Σοβαρή εμπλοκή στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά τις δηλώσεις Καμμένου για τους τζιχαντιστές
26/03/2015 00:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβαρή εμπλοκή στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά τις δηλώσεις Καμμένου για τους τζιχαντιστές

Πάγωσαν το ψήφισμα για την Εθνική Ανεξαρτησία

Πολύ σοβαρή εμπλοκή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σε μια χρονικη στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη της στήριξης της Ουάσιγκτον, αποτελεί το προσωρινό «πάγωμα» του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο λόγος που το έκαναν αυτό οι Αμερικανοί είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες - συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών - που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετείται ομοφώνως και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστή - τουλάχιστον στον γράφοντα - ανάλογη περίπτωση εμπλοκής.

Σε επιστολή του την οποία έστειλε επισήμως στον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που ετησίως υιοθετείται ομοφώνως από το Κογκρέσο.

«Πιστεύω», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη ο γερουσιαστής Κόουτς, «ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία».

Τι είπε

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πει: «Αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στο Βερολίνο».

Υποστήριξε πως θα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της Ευρώπης, «η οποία θα έχει χτυπήσει την Ελλάδα», αν ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην Ε.Ε. υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/03/2015 02:36:00

  Αυτά κάνουν οι Αμερικανοί και η Ελλάδα θα μένει διαρκώς αντιαμερικανική. Ασχέτως τού τί λέει ο Καμμένος, η Ελλάδα είναι που πληρώνει βαρύτατα τις επεμβάσεις των Αμερικανών σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία, με εκατομμύρια λαθρομεταναστών που μάς έχουν κυριεύσει. Και έχουμε και τους Αμερικανούς να μάς λένε δεν ψηφίζουν το ψήφισμα. Να πάρουν ΑΥΤΟΙ τους λαθρομετανάστες και να πάνε να $%^&*%

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ Προφήτης 26/03/2015 03:44:31

   Καλά με δουλεύεις; ... Κλασσικό, "μα κοίτα τι έκαναν εκεί, μην κοιτάς εμάς". Στεναχώρια των Αμερικανων αν είμαστε Αντιαμερικανοί. Αν δεν συμπεριφερόμαστε λίγο ώριμα, δεν θέλουν είτε να μας ξέρουν. Διπλωματικά έχουμε εξευτελιστεί τους τελευταίους μήνες.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ Προφήτης 26/03/2015 03:47:11

   Και μια άλλη λεπτομέρεια, οι λαθρομετανάστες περάσανε τα δικά μας σύνορα. Έχουμε την ατυχία να είμαστε στα Ευρωπαϊκά σύνορα. Ατυχία τι να κάνουμε, αλλα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Για κάποιο περίεργο λόγο νομίζουμε ότι πάντα άλλοι πρέπει να λύνουν τα προβλήματα μας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 26/03/2015 10:06:00

   Από παρόμοιες ενέργειες όμως προέρχεται και το ψήφισμα και η διακήρυξη του προέδρου Ομπάμα που υπέγραψε χθες.Πριν το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν παρόμοια πράγματα. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις εκτραχύνθηκαν την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αλλεπάλληλες δηλώσεις του Παπανδρέου.Το ποτήρι ξεχείλισε όταν απελευθέρωσε εναν Άραβα αεροπειρατή το καλοκαίρι του 1985 και ο Ρήγκαν έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία ότι η Ελλάδα είναι επικίνδυνη χώρα και ο τουρισμός από Αμερική κατέρρευσε. Ελληνοαμερικανοί παράγοντες έπεισαν τον Ρήγκαν να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ελληνικής κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Ελλάδος και για να συμβεί αυτό καθιερώθηκε η 25η Μαρτίου "Ημέρα εορτασμού ελληνικής και αμερικανικής (!) ανεξαρτησίας" όπου ο πρόεδρος να βγάζει μία δήλωση και ένα ψήφισμα το Κογκρέσσο. Η κυβέρνηση συριζανέλ από πολλές απόψεις μοιάζει με την πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και είναι φυσικό να δημιουργεί παντού εμπλοκές.Ο Ομπάμα υπέγραψε το κείμενο χθες αλλά δεν μπορείς να περιμένεις από τον κάθε γερουσιαστή από την Ιντιάνα να κάνει το κορόιδο όταν ο υπουργός Αμύνης συμμαχικής χώρας απειλεί ότι θα αμολύσει τζιχαντιστές ανά τον κόσμο επειδή δεν του δίνουν οι Ευρωπαίοι λεφτά λέγοντας "έλα μωρέ ψεκασμένος είναι".

   • GLAD avatar
    GLAD @ ψυχραιμια 26/03/2015 13:25:21

    Φίλε Ψυχραιμία μη το ψάχνεις άλλο, Πρόκειται για τα μεγαλύτερα "νούμερα" που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο εθνικό μας προσκήνιο. Και που να δεις όταν η Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει επίσης στο "καραγκιοζηλίκι". Αυτοί είναι οι Έλληνες .

    • Οπούντιος Λοκρός avatar
     Οπούντιος Λοκρός @ GLAD 26/03/2015 14:00:25

     Εσύ σχολιάζεις σαν "κοσμοπολίτης" ή σαν "ευρολιγούρης" ?

     • GLAD avatar
      GLAD @ Οπούντιος Λοκρός 26/03/2015 19:28:36

      Εγώ σχολιάζω σαφώς ως κοσμοπολίτης Έλληνας - κάτι που νομίζω θα ήθελαν και οι ξένοι να είμαστε για να συνυπάρχουμε ομαλά μαζί τους - και αναφέρομαι δυστυχώς σε αυταπόδεικτα χαρακτηριστικά μιάς μεγάλης μερίδας του λαού μεταξύ των οποίων και σε σένα .

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 26/03/2015 16:00:55

    Δεν υπάρχουν θέσφατα. Αυτό που υιοθετήθηκε λόγω Χαμντάν μπορεί να αλλάξει. Να βγάζει δήλωση μόνο ο Πρόεδρος, δηλαδή η εκτελεστική εξουσία και να καταργηθεί το ψήφισμα της Γερουσίας, δηλαδή της νομοθετικής εξουσίας. Δεν μπορούμε να εξαρτώμαστε από τις διαθέσεις κάθε βλάχου από την Ιντιάνα, όταν υφιστάμεθα τις συνέπειες από τις αποφάσεις του βλάχου. Ο Ιντιάνας να πάρει στο σπίτι του 2 εκατ. αφγανοσυρολίβυους που έχουν κάνει τις πόλεις μας και τα νησιά πολυπολιτισμικά μπ...λα και ποτέ μη σώσει να βγάλει ψήφισμα.

    Η ουσία : η όλη υπόθεση είναι απλά σύμπτωμα της αυτοκρατορικής πολιτικής. Εμείς (ΗΠΑ) έχουμε το δικαίωμα, από την ισχύ της αυτοκρατορίας, να κάνουμε ό,τι θέλουμε, και εσείς είστε υποχρεωμένοι, ως αδύναμο ημι-προτεκτοράτο να υπομένετε ό,τι προκαλούν οι ενέργειές μας βουλώνοντάς το. Τα λένε Αμερικανοί αναλυτές, εξηγώντας γιατί ο υπόλοιπος κόσμος μισεί τους Αμερικανούς, και μάλιστα δηλώνουν ότι "μπορούμε κάλλιστα να ζούμε με αυτό", δηλ. με το να τους μισούν όλοι, τη στιγμή που προωθούμε τα συμφέροντα μας.

    • Naruto avatar
     Naruto @ Προφήτης 26/03/2015 19:54:53

     Συμφωνώ μαζί σου , ασχέτως του τι είπε ο Καμμενος , τους Αμερικάνους δεν τους πεύτει λόγος . Έρχονται στην Ελλάδα και ψάχνουν για μειονότητες και πόσο καλά περνάνε αυτές και δίνουν οδηγίες στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση για περισσότερα δικαιώματα σε εχθρικές κατα τα άλλα μειονότητες . Αυτοί που εξόντωσαν είκοσι εκατομμύρια αυτοχθόνων ερυθροδέρμων για να τους αρπάξουν τη γή τους . Ας το κάνει κορνίζα το ψήφισμα ο Ιντιάνας .

 2. neos avatar
  neos 26/03/2015 14:12:42

  Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με το τί είναι "το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία"; Τί προβλέπει, τι ισχύ έχει και εν πάση περιπτώσει γιατί το κάνουν;

 3. οδυσσεας Κ. avatar
  οδυσσεας Κ. 26/03/2015 17:57:16

  .Δηλαδή ο Καμμένος έπρεπε να πεί οτι και να μας πετάξουν εκτός ΕΕ οι "εταίροι" , εμείς θα κρατάμε και θα ταίζουμε ιδίοις εξόδοις 1.000.000 "λάθρο" μέσα στην Ελλάδα τηρώντας το Δουβλίνο ΙΙ, έστω κι αν έχει καταργηθεί? 'Η μήπως έπρεπε να πεί οτι επειδή οι εταίροι μας θα καταργήσουν στην πράξη το Δουβλίνο ΙΙ, εμείς θα καλέσουμε τους Αμερικάνους να ψάξουν τους "λάθρο" που έχουμε και αφού πάρουν τους τυχόν Τζιχαντιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους, τότε θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν αφου πλέον τα σύνορά μας δεν θα είναι και σύνορα της ΕΕ? Θα είχε νόημα η αντίδραση των Αμερικάνων μόνο αν ο Καμμένος δήλωνε πως, αν μας πετάξουν εκτός ΕΕ, εμείς θα βάλουμε τζιχαντιστές ανάμεσα στους "λάθρο" και θα τους στείλουμε στην ΕΕ. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο...

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 26/03/2015 18:54:55

  Γιατί ενώ ο Καμμένος κάνει μόνο ζημιές λόγω αφέλειας ή τρέλας εμείς κοιτάμε πως και πόσο άδικα ή δίκαια αντιδρούν οι ξένοι; Ο άνθρωπος ζει για τη δημοσιότητα και την υπερβολή. Είναι το άλλο εγώ του Βαρουφάκη στο ημιάγριο. Δεν κάνει για τίποτα πέρα από στρατιώτης στην πρώτη γραμμή όπου θα χαθεί σε χρόνο μηδέν. Τώρα το κακό είναι ότι οι ανοησίες του θα πάρουν και τον τόπο μαζί τους. Τόσο απλά...

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Γεώργιος Τ. 27/03/2015 00:39:06

   Στο ημιαγριο, στο ημιαμορφωτο, στο ημικλαρινογαμπριδιστικο , στο ημινορμαλ

 5. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 26/03/2015 21:38:44

  Μεγάλε φον καυμένεν...αν κάνουν τους ζόρικους στείλε τα υποβρύχια μας στην Καλιφόρνια... Όπως στην ταινία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.