#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2014 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σπάει το απόστημα;Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπήρξαν καταιγιστικές και όλα δείχνουν πως ο κόμπος της διαπλοκής και της ρεμούλας έχει φτάσει στο χτένι. Ή αυτός θα λυθεί ή θα σπάσει η χτένα!

Είναι στο χέρι όσων πολιτικών είναι καθαροί και αμόλυντοι και βασικά του Πρωθυπουργού, να είναι ο κόμπος της μεγαλύτερης συλλογικής απάτης εις βάρος ολόκληρου λαού που έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά αυτός που θα «σπάσει» και όχι το χτένι της Δημοκρατίας.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η δικαιοσύνη αυτή την φορά αν αφεθεί ελεύθερη να δράσει θα «βγάλει λαγό». Αν εκτός αυτού, υποβοηθηθεί κιόλας, τότε θα βγάλει ολόκληρο λεφούσι από «αγριοκούνελα» που έθαλλαν και πολλαπλασιάζονταν ασύδοτα στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, προστατευμένοι από ένα συνολικά σχεδόν φαύλο πολιτικό σύστημα.

Είναι μοναδική ευκαιρία να βγουν στην «σέντρα» όλοι τους και οι διαπλεκόμενοι «επιχειρηματίες» που αποτέλεσαν για δεκαετίες το φαύλο και καταστροφικό κομμάτι της ιδιωτικής οικονομίας και οι υπηρέτες τους πολιτικοί που έχτισαν μακροχρόνιες καριέρες χρηματοδοτούμενοι αμέσως ή εμμέσως από τα κλεμμένα.

Αυτή είναι η δημιουργική έκρηξη που έχει ανάγκη τούτη την ώρα η χώρα ώστε να ξυπνήσει απότομα από τον λήθαργο μέσα στον οποίο αργοσβήνει. Επιτέλους, ας θυσιαστούν τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι απατεώνες και οι επίορκοι αντί για τους αθώους του αίματος πολίτες, ειδικά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνουν τόσα χρόνια το «μάρμαρο».

Και κυρίως, να μην μείνουμε μονάχα σε κατηγορίες, χειροπέδες, φυλακίσεις  και δικαστικές καταδίκες. Εκείνο που προέχει στο μυαλό κάθε πρακτικού ανθρώπου, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση των πακτωλών του κλεμμένου χρήματος είτε έχει βγει έξω, είτε έχει πακτωθεί εντός της χώρας. Αυτό το υπαρκτό, διαθέσιμο και ρεαλιστικά ανακτήσιμο ρευστό είναι που έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας για να επανεκκινήσει.

Τα κλεμμένα είναι η μόνη πραγματική πηγή ζεστού χρήματος που μπορεί να ρεύσει στην οικονομία μας βραχυχρόνια και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Και δεν είναι μονάχα αυτό. Η ανάκτηση των κλεμμένων είναι βέβαιο πως θα δράσει πιο αποτρεπτικά και από την βαρύτερη καταδίκη για όλους όσους ακόμη και τώρα χώνουν το βρώμικο χέρι τους στο βάζο με το μέλι ή σχεδιάζουν να το κάνουν στο μέλλον. Η απογύμνωση των κλεπτών από τα κλεμμένα τους, θα τους αφήσει  απροστάτευτους κι εκτεθειμένους δίκην γυμνοσαλιάγκων και θα τους παραδώσει στην χλεύη και την απαξία της ελληνικής κοινωνίας, πιο πειστικά και από την πιο μακροχρόνια φυλάκιση.

Το απόστημα φαίνεται πως έχει αρχίσει να σπάει. Η Νέμεση δείχνει να αναλαμβάνει τα σκήπτρα της. Είναι αυτό που ολόκληρος ο λαός περιμένει με λαχτάρα και επιδοκιμάζει με ανακούφιση. Οι πολιτικοί που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα είναι οι μόνοι από το πολιτικό σύστημα που θα διασωθούν σε βάθος χρόνου. Είναι μοναδική η ευκαιρία να καθαρίσει μια για πάντα η Ελλάδα!

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/01/2014 11:11:55

  Μέχρι να τολμήσει κάποιος να ψελίσει τα ονόματα των ΜΕΓΑΛΩΝ Αφεντικών , μην περιμένετε να πιστέψει ο λαός πως γίνεται κάθαρση...

 2. Aris1 avatar
  Aris1 13/01/2014 11:16:51

  Για να δούμε λοιπόν φίλε Akenaton ,
  Ο Σαμαράς, που μέχρι στιγμής τηρεί αποστάσεις, θα είναι ο κόμπος της μεγαλύτερης συλλογικής απάτης εις βάρος ολόκληρου λαού που έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά αυτός που θα «σπάσει» και όχι το χτένι της Δημοκρατίας, ή η δικαιοσύνη και αυτή την φορά δεν θα αφεθεί ελεύθερη να δράσει μέχρι το ουσιαστικό σημείο που όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι:
  "η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση των πακτωλών του κλεμμένου χρήματος είτε έχει βγει έξω, είτε έχει πακτωθεί εντός της χώρας."? Οψώμεθα.
  Αν προλάβει ως τον Μάιο, δεν θα χρειαστεί να συνεχίσει το έργο του ο Τσίπρας. Μπορούν κάλλιστα να το συνεχίσουν μαζί...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Aris1 13/01/2014 14:26:16

   Γιατί ἀγαπητέ aris1,ἔχω τήν ἐντύπωση ὅτι δέ θές νά μείνει ὁ Τσίπρας μόνος του.χωρίς τό Σαμαρᾶ;...

 3. George Ν avatar
  George Ν 13/01/2014 11:39:08

  Θα φανεί πολύ γρήγορα αν υπάρχει βούληση. Αγροτική, συνεταιρισμοί κτλ Είναι κάτι που θα γίνει έτσι κι αλλιώς οπότε είναι αυτοκτονικό να προσπαθήσει κανείς να το σταματήσει ή να το περιορίσει. Αν σχηματισθεί τέτοια εντύπωση στον κόσμο απλά η κυβέρνηση θα εισπράξει μεγαλύτερη αποδοκιμασία μια και θα φανεί ότι υπήρχε διαφθορά και αυτή δεν πολεμάτε επομένως ακόμα υπάρχει. Στην αντίθετη περίπτωση πολλοί θα πουν: στάσου κάτι γίνεται αυτή την φορά...

  • xmmm avatar
   xmmm @ George Ν 13/01/2014 12:34:56

   Λάθος, με το να κυνηγησεις τους χιλιαδες μεσαιους δεν δινεις παραδειγμα. Παραδειγμα δινεις αν κυνηγήσεις μέχρι οικονομικής δικαστικής εξοντωσης τους 10 μεγάλους - τεράστιους. Ειμαστε στην κατασταση που παρέλαβε την Ρωσσια ο Πουτιν το 2000 με μια ξενοκρατουμενη ελιτ να εχει αποζυμήσει την χώρα. Αν ο Σαμαρας θελει να εχει αυριο ας κοιταξει προς τα εκει, αλλοιως ο Τσιπρας, σε ολα τα αλλα μπορει να αποτυχει, αλλα σε αυτο, μιας και δεν εχει εξαρτήσεις ή τα δικα τους "σκανδαλα" ειναι πενταροδεκάρες μπροστα στα 10 μεγάλα, θα ειναι πολύ ευκολο να παρει αυτός την σκυτάλη.

   • George Ν avatar
    George Ν @ xmmm 13/01/2014 16:29:17

    Η Αγροτική ήταν στην καρδιά του συστήματος διασπάθισης. Οι συνεταιρισμοί στην καρδιά της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής. Αν δεν τελειώσουμε με τους κλεφτοκράτες και δεν ξανα-αποκτήσουμε αγροτική παραγωγή που πάμε? Οι ιδιώτες που αναφέρεις είναι στην πλειοψηφία τους πεθαμένοι, μια και μόνο μέσα από την συμβιωτική τους σχέση με το κράτος μπορούσαν να ζήσουν. Από την στιγμή που δεν προσέξανε και το κράτος πέθανε η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Λίγοι κρατήθηκαν στην ζωή προς το παρόν, από τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά αυτά δεν φτάνουν.
    Ο Πούτιν πήρε από τους ολιγάρχες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Οι δικοί μας δεν είχαν ούτε και έχουν κάτι αξιόλογο από παραγωγικής πλευράς. Από τιμωριτικής συμφωνούμε.
    Ο Τσίπρας μόνο σε αυτό το πεδίο μπορεί να παίξει αλλά άθελά του και εξαιτίας της πολιτικής του θα φτιάξει την επόμενη φουρνιά διαπλοκής.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/01/2014 13:59:38

  Πολύ καλό, όλα είναι στη βούληση του Σαμαρά ή τώρα και στην κορυφή η όχι τώρα και στα τάρταρα.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/01/2014 15:18:23

  Ναι, το απόστημα πρέπει να σπάσει. Η πληγή του Έθνους να καθαριστεί.
  Πρέπει να έλθει η Νέμεσις. Αλλά, πρώτιστα πρέπει να φτιαχτεί Κράτος.
  Μόνο η Τιμωρία δεν αρκεί. Πρέπει να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα αποτρέπουν την επανάληψη του εγκλήματος και ταυτόχρονα θα δημιουργούν τις νομικές και θεσμικές προϋποθέσεις για διάφανη, ορθολογική, αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία της Κοινωνίας μας, του Κράτους και της Πολιτικής.

  Η τιμωρία υπό τη μορφή "λαικών δικαστηρίων" είναι μια άλλη μορφή εξαπάτησης της Κοινωνίας με στόχο την εκ νέου αιχμαλωσία της.
  Να μάθουμε από τα γεγονότα των δεατιών του 1920 και 1940.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 13/01/2014 15:19:17

  «Έπρεπε να γεράσω αγόρι μου, για να μάθω τι είναι Eυτυχία.
  Τελικά Eυτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.
  Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν,
  θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και
  στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

  Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου.
  Θα το δεις κι εσύ, όσο μεγαλώνεις».

  ~Ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος απαντά στην ερώτηση του εγγονού του:
  «Tι είναι Eυτυχία;»


  «Όταν ήμουν 5 ετών,
  η μητέρα μου είπε ότι
  η Ευτυχία είναι το Κλειδί της Ζωής.
  Όταν πήγα στο σχολείο,
  Μ’ ερώτησαν, τι ήθελα να γίνω
  όταν μεγαλώσω.
  Έγραψα τότε, «Ευτυχισμένος».
  Μου είπαν ότι δεν είχα καταλάβει την ερώτηση.
  Κι εγώ τους απάντησα:
  Eσείς δεν καταλάβατε τι σημαίνει Ζωή».

  ~Τζων Λέννον: «Το Kλειδί της Zωής»

 7. sender avatar
  sender 13/01/2014 17:23:57

  Μπράβο κ.Σαμαρά,συνεχίστε με το θάρρος του ανθρώπου που πιστεύει στην δημοκρατία και στην πάταξη της αδικίας και άναρχης κερδοσκοπίας,αυτών που μέχρι τώρα εκβιαστικά διαμόρφωναν,κατά το συμφέρον τους,τα πολιτικά δεδομένα της χώρας.Εχετε βέβαια ποοολύ δρόμο ακόμα,για να πεισθεί ο καχύποπτος πλέον Ελληνας πολίτης,που φοβάται ότι ακόμα μια φορά μπορεί να απογοητευθεί.Πρέπει,νομίζω,κατά τακτά διαστήματα,να δημοσιεύεται το ποσό που κατάσχεται από τους κλέφτες.Αυξήστε την επικοινωνία με τον κόσμο,θέλει να λαμβάνει με σαφήνεια την ελπιδοφόρα εικόνα που έχει τόσο ανάγκη.Ενα μεγάλο πρόβλημά σας βέβαια,είναι αυτό της συγκυβέρνησης.Εφερε σε όλους μας θυμό,αμηχανία,απορία.Τουλάχιστον ο πρόεδρος του Πασοκ να έκανε δημόσια αυτοκριτική,με ταπεινότητα και πραγματική συντριβή,αποκαλύπτοντας το ποινικό ιστορικό των υπόπτων μελών του κόμματός του[χωρίς εξαιρέσεις]και αυτών που βρήκαν πολιτικό άσυλο σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.Θα ήταν κέρδος για όλους.Μια ολόκληρη κοινωνία παρακολουθεί,με κομμένη την ανάσα,τα καταιγιστικά γεγονότα των τελευταίων ημερών,προσδοκώντας την αξιοπρέπεια που της αξίζει.Η ρήξη ενός αποστήματος,αν δεν ακολουθήσει καθολική θεραπεία,μπορεί να προκαλέσει σηψαιμία.

 8. sender avatar
  sender 13/01/2014 17:39:36

  Πρέπει να δημιουργηθεί σύντομα υφυπουργείο επιστροφής κλοπιμαίων.

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 13/01/2014 17:43:00

  Ἐως το κόκκαλο το μαχαίρι αλλιώς δεν έχει νόημα. Εάν όντως φτάσει μακριά το σιδερένιο χέρι της Δικαιοσύνης θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά.
  Αφήστε την μπόχα να αναδυθεί για να μπεί καθαρό οξυγόνο στις δομές και στα μυαλά μας!

  Θα δείξει. Περιμένουμε.

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 13/01/2014 20:39:01

  Αν δεν μεταρρυθμιστεί το αιώνιο φαύλο και αρρωστημένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ θα έχουμε μια από τα ίδια.....Στη χώρα μας δυστυχώς όλα τα....κάνει το κράτος και οι αφέντες του με τη διαπλοκή. Αν αυτό δεν αλλάξει πάλι στα ίδια σκ@@α θα είμαστε. Σε μισό αιώνα και κάτι από τη ζωή μου έχω ακούσει για........μαχαίρια στο κόκκαλο και αποστήματα πολλές φορές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.