#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2012 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στήριξη Ραχόι και Κοέλιο στον Σαμαρά

[caption id="attachment_153410" align="alignnone" width="600" caption="Σαμαράς - Κοέλιο"][/caption]

Με τη δημόσια και απόλυτη στήριξη των πρωθυπουργών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εν όψει των εκλογών στη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε χθες το βράδυ στην Αθήνα μετά το τριήμερο ταξίδι του στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στην τελική ευθεία της προκήρυξης των εκλογών και στην καρδιά της πιο κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Ισπανό όσο και από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το πηδάλιο της χώρας. Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, μέσα από την ανοιχτή δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ., υπογράμμισε την ανάγκη μιας ισχυρής πλειοψηφίας ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα χωρίς δεσμεύσεις και μικροπολιτικές «τρικλοποδιές» που θα έχουν κόστος για το μέλλον της χώρας.

«Αντώνη, σου εύχομαι το καλύτερο για τις εκλογές στην Ελλάδα», ξεκίνησε την προσφώνησή του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο: «Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας. Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά».

 

[caption id="attachment_153409" align="alignnone" width="600" caption="Σαμαράς - Ραχόι"][/caption]

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είχαν αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη ανάκαμψης και ανάπτυξης των οικονομικών της Ελλάδας. Στο τραπέζι της συζήτησης ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε επίσης το θέμα της παράνομης λαθρομετανάστευσης, ζήτημα που επανέφερε και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας...

«Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που πρέπει να παταχθεί», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας: «Και οι δύο συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή. Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις».

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στην Ιβηρική Χερσόνησο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμήνυσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

«Γυρνώντας από το ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, λέω, με βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτική ηγεσία».

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, η δημόσια στήριξη των δύο ηγετών της Ιβηρικής Χερσονήσου προς το πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. εν όψει της κάλπης, αποτελούν ισχυρό μήνυμα τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς το εσωτερικό της χώρας ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Και προσθέτουν ότι το μήνυμα είναι σαφές: Για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και να προχωρήσει στο δρόμο της ανάκαμψης, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν τον Αντώνη Σαμαρά και να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία για να μπορέσει να κερδηθεί το στοίχημα της χώρας και της επόμενης γενιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 26/03/2012 09:12:28

  Το ότι αυτοί οι δύο κύριοι εφαρμόζουν στην Ιβηρική αυτό που μας έφερε ο ΓΑΠ και συνεχίζουν οι υπόλοιποι ¨πρόθυμοι¨ δεν έχει σημασία.
  Στην Ισπανία, με πολύ υψηλή ανεργία εδώ και καιρό, η κοινωνία βράζει.
  Ακόμη και αυτοί που έδωσαν πρόσφατα ισχυρή δύναμη στον Ραχόϊ, άρχισαν να βρίσκονται στο δρόμο.
  Καλή η συνεργασία μεταξύ των χωρών του νότου, του πιο πληττόμενου, αλλά με ποιούς κανόνες και με ποιούς στόχους; Σε μνημονιακή βάση, όπως κάνουν αυτοί οι δύο στην Ιβηρική, σε πλήρη σύμπνοια με τους εγχώριους σοσιαλιστές;
  Τότε ¨σωθήκαμε¨.

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 26/03/2012 10:04:11

  Η Ελλάδα έχει αρκετά κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά με τις χώρες της Ιβηρικής. Θα επικεντρώσω σε ένα αρνητικό το οποίο μάλιστα αποτέλεσε και τη βασική αιτία της σημερινής κοινής, κατά κάποιο τρόπο, οικονομικής τραγωδίας που ζούν οι τρείς αυτές χώρες. Η αγάπη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι τρείς χώρες για καθετί αριστερίστικο. Ας ψάξει ό καθένας από μας να δεί ποιοί κομματικοί σχηματισμοί υπερίσχυσαν στην Ιβηρική και στην Ελλάδα. Στην Ισπανία ο Γκονζάλεζ και στην Ελλάδα ο Παπανδρέου, στην Πορτογαλλία κάποτε κυβερνούσε η αριστερά και αντιπολίτευση ήταν η λιγότερο αριστερά. Ούτε λόγος για μια δεξιά ή έστω κεντροδεξιά έκφραση; Τώρα όμως που έφτασε ο κόμπος στο χτένι τουλάχιστον οι Ίβηρες επέλεξαν δεξιόστροφες πολιτικές για να δώσουν λύση. Οι Έλληνες τί κάνουν; Μάλλον τώρα ταιριάζει αυτό που είχε προαναφερθεί για τους "αγανακτισμένους". Οι Έλληνες κοιμούνται, κάντε ησυχία να μην τους ξυπνήσουμε. Ξύπνα Έλληνα! Η μόνη λύση είναι ο Σαμαράς!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Dexi Extrem 26/03/2012 10:31:43

   Νεσσίες δεν υπάρχουν!

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Μανιάτης 26/03/2012 10:49:55

    Καλά τότε θα στο πώ αλλιώς: Δεξιά τώρα!

 3. λεω avatar
  λεω 26/03/2012 10:22:43

  "....Η αγάπη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι τρείς χώρες για καθετί αριστερίστικο."
  "Στην Ισπανία ο Γκονζάλεζ και στην Ελλάδα ο Παπανδρέου, στην Πορτογαλλία κάποτε κυβερνούσε η αριστερά και αντιπολίτευση ήταν η λιγότερο αριστερά.."
  !!!???
  Oταν για το σύστημα σοσιαλδημοκρατικά κόματα εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές απλά δεν πειράζει ...ας κυβερνούν !!
  Τώρα που η κατάσταση σε αυτές τις χώρες πέρασε στην δεξιά ...η κατάσταση και οι οικονομικοί δείκτες χειροτέρεψαν!!

  Στο μυαλό του Dexi Extrem δεν παίζει με τίποτε να φταίει στον Ευρωπαικό Νότο συνολικά οι περιφημες ποσοστώσεις στα γεωργικά προιόντα που έπεβαλε ο Ευρωπαικός Βοράς και έτσι χάθηκαν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά!!

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ λεω 26/03/2012 12:57:13

   Τα αποτελέσματα της αριστεράς τα είδαμε μετά από τριάντα χρόνια, μόλις τέλειωσαν τα δανεικά. Εσείς θέλετε τη δεξιά να την κρίνετε μέσα σε ένα εξάμηνο;
   Όσον αφορά τα περί ευρωπαϊκού βορρά θα σου πώ ότι στο χέρι μας ήταν να μην καταναλώνουμε τα προϊόντα τους ενώ από την άλλη εξαφανίσαμε τις εξαγωγές μας προς αυτούς. Η Κ.Α.Π δεν λέει πουθενά ότι στην Ελλάδα οι επιδοτήσεις θα πήγαιναν για mercedes και λουλούδια στα ξενυχτάδικα. Η Κ.Α.Π δεν λέει πουθενά ότι για να συλλέξει 1 τόνο πεπόνια ο αγρότης θα πρέπει να στείλει δύο μεροκάματα στην Αλβανία. Αυτά τα δύο μεροκάματα θα μπορούσε να τα πάρει ο ίδιος, όμως ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μαζέψεις από το χωράφι σου ... 500 πεπονάκια. Άσε καλύτερα..
   Ζήτω η ελληνική σοσιαλιστική πρωτοτυπία που μετέτρεψε τον αγρότη, τον περιπτερά, τον καφετζή, τον τσαγκάρη σε... επιχειρηματία!

 4. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 27/03/2012 19:52:54

  Τώρα πώς βλέπει ο ¨δεξιός εξτρέμ¨ ότι στην Ιβηρική και στην Ελλάδα κυβέρνησε η αριστερά, δώδεκα θεοί το ξέρουν.
  Εκτός και εάν αυτό που ζήσαμε από το 1974 και μετά συνιστούσε αριστερή πολιτική και δεν το γνωρίζαμε.
  Κακά τα ψέμματα, και στην Ιβηρική και εδώ δυό κόμματα κυβέρνησαν: ένα της κεντροαριστεράς και ένα της κεντροδεξιάς (με μιά μικρή διαφοροποίηση στην Ισπανία: υπήρξε αρχικώς και ένα κεντρώο).
  Τόσο στην Ιβηρική όσο κι εδώ η αριστερά ήταν στη γωνία και πολυδιασπασμένη, ήτοι με δική της ευθύνη. Και αυτά περί δήθεν ιδεολογικής ηγεμονίας της δεν στέκονται στη λογική.
  Τα ρουσφέτια και τις τεράστιες σπατάλες στα καθ΄ημάς δεν τα έκανε ούτε η Παπαρρήγα ούτε ο Κωνσταντόπουλος με τον Αλαβάνο.
  Οχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι για την ιστορία, δεν μπορούμε να πούμε ότι προ 100 περίπου ετών κυβερνούσε ο Μπεναρόγια και όχι ο Βενιζέλος και οι βασιλόφρονες.
  Δυστυχώς, όμως, όπως σχεδόν παντού, έτσι κι εδώ, η αυτοκριτική είναι είδος εν ανεπαρκεία, αν όχι εν πλήρη ελλείψει.
  Είδατε να κάνει κανείς αυτοκριτική στη Ρωσία για την κατάρρευση της πάλαι ποτε κραταιάς Σοβ. Ενωσης και την επιγενόμενη εξαθλίωση των λαών των χωρών που την απάρτιζαν;
  Κάποιοι νομίζουν ότι γεννήθηκαν για να κυβερνούν και όταν τα κάνουν κυριολεκτικά μαντάρα, όχι μόνον δεν ψελλίζουν, έστω για το θεαθήναι, μια συγγνώμη (όπως έκανε ο νυν Βενιζέλος), αλλά ζητούν και τα ρέστα.
  Τα κριτήρια περί τούτου δεν μπορεί παρά να είναι ενιαία προς πάσα κατεύθυνση και όχι ν΄αλλάζουν ανάλογα με το ¨χρώμα¨.
  Κατ΄ αναλογία πάντα, το θέμα μας δεν είναι να παίρνει πάντα - και παντοίω τρόπω- το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός (μετά θα βρίσκεται πάντα μια Μέτταλιστ που θα τον προσγειώνει ανώμαλα), αλλά τί σόϊ πρωτάθλημα έχουμε.
  Κοντολογίς, καμμιά πλευρά δεν είναι αλάνθαστη και καλό είναι να έχει το θάρρος να δηλώνει μετάνοια δημοσίως.
  Δεν το βλέπουμε, όμως.
  Γι΄αυτό και ο πιο ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης έχει σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη για τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που έκαναν και κουμάντο.
  Κι επιστρέφοντας στο θέμα, τόσο ο Ραχόϊ όσο και ο Κοέλιο είναι επίλεκτα μέλη του κλαμπ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπως και ο Μπαρόζο), του βασικού πολιτικού πυλώνα των μνημονίων.
  Οχι ότι ο Σόκρατες με το Θαπατέρο είναι τίποτα αντιμνημονιακοί, αγωνιστές και πατριώτες (όπως λέμε Σαλβαντόρ Αλλιέντε). Καμμιά σχέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.