16/11/2012 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σπάει» η απομόνωση των ελληνικών εταιριών

Ανάσα στις ελληνικές επιχειρήσεις θα δώσει η παρότρυνση της Κομισιόν προς τα κράτη μέλη να εγγυηθούν τις εξαγωγές των επιχειρήσεών τους προς την Ελλάδα. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μας είχε σαν αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες να μην καλύπτουν τις ξένες επιχειρήσεις για τις πωλήσεις στη χώρα μας με πίστωση.

Έγινε η αρχή

Πρώτη η Γαλλία ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει 200 εκατ. ευρώ υπό μορφήν εγγυήσεων, ώστε οι γαλλικές επιχειρήσεις να επαναρχίσουν τις πωλήσεις με πίστωση στις ελληνικές. Η γαλλική κυβέρνηση που αναζητούσε τρόπους να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, συμφώνησε με την εταιρεία Coface να καλύψει πιθανές απώλειες γαλλικών επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεδομένου ότι σταδιακά θα άρει τον αποκλεισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες μέχρι τώρα αγόραζαν αγαθά και πρώτες ύλες μόνο τοις μετρητοίς.

Ο μηχανισμός

Η Κομισιόν επιδεικνύοντας μεγάλη ευελιξία έδωσε κατ’ εξαίρεσιν το «πράσινο φως» στα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα των κρατικών εγγυήσεων, κι αυτό προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Η συμφωνία της Coface με το γαλλικό κράτος, που έγινε γνωστή χθες, προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί ένας προσωρινός μηχανισμός «πιστωτικής ασφάλειας» από το Δημόσιο για τις γαλλικές επιχειρήσεις που εξάγουν στην Ελλάδα. Η Coface  θα διαχειρίζεται το  μηχανισμό αυτό που θα έχει ανώτατο όριο διαθεσίμων 200 εκ. ευρώ. Οπως κάθε άλλη δημόσια εγγύηση που διαχειρίζεται η Coface, έτσι και σε αυτή ο κίνδυνος αναλαμβάνεται στο όνομα του γαλλικού κράτους «που θα λάβει τα ασφάλιστρα και θα αποζημιώσει τα χρέη που δεν πληρώθηκαν από τους Ελληνες χρεώστες». Ο ασφαλιστής θα είναι εκείνος που θα εκτιμήσει τον κίνδυνο –ανάλογα με κάθε Ελληνα αγοραστή– θα παραδώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του κράτους και εφόσον χρειαστεί θα διαχειριστεί τις αποζημιώσεις.

«Πιλότος»

Στην πράξη, μόνο οι Γάλλοι εξαγωγείς των οποίων ο κύκλος εργασιών είναι κατώτερος από 1,5 δισ. ευρώ μπορούν να κάνουν χρήση του νέου μηχανισμού. Σε περίπτωση απώλειας, τα χρέη θα αποζημιωθούν σε ποσοστό 80%.

Στην έδρα της Κομισιόν εκτιμούν ότι κι άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. θα μιμηθούν τη Γαλλία και θα δώσουν κρατικές εγγυήσεις προσωρινού χαρακτήρα για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών τελωνείων, το 2011 περίπου 10.000 γαλλικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εξαγωγές στην Ελλάδα συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Νίκος Μπέλλος από τις Βρυξέλλες για τον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TARAMAS avatar
  TARAMAS 16/11/2012 19:54:22

  Μπράβο, πολύ σημαντικό, μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια και με κορώνες στη βουλή, αλλά με πράξεις.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 18/11/2012 13:30:58

  Άσχετο με το θέμα όμως επίκαιρο και επείγον:

  Προώθηση της επιχείρησής σας με σύγχρονα ανταποκρινόμενες ιστοσελίδες.
  Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι το έξυπνο τηλέφωνο με ακόλουθες τις ταμπλέτες. Εάν είσθε κάτοχοι παραδοσιακών ιστοσελίδων, αυτές δεν μπορούν σωστά ν’ ανταποκριθούν στις εφαρμογές των σύγχρονων συσκευών. Γι αυτό, συνιστάται η χρήση τεχνολογίας η οποία «δομεί» την ανταπόκριση και προσαρμογή των παραδοσιακών ιστοσελίδων στις νέες τεχνολογίες. Η ευκολότερη λύση είναι λιγότερο από ένα μήνα μακρυά. Πρόκειται για τη Wordpress 3.5 η οποία κυκλοφορεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2012 και η οποία περιλαμβάνει το Θέμα Ανταπόκρισης (Response Theme) με την ονομασία Είκοσι Δώδεκα. Η Wordpress πρωτοποριακή λύση, είναι μία εξαιρετική, χωρίς κόστος λύση. Η έκδοση 3.5 βελτιστοποιεί και ισχυροποιεί τη θέση των παραδοσιακών ιστοσελίδων στις Μηχανές Αναζήτησης με το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου το οποίο θ’ ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε αναπτυσσόμενο μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Μία πανίσχυρη λύση, χωρίς κόστος.

  Υ.Γ. Υπάρχουν προγραμματιστές οι οποίοι ήδη έχουν αποστείλει εξελιγμένα κι ευρηματικά προγράμματα Θεμάτων Ανταπόκρισης για τη τρέχουσα έκδοση του WordPress. Aυτό το οποίο κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό το Θέμα Ανταπόκρισης Είκοσι Δώδεκα, είναι η χωρίς κόστος εφαρμογή του. Προτεινόμενη ιδέα: Εάν είστε γνώστης δημιουργίας ιστοσελίδων, θα μπορούσατε χωρίς κόστος να προσαρμόσετε το Θέμα Ανταπόκρισης Είκοσι Δώδεκα Wordpress 3.5 και να το προσφέρετε στα μέλη της ομάδας σας, ως εορταστικό δώρο/κίνητρο. Θα τα ενθουσιάσετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.