#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2012 17:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβαρή καταγγελία για την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο

[caption id="attachment_173117" align="alignnone" width="600" caption="Sebastian Coe, Spyros Capralos, Jacques Rogge"][/caption]

Σοβαρή καταγγελία που εκθέτει την αποστολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κυρίως τους Ισίδωρο Κούβελο και Σπ. Καπραλο, κάνει η εφημερίδα Independent η οποία λέει ότι η Ελλάδα ξοδεύει χιλιάδες ευρώ στο Λονδίνο προκειμένου να κλείσει ολόκληρο το Carlton Club στο Σεντ Τζέιμς, για να το μετρέψει σε «Σπίτι των Ελλήνων».

Η εφημερίδα γράφει ότι μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ενοικιάσουν το πριβέ κλαμπ και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του για την «προώθηση της ελληνικής κουλτούρας», όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι διοργανωτές.
Ο Independent γράφει ότι ενώ οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα, δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του πολυτελούς χώρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από χορηγίες ιδιωτικων εταιρειών και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.
Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει πάντως ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος, μετά τις εκλογές. Η πρώτη προφανής επιλογή θα ήταν το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθετο σε πιο χαμηλή τιμή, στις 1.800 λίρες την ημέρα.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Μάρκ Μπλούντεν «τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από "καταστροφικά" οικονομικά μέτρα οι έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου…
Το «Σπίτι των Ελλήνων» άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, μέχρι την Παρασκευή.

Στο άρθρο παρουσιάζεται δήλωση του κ. Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνό-βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων».

Ο κ. Οικονομόπουλος συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεώδη. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή : Προβοκάτσια το δημοσίευμα, καμιά σχέση με το "Σπίτι των Ελλήνων" 

Aνακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει:

«Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ και στη συνέχεια σε μερίδα του ελληνικού Τύπου περί σπατάλης χρημάτων από τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Λονδίνο, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα κάτωθι:

- Η δημιουργία και γενικότερα η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και όχι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτει μόνον τα έξοδα της συμμετοχής της Ολυμπιακής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύφθηκαν από χορηγίες.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για τις δραστηριότητές της παρά μόνον για τη διανομή εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων για τις οικογένειες των αθλητών μας και μάλιστα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

- Η μόνη εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 3 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικό χώρο και καλύπτεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από την χορηγό εταιρία P&G.

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητεί από όλους ορθότερη εξακρίβωση πληροφοριών και στοιχείων σε περιπτώσεις αναπαραγωγής τους και ταυτόχρονα επιθυμεί τον σεβασμό στη προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον καλύτερο τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/07/2012 17:18:30

  Κατάλαβα, σε λίγο θα μας κατηγορούν και γιατί δεν χρησιμοποιούμε το χαρτί υγείας και από τις δυο πλευρές. Όχι ότι δε "μυρίζει" λίγο το θέμα, αλλά ας βρούνε πρώτα οι Εγγλέζοι τα κλειδιά του Wimbledon για να μην χρειαστεί να δώσουν 40.000 λίρες σε καινούριες κλειδαριές...

 2. stavrosm avatar
  stavrosm 31/07/2012 17:51:59

  Τα λεφτα της ενοικίασης εξοικονομήθηκαν απο την απομάκρυνση της Παπαχρήστου.

  • chris avatar
   chris @ stavrosm 31/07/2012 19:06:55

   και τον "αποκλεισμο" της εθνικης μπασκετ

   • noldor avatar
    noldor @ chris 01/08/2012 16:33:23

    Τι εννοείς;

 3. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 31/07/2012 19:03:00

  ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ!!!
  ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ 1εκ. ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΕΟΕ...
  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ... ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΗΤΑΝ...
  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΝΤΡΟΠΗ!!!

 4. kuklos.dim avatar
  kuklos.dim 31/07/2012 21:12:02

  Το Ολυμπιακό πνεύμα σήμερα, εκπροσωπείται στην χώρα μας από τους φίλους του ναζιστή Χριστοφοράκου…

  (οι..."Αθάνατοι της ΔΟΕ" και οι «ντόπιοι εργολάβοι» ...Προφανώς η «μαρμίτα» των Ολυμπιακών Αγώνων προσφέρει «δυνατές» απολαύσεις σε κάποιους… )

  Χρειάζεται μεγάλη υποκρισία για να μπορεί ο κ. Κούβελος να μιλά για Ολυμπιακές Αξίες και ιδεώδη και πολύ πιο μεγάλη αφέλεια για να τον πιστέψει κανείς.
  (..Ένας πρόεδρος ο οποίος επικαλείται την εντιμότητα και την ανωτερότητα ήθους, όταν διώκεται για φοροδιαφυγή η υπεξαίρεση και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος … Εδώ η παροιμία …αλλού τρως αλλού πίνεις αλλού πας και το δίνεις …)
  Αρχαίο πνεύμα Αθάνατο ..του Ωραίου ...του Κουβέλου ... του Mητσοτακογαμπρού …

  Μιλάμε για τον Κούβελο των σκανδάλων της Ομοσπονδίας των Φιλίππων…. Μιλάμε για τον ίδιο Κούβελο, των σκανδάλων των Μεσογειακών αγώνων, που δεν έγιναν ποτέ…. Μιλάμε για τον ίδιο Κούβελο, που κατηγορήθηκε δημόσια, για το αδήλωτο 1.000.000 € που διέφυγε στο εξωτερικό….

  Σε κάθε περίπτωση, είτε μιλάμε για άτομο «Κούβελος» είτε για οργάνωση ΕΟΕ του υποταχτικού Καπράλου, καλό είναι να πηγαίνουμε για γενική απολύμανση, διότι ο Ντορό-κοπριτό-σκυλισμός είναι μεταδοτικός και επικίνδυνος.

 5. Μάκης avatar
  Μάκης 31/07/2012 23:04:39

  Η ελληνική αποστολή έχει 105 αθλητές, 107 μαζί με τους δύο αποβληθέντες.
  Οι Κινέζοι έχουν 385.
  Δικαιολογείται αυτό;
  Είμαστε πια ΤΟΟΟΟΣΟ φοβερή και τρομερή αθλητική υπερδύναμη ώστε να στέλνουμε τόσους πολλούς αθλητές στο Λονδίνο;
  Ποιος πληρώνει για αυτή τη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ελληνική αποστολή;
  Η ερώτηση ρητορική, φυσικά...

 6. rasputin avatar
  rasputin 31/07/2012 23:21:41

  Εσύ και εγώ τα πληρώνουμε Μάκη . Μετά φταίνε για όλα οι ξένοι .
  Εγώ ξέρω ότι πρέπει πρώτα να κοιτάμε το δικό μας το χάλι και μετά να ψάχνουμε αλλού ευθύνες .

  • nikos avatar
   nikos @ rasputin 01/08/2012 12:47:05

   Oi diafores diethnis omospondies vazoune kapoia oria pou gia na lavei kapoios meros stous Olumpiakous agwnes prepei na ta kseperasei. Ara o arithmos tws athlitwn kathorizetai apo tis epidoseis pou kanei o kathenas ara einai ligo atopo na sugkrinoume me alles xwres (vasi tou megethous). Fusika fantazomai oti i Elliniki Olumpaiki Epitropi tha mporouse na pei oti emeis vasi twn oikonomikwn mas mporoume na steiloume X arithmo athlitwn kai isws na psaxnane xorhgous gia na kalupsoun otidipote einai panw apo auto to poso (i' mipws to kanoun idi - de gnwrizw).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.