#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2010 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στάση πληρωμών ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας!Σε διακοπή χορήγησης στεγαστικών επισκευαστικών δανείων και επιδοτήσεις ενοικίου σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προχωρεί η διοίκηση του οργανισμού, λόγω της δυσκολίας να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες από το απόθεμα των μόλις 150 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ποσού ύψους 750 εκατομμυρίων που διέθετε το 2006. Εκτιμάται ότι με τα ταμειακά δεδομένα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τα δάνεια που έχουν εγκριθεί, ενώ τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής θα διακοπούν έως ότου επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού, που αποκαλύπτει και την τεράστια μείωση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τον τελευταίο χρόνο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση η οποία αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο και κατάφωρη αδικία απέναντι στους εργαζόμενους δικαιούχους, οι οποίοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους τόσα χρόνια, μόνο και μόνο για να τις διασπαθίσουν οι κομματικά διορισμένοι σύμβουλοι του οργανισμού και οι διαπλεκόμενοι εργατοπατέρες του Δ.Σ. που κατάντησαν τον ΟΕΚ παραμάγαζο των εκάστοτε κυβερνήσεων. Με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο, τα χρήματα των δικαιούχων χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού και άλλων τέτοιων εγκαταστάσεων, στο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε εις βάρος των Ελλήνων από όλη την κερδοσκοπική ιστορία των Olympic games του 2004. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΟΕΚ προσανατολίζεται με τις εντολές της κυβέρνησης, να διαπράξει το ίδιο έγκλημα κατασκευάζοντας το Μεσογειακό χωριό στο Βόλο, για τις ανάγκες της μπίζνας των μεσογειακών αγώνων που θα γίνουν το 2011!

Επίσης, το ΙΚΑ που εισπράττει την εισφορά των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ και υποχρεούται να την αποδώσει, την παρακρατεί παράνομα και οφείλει στον Οργανισμό 1.600.000.000 ευρώ, ενώ για το 2010, παρ' όλο που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 650 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι σήμερα έχει αποδώσει μόνο 213 εκατομμύρια. Βέβαια, οι εργαζόμενοι δικαιούχοι συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές κανονικά!

http://e-n-erga.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/07/2010 12:13:21

  Πρέπει τάχιστα να συγκροτηθεί μια οργανωμένη ομάδα πίεσης ενάντια στο νέο πανηγυράκι των "Μεσογειακών Αγώνων" που πάει να στηθεί. Το έγκλημα του 2004 δεν πρέπει να επαναληφθεί επ' ουδενί.

 2. Γ.Ν. avatar
  Γ.Ν. 30/07/2010 12:20:54

  Ο Τσο Χα Τσο είταν ένας μπονβιβέρ μανδαρίνος της Κίνας, διορισμένος ως ύπατος κυβερνήτης μεγάλης επαρχείας από τον κραταιό αυτοκράτορα Πα Πα Δρε που άφησε εποχή στην ιστορία αυτής της χώρας. Ο Τσο Χα Τσο είταν πολύ ευγνώμονας προς τον αυτοκράτορα Πα Πα Δρε μιας, και όπως είχε πεί και κάποιος συνάδελφός του μανδαρίνος, αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της παγόδας τους. Ο Τσο Χα Τζο είταν ευτυχισμένος την εποχή που βασίλευε ο Πα Πα Νδρε, γιατί απολάμβανε όλα τα πλεονεκτήματα του αξιώματός του και ζούσε μία πάρα πολύ καλή ζωή με μεγάλη δημοσιότητα.

  Όταν πέθανε ο κραταιός και αλλησμόνητος για τους υπηκόους της Κίνας αυτοκράτορας Πα Πα Δρε, την εξουσία ανέλαβε ο διαδρομιστής των αυτοκρατορικών ανακτόρων Ση Μι Τι, γνωστός στην πιάτσα και ως Κινέζος, σχήμα οξύμωρο βέβαια γιατί τι νόημα έχει να αποκαλείς σημειολογικά κάποιον κινέζο μέσα στην Κίνα? Επί βασιλείας του Ση Μι Τι ο Τσο Χα Τσο ξεσάλωσε πραγματικά, μιας και έτυχε της απόλυτης εύνοιας του νέου αυτοκράτορα και από απλός κυβερνήτης επαρχίας προβιβάστηκε στα ύπατα αξιώματα της Κινεζικής αυτοκρατορίας. Εκείνες τις χρυσές εποχές ο Τσο Χα Τζο πραγματικά φτιάχθηκε, κάτι με κάποιες μιζούλες για την αγορά σπαθιών και περικεφαλαίων για τις ανάγκες του Κινέζικου στρατού, κάτι από εδώ, κάτι από εκεί, σύντομα έφτιαξε ατράνταχτη κινητή και ακίνητη προσωπική περιουσία. Βέβαια ο Τσο Χα Τσο δεν είταν χαζός, και πρόσεχε να μην προκαλεί και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του τα είχε στο όνομα αξιωματούχων υπεράκτιων κρατιδίων, που οι περισσότεροι κάτοικοι της Κίνας δεν ξέραν καν που πέφταν.

  Τα χρόνια πέρασαν και ο πανούργος αυτοκράτορας Ση Μι Τι κάποια στιγμή εκπαραθυρώθηκε από τον Κινεζικό λαό γιατί, άκουσον-άκουσον, η διακυβέρνησή του ήταν γεμάτη από σκάνδαλα και ηθική σήψη επικρατούσε στην επικράτεια της αυτοκρατορίας. Την αυτοκρατορική εξουσία ανέλαβε τότε ένας άλλος φέρελπις αυτοκράτορας, ο Κα Ρε Μα Λι, ο οποίος όμως απέτυχε οικτρά στην διακυβέρνηση της χώρας αφήνοντάς την πάλι με σκάνδαλα και καταχρεωμένη, για να ανατραπεί τελικά από τον πρωτότοκο γιό του αείμνηστου αυτοκράτορα Πα Πα Δρε, τον Τζε Φρε Λι. Ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι ανήλθε στην εξουσία σχετικά εύκολα, επικαλούμενος πρώτιστα τα κληρονομικά του δικαιώματα στον αυτοκρατορικό θρόνο καθώς και τάζοντας στους Κινέζους υπηκόους λαγούς με πετραχήλια, με κυρίαρχο σύνθημα το "λεφτά υπάρχουν", και κάτι για "πράσινη ανάπτυξη" που οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν, αλλά μιας και είχαν μπουχτίσει στο ρύζι τόσα χρόνια είπαν ότι και λίγο ζαρζαβατικό στην διαιτά τους κακό δεν θα τους κάνει.

  Ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία διαπίστωσε ότι τα ταμεία της αυτοκρατορίας ήταν κυριολεκτικά άδεια, και ότι δεν υπήρχε σάλιο ούτε για να πληρώσει τους θυρωρούς των αυτοκρατορικών ανακτόρων. Πήρε λοιπόν αμπάριζα όλα τα κράτη της Εσπερίας και ζητούσε δανεικά με λογικό επιτόκιο από τους τραπεζίτες της εποχής, εις μάτην όμως μιας και κανείς δεν βρέθηκε να του δανείσει ούτε φιορίνι με τα χάλια που είχε η αυτοκρατορία. Τότε ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι
  αναγκάστηκε να πάρει πολλά σκληρά οικονομικά μέτρα λιτότητας προς τον λαό του, μιας και μόνον έτσι δεχόντουσαν οι Βενετσιάνοι τραπεζίτες της εποχής να τον δανείσουν. Αύξησε λοιπόν τρομερά την φορολογία, έκοψε τις μερίδες ρυζιού κατά ένα τρίτο, προχώρησε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων όπως αυτό του αμαξά, και άλλα πολλά που προξένησαν μεγάλη δυστυχία και αναταραχή στον λαό της χώρας. Η κοινωνική αναταραχή μεγάλωνε επικίνδυνα, και ο λαός της Κίνας είταν στο τσακ να πάρει τα μπολ του ρυζιού και να αρχίσει να τα εξφεδονίζει με δύναμη προς τα κεφάλια των αξιωματούχων της αυτοκρατορίας. Για να κατενευνάσει τα πνεύματα ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι υποσχέθηκε στους υπηκόους του κοινωνική δικαιοσύνη, και πρώτιστα το κυνήγι και την παραδειγματικη τιμωρία όλων αυτών των διεφθαρμένων αξιωματούχων-λαμογιών που οδήγησαν με τις κλεψίες τους την αυτοκρατορία στα σημερινά της χάλια.

  Έτσι άρχισε κατ' αρχήν η δημόσια διαπόμπευση των διεφθαρμένων αξιωματούχων του παρελθόντος, με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους να φιγουράρουν στους παπύρους της εποχής, και συστήθηκε ειδική αυτοκρατορική επιτροπή για να διερευνήσει τα σκάνδαλα του παρελθόντος και να αποδωθούν ευθύνες. Ο μπονβιβερ πάλαι ποτέ αυτοκρατορικός μανδαρίνος Τζο Χα Τσο είδε λοιπόν στα γεράματά του το όνομά του να φιγουράρει πρώτο-πρώτο στις λίστες με τα ονόματα των διεφθαρμένων αξιωματούχων του παρελθόντος, ενώ πλείστες αποδείξεις και στοιχεία άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα για την έκταση και το μέγεθος της προσωπικής του περιουσίας που έφτιαξε εις βάρος του Κινεζικού λαού. Ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι είταν αμείλικτος με την περίπτωση του Τσο Χα Τσο, και αμέσως έβγαλε αυτοκρατορικό φιρμάνι αφαιρώντας του την μανδαρική του ταυτότητα. Ο λαός είταν πια σίγουρος ότι ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι θα κρατούσε την υπόσχεσή του για παραδειγματική τιμωρία των λαμογιών, και περίμενε ανυπόμονα για την μέρα που θα δικαζόταν ο Τσο Χα Τσο και, κατά τις συνήθειες της εποχής, θα αποκεφαλιζόταν στην κεντρική πλατεία των ανακτόρων για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα.

  Οι μέρες όμως περνούσαν, οι μήνες περνούσαν, τα χρόνια περνούσαν, και πέρα από την αφαίρεση της μανδαρικής του ταυτότητας τίποτε άλλο δεν συνέβη στο Τσο Χα Τσο. Ο λαός έκανε υπομονή, μιας και όλοι ξέραν ότι το σύστημα απονομής της αυτοκρατορικής δικαιοσύνης στην Κίνα ήταν εξαιρετικά γραφειοκρατικό και χρονοβόρο, αλλά κάποια στιγμή έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ο λαός βασανιζόμενος τόσα χρόνια από τα σκληρά μέτρα λιτότητας του αυτοκράτορα επαναστάτησε, απαιτώντας εδω και τώρα την απονομή δικαιοσύνης, κάποιος επιτέλους να πληρώσει έστω και ένας για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να αφουγκρασθεί το δίκαιο αίτημα του λαού του για απονομή δικαιοσύνης, δεν έκανε απολύτως τίποτε, συνέχισε να παίρνει όλο και σκληρότερα μέτρα λιτότητας, ώσπου μια μέρα ο λαός βγήκε στους δρόμους και η επανάσταση άρχισε. Κάπως έτσι τελείωσαν και οι αυτοκρατορίες στην Κίνα, ο αυτοκράτορας Τζε Φρε Λι έφυγε νύχτα από την Κίνα για να αποφύγει το μένος των επαναστατών, και το Λαικό Επαναστατικό Κόμμα με αρχηγό τον Μάο Τσε Τουγκ ανέλαβε να οδηγήσει των χώρα σε νέα μονοπάτια.


  Σ.Σ Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της Ελληνικής πραγματικότητας είναι τελείως συμπτωματικά.

  • chgian avatar
   chgian @ Γ.Ν. 31/07/2010 22:47:56

   Ιστορικό λάθος, δεν ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ αλλά η
   μεγάλη επαναστάτρια Πα Πα Ρι Γα που ανέλαβε την εξουσία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.