03/08/2008 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σούπερ – μάρκετ στην Υγεία από... το παράθυρο

Ξεσηκώνεται ο ιατρικός κόσμος εναντίον του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ. ο υπουργός αποφάσισε να προχωρήσει -μέσω Προεδρικού Διατάγματος και όχι νομοσχεδίου- στην τροποποίηση των διατάξεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις για ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας παροχής υγείας. Το Προεδρικό Διάταγμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεθαύριο Τρίτη 5 Αυγούστου.

Με το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα καταργείται η ισχύουσα διάταξη, σύμφωνα με την οποία το 51% των μετοχών κάθε εταιρίας πρωτοβάθμιας υγείας υποχρεωτικά πρέπει να κατέχεται από γιατρό. «Ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό για τα σούπερ-μάρκετ της Υγείας, με συνακόλουθες την επιβάρυνση της τσέπης του Έλληνα πολίτη και τον επαγγελματικό αφανισμό του Έλληνα ιατρού», αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή των προέδρων των τριών ιατρικών συλλόγων προς τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, την οποία κοινοποίησαν στο γραφείο του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς καταγγέλλουν τη διαδικασία στον πρωθυπουργό με ανοικτή επιστολή, διότι, όπως αναφέρουν, «προωθείται εν κρυπτώ μέσα στο καλοκαίρι και παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας για δημόσια διαβούλευση». Δηλώνουν πλήρη άγνοια -επισήμως- των διατάξεων, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, πληροφορήθηκαν το θέμα «εξωδίκως» και κορυφώνουν την καταγγελία τους εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζοντάς την ως «υπέρτατο προστάτη των εξωιατρικών επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία αβαντάρει σκανδαλωδώς»!

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=46700

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 03/08/2008 16:17:48

  Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος πέτυχε μέχρι σήμερα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση για την κυβέρνηση, να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ο τύπος και τα ηλεκτρονικά μέσα της ανοιχτής κοινωνίας μας περιποιούνται με σχολαστικότητα το γόητρο του. Ένας Πολίτης Υπέρ Άνω Υποψίας, "Βασιλεύς των ωραίων", υποψήφιος ηγέτης. Από τότε που έγινε υπουργός "υγείας" (κάτι σοκολάτες "υγείας" που μου χάλασαν τα δόντια υπάρχουν ακόμη;) σταμάτησε και η γκρίνια για την "περίθαλψη". Ως δια μαγείας προφανώς δεν υπάρχουν για τις εφημερίδες πλέον ούτε παράνομοι χρηματισμοί γιατρών, ούτε ράτζα, ούτε αδειαφάνεια στις προμήθειες, ούτε άλλα προβλήματα στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία. Η απόλυτη εξυγίανση της υγείας δεν μπορεί να είναι "no name", θα διακηρύξη ίσως σε επόμενη συνέντευξη ο κ. Λοβέρδος. Στο αναμεταξύ όλοι γνωρίζουν το όνομά της: "Αβραμόπουλος". Πολιτικός ανήρ με ισχυρές πλάτες, άσχετα αν οι διασυνδέσεις του δεν έφεραν τον αναμενόμενο από τον Καραμανλή τουρισμό, όταν τοποθετήθηκε στο αντίστοιχο υπουργείο. Μετά τον έβαλε στο Υγείας, για να σταματήσουν οι γκρίνιες. Εκεί πραγματικά "απέδωσε".
  Οι στραγαλατζήδες της Ζήμενς, που μοίραζαν τα ξηρά καρπά για να πάρουν το βόδι, αποκάλυψαν ότι χρηματοδοτήθηκε (πείτε ρε παιδιά δωροδοκήθηκε, λαδώθηκε, τα πήρε, τα άρπαξε - τόσες λέξεις υπάρχουν) και τρίτο κόμμα. Έχει αναφερθεί σ΄αυτό συγκεκριμένα και αυτή η σελίδα. Ποιό ήταν αυτό κ. Αβραμόπουλε;
  Έρχεται τώρα βέβαια η παγκοσμιοποίηση να βάλη στην κούρσα της ιδιωτικοποίησης και αυτόν, η αύρα του οποίου πρέπει να διαφυλάσσεται από το φούμο. Γιατί δεν πρέπει να παραμείνη εν ζωή η παραμικρή "ζημιογόνα επιχείρηση" που μπορεί να δώση μια ασπιρίνη σ΄ένα φτωχό.
  Εξ άλλου τι πάθανε όλοι αυτοί και φωνάζουν για την περίθαλψη; Δεν κατάλαβαν ότι η μόλυνση στις πολεοδομικές ζούγκλες, το φθίνων από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές οξυγόνο, η μετατροπή των τροφίμων σε νάιλον εδέσματα και ο επερχόμενος υποσιτισμός με τις αυξήσεις των πενήντα λεπτών θα επιταχύνουν την απαλλαγή τους από το δράμα;

 2. provato avatar
  provato 03/08/2008 18:11:12

  Εγώ πάλι δεν μπορώ (;) να καταλάβω γιατί δεν γίνεται τόσα χρόνια η ΠΛΗΡΗΣ & ONLINE (εε ρε γλέντια) μηχανογράφηση του ΕΣΥ.
  πχ Όσοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι θα έχουν ένα κωδικό.πας εσύ πρόβατο (χωρίς βιβλιάριο) μόνο με την κάρτα σου στο ιατρείο.Την περνάει ο γιατρός στο δικό του μηχάνημα (on line) μαζί με την διάγνωση και την ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ (με κωδικούς φαρμάκων & ασθενειών) και αυτομάτως περνιέται στο σύστημα επίσκεψη - διάγνωση - συνταγογράφηση (μπορεί να προβλεφθεί και μια μικρή εκτυπώσιμη απόδειξη για διευκόλυνση - επαλήθευση).Πάει μετά το πρόβατο σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο φαρμακείο και δίνει κάρτα και αποδειξούλα και ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ γίνονται (στο on-line μηχάνημα του φαρμακείου) οι σχετικές καταχωρήσεις.Στη κάρτα εννοείται είναι περασμένα όλα εκείνα τα στοιχεία όπως , κάτοχος , ασφαλιστικός φορέας , ποσοστό συμμετοχής κτλ , κτλ.
  Σκεφτείτε την επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρησης στις νοσοκομειακές μονάδες κτλ , κτλ.Σκεφτείτε τι έλεγχοι σε πραγματικό χρόνο(real time) θα μπορούσαν να γίνουν.
  Αλλά ΄΄εμείς θέλουμε΄΄ το παραδοσιακό σύστημα συμπλήρωνε επίσκεψη απο βιβλιάριο , κόψε φύλλα βιβλιαρίου, δώσε φαρμακοποιό κόψει και αυτός , δώσε εκλεκτή βιβλιάριο ελέγξει ,στείλε φαρμακοποιέ ολα τα φύλλα στο ασφαλιστικό ταμείο για να πάρεις τα λεφτά σου , το ίδιο και συ γιατρέ.
  Mpee ;γιατρέ μου με ακούς;
  ΥΓ:Εντάξει λαμόγια μου ενα αστείο είπα για γενικευμένη μηχανογράφηση (on-line αυτό είναι που θα τσούξει και ακόμα περισσότερο η ένταξη σε αυτό των προμηθειών-καταναλώσεων των μονάδων του ΕΣΥ) ηρεμήστε.
  ΥΓ2:Τι το πέρασα το ΕΣΥ , πάμε στοίχημα ποδόσφαιρο ;εεεε, μπεεεε

 3. ataktos avatar
  ataktos 03/08/2008 18:22:29

  as mas pi epitelous kanis pio ine simera to meso diarkias zoi tou ellina stin Athina,Thessaloniki ,Ptolemaida ke mi mou pite oti ta korakia tou rouso den mas testaroun kathimerina .Aite o kosmakis kegete ke ala o abramopoulos me to ercodision katapsinete

 4. Theodore avatar
  Theodore 03/08/2008 18:44:58

  Ο κοσμος, σπρωχνεται, να παει να δανειστει στην Τραπεζα, για να παρει τη νεα τιβι, τη μακροστενη, για να μπει στο ματι του γειτονα.
  Τι μιλατε τωρα εσεις; Αυτα τ ακουει βερεσε.
  (Βεβαια, αμα φτασει στην αναγκη να βρει γιατρο η Νοσοκομειο, τοτε θα τρεξει στο νταβατζη του, το βολευτη δηλαδη, να του λυσει το προβλημα).
  Και αυτος, αλλο που δε θελει.
  Γι αυτο, τον συμφερει να ειναι υπο κατεδαφιση το ΕΣΥ, για να μπορει να το παιζει σωτηρας.

 5. ataktos avatar
  ataktos 03/08/2008 18:51:37

  THEODORE -pes mou pios ine o logos pou otan o Iatrikos Silogos Halkidikis apestile epistoli stous presbis tis E.E. OTI ADINATOUN NA PROSFEROUN PERITHALPSI STOU KSENOUS TOURISTE pou episkeptonte tin Halkidiki ta korakia tou Abramopoulou (kapios ifipourgos tou) kontepse na tous katasparaksi (avto ehi gini ston Poligiro)

 6. μανώλης avatar
  μανώλης 03/08/2008 22:57:56

  Βρε πρόβατο είσαι με τα καλά σου;
  Για τι μηχανογραφήσεις και on line αηδίες μας τσαμπουνάς;
  Και πως θα μπορεί μετά ο κάθε εντιμότατος λαμόγιος να κάνη τη δουλειά του;
  Έχεις υπ'όψιν σου οτι έτσι όπως δουλεύει το σύστημα τώρα ένας σωρός συνάνθρωποί μας βγάζουν το παντεσπάνι τους;
  Τί θα απογίνουν μετά όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας;
  Πώς θα τα βγάζουν πέρα;

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 03/08/2008 23:18:10

  Αν εχουν μεινει του Αβραμοπουλου τιποτα μπιμπλο απο το κομμα που ειχε ιδρυσει (αφισσα της Βοζενμπεργκ π.χ.),μπορει να του χρησιμεψουν ως απειλη επανιδρυσης! Ημαρτον με τον κυριο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.