#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/09/2010 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σπηλιωτόπουλος αδειάζει Μαρκογιαννάκη και αφήνει υπαινιγμούς για ΚαραμανλήΚαταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς , ο πρώην υπουργός Αμύνης επί κυβερνήσεως Καραμανλή,  Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, «κάρφωσε» τον προσφάτως διαγραφέντα από τη ΝΔ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι ο τελευταίος (ως υφυπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης), είχε την αρμοδιότητα για το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.

«Οι αποφάσεις λαμβάνονταν είτε από το ΚΥΣΕΑ, είτε από τη Διϋπουργική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, της οποίας προήδρευε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ.Μαρκογιαννάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε μάλιστα και την αλληλογραφία που είχε με την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων από την οποία προκύπτει πως υπήρχε σημείωση για την μη εφαρμογή των όρων της σύμβασης και τόνισε ότι δεν έγινε καταγγελία της σύμβασης μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλα αυτά σας τα έχουμε πει βέβαια εγκαίρως:

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και το αμαρτωλό C4i

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε εξάλλου σαφέστατες  αιχμές κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας λέγοντας οτι παρόλο που ήταν της άποψης πως υπήρχε υψηλό ρίσκο για την υλοποίηση της αρχικής σύμβασης και θα έπρεπε να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για την αναθεώρηση της αρχικής απόφασης του, αυτό δεν συνήλθε.

Κατέθεσε μάλιστα και την επιστολή που είχε αποστείλει τότε προς τον κ. Καραμανλή στην οποία  του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αρνείτο να συμμετάσχει στις εκλογές του 2007. Στην επιστολή αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “το μέλλον θα δείξει ποιοι και γιατί ενέδωσαν και συμβιβάστηκαν ώστε να μην γίνει τότε η κάθαρση που είχε προαναγγελθεί πριν το 2004”.

Ερωτηθείς τέλος  από τους βουλευτές γιατί κανείς δεν ήλεγξε τις καταγγελίες του, απάντησε πως όταν η πολιτική χειραγωγείται από την οικονομική εξουσία, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά, αλλά ποιος εξουσιάζει. «Καλέστε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη των ΔΕΚΟ να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους» είπε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ‘SIEMENS’ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ»
ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια, μία παράγραφος, που νομίζω ότι επειδή έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη SIEMENS και με το γενικότερο περιβάλλον, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι αξίζει έστω και για δύο λεπτά να τα θυσιάσουμε για να τα αναγνώσουμε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Και εγώ συμφωνώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θέλετε να αναφερθείτε στη συγκεκριμένη παράγραφο, κύριε Σπηλιωτόπουλε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος): Αυτή απευθύνεται προς τον τότε Πρωθυπουργό, τον Αύγουστο του 2007, όταν έληξε η θητεία μας και επρόκειτο να γίνουν οι επόμενες εκλογές.
«Αγαπητέ Πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή σε ενημερώνω έγκαιρα για την απόφασή μου να μην πολιτευτώ στις επερχόμενες εκλογές. Θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες επί δύο χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας να αποδείξω ότι όταν και όπου υπάρχει ασυμβίβαστη πολιτική βούληση, η μάχη κατά της διαφθοράς στο τέλος κερδίζεται, παρά την απίστευτη εσωτερική υπονόμευση που συνάντησα και την λυσσαλέα αντίδραση των ισχυρών οργανωμένων και κατά της κάθαρσης διατεταγμένων συμφερόντων.
Με συστηματική και ψύχραιμη εργασία εντοπίστηκαν από μέρους μου όλες οι αμαρτίες του παρελθόντος, αναμένοντας στη συνέχεια και την πλήρη ενεργοποίηση, ως όφειλαν, όλων των προβλεπομένων θεσμικών οργάνων, ώστε να επέλθει κάθαρση.
Η συνέχεια είναι γνωστή…».
Δεν επήλθε.
«Επιπλέον, εξοικονομήσαμε στη διετία πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ…», κλπ.
Κύριε Καμμένε, όσο για την παράγραφο που θέλετε, ενδεχομένως να εννοείτε αυτήν:
«Η απόφασή μου δεν οφείλεται μόνο στην απαράδεκτη προσωπική προσβολή που δέχθηκα και στο υψηλότατο πολιτικό και προσωπικό τίμημα που κατέβαλα υλοποιώντας πιστά την κυβερνητική πολιτική και υπερασπιζόμενος την καθαρότητά της. Οφείλεται κυρίως στο ότι διέφυγε οριστικά η μεγάλη και μοναδική ευκαιρία της πλήρους κάθαρσης, ώστε να απελευθερωθούν επιτέλους οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις από τα δεσμά ενός από πολλού χρόνου φθαρμένου και εν πολλοίς διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας.
Ποιοι και γιατί συμβιβάστηκαν, ποιοι και γιατί υποχώρησαν, ποιοι και γιατί ενέδωσαν και με ποια ανταλλάγματα το μέλλον θα το δείξει.
Έτσι, λοιπόν» -και τελειώνω- «δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των αξίων και ικανών και των εντίμων πολιτών και πολιτικών εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτηδείων, οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους αυτού του συστήματος εξουσίας, καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τους αδύναμους θεσμικούς του φραγμούς και τις χαλαρές άμυνές του».
Και ακολουθούν και άλλα, αλλά κυρίως, για να είμαι συνεπής με τον χρόνο που μου έδωσε ο κύριος Πρόεδρος, θα περιοριστώ σε αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε μάρτυρα, θα σας παρακαλούσα όμως, να τη δώσετε για τα Πρακτικά, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτά. Είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο το απόσπασμα που μας διαβάσατε.
Θα σας παρακαλούσα τώρα να ασχοληθούμε με τα πιο συγκεκριμένα ζητήματα που μας αφορούν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vass avatar
  Vass 02/09/2010 23:23:27

  Το τελευταίο κάλεσμα είναι όλα τα λεφτά.
  Ας μας πει ο ίδιος που βρήκε τα 650.000 ευρώ για το Uniesse που αγόρασε και μετά ξαναπούλησε το 70%(!) αυτού στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μήπως ήταν το εφάπαξ από την αεροπορία ή οι μισθοί από τη βουλή ή μήπως πούλησε κάνα οικόπεδο για να κάνει το χόμπι του;

 2. TELE-MATAKIAS avatar
  TELE-MATAKIAS 03/09/2010 00:16:25

  Η κυβέρνηση Καραμανλή συμβιβάστηκε με τη διαφθορά!...

  Ολόκληρη η προφητική επιστολή που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό, από τον Ιούνιο του 2007, ο πρώην υπουργός Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος:

  Να λογοδοτήσουν οι κυβερνώντες που δεν σεβάστηκαν την ελληνική κοινωνία...
  Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός της ΝΔ Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ανήρτησε την επιστολή με την οποία τον Ιούνιο του 2007 ενημέρωνε τον Κ. Καραμανλή ότι δεν θα ήταν πάλι υποψήφιος βουλευτής.
  Η επιστολή είναι αποκαλυπτική και προφητική καθώς ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος κατήγγελνε ουσιαστικά την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της ότι συμβιβάστηκε με τη διαφθορά και ότι αρνήθηκε να προχωρήσει στην κάθαρση, διαχωρίζοντας εγκαίρως τη θέση του από αυτά τα "απογοητευτικά φαινόμενα"..

  Ποιοί και γιατί συμβιβάστηκαν, ποιοί και γιατί υποχώρησαν, ποιοί και γιατί ενέδωσαν και με ποιά ανταλλάγματα, το μέλλον θα το δείξει.
  Έτσι λοιπόν, δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των άξιων, των ικανών και των έντιμων πολιτών και πολιτικών, εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτηδείων, οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους αυτού του συστήματος εξουσίας, καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τούς αδύναμους θεσμικούς του φραγμούς και τις χαλαρές άμυνές του.
  Αλλά δεν είναι μονό αυτά. Παρακολουθώντας τον δημόσιο βίο, εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατό να θυσιάζεται τόσο εύκολα η ουσία της πολιτικής στο βωμό της επικοινωνιακής της διαχείρισης και πώς η κυβερνητική παράταξη αφήνεται- γιατί άραγε- ανυπεράσπιστη απέναντι σε μια σκόπιμα επίπλαστη και στρεβλή εικόνα, κατά πως βολεύει τα ιδιοτελή συμφέροντα αυτών που επεξεργάζονται σενάρια σε βάρος της ανεξαρτησίας και του κύρους της πολιτικής.
  Πώς μπορούμε να ανεχόμαστε αυτούς που επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο την χειραγώγηση του πολιτικού κόσμου, του μόνου που διαθέτει την δημοκρατική νομιμοποίηση να αντιπροσωπεύει το έθνος στο Κοινοβούλιο και να κυβερνά την χώρα….
  Οι ευθύνες όμως πάντοτε προσωποποιούνται, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…
  Μέρα με την μέρα δε, καταγραφόμαστε στην συνείδηση των συμπολιτών μας, ως συρόμενοι παθητικά σ΄ ένα ταπεινωτικό συμψηφισμό με τις αμαρτίες του παρελθόντος. Καθόλου κολακευτικό για τον κόσμο της παράταξης μας, που δεν υπηρετεί ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα ή ανωφελείς αντιπαραθέσεις στελεχών, αλλά αρχές και αξίες όπως τις ενστερνίστηκε, τις ανέδειξε και τις καθιέρωσε ο ιδρυτής και εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως το ηθικό υπόβαθρο της σύγχρονης κοινωνικοπολιτικής μας ζωής.
  Η παράταξη αυτή, διαθέτει και προβάλλει όταν απαιτείται υψηλές αντιστάσεις, μεγάλες αντοχές και μηδενικές ανοχές, αρκεί να ενεργοποιηθούν τα ισχυρά ηθικά και πολιτικά αντανακλαστικά της.
  Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να μας συμβεί, καθιστώντας μας υπεύθυνους απέναντι της ιστορίας, είναι το να διαθέτουμε πράγματι όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να απογειώσουμε τη χώρα και αντί να πετάμε ψηλά, να αρκούμαστε αυτάρεσκα σε μικρά και μετά δυσκολίας βήματα προς τα εμπρός.
  Όλη αυτή η κατάσταση, Πρόεδρε, αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα και τους Έλληνες και εκθέτει την παράταξη στα μάτια και τη συνείδηση του εκλογικού σώματος ανεπανόρθωτα. Οι ευθύνες έναντι των συμπολιτών μας, χάρη στους οποίους και προς χάρη των οποίων εμείς οι πολιτικοί υπάρχουμε, βαρύνουν όλους μας, στο βαθμό που είτε ασκούμε τέτοιου είδους εξουσία ή συμμετέχουμε σ΄ αυτήν, είτε την ανεχόμαστε και δεν την ανατρέπουμε ως οφείλουμε.
  Διαχωρίζοντας την θέση μου από όλα τα παραπάνω απογοητευτικά φαινόμενα,….

  Πάτρα, 24 Ιουνίου 2007
  Με ιδιαίτερη εκτίμηση
  Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος

  KYΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ???

  O AΓΓΕΛΟΥ ,Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ???

  ΑΝ ΤΟ ΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ??? ΑΧΡΕΙΕ ΕΠΙΓΟΝΕ...

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/09/2010 10:11:06

  Αντε γιατί όλοι οι άλλοι ήταν και είναι ασυμβίβαστοι.
  ΜΠΡΑΒΟ Λογική.
  Αλλά χορτάσαμε τέτοια λογική και ακόμα δεν καταλάβαμε τι έφταιξε.
  ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ Μ.....Σ

 4. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 03/09/2010 10:21:18

  ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ 00.16 ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ. ΡΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ.(ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ)
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ DEUTCHE BANK ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ 1,5% ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 6% ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ FINANCIAL TIMES ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.(ΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ)

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Ανώνυμος 03/09/2010 11:55:15

   Ορισμένοι νομίζουν ότι αν σε πηδάνε πράσινοι δεν γίνεσαι gay.

 5. marianna avatar
  marianna 06/09/2010 00:52:32

  PASOK must check all involved with DEKO,before and after they worked for DEKO.Spilos wrote a letter in 2007.great,honest and realistic.
  Karamanlis and his friend were all corrupted.
  Spilios decided to stay away from New Democracy/Karamanlis.
  PASOK must investigate all members from DEKO.

  Spilios probably is not rich like other politicians .
  Greece has a chance to clean up,will see...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.