15/12/2008 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣτΕ: Ο δημοσιογράφος αξιολογεί τι είναι είδηση

Ο δημοσιογράφος είναι εκείνος που αξιολογεί τι από τα γεγονότα αποτελεί είδηση και πότε αυτή θα πρέπει να μεταδοθεί. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να ελεγχθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μόνο αν παραλείψουν να μεταδώσουν πλήρως ένα γεγονός κατά γενική παραδοχή σημαντικό, και όχι όταν μεταδώσουν ένα γεγονός και αποφασίσουν να του δώσουν μικρότερη έκταση. Και αυτό γιατί, η αξιολόγηση των ειδήσεων και η ιεράρχησή τους ανήκει αποκλειστικά στους δημοσιογράφους. ...

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ακύρωσε αποφάσεις του ΕΣΡ που είχαν επιβάλλει ως διοικητή κύρωση «συστάσεις» σε «Mega» και «Ant1» για παράβαση της αρχής της αντικειμενικότητας κατά τη διάρκεια δελτίων ειδήσεών τους, το Φεβρουάριο του 2003. Ειδικότερα, στους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς το ΕΣΡ είχε καταλογίσει παράβαση της δεοντολογίας και παράβαση της αρχής της αντικειμενικής μετάδοσης μιας είδησης, επειδή κατά την κάλυψη αντιπολεμικών συλλαλητηρίων κατά της επικείμενης, τότε, επίθεσης στο Ιράκ είχαν επιλέξει να διαθέσουν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στα επεισόδια που έγιναν στις πορείες από ότι στα συλλαλητήρια. Οι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του ΕΣΡ.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους και με δυο αποφάσεις του (3620 και 3621/08) έκρινε ότι από τη διάθεση μεγαλύτερου τηλεοπτικού χρόνου στα επεισόδια δεν παραβιάζεται η αρχή της αντικειμενικότητας ούτε η δημοσιογραφική δεοντολογία. Και αυτό διότι, κατά την δημοσιογραφική ελευθερία, που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, ο δημοσιογράφος έχει την ευχέρεια να αξιολογεί και να επιλέγει τι από τα συμβαίνοντα αξίζει να θεωρηθεί ως είδηση και να μεταδοθεί.

Στη δημοσιογραφική ελευθερία, σύμφωνα με το ΣτΕ, ανήκει και η ευχέρεια του δημοσιογράφου να ιεραρχεί αυτός μόνο και να αξιολογεί τα γεγονότα ως περισσότερο ή λιγότερα σημαντικά μεταξύ τους και να αποφασίζει πόσος χρόνος θα διατεθεί σε κάθε  ένα από αυτά. Αυτή η ιεράρχηση και αξιολόγηση των ειδήσεων από τους δημοσιογράφους, επισημαίνει το ΣτΕ, δεν υπόκειται σε καμία περίπτωση στον κυρωτικό έλεγχο του ΕΣΡ και δεν συνιστά παραβίαση της αντικειμενικής μετάδοσης των ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για τον τρόπο της μετάδοσης των συλλαλητηρίων του 2003 είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες τόσο από κόμματα όσο και από πολίτες.

Βασιλική Κόκκαλη

http://www.protothema.gr/content.php?id=20018

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δουρειος Τυπος avatar
  Δουρειος Τυπος 15/12/2008 21:27:22

  ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ (ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΗ)
  ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
  (Την Κυριακή, 7/12/2008, στις 16:36', στη γωνία Κυρίλλου Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας).
  Με έκπληξη και ανησυχία ο δημοσιογραφικός κόσμος (και βέβαια οι πολίτες της χώρας) πληροφορηθήκαμε την απόλυση του συναδέλφου μας φωτοειδησεογράφου, εργαζόμενου στον "Ελεύθερο Τύπο", Κ. Τσιρώνη, επειδή ο διευθυντής του, Σεραφείμ Κοτρώτσος, θεώρησε ότι οι συγκλονιστικές του φωτογραφίες (που ο ίδιος ο διευθυντής δεν δημοσίευσε αμέσως -αν και τις είχε στα χέρια του-, και εν συνεχεία τις υποβάθμισε) "διοχετεύτηκαν" προς διεθνή πρακτορεία (35 περίπου ώρες μετά τη λήψη τους), αν και ανήκουν στην "αποκλειστική κυριότητα του Ελεύθερου Τύπου"!
  Η "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ", πιστεύει ότι η απόλυση έχει σαφώς πολιτικά κίνητρα, και, ούτως ή άλλως, αποτελεί κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος. Στο πρόσωπο του απολυμένου φωτορεπόρτερ η εργοδοσία και η διεύθυνση του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ" τιμωρεί, με πρωτοφανή τρόπο, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της όποιας "γραμμής" της, κρίνοντας ότι κατέχει την αποκλειστική κυριότητα και την διαχείριση της ....ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Ο ρεπόρτερ που αποκαλύπτει την αλήθεια, κατά την άποψη της εργοδοσίας και της διεύθυνσης πρέπει να μετατραπεί σε ένα άβουλο εξάρτημά τους.
  Η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπεται να σιωπήσει.
  "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ"

 2. stavros avatar
  stavros 15/12/2008 21:36:41

  Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

  ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

  ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

  ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

  Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

  ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 15/12/2008 21:46:08

  Συμπέρασμα (δικό μου) , μετά από την παραπάνω απόφαση ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ονόματι Σομπολος πρέπει να παραδώσει την ταυτότητα του την δημοσιογραφική διότι συνειδητά η ασυνείδητα(θέμα ψυχιάτρου είναι) μας παραπλανούσε περιγράφοντας την τραγική κατάληξη .

 4. manolios avatar
  manolios 15/12/2008 21:50:40

  Δείτε τώρα Χατζηνικολάου με Κούγια ! Τελικά ο Χατζητέτοιος έγινε για μια φορά ακόμα ρομπα απο τον Κούγια. Ρομπα ο μεγαλοΜΜΕ. Πανικό και αστειάκια για να καλύψη την ασχετοσύνη του.
  Οχι οτι ο Κούγιας πάει πίσω αλλά φάνηκε το στήσιμο των γεγονότων που θέλουν να προβάλλουν κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι.

 5. manolios avatar
  manolios 15/12/2008 21:53:03

  Τελικά απο τύψεις πήγε στην Κύπρο ο ΓΑΠ ή άλλαξε στάση. Ακόμα ένα καπήλεμα που περνά στο ντου απο τον μέγα Φακτορα.

 6. alone avatar
  alone 15/12/2008 21:55:55

  Διαβαστε

  http://grbloopers.blogspot.com/2008/12/blog-post_5540.html

 7. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 15/12/2008 21:58:56

  Stavro
  περήφανε λεβέντη, που έχεις τιμή και ήθος και κάνεις οικογένειες, σε έχει ποτέ απασχολήσει αριστεράντζα του Βύρωνα; Έχει και μεγάλα μεγέθη...

 8. Xase avatar
  Xase 15/12/2008 22:03:10

  Δεν συμφωνω καθολου οτι "η αξιολόγηση των ειδήσεων και η ιεράρχησή τους ανήκει αποκλειστικά στους δημοσιογράφους. …" Μαλλον στα στα αφεντικα τους ανηκει (η αξιολογηση). Οσον αφορα στο θεμα, τα επεισοδια πουλανε περισσοτερο απο οτι τα συλλαλητηρια. Για σκεφτητε δυο καναλια, το ενα να δειχνη ξυλοδαρμους και το αλλο μια ειρηνικη πορεια. Ποιο θαχει νουμερα;;. Ποιο θαχει μπεζαχτα;; Φραγκα δηλαδη;;. Εδω αντι να δειξουν την κηδεια του Παπαδοπουλου εδειχναν την κηδεια του νονου της νυχτας που δολοφονηθηκε.
  Η δημοσιογραφικη ελευθερια ειναι προνομιο του μποςς.

 9. PATRA avatar
  PATRA 15/12/2008 22:07:25

  ΑΝ Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ (ΟΠΩΣ ΕΤΑΞΕ...) ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ (με ηθος και...τιμή).

  (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΩ ΟΙΚΟΠΕΔΟ?)

 10. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 15/12/2008 22:10:03

  Stavros- μήπως είσαι υπερβολικά άδικος γενικεύοντας τους όλους με ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ καλά τι σχέση έχουν αυτή με την αριστερά? .Αν το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να διαλύσει με διάφορα τερτίπια(συνήθως εξαγοράς ) τα μέλοι και στελέχοι της Αριστεράς ειναι γεγονος και πάλι η Αριστερά φταίει . Θυμάσαι εκείνο το «Θα συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ» που μόνιμα είχαν πρήξει τον πρώην πρόεδρο τους και πάντα πριν της εκλογές .Αυτό δεν ήταν τρομοκρατία, αλλά η μεγάλη αγάπη στην εξουσία που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν .

 11. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 15/12/2008 22:10:18

  Από τη στιγμή που οι εκδότες έδωσαν τη θέση τους στους εργολάβους και στους μάνατζερ, στα golden -μη χέσω- boys, τι περιμένατε; Να λειτουργήσουν με δημοσιογραφικά κριτήρια; Τώρα, το αν επιλέγουν τον έναν ή τον άλλο μωροφιλόδοξο δημοσιογράφο ως φερέφωνο δεν τους νομιμοποιεί. Έτσι κι αλλιώς πάντως, δεν είναι είναι πρέπον να χτυπάτε τους μεγαλοδημοσιογράφους, γιατί αυτοί δεν μπορούν να σας απαντήσουν, είναι μπουκωμένοι.

 12. KRIMA avatar
  KRIMA 15/12/2008 23:11:11

  Στην χώρα αυτή που μεγαλώνουμε και ζούμε είναι άδικο να πεθάνουμε χωρίς να δούμε και να βιώσουμε το αλληθινό δημοκρατικό πολίτευμα.
  ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ=ΧΟΥΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ = ΧΟΥΝΤΑ ΜΜΕ.
  ΜΜΕ=ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

 13. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 15/12/2008 23:20:29

  Γρηγορης Ψαριαν'ος πηγε στο Σιτυ το ραδιο και απολογειται.Τι θελει να μας πει,πόσο χάλια τα πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΤΣΙΡΙΖΑ στις πορειες;Που ήταν ομπρελλα των καταστροφών;Η Ομπρελλα της Ν.Δ Μεγαλη ήττα εφαγε ο ΣΥΝ αποκαλύφθηκε το πρακτοριλικι του.

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/12/2008 23:21:52

  Τιμή και δόξα στα Ελληνικά ΜΜΕ που ΟΛΑ σήμερα προσκυνούν εκεί που εχθές έβριζαν και λοιδορούσαν:

  Τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

  Αντικειμενική αδέσμευτη δημοσιογραφία.
  Σφουγκοκωλάριοι με δίπλωμα.

 15. t avatar
  t 15/12/2008 23:31:17

  Αυτές οι μέρες είναι για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες δολοφονημένους στα σύνορα, στα τμήματα, στους χώρους εργασίας. Είναι για τους δολοφονημένους από μπάτσους ή αγανακτισμένους πολίτες. Είναι για τους δολοφονημένους επειδή πέρασαν τα σύνορα, επειδή δούλευαν σαν τα σκυλιά, επειδή δεν σκύψανε το κεφάλι, για το τίποτα. Είναι για τον Γκραμόζ Παλούσι, τον Λουάν Μπερντελίμα, τον Εντισόν Γιάχαϊ, τον Τόνυ Ονόυχα, τον Αμπντουρακίμ Ιντρίζ, τον Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ και τόσους άλλους που δεν ξεχάσαμε.
  Αυτές οι μέρες είναι για την καθημερινή αστυνομική βία που έχει μείνει αναπάντητη, ατιμώρητη. Είναι για τον εξευτελισμό στα σύνορα, στα κέντρα αλλοδαπών που συνεχίζεται ακόμα. Είναι για τις κατάφωρες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι άδικα στις φυλακές, τη δικαιοσύνη που μας στερήθηκε. Ακόμα και τώρα, στις μέρες και νύχτες του ξεσηκωμού, οι μετανάστες πληρώνουν βαρύ τίμημα με επιθέσεις ακροδεξιών και μπάτσων, με απελάσεις και ποινές φυλάκισης που τα δικαστήρια μοιράζουν με χριστιανική αγάπη σε εμάς τους άπιστους.
  Αυτές οι μέρες είναι για την εκμετάλλευση που συνεχίζεται αμείωτη για 18 χρόνια. Είναι για τους αγώνες που δεν ξεχάστηκαν στους κάμπους στο Βόλο, τα ολυμπιακά έργα, την Αμαλιάδα. Είναι για τον ιδρώτα και το αίμα των γονιών μας, για τη μαύρη εργασία, τα ατελείωτα ωράρια. Είναι για τα παράβολα, τα πρόστιμα, τα ένσημα που πληρώνουμε και δεν θα μας αναγνωριστούν ποτέ. Είναι για τα χαρτιά που θα κυνηγάμε μια ζωή σαν να είναι λαχείο.
  Αυτές οι μέρες είναι για το τίμημα που πληρώνουμε απλά για να υπάρχουμε, να αναπνέουμε. Είναι για όσες φορές σφίξαμε τα δόντια, για τις προσβολές που ανεχτήκαμε, τις ήττες που χρεωθήκαμε. Είναι για όσες φορές δεν αντιδράσαμε ενώ είχαμε όλους τους λόγους του κόσμου. Είναι για όσες φορές αντιδράσαμε και ήμασταν μόνοι γιατί ο θάνατος και η οργή μας δεν χωράγανε σε σχήματα, δεν έφερναν ψήφους, δεν πουλούσαν στα δελτία των 8.
  Αυτές οι μέρες είναι όλων των περιθωριακών, των αποκλεισμένων, των ανθρώπων με τα δύσκολα ονόματα και τις άγνωστες ιστορίες. Είναι για όσους πεθαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο και στον Έβρο, για όσους δολοφονούνται στα σύνορα ή στην Πέτρου Ράλλη, είναι των τσιγγάνων στο Ζεφύρι, των ναρκομανών στα Εξάρχεια. Αυτές οι μέρες είναι των παιδιών της Μεσολογγίου, των ανένταχτων, των ανεξέλεγκτων μαθητών. Χάρης στον Αλέξη αυτές οι μέρες είναι όλων μας.
  18 χρόνια βουβής οργής είναι πολλά.
  Όλοι στους δρόμους, για την αλληλεγγύη & την αξιοπρέπεια!
  Δεν ξεχάσαμε, δεν ξεχνάμε, αυτές οι μέρες είναι και δικές σας
  Για τον Λουάν, τον Τόνυ, τον Μοχάμεντ, τον Αλέξη....
  Στέκι Αλβανών Μεταναστών
  steki-am.blogspot.com

 16. t avatar
  t 15/12/2008 23:32:04

  Ανώνυμος είπε...
  to keimeno sas se agglika
  occupiedlondon.org/blog/2008/12/15/these-days-are-ours-too/

  kai sta ollandika
  bloedverwant.blogspot.com/2008/12/griekenland-10statement-van-de-albaanse.html

  sintrofika,

  15 Δεκέμβριος 2008 7:05 μμ

 17. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 15/12/2008 23:33:13

  Ιθαγενή
  Δεν έβριζαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ εκεί που χθες έβριζαν και λοιδωρούσαν. Σεμνότης...

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/12/2008 23:45:26

  Έχεις δίκαιο, παρεκτράπηκα αλλά δεν μπορούσα να αντέξω το MEGA και τα "παράθυρά του" να υμνουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο όταν για το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ τον πετροβολούσαν από την συχνότητα και τις πένες τους.

  ΥΓ

  Καλό ταξίδι Τάσσο Παπαδόπουλε
  Συλλυπητήρια στους δικού σου.

 19. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 15/12/2008 23:47:33

  Έχεις τα δίκια σου, πράγματι...

 20. t avatar
  t 16/12/2008 00:17:15

  Αναληψη ευθυνης

  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/12) με εμπρηστικό μηχανισμό στα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ στην Ροτόντα Θεσσαλονίκης. Ενω η χώρα ζει την έκρηξη οργής χιλιάδων ανθρώπων μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου απ΄τους μπάτσους στα εξάρχεια, οι χαφιέδες της ξοφλημένης αριστεράς μιλάνε δημόσια για ομάδες υποκινούμενες απο ξένα κέντρα ενδιαφέροντος και για μυστικές κρατικές υπηρεσίες. Ο καταδοτικός ρόλος της “νεολαιάς” τους επίσης γνωστός για όσους θυμούνται παλαιότερα δωσίματα διαδηλωτών στα ΜΑΤ σε πορειές, μέχρι και το πιο πρόσφατο συμβάν της Τετάρτης (10/12) έξω απ’το υπουργείο Μακεδονίας-Θρακης οπου κατέβασαν τις κουκούλες απο άτομα που νωρίτερα έιχαν πραγματοποιήσει επίθεση στους μπάτσους. Είναι οι ίδιοι προστάτες της έννομης δολοφονικής τάξης που ξεχύνονται στους δρόμους γυρεύοντας απελπιστικά ψήφους… Το δικό μας ψηφοδέλτιο όμως γράφει μονάχα ΠΟΛΕΜΟΣ και τρεις είναι οι προτάσεις μας: ΣΠΑΣΕ, ΚΑΨΕ, ΚΛΕΨΕ

  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

  Κουκουλοφόροι Αντάρτες
  Athens.indymedia

 21. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/12/2008 00:40:41

  μονο ενα θαυμα μας σωζει archeopteryx πως την λενε. Καταρευση!!!!


  http://www.capital.gr/news.asp?Details=638556

 22. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/12/2008 00:45:17

  Λίγο Σαλό δεν κάνει κακό,αλλα εσύ ξεσάλωσες τελείως

 23. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/12/2008 00:47:42

  Και για να μην παρεξηγούμαστε,να το βλέπουμε στον κινηματογράφο και να μαθαίνουμε.

 24. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/12/2008 00:51:30

  παρτών αστοισα έχουμε και τα τοπικά και διεθνή(Π.χ. λέσχη Bildemberg αρε επιλογή!!!! ) μας αστεράκια και εννοώ τους βουλευτές αυτοί πάντα θα μας σώσουν από την καταρευση και καταιγίδα καπου θα μας βολεψουν .Χα χα χα

 25. Factorx avatar
  Factorx 16/12/2008 00:52:29

  #manolios says: "Τελικά απο τύψεις πήγε στην Κύπρο ο ΓΑΠ ή άλλαξε στάση. Ακόμα ένα καπήλεμα που περνά στο ντου απο τον μέγα Φακτορα...."

  Μια μαχιαριά του δώσανε τον πάτησε το τραίνο.Απο την όρτα σου περνώ και τιγανίζει ψάρια

 26. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/12/2008 00:53:36

  Αλεξάνδρα - παρτων.
  τι Σαλο τι σαλιο .

 27. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/12/2008 01:07:28

  Αστο Ατακτε, το μήνυμα ειναι κωδικοποιημένο.

 28. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/12/2008 01:28:23

  Και δεν απευθύνεται σε σένα. Οσο για το παρτών,δεν το βρήκα στο λεξικό.

 29. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/12/2008 14:40:03

  ΤΑ «ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ» Μ.Μ.Ε

  Η άθλια κάλυψη του θανάτου του Τάσσου Παπαδόπουλου από τα τηλεοπτικά δελτία

  Βλέπουμε πώς κατέγραψαν τα ελληνικά κανάλια τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου στις 12 Δεκεμβρίου 2008:

  Άλφα - καμία αναφορά στο δελτίο των 8

  Αντέννα - αναφορά μισού λεπτού ως τελευταία είδηση πριν τα αθλητικά

  Άλτερ - αναφορά μισού λεπτού προς το τέλος των ειδήσεων

  Μέγκα - αναφορά μισού λεπτού ως προτελευταία είδηση, πριν το δίλεπτο ρεπορτάζ για την ποινή του δικαστηρίου σε οπαδό του Ολυμπιακού που σκότωσε οπαδό του Παναθηναϊκού μετά από αγώνα βόλευ το 2007
  (ιχνος)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.