάλους(ανάλογα πως την έχουνε δει) σε μικρά ή μεγάλα ποσά, ΔΥ.
    Αυτό κανένας ΔΥ δεν τό βλέπει..ή κ΄'ανει πως και αυτός προβληματίζεται για τόν κακό συνάδελφο..
    Απλώς αυτός δεν είναι τόσο τολμηρός ή θρασύς ή άτιμος ώστε να τά πάρει.Αλλά μέσα του θα ευχόταν να είναι.Και να μπορούσε.
    Κανένας ΙΥ, λοιπόν δεν τούς επιβουλεύεται ώς εργασιακή θέση,αλλά τούς βλέπει ώς θρόνο παράλογων παράλογων προνομίων και ατιμωρησίας.
    Και αυτό είναι πού πρέπει να αλλάξει.

   • MARIA avatar
    MARIA @ Strange Attractor 13/12/2010 02:27:43

    Και γιατί ΄πρέπει να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο??
    Όποιος θέλει ας γίνει ΔΥ αλλά χωρίς τη μονιμότητα!!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ usound 12/12/2010 21:57:42

   Προσωπικά ξέρω δύο άτομα που επέλεξαν το Παίδων από τα εκατομμύρια του Ιδιωτικού τομέα.
   Εχω κολλητό άτομο που επέλεξε το Δημόσιο με μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ από τον ιδιωτικό τομέα.
   Ξέρω άτομο με μεταπτυχιακό που όταν ιδιωτική Τράπεζα, μπροστά μου, του πρότεινε 2,000,000 μηνιαίως προτίμησε το ΑΣΕΠ των 380,000 δρχ γιατί δεν ήταν λαμόγιο και δεν μπορούσε να κάνει ότι του πρότειναν
   Οι προσωπικές επιλογές του καθενός δεν μπορεί να είναι κριτική του εγώ.
   Προσωπικά μετά από τον ιδιωτικό τομέα, επέλεξα το Δημόσιο με ΑΣΕΠ.
   Και να σου πω; Λιγότερη διαφθορά βρήκα από το λογιστήριο που ήμουν πριν....

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 12/12/2010 23:46:36

    Το νεοφιλελεύθερο μυαλό τους όμως, Ιθαγενή, μόνο μέχρι εκεί φτάνει: να θεωρούν "άχρηστους" όποιους επέλεξαν (και κατάφεραν να μπουν χωρίς ρουσφέτι ένεκα ΣΕΠ) τον ΔΤ ως εργασιακό χώρο. Φυσικά, όταν είναι να χρησιμοποιήσουν τη ρετσινιά του "άχρηστου", ο σεβασμός στην ελευθερία της επιλογής (στην οποία κατά τα άλλα ομνύουν) πάει περίπατο.

    Αλλά, μάλλον δεν τους εο εξήγησε ακόμα κανείς το όνειρο: όπως οι Γερμανοί, τους πρώτους που εκτελούσαν αποχωρώντας από την Ελλάδα ήταν οι γερμανοτσολιάδες, έτσι και τα αφεντικά των νεοφιλελεύθερων υποτακτικών, αυτούς θα απολύσουν πρώτους.

   • GUS P avatar
    GUS P @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 12:53:03

    Πέστα ρε ιθαγενή. όποιος έχει δουλέψει και στους δύο τομείς έχει δει τι πραγματικά συμβαίνει. Έχω και γω δουλέψει σε λογιστήριο. Μίλα για τους εκβιασμούς του αφεντικού για μαγειρεμένα στοιχεία προκειμένου να προκύψουν ζημιές στον ισολογισμό και στην πραγματικότητα τα υπερκέρδη να γίνου πολυτελή διαβίωση. (Για τον επιχειρηματία πάντα)

 20. Rotarmist avatar
  Rotarmist 12/12/2010 21:47:15

  Συνεχιστε αυτη τη μαλακια και θα δειτε τι αποτελεσματα για ολους (Ι.Υ+Δ.Υ) θα εχει.
  Μη πατατε την πεπονοφλουδα που σας ριχνει ο ιδιωτικος επιχειρηματικος (υπο)κοσμος των δις καταθεσεων και των οικονομικων τραστ της χωρας μας.
  Μονο οι τραπεζες 28+28 δις.
  Εμεις δεν πρεπει να βγαλουμε μονοι μας τα ματια μας και να γελαει ο Γιωργος, ο Νικος και ο Αντρεας με την νεα Φρειδερικη.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Rotarmist 13/12/2010 09:34:44

   Rotarmist

   87+25 είναι το μπαξίσι στις τράπεζες.

   Κι αντι να ασχοληθούν με αυτό τα ΖΩΑ και ΧΑΪΒΑΝΙΑ , κατά προεδρο Λεβέντη, ασχολούνται με τα 1200 ευρω του ΔΥ.
   Σαν τον βλαμμένο σεισμοπαθή που γκρεμίστηκε το τριαράκι του και χαιρεται επειδή ο γείτονας που είχε ένα διώροφο έμεινε κι αυτος άστεγος

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μisha 13/12/2010 09:38:05

    +10000

 21. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/12/2010 21:51:45

  Η λύση στο Δημόσιο που θα θίξει πολλούς (...και στον ιδιωτικό τομέα) είναι μία:
  καθηκοντολόγιο.
  Σύνδεση δηλαδή αμοιβής με καθήκοντα και παραγωγικότητα.
  Αλλά οι πρώτοι που θα φωνάζουν αν γίνει κάτι τέτοιο είναι οι κομματάνθρωποι και δεύτεροι που θα ουρλιάζουν ο ιδιωτικός τομέας. (ας κοπούν πχ τα ΔΙΒΕΤ και ας βγει έξω η εφορεία και ας μας μιλά ο ιδιωτικός τομέας της ...περαίωσης.)
  Αν η καθαρίστρια σε όλο το δημόσιο εργαζόταν και πληρωνόταν σαν καθαρίστρια και όχι ως νευροχειρουργός σε Βουλή, Οικονομικών και ΔΕΚΟ θα εξοικονομούσαμε εκατοντάδες εκατομμύρια €.
  Πολλοί λένε για διαφορά αμοιβών Δ Υπαλλήλων και Ιδιωτικών: πόσα παίρνει ένας χειρούργος ή ένας ακτινολόγος σε ιδιωτικό νοσοκομείο και πόσα παίρνει στο Δημόσιο; Ξέρει κανείς; Πόσα παίρνει ο πιλότος ή ο ιατρός και πόσα ο κλητήρας της Βουλής;
  Μας λένε τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς οι λαλάκηδες αλλά ούτε φωτιές σβήνουν με 900 € ούτε αεροπλάνα πετάνε με 1400 € ούτε 24 ωρη υπηρεσία σε νοσοκομεία με μισθούς σερβιτόρων (...που τα φιλοδωρήματα είναι μαύρα ) κάνουν...και δεν μιλάω μόνο για ιατρούς αλλά και για μια νοσηλεύτρια με 25 - 30 ασθενείς, ανά βάρδια...την τεμπέλα.
  Εχω την "ατυχία' να εργάζομαι στο χαμηλότερα αμειβόμενο Υπουργείο το Πολιτισμού μετά από 23 χρόνια πτυχιούχος και με 2 παιδιά παίρνω 1,426 € αλλά κοστίζω 1837 ακαθάριστα οπότε έχω να πάρω αύξηση από το 2008 (0 πάνω από 1500 ακαθάριστα Αλογοσκούφης γαρ) και το 2010 μείωση (Παπακωνσταντίνου γαρ).
  Μείωσε τα δώρα λοιπόν επειδή δεν έχω επιδόματα και από τις 7,000 περίπου υπαλλήλους (σε όλη την Ελλάδα αλλά είμαστε οι τεμπέληδες που οι χώροι είναι κλειστοί όταν πχ ο Δήμος της Αθήνας έχει 12.000 υπαλλήλους) και "εξοικονόμησε" λιγότερα από όσα έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής... για τα άλλα δεν λέμε
  Με 740.000 περίπου ΔΥ (με ΔΣ Προέδρους και συμβασιούχους ούτε 650,000 καθαρούς δηλαδή) είναι το πρόβλημα της χώρας.
  Αλλά για τα παπαγαλάκια φταίνε όλοι.
  Ας απολυθούμε όλοι. Θα αρχίσει ο καλός ιδιωτικός τομέας να πληρώνει φόρους; να μην λαδώνει για να πάρει δουλειές; να απειλεί όποτε πάω να εφαρμόσω το νόμο; (...μερικοί παραβλέπουν το γεγονός ότι και ηλίθιος να είναι ένας νόμος είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τον εφαρμόσω, αλλά φταίω εγώ και όχι ο κάθε φούφουτος που όλοι ψηφίζουμε)
  Φταίνε που όταν κόβω κλήση ψάχνεις να τη σβήσεις, χτίζεις αυθαίρετα με τον κομματικό σου Δήμαρχο, φακελώνεις τον εφοριακό που έδινε στα κόμματά μας 10,000,000 δρχ για τη θέση και δεν πληρώνεις φόρο κλπ κλπ κλπ.
  Φταίω που όποτε αλλάζει ο πολιτικός προιστάμενος, όχι μόνο η κυβέρνηση, έρχεται ο κάθε ηλίθιος με κομματική ταυτότητα του ιδιωτικού τομέα, ως σύμβουλος ή μετακλητός, για να μου πει πως να δουλέψω. Όχι ποιο στόχο να πιάσω αλλά ποια εξυπηρέτηση να κάνω;
  Σίγουρα υπάρχουν και επίορκοι ΔΥ, δεν τους καλύπτει κανένας νόμος απόλυσε τους. Το λέει ο κώδικας έτσι και αλλιώς.
  Αλλά μην κοροϊδευόμαστε, αυτό το κράτος θέλουμε: του μέσου και της εξυπηρέτησης και αν κάποιος εφαρμόζει το νόμο είναι γραφειοκράτης, ιδιότροπος και γραφικός και θα "δεις ποιος είμαι εγώ" η απάντηση της κοινωνίας ψάχνοντας τον γνωστό και τον βουλευτή της, για την εξυπηρέτηση.
  Εχουμε το Δημόσιο λοιπόν που όλοι θέλουμε ως κοινωνία της αρπαχτής της φοροδιαφυγής και των μαύρων.Για να παίρνουν τα αφεντικά προμήθειες και συμβάσεις λαδώνοντας πολιτικούς ή για να κλέβουν ΙΚΑ και εφορία.
  Κανείς δεν θέλει Δημόσιο και απλά κοροϊδευόμαστε Κράτος και μάλιστα κομματικό θέλει η πλειοψηφία.

  ΥΓ

  ...και για όποιο Δ Υ δεν είναι λαμόγιο, κομματάνθρωπος και δεν τα πιάνει και τον βρίζουν ας αντιμιλά : η ΡΙΚΟΜΕΞ, το ΣΑΜΙΝΑ, η ΑΣΠΙΣ, η φοροδιαφυγή, τα μπουζούκια σας είναι ο ιδιωτικός σας τομέας που λειτουργεί υπό το Δημόσιο που θέλετε.
  ή για να το πούμε απλά ο θαυμάσιος Ελληνικός ιδιωτικός τομέας (όχι όλοι, πουθενά συλλογική ευθύνη, ούτε για το Δημόσιο όμως) σε άλλη χώρα όχι δεν θα λειτουργούσε αλλά θα ήταν μέσα.
  Τόσο απλά αλλιώς κοροϊδευόμαστε αρχίζοντας από τον εαυτό μας.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 09:45:23

   Ιθαγενή

   για τη Ρικομέν, το Σάμινα και την Ασπις , οι «ψύχραιμοι λαλάκηδες»ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΚΙΧ.
   Ουτε για 110 δις που εχουν ρουφήξει οι βρυκόλακες ΙΔΙΩΤΕΣ τραπεζίτες μέσα σε ενάμιση χρόνο.

   Λέμε για ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ, συντονισμένη επιθεση προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού.

 22. λαλακης avatar
  λαλακης 12/12/2010 22:01:35

  To φαινομενο του Ελληνικου Δημοσιου ειναι ακρως παρασιτικο και προβληματικο.

  Η λογικη ''το παιδι στο δημοσιο'' κρυβει κομματικες πελατειες ,
  αυθαιρεσιες στον ιδ τομεα ,ενα σαπιο συστημα δοσοληψιας.

  Φαινομενα που κατεστρεψαν την Ελληνικη κοινωνια .
  Οι ΔΥ γονεις εχουν σημερα ανεργα παιδια , με 600 ευρα στην καλυτερη
  και μελλον πολυ ασχημο.

  Και ακομα συζηταμε για τις 4000 ευρα(!!!!!!!!!!) το μηνα στις ΔΕΚΟ
  τη μονιμοτητα , ακομα και για νεες προσληψεις(!!!!)

  Και δεν ειναι μονο οι ΔΕΚΟ.

  Η Ελλαδα με 11 εκ πλυθησμο εχει 132 νοσοκομεια.

  Η Γερμανια με 82 εκ 240!!!!!!!!!!!

  Καταλαβαινει κανεις οτι ξεφυτρωναν νοσοκομεια σαν τα μανιταρια
  και ετσι ειχαμε ''κενες θεσεις νοσηλευτων''.

  Το ποιος τα πληρωνει αυτα ουτε που ενδιεφερε κανενα.

  Τωρα που διαλυθηκε ο ιδιωτικος τομεας ψαχνουμε να βρουμε τι φταιει
  ταχα φταινε οι Σιωνιστες, οι εξωγηινοι οι Ευρωπαιοι κα.

  Και που καταληξαμε;
  Πρεπει να μειωθουν λεει οι μισθοι στον Ιδιωτικο τομεα , για να γινουμε
  ανταγωνιστικοι!!!!!!!!!!!!

  Η απολυτη τρελα.....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ λαλακης 12/12/2010 22:06:11

   βρε λαλάκη, ξέρεις πόσο είναι το ποσοστό των ΔΥ στην Ελλάδα και πόσο στην Γερμανία;
   Το μισθολογικό κόστος;
   Επειδή δεν με αρέσει να μιλώ στον αέρα μπες και δες στατιστικές και νούμερα.
   Μετά δες πόσο είναι η εφορία στη Γερμανία.
   Εδώ την ξεπερνάμε με τη φοροδιαφυγή.
   Μιλάνε όλοι για τις ΔΕΚΟ πχ και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δίκαιο.
   Ξέρεις πόσο είναι το μισθολογικό κόστος των ΔΕΚΟ ετησίως;
   (minfin.gr)
   Λιγότερο από το πρόστιμο που πλήρωσε η SAP στις ΗΠΑ...
   Τσιμπάτε σε γενικεύσεις και προπαγάνδα.
   Δυστυχώς για εσάς στο διαδίκτυο είναι όλα δημοσιευμένα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ο Ιθαγενής 12/12/2010 23:06:31

    Χρησιμοποιούν υπεργενικεύσεις Ιθαγενή, καθώς δεν έμαθαν το βασικότερο χαρακτηριστικό του Ιδιωτικού Τομέα, που δήθεν υποστηρίζουν.
    Την εξειδίκευση.
    Άσε τους να μιλούν. Φανερώνουν την ασχετοσύνη τους και γίνονται γραφικοί.

 23. collision course avatar
  collision course 12/12/2010 22:03:20

  Να μας δώσεις και το όνομα της 40χρονης χειρουργού των 15 χειρουργείων και τον μισθό της . Θα είναι μάλλον ανύπαρκτη όπως και η 26χρονη ελεγκτής της Καρπάθου -γιατι δεν υπάρχουν ελεγκτές στην Κάρπαθο. Και να δηλώσεις ότι είσαι υπάλληλος της ΥΠΑ οπου πληρώνεσαι εξτρά 500 εως και 1000 ευρώ το μήνα απο τα λεφτά που δίνουν οι αεροπορικές εταιρίες για την μείωση των καθυστερήσεων των αεροπλάνων - πληρώνεσαι δηλ. για δουλεια που δεν κάνεις. Η να το δηλώσει κάποιος απο τους enola gay, aviator κλπ. , απο τα παρανόμια που χρησιμοποιείς.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ collision course 12/12/2010 23:00:22

   Ωραίος είσαι εσύ ρε μάγκα. Θέλεις και τα τηλέφωνα της μήπως;
   Και για να ξέρεις, η γυναίκα μου είναι γιατρός στο ΕΣΥ και πληρωνεται 1.400-1600 ευρουδάκια το μήνα ανάλογα με τις εφημερίες. Το τηλέφωνό της δεν σου το δίνω.

 24. usound avatar
  usound 12/12/2010 22:06:11

  Αυτήν την κομμώτρια που διαβάζει Μαρκούζε να δω κι ας πεθάνω. Όπως και τον φιλόσοφο Δ.Υ.!!!!!!!! Αμειβόμενη ισόβια μονιμότητα στην αναζήτηση νέων ρευμάτων τής φιλοσοφικής σκέψης δεν έχω ματαδεί. Αυτός ,πριν προσληφθεί, θα πρέπει να έκανε την ακόλουθη σκέψη:
  -Ρε, πού έχει μέρος ήσυχο, απάνεμο, ασφαλές και ηλιοφώτιστο να χαθώ στους στοχασμούς μου;
  -Α, στο Δημόσιο!

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ usound 12/12/2010 22:29:21

   !!!!!!!!!!!!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ usound 12/12/2010 22:55:50

   Φαντάζομαι πως όταν μιλάς για κάποιον που έμαθε να χειρουργεί παιδικούς εγκεφάλους και άρα καλά κάνει και πάει σε ιδιωτική κλινική αντί για το ΕΣΥ, θα εννοείς μάλλον κάποιον από το 90% των γιατρών μας, που σπούδασαν ιατρική εντελώς δωρεάν στα δημόσια ΑΕΙ μας. Σωστά; Γιατί αν πλήρωναν $20-50.000 ετησίως σε κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο (ΗΠΑ κλπ) τότε σίγουρα θα επέλεγαν την γρήγορη απόσβεση των σπουδών τους. Καλά είναι να σπουδάζουμε τσάμπα σε δημόσια ΑΕΙ, αλλά δεν χρειάζεται μετά να φτύνουμε τον δημόσιο τομέα. Έτσι δεν είναι;

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ usound 12/12/2010 23:01:50

   Δεν έχει δημ. υπάλληλους με διδακτορικά ρε φίλε η Ελλάδα; Δεν υπάρχουν δηλαδή διαβασμένες και σκεπτόμενες κομμώτριες. Κόψε κάτι. Πολύ ισοπέδωση.

 25. usound avatar
  usound 12/12/2010 22:17:48

  @ ιθαγενή:
  "Προσωπικά ξέρω δύο άτομα που επέλεξαν το Παίδων από τα εκατομμύρια του Ιδιωτικού τομέα".
  Ξέρεις αν καλύπτουν τη διαφορά με αφορολόγητο φακελλάκι;

  • Μisha avatar
   Μisha @ usound 13/12/2010 09:40:06

   Ο ιδιωτικός τομέας της Υγειας στην Ελλάδα είναι προϊόν σήψης και διαπλοκής. 100%.
   Όποιος δει πόσα ιδιωτικά νοσοκομεία υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρωπη και πόσα ξεφυτρωσαν την τελευταία 20ετία στο Ελλαδιστάν καταλαβαίνει εύκολα τα τι και πώς.

 26. Ask avatar
  Ask 12/12/2010 23:17:08

  !!!!!!!

 27. usound avatar
  usound 12/12/2010 23:17:43

  Φάουλ, παράξενε! Τζάμπα Πανεπιστήμια εν Ελλάδι δεν υπάρχουν. Από κάποιους φόρους σιτίζονται και παρασιτίζονται. Φόρους που προκύπτουν από την παραγωγή κάποιων που παίρνουν ρίσκο και δεν βολεύονται από κομματικά γραφεία, ως προηγηθέντες αφισοκολλητές, εν πολλοίς. Τον Πανεπιστημιακό γιατρό με το ιδιωτικό ιατρείο τον έχεις πληρώσει με αίμα! Πίστεψέ με! Κι η μόνη του έννοια είναι πώς μέσα από τους βαρύγδουπους τίτλους του θα μπαμπακώσει κι όχι πώς θα μάθουν να πιάνουν την χειρουργική λαβίδα οι φοιτητές του. Ατυχώς, όμως, γι αυτούς ξεπηδάνε και κάτι νέα φυντάνια που ξεφτιλίζουν το "διδακτικό τους" έργο κι επιτυγχάνουν μικρότερη νοσηρότητα, ελάσσονα θνησιμότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο σύστημα άβουλων λεκτόρων, τσαντοκουβαλητών των δημοσίων φακελλάκηδων καθηγητάδων, που απαγορεύουν την φρέσκια γνώση ,καθώς αυτή ανατρέπει την πρωτοκαθεδρία τους. Και πες μου εσύ. Ποιός είναι πιό μάγκας; Αυτός που δεν ακολουθεί το σίγουρο, ανωφελές και σιγουρατζίδικο καρτέλ ή αυτός που έχει την τόλμη να βγαίνει στην πιάτσα, να παίρνει ευθύνη ( μη κρυπτόμενος κάτω απ' το κεραμίδι τού Δημοσίου Νοσοκομείου), να κόβει αποδείξεις, να χειρουργεί προσωπικά κι όχι δια ειδικευομένων; Διότι αυτό επέλεξε.Κάλλιο ακριβός και νόμιμος αποδειξάτος, παρά φτηνιάρης φακελλάκιας!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ usound 12/12/2010 23:24:53

   Διάβασε αυτό. Μάλλον θα σου αρέσει:
   h__p://www.antinews.gr/?p=63064

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ usound 12/12/2010 23:43:14

   Όσοι δεν έχουν πλήρη αντίληψη του ιατρικού τομέα να τον αφήνουν έξω από τη συζήτηση γιατί είναι ένα θέμα μόνος του. Δεν υπάρχει τίποτα πιό επικίνδυνο από την τριάδα: κερδοσκοπικός ιδιωτικός ιατρικός τομέας χωρίς κανόνες και έλεγχο, εξαντλημένος υποστελεχωμένος δημόσιος ιατρικός τομέας, και απίστευτη περίσσεια γιατρών. Αν βάλουμε και στο κάδρο φαρμακευτικές και ασφαλιστικές μιά χαρά φτιάχνουμε έναν ωραιότατο εφιάλτη

  • DrKot avatar
   DrKot @ usound 12/12/2010 23:46:10

   Ποιός ακριβώς παράγει στην Ελλάδα και ποιός ακριβώς πληρώνει φόρους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Και αμφισβητείς ότι μπορεί να υπάρχουν ιδεολόγοι που να θέλουν να δουλέψουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο και να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν το εισόδημα να δώσουν τα 4000 ευρώ σε ιδιώτη για τις ίδιες υπηρεσίες;

   Όσο για την θνητότητα και θνησιμότητα των ιδιωτών ιατρών μην παίρνεις και όρκο.
   Και σου το λέει αυτό ιδιώτης Ιατρός χειρουργικής ειδικότητας. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου από "καινοτόμους" και "προχωρημένους" συναδέλφους.

   Τουλάχιστο στο ιατρικό επάγγελμα ακόμα και αν οι Δημόσιοι Ιατροί έπαιρναν τα μισά από όσα παίρνουν οι ιδιώτες Ιατροί ανά ασθενή θα είχαν δεκαπλασιάσει το εισόδημά τους.
   Όσο για το φακελάκι ελπίζω άμα είσαι συνάδελφος να γνωρίζεις την ιστορία του. Για να σε βοηθήσω έχει να κάνει με τον Γενηματά και τους δικαστικούς.

 28. DrKot avatar
  DrKot 12/12/2010 23:18:02

  Δεν υπάρχει ιδιωτικός υπάλληλος που να έχει λιγότερα έσοδα από τον αντίστοιχο δημόσιο υπάλληλο.
  Ήμαρτον.
  Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι που κλαίγονται για τους χαμηλούς μισθούς αναφέροντας μόνο τα ποσά που δηλώνουν στην εφορία και "ξεχνάνε" τα αφορολόγητα έσοδα σε μπόνους και σε είδος που παίρνουν από τις εταιρίες τους.
  Αντίθετα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αυτά που δηλώνουν αυτά παίρνουν.

  Το αν κάποιοι θέλουν να λαϊκίζουν και να κάνουν συγκρίσεις στους μισθούς ανάμεσα στην αλβανίδα καθαρίστρια του συνεργείου με τον τμηματάρχη δημόσιας υπηρεσίας πρόβλημά τους.
  Όπως να πιάνουν εξεζητημένες περιπτώσεις σε συγκεκριμένες ΔΕΚΟ όπως της ΔΕΗ ή του ΟΣΕ και να θεωρούν δεδομένο ότι αυτές είναι οι αποδοχές όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

  Ξεχνάνε βέβαια ότι πάγιο αίτημα των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών (περίπου 100000 κόσμος) πχ ήταν να παίρνουν τον ίδιο μισθό με τους εναερίτες της ΔΕΗ (1200 άτομα).
  Κρύβουν επίσης (για ποιό λόγο άραγες;;;; ) ότι ο αντίστοιχος υπάλληλος ΔΕ με την καθαρίστρια του συνεργείου, παίρνει και αυτός 647 ευρώ μισθό.
  Όπως πριν λίγο καιρό έκρυβαν ότι και με τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής το εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τις 23000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που το μέσο εισόδημα στενογράφου είναι 3 ευρώ η σελίδα που για όγκο εργασίας όσος η Βουλή αγγίζει στο έτος το ποσό των 135000 ευρώ.

  Αν όμως δεν συγκρίνουμε πορτοκάλια με μήλα, οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι για τους μύθους που έχουν χάψει και αναπαραγάγουν μερικοί.
  Ο μέσος μηνιαίος μισθός Δημόσιου Υπάλληλου πανεπιστημιακής μορφώσεων μετά βίας αγγίζει τα 1300 ευρώ ενώ ο μέσος μισθός Ιδιωτικού Υπαλλήλου αγγίζει τα 1100 ευρώ το μήνα με επιπλέον 700 ευρώ το μήνα έξτρα εισόδημα σε είδος.

  Το μέσο εισόδημα

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ DrKot 12/12/2010 23:38:25

   Oι ΔΥ ειναι βαρος για τον κρατικο προυπολογισμο και κατ επεκταση
   για την υπολοιπη κοινωνια.

   Απο φορους πληρονωνται και πληρονονται καλα.

   Εξαιτιας τους οδηγηθηκαμε στον υπερδανεισμο αφου το χρεος μας
   ειναι καθαρα δημοσιο.

   Εχουμε ορμη ανελαστικων δαπανων που πρεπει να κοπει.

   Προταιρεωτητα εχει η κοινωνια που παραγει πλουτο οχι οι ΔΥ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ λαλακης 12/12/2010 23:44:03

    Αν κρίνω απ την ορθογραφία σου, δεν θα σε άφηναν ούτε εξετάσεις να δώσεις στο ΑΣΕΠ.
    Όσον αφορά στα οικονομοτεχνικά επιχειρήματά σου, μπόιγκκκκκκκκ.....

    • Orestios avatar
     Orestios @ Strange Attractor 12/12/2010 23:44:48

     +1000

    • λαλακης avatar
     λαλακης @ Strange Attractor 13/12/2010 00:03:50

     Ειμαι ολιγον ανορθογραφος.

     Εντουτοις δωσε βαση σ αυτα που γραφω
     και οχι στην ορθογραφια.

     Δηλ στην ουσια και οχι στους τυπους

     • 11888 avatar
      11888 @ λαλακης 13/12/2010 00:43:11

      Η μονη βαση που υπαρχει στα σχολια σου ειναι αυτη του 10 την οποια δεν μπορεσες ποτε να περασεις σαν μαθητης.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ λαλακης 13/12/2010 00:18:02

    Μάλλον εσείς οι νεοφιλελεύθεροι έχετε άλλου είδους ανικανοποίητες ορμές, παρά "ορμή ανελαστικών δαπανών" (!!!) το δημοσιο.

  • DDY avatar
   DDY @ DrKot 31/03/2011 17:20:45

   Τι λες ρε μάγκα δεν υπάρχουν δηλαδή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα που τους τα παίρνει η εφορία κανονικά κάθε μήνα! Καλά σε σπηλιά ζεις ρε μεγάλε! Που επίσης το βρήκες το 1.100 σε ΙΥ μπορείς να μου πεις; Εγώ πάντως όταν ξεκίνησα έπαιρνα 630 ευρώ με δύο μεταπτυχιακά. Το 700 ευρώ έξτρα εισόδημα σε είδος επίσης που το είδες; Τέλος τι καιρό κάνει στον πλανήτη σου δεν μου λες; Δεν κατάλαβα επίσης τον ισχυρισμό ότι έχουμε φυσιολογικό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό μας. 750.000 σε ενεργό πληθυσμό 4.000.000 το θεωρείται φυσιολογικό; Άντε και είναι ποιο είναι το έργο που παράγουν εκτός από να με ματώνουν σαν Ι.Υ με 30% φορολογία για να ζεί εις βάρος μου το κάθε τυχαίο κομματόσκυλο!

 29. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2010 23:20:45

  Σωστός ο DrKot.

 30. skeptiki avatar
  skeptiki 12/12/2010 23:29:53

  Ένα σχόλιο λίγο παραπέρα από την πλαστή αντιπαράθεση ιδιωτικού - δημόσιου ...
  Βλέπω τα προπαγανδιστικά κολπάκια των media είναι μιά χαρά εγκατεστημένα στην λογική όλων... και των "προβληματισμένων" σχολιαστών του διαδικτύου, άξια τα χρήματα που παίρνουν τελικά, άλλωστε αν δεν λειτουργούσε η προπαγάνδα δεν θα πληρωνόταν και τόσο ακριβά...
  Όλοι πέφτουν στη μιζέρια του εμείς κι αυτοί. Όλοι στη γκρίνια για τον διπλανό, όλοι στην κατινιά του γιατί αυτοί κι όχι εγώ.
  Δεν βλέπω κανένα να συνειδητοποιεί ότι ΔΕΝ ξέρει που στα αλήθεια έχουν χαθεί τόσα χρήματα, ποιές και πόσες οι μίζες, ποιά και πόσα τα κάτω από το τραπέζι, τι ρόλο έπαιξαν στην μιζέρια του οι πολιτικοί που ΨΗΦΙΣΕ, (έτσι, μην το ξεχνάμε) κι αντί να σηκωθεί όρθιος ο καθένας που νοιώθει την αδικία να ζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο το λόγο από τους "υπεύθυνους" (που είτε μας αρέσει είτε όχι είναι οι κυβερνήσαντες, που εκμεταλεύονται πολύ καλύτερα από τον καθένα μας τα οφέλη της διαφθοράς και της εξάρτησης και γι αυτό τη συντηρούν αντί να την πολεμούν) αρχίζει τη μιζερογκρίνια προς αυτούς που θεωρεί ότι τον παίρνει... τους αντίστοιχους, υπάλληλους, εργαζόμενους, επαγγελματίες....
  Και ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα λειτουργεί με τραγικές έως και γελοίες στρεβλώσεις, αδικίες, ανισοκατανομές και αλχημίες που φτάνουν συχνά τα όρια του ποινικού. Και όλα βασίζονται σε νόμους που ΨΗΦΙΖΕΙ η Βουλή (των αθανάτων Ελλήνων). Και οι "πολίτες" αντί να ζητάνε το λόγο από τους υπεύθυνους που άφησαν να ψοφήσει η αγελάδα, αλληλοκατηγοριούνται στη μιζέρια τους ποιός πήρε πιό πολύ γάλα χθές

 31. takis avatar
  takis 12/12/2010 23:59:27

  δυστυχως αυτη η συγκριση μας πειραζει και το οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι οι προνομιουχοι κριμα παντως που γενικα σαν πολιτες ,ελληνες πολιτες δεν ειμαστε ενωμενοι ,αυτο θα μας φαει

 32. usound avatar
  usound 13/12/2010 00:00:13

  @ Dr Kot:
  Άσε, από ιδεολόγους σοσιαληστές κρατικοδίαιτους πήξαμε! Κανέναν που να δουλεύει ξέρεις; Όσο για το αν το φακελλάκι, έστω και στο μισό τής αμοιβής τού ιδιώτη ιατρού, είναι προτιμότερο, ρώτα κανα φοροτεχνικό.
  Αυτά Dr! Toν γράφεις και στην κάρτα σου τον τίτλο; Πουλάει!

  • DrKot avatar
   DrKot @ usound 13/12/2010 00:16:44

   Η ιατρική είναι μία περίεργη επιστήμη που ενέχει την έννοια της προσφοράς στον άνθρωπο και δεν ξέρεις πώς την έχει δει κάποιος. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις όποιον έχει πιστέψει σε αυτά που μας λέγαν στο πανεπιστήμιο και την είδαν Σβάιτσερ.
   Μπορείς να μου απαντήσεις πότε δούλευα περισσότερο;
   Όταν ήμουν σε δημόσιο νοσοκομείο και έβλεπα 15 ασθενείς την ημέρα σύν τις παραπομπές από τις κλινικές σύν τα 10 χειρουργεία την εβδομάδα ή τώρα σαν ιδιώτης που βλέπω 5 με 6 ασθενείς την ημέρα αυστηρά με ραντεβού και κάνω και κανένα χειρουργιάκι την εβδομάδα;
   Σαν Δημόσιος Υπάλληλος (Επιμελητής Α) έπαιρνα 1467 ευρώ το μήνα δηλαδή 65 ευρώ την μέρα, ενώ τώρα παίρνω 110 ευρώ στον ασθενή.

   Υ.Γ Το Dr δεν το γράφω στον τίτλο μου στην κάρτα μου. Δεν θέλω πολύ δουλειά επί του παρόντος. Αυτά που βγάζω μου φτάνουν.

 33. 11888 avatar
  11888 13/12/2010 00:12:17

  Εγω στη θεση ολων αυτων που ευχονται να απολυθουν οι ΔΥ για να αποκατασταθει η κοινωνικη αδικια,θα εβαζα στο καδρο και μια παραμετρο που δεν την εχει σκεφτει κανεις.Την ευκαιρια μεσω των απολυσεων να καρπωθει ο ιδιωτικος τομεας καταρτισμενο και εμπειρο προσωπικο σε τιμη ευκαιριας.
  Για σκεφτειτε ολοι εσεις του ιδιωτικου με την ανεργια να καλαπαζει ο ιδιωτης ποιον θα προτιμησει.Το ιδιο ειναι καποιος που δουλευει δεκα χρονια σε μια ΔΟΥ και το ιδιο ενας υπαλληλος λογιστικου γραφειου?Το ιδιο ειναι ο γιατρος του "παιδων" με καποιον ιδιωτη,ενας μηχανικος δικτυων στη ΔΕΗ με εναν ομοιο του ιδιωτικο ,ενας ταχυδρομος των ΕΛΤΑ με εναν κουριερ κτλ.
  Ο Βγενοπουλος εκτος της ολυμπιακης ψωνισε και "ετοιμο" προσωπικο χωρις να δωσει μια για την καταρτηση του.
  Εγω στη θεση σας θα ειμουν πολυ προσεκτικος με τις οποιες ευχες( το 40% των ΔΥ εχουν πτυχια ΑΕΙ-ΤΕΙ)αφου το μονο σιγουρο ειναι οτι θα απολυθουν οι πιο ικανοι και εργατικοι.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ 11888 13/12/2010 00:22:43

   Σαφως και δε συμφερει στους ΙΥ να μεινουν ανεργοι οι ΔΥ.
   θα υπαρχει πολυ φτηνη εργατικη δυναμη .

   Αυτο που προτεινω ειναι γενναια μειωση μισθων στο δημοσιο
   (-60% η 70% αν χρειαστει)

   Οι ΔΥ δεν παραγουν αλλα καταναλωνουν εις βαρος των ΙΥ

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ λαλακης 13/12/2010 00:27:36

    Μειώσεις μισθών κατά 60-70%; Μόνο;
    Λίγα λες. Κόψε κι άλλο.
    Εγώ θα πρόσθετα να στηθούν και ικριώματα, αλλά φεύ ... ποιος μ`ακούει;
    (Δεν μου λες; Είναι γραμμή της ΔΗ.ΣΥ αυτό που ζητάς διακαώς;)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ λαλακης 13/12/2010 00:28:48

    Ναι βρε Ντοράκη! 70% μείωση, μη σου πω και παραπάνω. Δηλδή, ο ΔΥ των χιλίων ευρώ να πάρει 300 και πολλά του είναι. Δηλαδή οι Βούλγαροι εργαζόμενοι που παίρνουν 120 ευρώ (240 λέβα), άσχημα περνάνε;

   • 11888 avatar
    11888 @ λαλακης 13/12/2010 00:33:49

    Αυτη την στιγμη η δικια σου(και η δικια μου δεν ειμαι ΔΥ) εργατικη δυναμη ποσο ειπαμε οτι αξιζει?
    500 ειναι καλα να το αφησω?

   • Orestios avatar
    Orestios @ λαλακης 13/12/2010 00:43:40

    "Καταναλώνουν εις βάρος των ΙΥ"?
    Τί εννοείς?

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Orestios 13/12/2010 00:47:19

     Μη του δίνεις σημασία. Μάλλον πρόκειται περί εγκάθετου με σκοπό να δημιουργήσει κλίμα, ή απλά περί ηλιθίου!

     • Orestios avatar
      Orestios @ Strange Attractor 13/12/2010 00:51:23

      Μα αυτό φαίνεται, αλλά κάνω χάζι.
      Κάνω πλάκα strange γιατί τα εξαπτέρυγα είναι πλέον μόνο για να βλέπεις πόσο αξιολύπητα είναι.

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ Strange Attractor 13/12/2010 00:57:56

      Τελικά είναι προφανές ότι πρόκειται για ηλιθίους που πληρώνονται για να τρομοκρατήσουν. Οι ΔΥ ήδη συνειδητοποίησαν ότι ΔΕΝ επίκεινται απολύσεις, γιατί στην κυριολεξία (αν λάβει κανείς υπόψη τις πρόσφατες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και την αναλογία 1/5 που και αυτή ακόμα καταστρατηγείται) είναι ΛΙΓΟΙ...

 34. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 13/12/2010 00:24:52

  Για να τελειώνουμε τέλος πάντων. Για ποιούς δημοσίους υπαλλήλους μιλάμε; Αν υπάρχουν, όπως λένε (σωκρατική ειρωνεία είναι αυτό) υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, ή οπουδήποτε αλλού, που προσελήφθησαν με πελατειακές διαδικασίες, έχουν πτυχίο γυμνασίου ή δημοτικού, δουλεύουν 8 ώρες την εβδομάδα, και παίρνουν μισθό άνω των 1500, ας πούμε, να φύγουν αύριο με κλωτσιές και μπουνιές. Εγώ δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Όποιος έχει, ή αφελής είναι, ή ανήκει στο συγκεκριμένο συνάφι, ή είναι οπαδός του εξτρεμιστικού σουρεαλισμού.

  Από την άλλη για ποιόν ιδιωτικό τομέα σκίζουν κάποιοι τα καλσόν τους; Γιατί έχουμε τιγκάρει από καφετέριες, σκυλάδικα, προποτζίδικα, μπαράκια, κωλόμπαρα, κομμωτήρια, μπουτίκ, φρου-φρου κι αρώματα. Μακάρι να κλείσουν οι μισοί και παραπάνω από δαύτους, καρφί δεν μου καίγεται. Να ανασάνουν και τα κέντρα των πόλεων. Αυτοί θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα απορροφήσουν τους ανέργους αν αύριο απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι;

  Καθόμαστε και συζητάμε λες και ζούμε σε άλλον πλανήτη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Professor Moriarty 13/12/2010 00:32:41

   Καλά τα θέτεις. Όμως προχθές ο ζούγκλας έδειξε εκκαθαριστικό συνδικαλιστή της ΔΕΗ με 26.000 Ε (μικτά) το μήνα, καθαρά 17.000.
   Και δεν τον κόβω για πτυχιούχο ΑΕΙ. Άρα τι κάνουμε;
   Πάντως περίεγραψες σωστά την εικόνα του ελληνικού ιδ. τομέα. Όλος υγεία είναι."καφετέριες, σκυλάδικα, προποτζίδικα, μπαράκια, κωλόμπαρα, κομμωτήρια, μπουτίκ, φρου-φρου κι αρώματα".
   Τις κονσοματρίς ξέχασες να αναφέρεις.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Strange Attractor 13/12/2010 01:00:56

    Κάτι ανέφερα και για βιζιτούδες σε παλιότερα σχόλια.

    Τι να κάνουμε(;). Αν δεν μπορούν κάποιοι να πάψουν να συζητάνε περί "όνου σκιάς" ή "περί σκιάς όνου", δηλ. για ελληνικό "ιδιωτικό" και "δημόσιο" τομέα, καλύτερα να βάλουμε να ακούσουμε μουσική. Ευαίσθητη, σκληρή και αληθινή. Σαν αυτή που έπαιζε την δεκαετία του '80. Και επειδή έδειξες ενδιαφέρον για την μουσική που άκουγα, και επειδή μου αφιέρωσες άσμα, και επειδή κάνει και κρύο, λάβε το παρακάτω τεμάχιο (αφιερωμένο στις κονσοματρίς των ονείρων μας):

    h**p://www.youtube.com/watch?v=fCzSeeiAFqQ&feature=related

  • 11888 avatar
   11888 @ Professor Moriarty 13/12/2010 00:37:01

   Στατιστικα το 40% εχουν πτυχια ΑΕΙ-ΤΕΙ και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων και μεταπτυχιακα.Δε τους λες και του δημοτικου μια φορα.

 35. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 13/12/2010 00:34:39

  http://mallon-akindynos.blogspot.com/2010/12/to.html#more

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ (A)θανάσης 13/12/2010 00:40:55

   Καλό!
   ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   Με ποιο κριτήριο ορίζεται ότι οι ανώτατες μικτές αποδοχές ενός ειδικευμένου εργαζόμενου με 35ετή υπηρεσία σε θέση απόλυτης ευθύνης νευραλγικού κλάδου του δημοσίου θα είναι 50.000 ευρώ, όταν το αντίστοιχο μικτό εισόδημα ενός βουλευτή με 4ετή θητεία μπορεί και να ξεπεράσει τις 100.000, με μόνη ιδιαίτερη εργασία τη συμμετοχή του σε συμβούλια (της κοινοβουλευτικής κρεατομηχανής);

   Απάντηση- Η αφισοκόλληση ως επάγγελμα ζωής, πρέπει να αμείβεται γενναία.

 36. DrKot avatar
  DrKot 13/12/2010 00:56:34

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Σκεπτική.
  Με το να καθόμαστε να φαγωνόμαστε ποιός παίρνει τα περισσότερα δεν πετυχαίνουμε τίποτα και δεν αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα ώστε να κρίνουμε αν οι λύσεις που προτείνονται είναι σωστές.
  Αρκετά άτομα σαν τον Λαλάκι πιστεύουν ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μας φέραν σε αυτό το χάλι. Έτσι πιστεύουν ότι θα σωθούμε άμα εξαφανιστεί αυτό το καρκίνωμα από την Ελλάδα.
  Δεν συνειδητοποιούν το πικρή πραγματικότητα όμως.
  Στην Ελλάδα πέραν του τουρισμού άντε και της αγροτικής παραγωγής δεν έχουμε άλλο source of income.
  Όλος ο υπόλοιπος Ιδιωτικός Τομέας έχει έναν βασικό και κύριο πελάτη το Δημόσιο. Ακόμα και το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς θα είχε κλείσει αν τον ΚΕΠ της γειτονιάς δεν αγόραζε γραφική ύλη από αυτό. Το ίδιο και το τυροπιτάδικο της γειτονιάς και το περίπτερο της γειτονιάς και πολλές άλλες επιχειρήσεις.
  Αλήθεια μπορούν να δικαιολογήσουν πώς έχει 9 δισεκατομμύρια προϋπολογισμό το Υπουργείο Υγείας όταν η μισθοδοσία του προσωπικού είναι 300 εκατομμύρια και νέα νοσοκομεία δεν χτίζονται; Τα 8 δισεκατομμύρια 700 εκατομμύρια δεν πάνε στον ιδιωτικό τομέα.
  Από τα 6 δισεκατομμυρια προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν πάνε τα 5,5 δις σε χέρια ιδιωτών; Δεν θυμάστε όταν ο Ελληνικός στρατός σταμάτησε να ράβει τις στολές σε ιδιώτες και έκανε δικό του εργοστάσιο, πόσες βιοτεχνίες ενδυμάτων είχαν κλείσει; Αν είχαν προϊόντα που είχαν πέραση στην αγορά θα κλείναν; Μάλλον όχι.
  Το οτι ο κύριος πελάτης του Ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα είναι το δημόσιο δημιούργησε τρία βασικά προβλήματα.
  Πρώτο ότι τα περισσότερα Ελληνικά προϊόντα στερούνται ποιότητας γιατί το δημόσιο ποτέ δεν έκανε έλεγχο ποιότητας και προδιαγραφών, δεύτερο ότι οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών δεν ανταποκρίνονταν στην ποιότητα και στην αξία του προϊόντος και των υπηρεσιών και τρίτον ότι όποτε η πολιτική ήθελε να αυξήσει το ΑΕΠ έπαιρνε το κράτος ένα δάνειο "καταναλωτικό" γινόταν καλύτερος πελάτης το ιδιωτικού τομέα και αύξανε την "παραγωγή".
  Αυτά τα "καταναλωτικά" δάνεια πληρώνουμε τώρα δυστυχώς και τίποτα περισσότερο.
  Αν θέλουμε το Δημόσιο να μας κοστίζει όσο ακριβώς πρέπει να μας κοστίζει πρίν κανά χρόνο είχα κάνει μία πρόταση σε αυτό τον ιστοτόπο, ας πληρώνουμε τους δημόσιους υπαλλήλους με το "κομμάτι". Και θα αμοίβεται περισσότερο ο παραγωγικός εργαζόμενος και θα πληρώνουμε ακριβώς για όσες υπηρεσίες χρειαζόμαστε.
  Από την άλλη όμως ανεξάρτητα με το δημόσιο πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλου το ιδιωτικού τομέα και να γίνει ανεξάρτητος. Να πάψει να θεωρεί σαν βασικό πελάτη το δημόσιο και να προσπαθήσει να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που χρειάζονται στην αγορά.

  • Μisha avatar
   Μisha @ DrKot 13/12/2010 01:19:55

   O ιδιωτικός τομέας μιας μικρής χωρας όπως είναι η Ελλάδα είναι Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο-Ν να συναγωνιστεί σε τομείς πέραν ίσως της ποιοτικής αγροτικής παραγωγής , της ναυτιλίας και του τουρισμού τις μεγάλες πολυεθνικές που φέρνουν πλέον τα πάντα αδασμολόγητα σε μισές τιμές από αυτές της αγοράς.
   Όσο κι αν παλέψει η μύγα να ξεφυγει από το στενό λαιμό του μπουκαλιού όπου παγιδευτηκε , τελικά θα πέσει στην μυρωδάτη πορτοκαλάδα που την είλκυσε και θα πνιγεί.
   Ούτε δημόσιο δουλευει , ούτε ιδιωτικός τομέας χωρίς εθνικό κράτος με συνορα και νόμισμα.Θέρετρο, παράρτημα τραπεζων και πολυεθνικών εταιρειών μάς θέλει το ΔΝΤ και η ΕΕ και αυτο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, γνωρίζοντας καλά πως το χρήμα ουτε πατριδα έχει , ούτε ηθικές αναστολές.

 37. Kasut avatar
  Kasut 13/12/2010 01:27:00

  Νομιζω ειναι αστειο να λεμε πως ο δημοσιος τομεας ειναι η αθωα περιστερα. Συμβαινει ενα ιδιοτυπο πραγωγικο παραδοξο. Η μη παραγωγικη δουλεια να αμοιβεται περισσοτερο απο την παραγωγικη. Και κανεις δεν θα ειχε αντιρρηση οι ΔΥ να αμοιβονται περισσοτερο απο τους ΙΥ αν αυτο ηταν αποτελεσμα ελευθερης διαπραγματευσης. Αντιθετα οι μισθοι οριζονται απο το κρατος χωρις να ερωταται αυτος που πληρωνει, δηλαδη ο ΙΥ και μαλιστα νομιζω ειναι αστειο να θεωρει κανεις τους ΔΥ ως πολιτικα ουδετερους οταν η ΠΑΣΚΕ χτυπαει χουντικου τυπου ποσοστα στις συνδικαλιστικες οργανωσεις και οταν διασημοι πολιτικοι περασαν απο το πρασινο συνδικαλιστικο φυτωριο της δημοσιουπαλληλιας.
  Σαφεστατα υπαρχουν λαμογιες και αθλιοι στον ιδιωτικο τομεα. Με μια διαφορα ομως. Στον ιδιωτικο υπαρχει η αγορα που ψηφιζει τον καλο και τον κακο σε αντθεση με την μονιμοτητα, τις ΕΔΕ που δεν οδηγουν πουθενα και τα κομματικα πτυχια. Και να μην ακουσω για ΑΣΕΠ. ΟΙ συμβασιουχοι και οι υπαλληλοι ΟΤΑ περνουν απο ΑΣΕΠ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Kasut 13/12/2010 01:33:16

   Δυστυχώς για την προπαγάνδα που αναμασάς, οι τακτικοί υπάλληλοι ΚΑΙ των ΟΤΑ, ναι, πέρασαν από ΑΣΕΠ. Εκτός αν εννοείς κάτι εργαζόμενους σε "δημοτικές επιχειρήσεις" που έφτιαχναν εν μία νυκτί οι εκάστοτε δήμαρχοι. Αυτοί, όμως, δεν είναι τακτικό προσωπικό και ήδη ο χαμπουργκεροπώλης της Πάρου έχει δηλώσει απερίφραστα ότι με τον "Καλλικράτη" θα απολυθούν (όπως και οι συμβασιούχοι).

   • Kasut avatar
    Kasut @ Αυριανιστής 13/12/2010 01:36:56

    Μα το προβλημα ειναι ολη αυτη η γκριζα περιοχη που δεν καλυπτει ο ΑΣΕΠ, μαζι με το απιστευτο μαυρο χρημα που διακινειται στο δημοσιο οπως εχει πολλακις αναφερει η Διεθνης Διαφανεια. Ας μην γελιομαστε, το ελληνικο δημοσιο ειναι ενα τεραστιο παθητικο που ρουφα πορους απο την οικονομια. Μια επικαλειται τον πατριωτισμο και χτιζει στρατοπεδα για ρουσφετολογικους λογους. Μια την παιδεια και χτιζει ΤΕΙ σε καθε χωριο. Μια το ενα και μια το αλλο. Δεν γινεται αλλο το κρατος να παρεμβαινει στην οικονομια. Αυτο σημαινει μικρο δημοσιο και ισοτητα στις εργασιακες σχεσεις.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Kasut 13/12/2010 01:42:38

     "Διεθνής Διαφάνεια"... άλλο ανέκδοτο κι αυτό.

     Μήπως -λέω, μήπως- πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματός της είναι ο πρώην δ/νων σύμβουλος του μεγαλύτερου σκανδάλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, ήτοι της οργανωτικής επιτροπής των λεγόμενων "ολυμπιακών αγώνων" του 2004; (Προκάτοχος της κυρα-Γιάννας.)

     Όχι τίποτε άλλο, αλλά εδώ δεν είναι το νεοφιλελεύθερο blog της ψευδεπίγραφης "g700" όπου συχνάζεις, για να βάζουμε αδιαμαρτύρητα το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

     • Kasut avatar
      Kasut @ Αυριανιστής 13/12/2010 03:38:09

      Εσυ δηλαδη θεωρεις πως στην Ελλαδα δεν υπαρχει διαφθορα.

     • Μisha avatar
      Μisha @ Αυριανιστής 13/12/2010 10:16:15

      Κasut

      H κατ εξοχή διαφθορά στην Ελλάδα είναι μεταξυ κομμάτων και ιδιωτων επιχειρηματιών που θέλουν να αρπάξουν κομμάτια του εθνικού πλουτου (ζημενς, εξολισμοί, ιδιωτικοποιήσεις, διόδια κλπ)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Kasut 13/12/2010 01:47:20

   Τί λες βρε Κασούτ?
   Δεν έχεις ιδέα τί είναι η ιδιωτική αγορά στην Ελλάδα.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Orestios 13/12/2010 03:57:45

    Επειδη ειμαι στον ιδιωτικο και προερχομαι απο οικογενια εργοδοτων, εχω να σου πω το εξης. Το 1/3 του κεφαλαιου μας απασχολειται για να ζει η εφορια. Συν οτι επι ΠΑΣΟΚ ζησαμε την λαιλαπα των αντικειμενικων κριτηριων που σου ελεγε το κρατος το εξης. Δεν μπορω να καταπολεμησω την φοροδιαφυγη αλλα αν εχεις σπιτι Χ τετργωνικων σε φορολογω για Υ εισοδημα ακομα και αν το σπιτι το χτισαμε τρωγοντας φακες και λακερδα για 20 χρονια.
    Να σου πω με τι απασχολειται το λογιστηριο μας. Αντι για R&D και αναπτυξη, καθε χρονο πρεπει να μαθαινουμε την καθε φορολογικη καινοτομια του καθε υπουργου, να περαιωνουμε και να εχουμε τον νταβταζη της εφοριας. Οταν ημουν 10 ετων θυμουμαι την οικογενειακη μας επιχειρηση να απασχολει 30 ατομα προσωπικο. 20+ χρονια μετα απασχολουμε 1 ατομο και εισαγουμε αντι να παραγουμε. Γιατι οταν ζητησαμε να παιξουμε επι ισοις οροις σε μια κρατικη προμηθεια, ειχαμε το πρασινο λαμογιο εισαγωγεα που εφερνε απο Κινα που μας εβγαζε εκτος. Οταν καναμε εξαγωγες και επρεπε να ειχαμε κεφαλαιο, οι τραπεζες δεν δανειζαν αν δεν ησουν του κομματος, το επιτοκιο ηταν 20%+, ο ΕΟΜΕΧ ηταν για τα πανυγηρια.
    Και οσον αφορα για τους δημοσιους. Δεν ειναι δυνατον μια επιχειρηση να δινει στην εφορια το 1/3 του κεφαλαιου της, μαζι μετα τα ΦΠΑ που ζημιωνουν τον κυκλο εργασιων της (παρολο που επιστρεφεται η τιμη μοναδος αυξανει αρα ο πελατης το σκεφτεται) για να χρηματοδοτει εναν μη παραγωγικο τομεα στον οποιο επικρατει η αργομισθια. Και επιτελους πρεπει να υπαρξει ισοτητα. Οχι εργαζομενοι δυο ταχυτητων απλα και μονο με το φοβητρο της πλατειας Κλαυθμωνος.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Kasut 13/12/2010 09:08:19

     Βλέπεις που στην ιδιωτική αγορά υπάρχουν κομματικά λαμόγια και εξαιτίας κομματικών επιλογών σε επίπεδο υπουργών πλήττεται η επιχειρηματικότητα?
     Τί σχέση έχουν οι ΔΥ λοιπόν και κάνεις επίθεση όταν για τα δύσκολα παιδικά σου χρόνια αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένες κομματικές επιλογές και μια διαπλοκή απατεώνων?
     Καμία.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Kasut 13/12/2010 10:18:09

     Τον επιχειρηματία Ψωμιάδη , τον εφοπλιστή Αγούδημο , τους εργολάβους που παίρνουν διόδια για ένα δρόμο που ΘΑ φτιαχτει τους έχεις ακουστά;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Kasut 13/12/2010 10:50:43

     Αυτά που αναφέρεις είναι απόλυτα αληθινά. Εφοριακός μπορεί να ζητήσει τιμολόγιο για το τασάκι που έχεις στο γραφείο σου και για τους συνδετήρες και για το αλάτι που έχει στην κουζίνα του εστιατορίου (που μπορεί να στο έφερε η μάνα σου από το σπίτι της γιατί τελείωσε το δικό σου). Ολα αυτά προσχηματικά, για να λαδωθούν προκειμένου να μην σου επιβάλουν πρόστιμο για "παρατυπίες". Εκεί βασίζεται και η περαίωση, την οποία πήγαν και πλήρωσαν εντιμότατοι επιχειρηματίες, μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκαν ότι με τον έλεγχο ο "πεινασμένος" εφοριακός θα έβρισκε "κάτι" προκειμένου να τους επιβάλει δυσβάσταχτο πρόστιμο.
     Αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Να αλλάξει ριζικά.
     Γιατί με το να παραμένουμε στο θέμα του κόστους μισθοδοσίας των ΔΥ, να είστε σίγουροι πως τέτοιοι "καλοί" υπάλληλοι δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα...Ετσι και αλλιώς, αυτοί θα αναπληρώσουν με το παραπάνω ό,τι έχασαν μισθολογικά, βρίσκοντας "αδήλωτα" τασάκια, συνδετήρες, συρραπτικά και αλατιέρες.

     • Misha avatar
      Misha @ ΒΙΣ 13/12/2010 13:04:15

      ΒΙΣ

      Απλά πράγματα:
      ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, όχι απλό έσχες , για τους πολιτικούς , τους εφοριακούς, και όλη τη δημόσια διοίκηση
      Αλλά δεν το κάνουν γιατί η Βουλή θα μετακομίσει στο Γεντί Κουλέ

     • Kasut avatar
      Kasut @ ΒΙΣ 13/12/2010 16:42:26

      Η κινητοποιηση του 1/3 του κεφαλαιου μιας επιχειρησης για να καλυπτει τα δημοσια ελλειμματα ειναι υπερ αρκετη δικαιολογια για να αναζητω στοιχειωδη δικαιοσυνη. Καταρχην για εμενα ως επιχειρηματια και κατα δευτερον για το εργαζομενο που προσλαμβανω.

 38. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/12/2010 01:29:38

  Έτσι ακριβώς είναι, Μίσα. Οι βορειοελλαδίτες, πηγαίνετε μια βόλτα, ημερήσια έστω, στη Βουλγαρία να δείτε πώς θα σας βλέπουν."Καλώς ήρθε το δολλάριο" (ή μάλλον το ευρώ, για όσο ακόμα το έχουμε) θα σας λένε με φωνή που προδίδει την εξαθλίωση. Κάπως έτσι μάς ονειρεύονται κι εμάς οι κατοχικοί της τρόικας...

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Αυριανιστής 13/12/2010 14:09:21

   Να αλλάξεις τα δεδομένα πού έχεις στό μυαλό σου για την Βουλγαρία,γιατί την τεέυταία 2ετια δεν αντικατοπτρίζουν αντικειμενικά την πραγματικότητα.
   Και ισοσκελίζουν την διαφορά με εμας ταχύτητα!
   Εμείς κατρακυλούμε(κυριολεκτικά) και αυτοί γρήγορα και σταθερά ανέρχονται.
   Μάς λυπούνται κιόλας !!
   Και αναπτύσουν τόν ιδιωτικό και όχι τόν δημόσιο τομέα τους.

 39. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/12/2010 01:29:41

  --Κατ' αρχήν, Ατράκτορα, θα ώφειλες να λάβεις υπόψη ότι, στην Ελλάδα, η επιχειρηματικότητα κατατρέχεται επαρκώς, ώστε να συγκρινόμαστε στο θέμα αυτό με την Ουγκάντα. Μόνο τα λαμόγια του Ν.1262 και των αντιστοίχων εντεύθεν "βοηθούνται", όσο οι "δικοί τους" κρατάνε την κουτάλα, ενώ μετά, πέφτοντας, παρασύρουν και πολλούς αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες. Αυτή όμως η κατηγορία "επιχειρηματιών" πρέπει να ξεριζωθεί, ούτως η άλλως.
  --Ως προς τους ΔΥ, η άποψη ότι δεν πρέπει να μειωθούν, για να μπορούν να καταναλώνουν είναι, τουλάχιστον εξωφρενική (και αντίστοιχη με την επιδότηση αγοράς αυτοκινήτων, για να πάρει το κράτος φόρους): Δλδ, ο Ιδιωτικός τομέας να πληρώνει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του Δημοσίου, για να ξαναπάρει, μέσω καταναλώσεως, ένα μέρος από τα λεφτά του!
  --Το μέγεθος του Δημόσιου τομέα κρίνεται μεγάλο ή μικρό και από τον αριθμό (μεγάλος) και από το παραγόμενο έργο. Μήπως κρίνεις το παραγόμενο έργο αντάξιο του αριθμού; Αν όχι, πόσο επί τοις εκατό κάτω από το αναμενόμενο από ανεπτυγμένη χώρα (άλα της!), ώστε να δούμε πόσους να κόψουμε αντιστοίχως (φοβάμαι ότι θα καταλήξεις αυστηρότερος από τις 400000 του Πάγκαλου...); Γιατί, μπορεί να μην φταίνε ΩΣ ΑΤΟΜΑ οι ΔΥ (μερικοί είναι άριστοι) αλλά η οργάνωση και η διοίκηση-εποπτεία των Δημ. Υπηρεσιών για το χάλι, αλλά, πάλι, αφού αυτοί τις στελεχώνουν, ως επαγγελματική ομάδα αυτοί φταίνε. Αφού λοιπόν μπαίνει Προκρούστης στον Ιδ.Τομέα, με αυτοπεραιώσεις και αντικειμενικά κριτήρια, γιατί να μην συμβαίνει και στο Δημόσιο. Δεν αισθάνεσαι προσβεβλημένη τη νοημοσύνη σου, που η χώρα σου αμοίβει εδώ και χρόνια ΟΛΟΥΣ τους ΔΥ με Επίδομα Μεγάλης Παραγωγικότητας (μεταξύ πολλών άλλων εξίσου γελοίων);
  --Επίτρεψέ μου δε να σου πώ ότι καθόλου διαζευκτικά, αλλά προσθετικά βιώνω εγώ τις πρώτες σου δύο παραγράφους. Ισχύει και το μεν και το δέ. Ακόμα χειρότερα: Έγινε κιόλας αποδεκτό, ότι οι ΔΥ πλήττονται κυρίως. Ουδέν ψευδέστερον και το τέλος του 2010 θα το κραυγάσει: Μπορεί οι ΔΥ να έχασαν 10% των απολαβών τους αλλά οι ΙΥ έχασαν 10% των ΘΕΣΕΩΝ τους, χάνουν 10% των απολαβών τους και έπεται και ζοφερή συνέχεια. Οι δε επιχειρηματίες, εντός και εκτός εισαγωγικών, ακόμα περισσότερο, εξ' όσων η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ αναφέρουν.
  --Το ισχυρότερο επιχείρημα εναντίων των λεγομένων σου όμως, το δίνεις μόνος σου: Αφού δεν τίθεται ΚΑΝ για σένα θέμα, ως προς το τι θα προτιμούσε κάποιος μεταξύ ΙΥ και ΔΥ, συμφωνείς, φανταζομαι, ότι ο ΔΥ είναι, επικίνδυνα για την οικονομία, υπερτιμημένος. Γιατί δεν θα πρέπει ο ΙΤ να χάνει στελέχη από τον ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ανταγωνισμό του ΔΤ (αφού συντηρεί την ύπαρξή του, άρα πληρώνει ο ίδιος ο ΙΤ την υφαρπαγή των δυνητικών στελεχών του από τον ΔΤ) γιατί έτσι καταβαραθρώνεται η ανταγωνιστικότητα του ΙΤ. Άρα, αβίαστα συμπεραίνουμε ότι, το ψαλίδισμα θέσεων και αποδοχών του ΔΤ κινείται σε σωστή κατεύθυνση, αν και δεν είναι αρκετό, γιατί, πολύ σωστά περιγράφεις, υπάρχουν και πάμπολλες άλλες κακές συνιστώσες της δυστυχίας που άρχισε να μας ακουμπάει.

 40. leste avatar
  leste 13/12/2010 03:42:16

  Όταν η οικονομία μας βρίσκεται σε περίοδο ύφεσης κάνοντας μαζικές απολύσεις επιδεινώνουμε το πρόβλημα. Αλήθεια, τι όφελος νομίζετε πως θα έχει ένας Iδ. Υπάλληλος ή ένας άνεργος αν απολυθούν 200000 δημόσιοι υπάλληλοι; Βλέποντας μόνο το λογιστικό κόστος ή μάλλον το λογιστικό όφελος που θα έχει το κράτος από την απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων παραβλέπουμε ότι αν κάνει απολύσεις τώρα θα βαθύνει η ύφεση περισσότερο και η κατάσταση θα χειροτερέψει για όλους. Ίσως όχι για όλους αφού όντως κάποιοι επιχειρηματίες θα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να συνωστίζονται όλο και περισσότεροι άνεργοι διεκδικώντας μια θέση εργασίας με την ελάχιστη δυνατή αμοιβή.

 41. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2010 10:13:04

  Φίλος μου πολιτικός μηχανικός, του ιδιωτικού τομέα, μου έλεγε χτες ότι για ένα δημόσιο έργο η μελέτη (και μόνο η μελέτη) κοστολογείται με τουλάχιστον 6πλάσιο έως και 10πλάσιο ποσό σε σχέση με την ίδια μελέτη για το ίδιο έργο στον ιδιωτικό τομέα. Μιλάμε για 600 έως 1000% διαφορά. Μόνο για τη μελέτη!
  Καταλαβαίνετε ότι είναι επιφανειακό να λέγεται ότι το πρόβλημα είναι η μισθοδοσία που καταβάλλει το Δημόσιο; Η μεγάλη αιμορραγία προέρχεται από ιδιώτες που ζουν απομυζώντας το κακά οργανωμενο και διεφθαρμένο κράτος μέσω δημοσίων έργων, προμηθειών, κλπ.
  Το κλειδί δεν είναι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, το κλειδί είναι να γίνει αναδιάταξη των υπηρεσιών όπου χρειάζεται και να γίνουν αυτές παραγωγικότερες. Πολλές φορές υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται πολυ φιλότιμα, αλλά το σύστημα είναι χαοτικό. Δεν ευθύνονται αυτοί για το σύστημα όμως.
  Οπου φυσικά υπάρχει διεφθαρμένος ή ασυνεπής δημόσιος υπάλληλος, άνθρωπος που δεν πατάει στη δουλειά του, απουσιάζει αδικαιολόγητα κλπ, αυτός όντως να παραπέμπεται σε υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά διεφθαρμένων υπαλλήλων.

  Και να προσθέσω κάτι άλλο, που το έχω ξαναπει: Δεν είναι όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο "υπάλληλοι", με την τρέχουσα έννοια του όρου: Εχει μέσα καθηγητές και δασκάλους, πανεπιστημιακούς κάθε βαθμίδας, ακόμα και αυτούς με το ν. 407, δηλ. με σύμβαση ορισμένου χρόνου και αστεία αμοιβή, γιατρούς, νοσηλευτές, στρατιωτικούς, εργαζομενους στα σώματα ασφαλείας, αρχαιολόγους του ΥΠ.ΠΟ. με γλίσχρες αμοιβές, αλλά με διδακτορικό πολλές φορές...

  • Kasut avatar
   Kasut @ ΒΙΣ 13/12/2010 16:43:48

   Το 70% των κρατικων δαπανων ειναι μισθοι, συνταξεις και κοινωνικες μεταφορες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Kasut 13/12/2010 19:46:26

    "Στον τοίχο οι Δ.Υ. γρήγορα και εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Και λες και αν τους αποτελειώσουμε, θα συνέλθει ως δια μαγείας η οικονομία μας, και θα τραγουδάμε όλοι μαζί το «κουμπαγιά» παρέα με τη Νόρα Βαλσάμη!!!"

    • Kasut avatar
     Kasut @ Strange Attractor 13/12/2010 21:24:50

     Αλλα λογια να αγαπιομαστε. Οταν δεν εχω να δωσω μισθοδοσια στους εργαζομενους μου κοβω απο τον δικο μου προυπολογισμο. Περιμενω οταν το Δημοσιο δεν εχει να πληρωσει τα χρεη του να κοψει τα δικα του εξοδα πρωτα και μετα να μου ζητησει τον οβολο μου. Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο το απλο δεν μπορω να κανω κατι. Η Νορα Βαλσαμη που κολλαει?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 13/12/2010 21:34:12

    Δεν ισχύει αυτό που λες

    • Lalakis avatar
     Lalakis @ Orestios 13/12/2010 22:18:45

     Η Νόρα Βαλσάμη ζει;

 42. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2010 11:34:23

  Να γνωρίζετε πάντως ένα πράγμα:
  Νομοτελειακά, ο δημόσιος τομέας, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (τουλάχιστον στην ηπειρωτική Ευρώπη) λειτουργεί κάπως σαν ατμομηχανή ή σαν μαξιλαράκι του ιδιωτικού, ως προς τους μισθούς.
  Δηλαδή, ο καλά μισθοδοτούμενος δημόσιος τομέας "τραβάει" προς τα πάνω και τη μισθοδοσία του ιδιωτικού. Μιλάω για απλούς ΙΥ, δεν μιλάω για μεγαλοστελέχη, που ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
  Αντίστοιχα, ο κακά μισθοδοτούμενος δημόσιος τομέας θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τον ιδιωτικό ως προς τη μισθοδοσία.
  Με απλά λόγια: Αν ο ΔΥ πέσει κάτω ένα σκαλοπάτι, το αμέσως επόμενο λεπτό ο ΙΥ θα πέσει 1,5 ή 2 σκαλοπάτια. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο ΙΥ να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο μισθολογικά αν ο ΔΥ κατεβεί.
  Παράδειγμα η δημόσια και η ιδιωτική μέση εκπαίδευση: Μειώνονται οι αποδοχές των καθηγητών ΜΕ κατά 200-250 ευρώ μηνιαίως, αθροιστικά (δηλ. με δώρα, επιδόματα κλπ). Πιστεύετε εσείς ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι συμβάσεις των ιδιωτικών σχολείων με τους καθηγητές τους θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι; Εδώ είμαστε και θα το δούμε...

 43. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 13/12/2010 11:58:05

  Το εχω ξαναγραψει και θα το ξαναγραψω.
  Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟ- ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, οπως το εκανε ο Ανδρεας.
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και να ισχυει μονο αυτο που λεει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.

 44. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 13/12/2010 12:22:28

  Έχει δίκιο ο ΒΙΣ πιο πάνω.

  Σε όλον τον κόσμο οι Επιχειρηματίες απευθύνονται σε Ιδιώτες με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεσαίος Επιχειρηματίας και επάνω που να μην παλεύει (με λαδώματα κτλ.) να πιάσει πελάτη το Κράτος...!!!

  Χαρακτηριστικά θυμάμαι Επιχειρηματία με Βιομηχανία (χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες κτλ.) από την περιοχή μου στην Επαρχία που του έλεγε ένας γνωστός μας να του φτιάξει κολεγιάλες με μεγάλα Super Market κτλ. κι ο Επιχειρηματίας απάνταγε οτι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να προμηθεύει με χαρτιά υγείας και χαρτοπετσέτες Νοσοκομεία, στρατόπεδα, σχολεία κτλ...!!!

 45. John Doe avatar
  John Doe 13/12/2010 12:36:16

  Το Δημόσιο: To 1991, υπάλληλος ΠΕ, υπέυθυνος πληροφορικής, αμοιβόμουν με 68.000 δρχ. μικτά. Στον Ιδιωτικό τομέα τα ποσά τα αντίστοιχα ήταν πάνω από 110.000 δρχ. Την εποχή εκείνη όπως και καόλη την διάρκεια της δεκαετίας, ο ΔΥ (όχι οι ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν μπορούσε: Να πάει διακοπές σε νησιά, ταξίδια στο εξωτερικό, να φοράει ακριβά ρούχα, να οδηγάει ακριβά αμάξια (και αν οι τράπεζες δεν είχαν αρχίσει να δίνουν δάνεια, ούτε αμάξι δεν θα μπορούσε να έχει). Οι ΙΥ από κομμώτριες μέχρι δικηγόρους, ασφαλιστές (πολύ της μόδας τότε) πολιτικούς μηχανικούς, γραμματείς πολυεθνικών και μη, καθώς και πολλοί άλλοι, μπορούσαν! Και τότε στις παρέες το να σε ρωτάνε τι δουλειά κάνεις και να λες ΔΥ, σου έφερνε λίγο ντροπή και ας είσαι επιστήμονας! Όμως άλλο ήθελα να πω: Αύγουστος του 1993, στην εργασία μου στο λογιστήριο σημειώθηκε μια απάτη με επιταγές. Ήμουν στην ομάδα που διεξήγαγε την ΕΔΕ. Σε συνεργασία με την Αστυνομία βρέθηκαν οι ένοχοι. Κατάχρηση 8.000.000 δρχ. και κάτι ψηλά. Ο νόμος τότε προέβλεπε ότι κατάχρηση ποσού άνω των 5εκ είναι κακούργημα. Οι τύποι πήγαιναν για κακούργημα! Οκτώβριος και ο Ανδρέας ανεβαίνει! Το πρώτο πρώτο νομοθέτημα ήταν η αύξηση του ποσού πάνω από το οποίο μια κατάχρηση θα θεωρούνταν κακούργημα. Το όριο από 5εκ πήγε στα 17.000.000 δρχ. αν θυμάμαι καλά, μπορεί να λέω και λίγα! Αποτέλεσμα; Τα λαμόγια απλά απολύθηκαν και έφαγαν μια ψιλή ως πλημέλλημα! ΑΥΤΟ είναι το ΠανελλήνιοΣοσιαληστρικόΚίνημα.
  Αυτά για να έχουμε προοπτική και να ξέρουμε γιατί μιλάμε!

 46. Greg avatar
  Greg 13/12/2010 13:23:41

  Η απέχθεια προς ορισμένους ΔΥ προκύπτει από τραυματικές εμπειρίες. Είναι βιωματικό, δεν έχει να κάνει με ζήλεια, φθόνο ή με τα λεφτά που παίρνει ο ένας κι ο άλλος.

  Είχα πάει σε ΚΕΠ για μεταβίβαση ΙΧ. Στο γκισέ ο υπάλληλος μου έδωσε ένα χαρτί, που έγραφε την ημέρα που αναμενόταν η απάντηση από το υπουργείο Συγκοινωνιών. Επίσης, έγραφε το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, τη θέση του, το τηλέφωνο στο ΚΕΠ και το κινητό του τηλέφωνο! Δάκρυσα. Όταν η υπόθεση διεκπεραιώθηκε, την ημέρα που μου είχε πει, ήρθε μήνυμα στο κινητό μου από το ΚΕΠ, όπως μου είχε πει!

  Άλλη φορά είχα πάει στην εφορία για να καταθέσω πινακίδες ΙΧ. Στη συγκεκριμένη εφορία πλήρωνα τέλη κυκλοφορίας 12 χρόνια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η υπάλληλος δεν το "έβλεπε" στο κομπιούτερ.

  - Δεν υπάρχουν τα στοιχεία του ΙΧ. Πρέπει να πάτε στο υπουργείο Συγκοινωνιών.
  -Αδύνατον, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας 12 χρόνια. Εσείς μου τα στέλνετε στο σπίτι κάθε χρόνο.
  -Δεν το βρίσκω.
  -Ρωτήστε κάποιον, είναι αδύνατον να μην υπάρχει.
  -Τί να ρωτήσω, δεν υπάρχει το ΙΧ σας στο σύστημα, πρέπει να πάτε στο υπουργείο Συγκοινωνιών.

  Δύο ώρες στα πρόθυρα εγκεφαλικού για να βρεθεί τελικά το ΙΧ με τη βοήθεια συναδέλφου της. Δύο ώρες. Καλοπροαίρετος είμαι, η κυρία ήταν κάποιας ηλικίας, μάλλον τα κομπιούτερ δεν ήταν το δυνατό της σημείο. Δύο ώρες, όμως, δεν σήκωσε τον κώλο της από την καρέκλα να ρωτήσει κάποιον. Έπρεπε να περιμένω τον διευθυντή που ήταν απασχολημένος αλλού. Δύο ώρες στρες και πήγαινε έλα, για κάτι που θα λυνόταν σε δύο λεπτά, αν η υπάλληλος ήταν πρόθυμη να ρωτήσει το διπλανό της για το αυτονόητο. Αλληλεγγύη που λένε...

 47. Apostolis - Καστοριά avatar
  Apostolis - Καστοριά 13/12/2010 14:12:48

  Ότι το ιδανικότερο για τους εντεταλμένους κυβερνήτες μας . Αυτό που θέλανε να πετύχουν , το πέτυχαν και με το παραπάνω . ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ . Ότι καλύτερο γι΄ αυτούς και ότι χειρότερο για τον απλό έλληνα που αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωσή της οικογένειάς του . Μας βάλανε να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιός είναι ο προνομιούχος και ποιός ο περισσότερο αδικημένος . Κι αυτοί περνάνε ότι θέλουν και ότι τους επιβάλλουν οι καρχαρίες του ΔΝΤ , χωρίς να ανοίξει μύτη . Αφού μας έβαλαν να γίνουμε εχθροί μεταξύ μας ? Τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα τον φταίει ο δημόσιος υπάλληλος , τον αγρότη τον φταίει ο φορτηγατζής , τον έμπορο ο τελωνειακός και πάει λέγοντας . Μόνο οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί δεν φταίνε σε τίποτε και ως εκ τούτου δικαιούνται να μας κάνουν τον βίο αβίωτο . Δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτε , όταν κοιτάζουμε πως "θα ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα? " (Αθάνατε Χριστόδουλε) . Όλοι μαζί στην ίδια μοίρα βρισκόμαστε και έχουμε απέναντί μας τους "κυβερνήτες μας" που έχουν εντολή να μας εξοντώσουν εντελώς . Ξεσηκωμός έτσι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ . Και μετά θα βραβεύουν τα "μεγάλα αφεντικά" τον Γιώργο και τον Παπακωνσταντίνου σαν τους καλύτερους πρωθυπουργεύοντα και υπουργεύουντα στα οικονομικά αντίστοιχα , γιατί δήθεν παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα και έχουν και την λαϊκή συναίνεση. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ (το πλέον επίκαιρο σύνθημα) .

 48. The Saint avatar
  The Saint 13/12/2010 15:03:34

  Τα προνόμια, που έχουν οι ΔΥ, οι ΙΥ δεν τα ειχαν ποτέ (ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, επιδόματα, αδειες απο τη σημαία στις αργίες και ημιαργίες, την κατα πολυ ευκολότερη σύναψη δανείου απο τραπεζα, λογω μονιμότητας, και βεβαίως επαναλαμβάνω τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος μισθού του ΔΥ είναι κατα πολυ πιό πάνω απο τον αντιστοιχο μέσο όρο του ΙΥ, που ενώ έχει πάρει ΣΦΟΔΡΑ τη κατιούσα, δεν είδα να επιχειρείται η ...εξίσωση πρός τα κάτω, όπως επιχειρήθηκε και έγινε τα προηγούμενα χρόνια της καλης χαράς πρός τα πάνω.)
  Ειναι και άλλα βεβαίως, που δεν έχουν αναφερθεί στη συζητηση....
  Η ουσία είναι ότι τόσο καιρό που το γ@μ@σι έπεφτε ΟΛΟ στους συνταξιούχους, και στους υπαλληλους του Ι.Τομέα, ολοι αυτοί, προκειμένου να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους, ήταν ωσεί παρόντες, στις διαδηλώσεις τύπου Gay Parade, που έλαβαν χώρα, ενώ τώρα που έμαθαν σκοπίμως και κατόπιν εορτής (βλέπε εκλογές στις οποίες έδωσαν 34% στο GAP) ότι ετοιμάζεται πετσόκομα στα ...χωράφια τους γίνεται της κακομοίρας απο τις απεργίες.
  ΤΩΡΑ ξυπνησαν! Ε, ας τα βγάλουν πέρα λοιπόν, αφού έχουν τη δύναμη να το κάνουν απ'ότι φαίνεται, και απ'όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα απο ολους!

  Α, και κάτι ακόμη που διάβασα εδώ παραπάνω... Οτι, λόγω της ύπαρξης των Δ.Υ. εκινείτο τόσα χρόνια η αγορά, αφου αυτοι ηταν η κινητήρια δύναμη της...
  Δλδ ουτε λιγο ουτε πολυ μας λέτε, ότι είναι προτιμότερο να έχουμε υπεράριθμους Δ.Υ. γιά να κινείται αγορά, με το δανεικό χρήμα (αφου παραγωγή στην ουσία δεν υπάρχει...)
  Οτι και να πώ γι'αυτό, θα είναι λίγο....
  Αντι να καταριέστε όλο το πολιτικο μεταπολιτευτικα σύστημα, που εφάρμοσε συλληβδην και κατα συρροήν πολιτικές virtual reality, αλλοιώνοντας τις ηθικές αξίες, και διαβρώνοντας το συλλογικό υποσυνειδητο τουλάχιστον δύο γενεών νέων ανθρώπων, οδηγώντας τη χώρα μαθηματικά, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, επικροτείτε, το υπάρχον καθεστώς...

  Τι να πώ ρε παιδιά... ότι να'ναι....

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ The Saint 13/12/2010 15:09:59

   Φιλτατε saint

   Ολοι στο δημοσιο!!!!

   Γιουπι!!!!

   Ολοι ΔΥ για να κινηται η αγορα.

   Μονο που τοτε θα πληρωνομαστε με κουπονια....

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ λαλακης 13/12/2010 15:19:48

    Μεγάλε Λαλάκη! (Εσύ και οι "ψύχραιμοι λαλάκηδες", όπως τους λέει και ο Μίσα.) Έχω μια καλύτερη ιδέα. Όλοι στη Βουλγαρία!!! Με 120 ευρώ μισθό! Ούτε κουπόνια, ούτε τίποτα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 13/12/2010 15:17:20

   Άγιε, μάλλον δεν συγκρατείς κάτι πολύ σωστό που ανέφερε ο ΒΙΣ λίγο πιο πάνω: ότι, αν οι μισθοί των ΔΥ υποστούν "κούρεμα", τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ, την άλλη μέρα κιόλας, θα υποστούν αντίστοιχο "κούρεμα" (περαιτέρω αυτού που μας επιφυλάσσει ο κατάπτυστος νόμος Τρόικας-Κατσέλη) ΚΑΙ στους μισθούς των ΙΥ, ώστε ΠΑΝΤΑ η "ψαλίδα" να μένει σταθερή.

   Και επειδή η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, ετοιμάσου πολύ σύντομα να μεταναστεύσεις στη Βουλγαρία, αφού ναι μεν ο μισθός που θα παίρνεις εδώ θα είναι μισθός... Σόφιας, αλλά οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών θα είναι τιμές... Παρισίων. Εκεί τουλάχιστον (στη Βουλγαρία) θα έχεις και τιμές Βουλγαρίας. Έτσι, προϊόντος του χρόνου η Ελλάδα θα γίνει μια ερημωμένη χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις των αφροασιατών λάθρο που θα έχουν μπει αβέρτα μέχρι τότε. Και μόνο τότε θα καταλάβεις πού θα μας έχει οδηγήσει ως έθνος ο κοινωνικός δαρβινισμός που με περισσή ευκολία ασπάζεσαι (για να τρίβουν τα χέρια τους οι κάθε λογής άεργοι Δασκαλόπουλοι).

   • The Saint avatar
    The Saint @ Αυριανιστής 13/12/2010 15:40:58

    Ασχετα με το τι συγκρατώ η όχι, αγαπητέ Αυριανιστη, τάσομαι, υπέρ των αγώνων που δίνουν απο σήμερα όλοι οι Δ.Υ αφού όπως είπα και πρίν φαίνεται ότι είναι οι μόνοι που μπορούν, να αντιμετωπίσουν τη ΓΑΠολαίλαπα, και μακάρι να καταφέρουν το ποθητό απο όλους μας, και να αλλάξει η κατάσταση.
    Τα γεγονότα τρεχουν, και δεν έχουμε παρα να δούμε το αποτέλεσμα. (και την ουσία...)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 13/12/2010 15:26:49

   Άγιε, μάλλον δεν συγκρατείς κάτι πολύ σωστό που ανέφερε ο ΒΙΣ λίγο πιο πάνω: ότι, αν οι μισθοί των ΔΥ υποστούν "κούρεμα", τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ, την άλλη μέρα κιόλας, θα υποστούν αντίστοιχο "κούρεμα" (περαιτέρω αυτού που μας επιφυλάσσει ο κατάπτυστος νόμος Τρόικας-Κατσέλη) ΚΑΙ στους μισθούς των ΙΥ, ώστε ΠΑΝΤΑ η "ψαλίδα" να μένει σταθερή.

   Και επειδή η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, ετοιμάσου πολύ σύντομα να μεταναστεύσεις στη Βουλγαρία, αφού ναι μεν ο μισθός που θα παίρνεις εδώ θα είναι μισθός... Σόφιας, αλλά οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών θα είναι τιμές... Παρισίων. Εκεί τουλάχιστον (στη Βουλγαρία) θα έχεις και τιμές Βουλγαρίας. Έτσι, προϊόντος του χρόνου η Ελλάδα θα γίνει μια ερημωμένη χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις των αφροασιατών λάθρο που θα έχουν μπει αβέρτα μέχρι τότε. Και μόνο τότε θα καταλάβεις πού θα μας έχει οδηγήσει ως έθνος ο κοινωνικός αυτοματισμός-δαρβινισμός που με περισσή ευκολία ασπάζεσαι (για να τρίβουν τα χέρια τους οι κάθε λογής άεργοι Δασκαλόπουλοι).

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Αυριανιστής 13/12/2010 23:44:28

    Και γιατί στην Ελλάδα όταν οι μισθοί μας γίνουν μισθοί Βουλγαρίας θα έχουμε ακόμα τιμές Ευρώπης, ενώ εκεί θα έχουν τιμές Βουλγαρίας;
    Γιατί εκεί έχουν δικό τους νόμισμα. Κι έτσι, μισθοί, υπηρεσίες, προϊόντα, ακόμα και ποσοστά κέρδους επί των (ακριβών γι' αυτούς) εισαγομένων είναι ισόρροπα χαμηλά.

    • Orestios avatar
     Orestios @ ΠΗΛΕΑΣ 13/12/2010 23:49:41

     Μα τί λες? Με το σοφό σχέδιο του GAP το 2013 θα σφάζονται τα παληκάρια (aka επενδυτές) στην ποδιά της Ελλάδας. Του το είπε η μαμάαααααα (όπως λέει και η Τζούλια στο άσμα "στόχος είναι τα λεφτά")

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Orestios 14/12/2010 01:05:29

      Με τα σοφά σχέδια του ΓΑΠ, το 2013 δεν θα μένει παρά να εφαρμοσθεί η "αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας", που δεν επαγγέλθηκε μόνο ο ΓΑΠ. Γιατί τώρα, αντίθετα από την εποχή του Τρικούπη, επιτρέπεται και αδιάντροπα μεθοδεύεται η πώληση της Ελλάδας. Και θα την πουλήσουμε, λόγω καταστάσεως, "κοψοχρονιά". Έτσι, η κλασσική "πτώχευση" δεν θα έρθει ποτέ. Και θα την αποζητήσουμε σαν επιλογή, κάποτε, εις μάτην.

 49. Kasut avatar
  Kasut 13/12/2010 16:57:50

  Ως επιχειρηματιες δεν ζητησαμε και δεν ζηταμε ποτε καμια ευνοικη μεταχειριση. Υπαρχουν και κακοι επιχειρηματιες που ζουν απο κρατικες προμηθειες με μονο προσον την γνωριμια, αυτοι πρεπει να βγουν εκτος αγορας. Αυτο που ζητανε οι υγιεις επιχειρηματιες ειναι ισοι κανονες για ολους. Και δεν καταλαβα δηλαδη, αν το δημοσιο εχει διαγωνισμο θα θεωρηθουμε κρατικοδιαιτοι αν κανουμε προσφορα? Απλα αυτο που ζηταμε ειναι να αντιμετωπιστουμε στα ισια και οποιος μειοδοτησει να παρει την δουλεια. Αλλωστε συγκεκριμενοι επιχειρηματιες ζουν αποκλειστικα απο το κρατος. Εργολαβοι, προμηθευτες νοσοκομειων κλπ. Η μεγαλη πλειοψηφια των επιχειρηματιων ειναι στην αγορα, με το αγχος της επιταγης και δεν κοιμουνται ησυχοι αν καθε Παρασκευη δεν εχουν να δωσουν την μισθοδοσια. Σε δυσκολες εποχες εμεις δεν εισπρατταμε για τα της οικογενειας επειδη ειχαμε να καλυψουμε τους εργαζομενους μας με τους οποιους ειχαμε ακομα και οικογενειακες σχεσεις. Απλα ως επιχειρηματιες δεν ανεχομαστε η φορολογια μας να καλυπτει μαυρες τρυπες του δημοσιου, δημοσιες υπηρεσιες οι οποιες μας φερονται σαν πολιτες 4ης κατηγοριας, ρουσφετοδιορισμενους κλπ. Και βρεθηκαμε ξαφνικα εχοντες και κατεχοντες επειδη μετα απο χρονια εργασιας φτιαξαμε ενα σπιτι και πηραμε ενα αυτοκινητο καλο (οντως δεν ειμαστε στην ιδια οικονομικη κατασταση με τους εργαζομενους μας αλλα αναλαμβανουμε κινδυνο αρα εχουμε και μεγαλυτερη αποδοση) και ηρθαν τα αντικειμενικα και μας διελυσαν. Ποιος θα κατσει να επενδυσει με αντικειμενικα κριτηρια και την πολιτικη της σκληρης δραχμης που ακολουθησε το ΠΑΣΟΚ 1993-1999. Και οι 30 εργαζομενοι εγιναν 1.

 50. John Doe avatar
  John Doe 13/12/2010 19:06:47

  The Saint:

  Οι ΔΥ πότε επίσης δεν είχαν Bonus! Ναι ναι αυτά που σε πολλές περιπτώσεις ήταν πέρνα του 1 ή και 2 ή και 3 μισθών (τράπεζες, ναυτιλιακές, μεγάλες βιομηχανίες, μεγάλα εμπορικά κλπ.). Επίσης σπανίως, σε εντίθεση με του ΙΥ, είχαν την ευκαιρία μετεκπαίδευσης (εκτός αν την πλήρωναν μόνοι τους).
  Μην το ψάχνεις άλλο φιλάρα. Δεν έχεις δίκιο. Κανένας δεν έχει. Στο ξαναλέω, για παράδειγμα την δεκαετία του 90, τότε το να ήσουν ΔΥ ήσουν για φτύσιμο, μετά το 2005 το κλίμα άλλαξε άρδην εις βάρος των ΙΥ. Όχι όμως ότι οι δημόσιοι τρλέθηκαν στα λεφτά, απλά έχασε πολλά ο ΙΥ και φυσικά και την δουλειά του.
  Ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνεις, οι ΔΥ είνιαι οι μόνοι πια που ίσως αν αποφασίσουν να ενωθούν (την δύναμη βλέπεις την έχουν οι λίγοι των ρετιρέ, εφοριακοί, ΔΕΚΟιτε, τελωνειακοί) μπορέσουν να αντισταθούν για λογαριασμό και των ΙΥ και των συνταξιούχων.

 51. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/12/2010 20:15:00

  Λοιπόν, έχουμε πολλά να πούμε.

  Πρώτον, φίλε μου Ελκυστή, μέγα φάουλ η ενοχοποίηση των επιχειρηματιών, δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να γυρνάς από την άλλη πλευρά το ίδιο νόμισμα, του κοινωνικού αυτοματισμού. Υπάρχουνε(-με) επιχειρηματίες που χρεωθήκανε για 2 γενιές για να επενδύσουν, που φάγανε τα νιάτα τους και ατέλειωτες ώρες και μέρες της ζωής τους για να στρώσουν και να λειτουργήσουν μια επιχείρηση. Δεν υπάρχουν μόνο κρατικοδίαιτοι αφισσοκολητές, νεόπλουτοι σουβλατζήδες και επαγγελματίες αεριτζήδες, όπως Δημόσιο δεν είναι μόνο οι ορδές των αμόρφωτων των ΔΕΚΟ. Και πάμε στο επόμενο σκέλος.

  Οι ΔΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ! Τέλος. Το λέει ένας άνθρωπος που έχει βαρεθεί να πληρώνει φόρους, να αποδίδει ΦΠΑ και να τον απομυζούν με κάθε είδους εισφορές και τέλη, άρα να χρηματοδοτεί πρωτογενώς το Δημόσιο. Οι ΔΥ δεν είναι υπεράριθμοι, ούτε καν πιστεύω ότι στοιχίζουν υπερβολικά πολλοί από ότι θα έπρεπε σε hard cash. Το πρόβλημα είναι το Δημόσιο! Η λειτουργία του. Και εστιάζω:
  -Οι αμοιβές των ΔΥ είναι άνισα κατανεμημένες. Ο αμόρφωτος σφραγιδοκτυπητής που παίρνει περισσότερα από τον ιατρό, δεν στερεί μόνο τον ιατρό από έναν καλύτερο μισθό, αλλά και την αγορά από ζεστό χρήμα. Όποιος έχει πραγματική καθημερινή τριβή με τον κλασικό αφισσοκολητή πεντοχιλιαράκια αμόρφωτο, ξέρει πολύ καλά ότι μετά το γλύψιμο, η αγαπημένη του τέχνη είναι το μασούρι. Δείτε το απλά. Σε ποια περίπτωση θα κινηθεί περισσότερο χρήμα στην αγορά, από δύο οικογενειάρχες με 3000 ευρώ μισθό ο καθένας, ή από έναν των 1000 και έναν των 5000? Απλή μπακαλίστικη ψυχολογία της αγοράς.
  -Το Δημόσιο είναι αντιπαραγωγικό. Εγώ προσωπικά τους περισσότερους ΔΥ τους λυπάμαι, τουλάχιστον με όσους τρίβομαι καθημερινά. Πάντα είναι λιγότεροι, συνήθως έχουν στο κεφάλι τους και κάποιον καθυστερημένο βολεμένο ανάμεσά τους και πρέπει να ταλαιπωρούν τον κάθε δύσμοιρο πολίτη με τις παράλογες απαιτήσεις του τομέα τους. Αντίστοιχα και εγώ πρέπει να τρέχω για μια απλή συγχώνευση (με γνωματεύσεις ορκοτών έτοιμες λέμε ε) σε ένα σωρό διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και επαγγελματίες! Νομαρχία, πρωτοδικείο, εφορία, συμβολαιογράφο και δικηγόρο! Αθάνατη γραφειοκρατία.

  Προτεινόμενη λύση? ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΕΚΟ, όχι κράτος επιχειρηματίας, απλούστευση γραφειοκρατίας (ας πούμε ΚΒΣ aka το ευαγγέλιο του τρόμου) και σοβαρή διάρθρωση μισθολογίου και θέσεων. Δεν χρειαζόμαστε λιγότερους ΔΥ, αλλά πιο δίκαια αμοιβόμενους και στη σωστή θέση.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ TopGunZ 13/12/2010 21:57:51

   Δεν έχεις καθόλου άδικο. Απλά να θυμάσαι ότι σε μια ανάρτηση, πρέπει να γίνουν κάποιες γενικεύσεις για λόγους οικονομίας χώρου αλλά και ποιητική αδεία.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Strange Attractor 14/12/2010 08:34:24

    To καταλαβαίνω, απλά έχω θυσιάσει και έχω υποθηκεύσει μεγάλο μέρος του εαυτού μου στη δουλειά μου και με πονάει ακόμα και η υπόνοια κάποιος να με χαρακτηρίσει απατεώνα ή καιροσκόπο. Δεν αναφέρομαι σε σένα, γενικά στο όλο μενταλιτέ "οι επιχειρηματίες είναι φοροφυγάδες με Καγιέν που ρουφάνε το μεδούλι των εργαζομένων τους".

 52. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/12/2010 23:56:42

  Αμφιβάλλεις ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να παραμένει με μισθούς Σόφιας και τιμές Παρισίων; Γνωρίζετε καλά όλοι εσείς οι νεοφιλελεύθεροι ότι στην Ελλάδα δεν λειτούργησε ΠΟΤΕ ο ανταγωνισμός (δείτε ακόμα και τις τιμές των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, που στη χώρα μας βρήκαν το Ελντοράντο αισχροκέρδειας). Και όχι μόνο το γνωρίζετε, αλλά το επιδιώκετε κιόλας, παρά τις νεοφιλελεύθερες πομφόλυγες περί "ανταγωνισμού" που μας τσαμπουνάτε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αυριανιστής 13/12/2010 23:58:18

   Υπερβάλλεις. Όχι και τιμές Παρισίων. Μάλλον Τόκιο θα έλεγα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 14/12/2010 00:00:17

   Μη με αποκαλείς σοσιαλιστή. Δεν σε έβρισα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 14/12/2010 00:09:16

   S.A. ενώ τώρα δεν έχουμε τιμές τόκυο?
   Γιατί σε σχέση με βερολίνο και παρίσι έχουμε τις διπλάσιες

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 14/12/2010 00:10:52

   @ Orestios

   Για ξαναδές σε ποιον απαντούσα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 14/12/2010 00:13:34

   πάσο

 53. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 14/12/2010 09:15:21

  Υπάρχουν ΔΥ των 6-7.000 ευρώ όπως οι ελεγκτές εναεριας κυκλοφορίας και υπάρχουν και των 700 ευρω όπως κάποιοι συμβασιούχοι. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

 54. anonimos avatar
  anonimos 16/04/2012 17:56:17

  Το μεγαλύτερο κακό που έκανε το κράτος στους "επιχειρηματίες" είναι ότι για την πρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων εφαρμόζει τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και όχι το ρουσφέτι που ίσχυε παλιότερα.
  Και υπόψιν ο νόμος Πεπονή δεν εφαρμόσθηκε όπως αρχικά τον είχε παρουσιάσει ο Πεπονής.

  Κατάφερε και έφερε στο δημόσιο τους καλούς, τους άριστους του ιδιωτικού τομέα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκανε στον ιδιωτικό τομέα. Ξεχώρισε τους καλύτερους του ιδιωτικού τομέα και τους πήρε στο δημόσιο.
  Ισχύει βέβαια ότι οι συνθήκες εργασίες στο δημόσιο είναι πιο καλές από τον ιδιωτικό τομέα.

  Νυν δημόσιος υπάλληλος και πρώην υπαλληλος του ιδιωτικού τομέα. Διορισμένος με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  Χάρηκα περισσότερο όταν διορίστηκα όχι γιατί διορίστηκα αλλά γιατί είδα τα μούτρα τους όταν τους είπα παραιτούμαι για να πάω στο δημόσιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.