25/09/2008 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβαρές καταγγελίες ασκητών

Διαβάστε σε μορφή PDF την επιστολή που απέστειλαν ασκητές του Αγίου Όρους προς όλους τους βουλευτές και τους κρατικούς φορείς μοναχοί από τα ιερά κελιά του Αγ. Όρους.

http://www.antinews.gr/blogimages/vatopedi.pdf

Οι καταγγελίες που κάνουν είναι πολύ σοβαρές και αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο από αρχής του real estate, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν είχαν διευκρινιστεί μέχρι σήμερα.

Θα τα πούμε και στη συνέχεια. Προς το παρόν τα σχόλια δικά σας

(ΣΣ. Τα προηγούμενα posts με τα σκαναρισμένα αποσπάσματα είναι πλέον περιττά. Τα σβήνουμε και μεταφέρουμε τα σχόλιά σας εδώ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. saska avatar
  saska 25/09/2008 17:33:33

  Anonymous 1 Μάλλον στην πρώτη επιστολή έμεινες; Διάδασε και τις άλλες μα οι αμαρτίες σου θα συγχωρεθούν!!

 2. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 25/09/2008 17:36:57

  Ποιος είναι ο λόγος που αυτή η επιστολή έχει σταλεί στη Βουλή τον Ελλήνων και όχι στη Κωνσταντινούπολη στο Μεγάλο Αδελφό η στο Υπουργείο Εξωτερικών μέσω πολιτικού Διοικητή Αγ. Όρους.Από τον τίτλο προκύπτει ότι έχει σταλεί από ασκητές και όχι από την Ιερά Σύνοδο η Ιερά Επιστασία ,αυτό σημαίνει πάρα πολύ μεγάλο μπάχαλο που όλοι μας βλέπαμε τόσα χρόνια και καυτηριάζαμε ο καθένας με τον τρόπο μας .

 3. Nikita ras D avatar
  Nikita ras D 25/09/2008 17:38:23

  Συγκλονιστικό ντοκουμέντο! Αυτή είναι η κατάντια των πολιτικών, ιερέων και Δημοσιογράφων μας..Κύριοι, όσοι από μας είμαστε ή θέλουμε να είμαστε έντιμοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεν υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες, νομίζω πως αυτό πρέπει να γίνει από όλους μας αντιληπτό! Υπάρχει ο Έλληνας εργαζόμενος μαλάκας των 700€ που πασχίζει να επιβιώσει και υπάρχουν και οι "Κύριοι" που μόλις διαβάσαμε...Ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας..Δεν θέλουμε άλλο να μας κυβερνάνε απατεώνες και εγκληματίες, Ως εδώ! ΤΕΡΜΑ!

 4. saska avatar
  saska 25/09/2008 17:40:26

  Σωστά Αθανάσιε !! Μάλλον κάποιοι έμειναν με την κουτάλα αδειανή και γι αυτό το λόγο κάνουν τα παράπονα τους στα συναιτεράκια τους στην βουλή!

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/09/2008 17:45:37

  ...λίρες, καταθέσεις, θρησκευτικό χωριό, οδικοί άξονες, Βατοπέδια, Αι Στράτης, Βενιζέλος, πνευματικά τέκνα, Ζαχόπουλος, Λικαόπουλος, dvd και κρυφές κάμερες, Γ ΚΠΣ, Δημόσιο χρήμα κλπ....
  Αυτό είναι το Άγιο Όρος "η κιβωτός της Ορθοδοξίας"?
  Αυτό είναι περιβόλι σκέτο...

  ΥΓ

  ακόμα και ψέματα να είναι όλα στην επιστολή ή να περιέχει και λίγη αλήθεια, καταδεικνύει το ήθος των ατόμων που κυκλοφορούν εκεί...
  Ισως όχι όλων καθώς δεν πιστεύω στην συλλογικότητα των ευθυνών, αλλά θα πρέπει άμεσα το Ελληνικό κράτος:

  1. να καταγράψει και να περιφρουρήσει όλα τα κειμήλια
  2. να δεσμεύσει όλα τα χρήματα / καταθέσεις των μονών
  3. να ερευνηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή πόσα χρήματα έχουν πάρει (κοινοτικά, ΠΔΕ, επιχορηγήσεις κλπ) και να μην τους ξαναδώσουν ούτε 1 €
  4. τα μνημεία και οι εργασίες συντήρησής τους στο κράτος.

 6. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 25/09/2008 17:47:09

  Ο Μεγάλος Αδελφός φωνάζει για την ένταξη της Τουρκιάς στην Ε.Ε.(δεήστε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα ) και καταπνίγει της φωνές του Εσφυγμενου και των ασκητών .Μπράβο Μεγάλε Αδελφέ άξιος ο μισθός σου ..και το «πράσινο» έργο

 7. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 25/09/2008 17:51:09

  οι κοντρες στο Ορος κρατούν χρόνια. Η εγκατασταση των κοινοβίων τέλη του 80 αρχες του 90 στα μοναστηρια έγινε με το ζόρι και πολλές φορές με βία. Οι παλιοί “ιδιορυθμοι” εκδιωχθηκαν και αναγκαστηκαν να φυγουν από το όρος ή να μεινουν σε κελια και σκητες που επίσης ανηκουν στα μοναστήρια. Δεν δυσκολευομαι να πιστεψω τίποτα που αφορά τον εφραίμ αλλά το θεμα θέλει προσοχη.

 8. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 25/09/2008 18:11:55

  ο πολιτικός Διοικητής Αγ. Όρους διορισμένος από την κυβέρνηση ακόμα σιωπά ,αντικατέστησε δηλ. τον Ψυχάρη .Μπράβο στο παιδί μας

 9. spikol avatar
  spikol 25/09/2008 18:40:18

  Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που έφτιαξαν την επιστολή, ξέρουν τι λένε και είναι στα καλά τους??
  Μήπως έχουμε χάσει πλήρως την μπάλλα??? Από την ιστορία του Βατοπεδίου μόνο η μονή βγήκε κερδισμένη. Κανείς άλλος πολιτικός ή επιχειρηματίας

 10. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 25/09/2008 19:02:35

  Κύριοι, μόλις απολαύσαμε το ξεβράκωμα της εξουσίας από μία χούφτα ανυπότακτους ασκητές.

 11. salmonellas avatar
  salmonellas 25/09/2008 19:19:06

  Exete diavasei To Onoma tou Rodou? Ekei kapoioi kalogeroi eixan vrei tropous na teleiwnoun me kati tetoious typous.

 12. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 25/09/2008 19:36:18

  Αν κατάλαβα καλά μιλάνε και για κάποιο έγκλημα με τσεκούρι; Το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ είναι αναγνωστικό της α΄δημοτικού μπροστά σε όλα αυτά.
  Ι am just speechless!!!

 13. aris avatar
  aris 25/09/2008 19:55:00

  από που να τον πιάσεις τον Εφραίμ και να μην λερωθεις!
  τόσα τηλέφωνα δίνουν, ελπίζω κάποιος σοβαρός δημοσιογράφος να ψάξει τις καταγγελίες τους

 14. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 25/09/2008 20:34:28

  @11 Αθ Κλάρας:

  "Κύριοι, μόλις απολαύσαμε το ξεβράκωμα της εξουσίας από μία χούφτα ανυπότακτους ασκητές."

  φίλε μου η εξουσία σε αυτή την χώρα πάντα ήταν ξεβράκωτη.

  "Σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο του 2002, δεν προβλέπεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού ακύρωσης δικαιοπραξίας που αφορά ιδιοκτησιακό καθεστώς χώρου που είναι αρχαιολογικός ή ιστορικός. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (3028/2002): δεν προβλέπεται διαδικασία γνωμάτευσης συλλογικού οργάνου του ΥΠΠΟ προ της μεταβίβασης ακινήτων εντός αρχαιολογικού χώρου.";

  (ποιος να ήταν Υπουργός πολιτισμού?)

  Μονή Τοπλού: εκλογική περιφέρεια του κ Καρχιμάχη, αλλά δεν έχει ακούσει τίποτα...
  Μονή Βατοπεδίου: ...παραπλανήθηκαν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΝΔ
  Μονή Πάτμου: διεκδικεί ένα ολόκληρο νησί τους Ακριούς
  ΙΜ Φθιώτιδος: διεκδικεί το μισό Περιστέρι...

  QUIZ:

  ....σε ποιον ανήκουν τα βοσκοτόπια (και όχι μόνο) στον Άι Στράτη και οι κτηνοτρόφοι καταβάλλουν τα ενοίκια στους μοναχούς με τα φουσκωτά? γνωρίζει κανείς ότι οι κτηνοτρόφοι δεν μπήκαν σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί ιδιοκτήτης είναι το Άγιο Όρος?

 15. mareli avatar
  mareli 25/09/2008 20:36:38

  Εγώ θυμάμαι τους "μοναχούς" της μονής Εσφιγμένου, άλλους με αίματα στο πρόσωπο κι άλλους με βαριοπούλες να σπάζουν πόρτες.
  Αν, λοιπόν, και τούτοι εδώ χαρακτηρίζονται "μοναχοί", που αποκαλύπτουν την "αλήθεια", εμπλέκοντας τα της εξουσίας τους με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα τότε μην απορήσετε εσεις οι δημοσιογράφοι αν σε λίγο αγοράσουν και ΕΣΑΣ!!!

  Προσέξτε τώρα πως λειτουργεί αυτή η επιστολή:
  Μητσοτάκης, Δήμητρα Λιάνη, Ψυχάρης, Βενιζέλος, Ρουσόπουλος, Ζαχόπουλος, Κακλαμάνος, Τριανταφυλλόπουλος. Η επιλογή των ονομάτων δεν είναι τυχαία! Κάποιοι μένουν έξω από το κάδρο!
  Προφανώς προβοκατόρικη και άμεσα συνδεδεμένη με τα τα τρέχοντα πολιτικά, η επιστολή που είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!!
  Μου φαίνεται ότι συμμετείχε στην συγγραφή της και ο πατήρ... Ευφραιμάκης!

 16. mareli avatar
  mareli 25/09/2008 21:27:23

  Μια απορία:
  Γιατί σ' αυτή την επιστολή ο "Οικουμενικός Πατριάρχης" αναφέρεται ως "οικονομικός" Πατριάρχης;

  Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

 17. anakonta avatar
  anakonta 25/09/2008 21:35:14

  Επειδή πολλοί από εσάς διαβάζοντας όλα αυτά ,θα αναρωτιέστε αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν και πως συμβαίνουν ,σας προβληματίζω με τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα,
  -Οι μοναχοί που δεν δέχονται χρήματα από την ΕΕ κλπ ύποπτους φορείς, ζουν φτωχικά χωρίς ρεύμα κλπ παροχές ,τρέφονται λιτά και στερημένα και είναι ταγμένοι ψυχή και σώμα στον μοναχισμό και την υπηρεσία του Θεού ,είναι υπό διωγμό με σύμφωνη απόφαση Πατριάρχη –Ελληνικού κράτους (Υπουργείο Εξωτερικών )κλπ διοικητικών οργάνων.
  Είναι ακόμη στο Όρος γιατί αντιστέκονται και έχουν πάρει το μήνυμα οι ως άνω αρχές ότι οι μοναχοί της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ θα φύγουν από το Όρος μόνο αν τους εκτελέσουν οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ.
  -Οι μοναχοί που έχουν μετατρέψει την μονή τους και την αποστολή τους σε Τράπεζοκτηματική και Χρηματιστηριακή επιχείρηση, καταρρακώνοντας θρησκεία ,θεσμούς ,την Ιστορία του Όρους ,τον μοναχισμό ,ζώντας με ανέσεις πλούσιων κοσμικών απολαμβάνουν την ασυλία του Όρους και σήμερα πλέον όλοι βλέπουμε ότι τα επίσημα θεσμικά Όργανα και το Ελληνικό κράτος έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας στους παραβάτες των ιερών παραδόσεων του Όρους .
  Αυτή η προστασία αγγίζει τα όρια της συνδιαλλαγής και μας αναγκάζει να οδηγηθούμε στην σκέψη ότι όλο αυτό το ασύλληπτο σκηνικό έχει στηθεί από τεράστια συμφέροντα ,που έχοντας την κάλυψη των ρασοφόρων ,στήσανε κόλπα απίστευτα .
  -η επιστολή των μοναχών που καταγγέλλει και κατονομάζει πρόσωπα και περιστατικά ,δίνει την ευκαιρία σε αυτούς που αναφέρονται ότι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βγουν και να τα αντικρούσουν για να πείσουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι αλλά κάπως αλλιώς.
  -Τώρα αν δούμε ένα προς ένα τα κοσμικά πρόσωπα που αναφέρονται στην επιστολή και τα συνδυάσουμε με αυτά που ξέρουμε και βλέπουμε για τον καθένα από αυτούς κάτι βγαίνει και μας τρομάζει η σκέψη ότι το κόλπο δεν είναι μόνο τα ακίνητα ,αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο που έχει να κάνει με την λειτουργία και δομή του Ελληνικού κράτους.
  -Μας προβληματίζει πως ένας αλευροβιομήχανος ,αφήνει τις δουλειές του και γίνεται Διοικητής του Αγίου Όρους ,αλλά και ότι τελευταία εμφανίζει μια τεράστια ρευστότητα με την οποία εξαγοράζει τα πάντα και γίνεται κυρίαρχος στον χώρο του.
  -Μας προβληματίζει ότι το μεγαλύτερο Όνομα σήμερα στις κατασκευές πολυτελών κριτηρίων στα top μέρη της Αθήνας είναι φίλος και συνεργάτης
  -Μας προβληματίζει πως μεγαλοδημοσιογράφος που έχει αδυναμία στα θέματα με βάθος ,πήγε,είδε και την έκανε
  -Μας προβληματίζει η σιωπή και η αποστασιοποίηση από το θέμα που ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΊ στα κανάλια κλπ ΜΜΕ μέρες τώρα του ΥΠΕΞ και της ντόρας ,παρόλο που είναι η καθ ύλη αρμόδια από την Ελληνική πολιτεία και η εμφάνιση στην επιστολή του ονόματος του πατρός.
  -Μας προβληματίζει η προκλητική στάση του ηγούμενου ,με την οποί α δείχνει ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού
  ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 18. saden avatar
  saden 25/09/2008 22:15:31

  Ιωσήφ ο Σπηλιώτης (αποβιώσας το + 1959) αλλά βάσει της 5ης καταγγελίας βρέθηκε και στα Χανιά το 1990 ή συνωνυμία ή θαύμα ! Μάλλον για θαύμα το βλέπω!

 19. ΙανS avatar
  ΙανS 25/09/2008 22:18:20

  Μπράβο Λιακόπουλε….Ο καιρός γαρ εγγυς και για τους απατεώνες σαν και σένα :)))))

 20. EL avatar
  EL 25/09/2008 22:18:44

  Ωραια… μου λύθηκε επιτελους η απορία ποιος χρηματοδοτεί τον Λιακόπουλο

 21. nas avatar
  nas 25/09/2008 22:19:12

  kαλά, μιλάμε για ξεφτίλα… όχι των ρασοφόρων αλλά των πολιτικών και των δημοσιογράφουν που “μαγεύτηκαν” απο τον “Ρασπούτιν” εκ Κύπρου… ουστ!

 22. βαρυ πακετο avatar
  βαρυ πακετο 25/09/2008 23:11:34

  Sunday, July 08, 2007
  το παρόν blog κλείνει επ' αόριστο
  Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κακό, σπέρνουν μίσος, πόνο και θλίψη ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν (ή είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν) τη ζημιά που κάνουν σε όσους τους ακούν και τους υπολογίζουν.
  Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ σφάζουν, ταυτόχρονα βουτηγμένοι σε άλλων αίμα, φωνάζουν αθώα "εγώ εγκληματίας, ποτέ ... άλλοι είναι, όχι εγώ".
  Υπάρχουν άνθρωποι που περιγράφουν αυτή τη σφαγή σαν λουλουδάτο τοπίο, παρομοιώσεις μεταφορές σε λογοτεχνικά κείμενα και κάποιοι άλλοι τους χειροκροτούν.

  η συνεχεια εδώ http://funel.blogspot.com/

 23. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 26/09/2008 00:12:28

  Πόσο πάτο θα πιάσουμε πια;;

 24. Le canard avatar
  Le canard 26/09/2008 01:06:49

  δημοσθενης Says: ο πολιτικός Διοικητής Αγ. Όρους διορισμένος από την κυβέρνηση ακόμα σιωπά ,αντικατέστησε δηλ. τον Ψυχάρη .Μπράβο στο παιδί μας  Πράγματι ο Δαλακούρας, ο "εφοπλιστής" (τρομάρα του, μεσάζοντας), άνθρωπος που διαδίδει ότι έχει σχέση με την οικογένεια Καραμανλή, θα ανοίξει το στοματάκι του; Ο Ψυχάρης επίσης πρέπει, αλλά μάλλον δεν μπορεί λόγω υγείας. Εκτός κι αν έχει μπολιαστεί με ενέσεις.

 25. ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ 26/09/2008 02:43:15

  Θα ερθει ο καιρός που εμεις οι "Γραφικοί" που τα βάζουμε με την θρησκεία εδώ και χρόνια και δή την χριστιανική θα δικαιωθούμε.
  Τι να το κανεις ομως?
  Θα πάρει πολλα χρόνια να καταλάβει ο "ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ" οτι τελεί υπο κατοχή εδώ και 2.000 χρόνια.
  Αναμείνατε και αλλα νεα εχουν να βγουν και να βγούν τώρα που ανοίξανε οι ασκοί του Αίολου.!!!!!

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/09/2008 03:17:49

  Όντως είναι πλαστή. Παλιοημερολογίτικη- ζηλωτική. Οι ασκητές δεν ...γράφουν γράμματα. Τα πιο πολλά απ' αυτά που λέει, ΟΜΩΣ, είναι γεγονότα. Και το όλο πνεύμα της σωστό. Πάνω απ' όλα, για όσα λέει για την Εσφιγμένου.

  Ο/η anakonta πολύ σωστά τα είπε. Ειδικά στους "προβληματισμούς" του...

 27. Factorx avatar
  Factorx 26/09/2008 03:26:29

  Καλά είστε σοβαροί; Στν Βουλη πήγε και συνοδέυεται απο όατα τα στοιχεία των αποστολέων

 28. sovokai avatar
  sovokai 26/09/2008 10:03:29

  κατι τέτοιες στιγμές νοιώθω περήφανος που είμαι αθεος. Οταν εχω δυσκολίες λέω γιατί να μην είμαι και εγω πιστός

 29. isnogood avatar
  isnogood 26/09/2008 12:02:00

  Να και το όνομα του ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ...
  Είπα κι εγώ!
  Είναι δυνατόν να λείπει ο ...Μάης απο την Σαρακοστή;

 30. mpiliani avatar
  mpiliani 26/09/2008 16:25:10

  Ωραία,όλοι είπατε τις απόψεις σας και όλοι θα συνεχισουμε μετά την καθημερινότητα μας.Δεν νομίζετε ότι πλέον κάτι πρέπει να γίνει?Φτάνουν τα λογια τα γραμμένα τα μεγάλα στο διαδίκτυο.Φτάνει ο τσαμπαμαγκισμός του αριστεροδεξιού ωχ αδερφέ Έλληνα.Αν όντως πιστεύετε ότι δεν αντέχετε άλλο,κάνω πρόταση να δημιουργηθεί μια ιδέα-κίνημα αρχικά με υπογραφή χιλιάδων η και περισσότερων Ελλήνων με σκοπό την αλλαγή σε οικονομικό,θρησκευτικό,εκπαιδευτικό άρα και πολιτικό επίπεδο.Απλα εκλαικευμένα κατανοητά κείμενα για το τι δεν αντέχουμε και τι θέλουμε(με ποιον τροπο)να αλλαξουμε.Όταν το υπογραψουμε τοσοι πολλοί διεκδικούμε τις αλλαγές με πολλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.Ε!φτάνει το δούλεμα φτάνει όμως και το κρυφτό απο εμάς τους πολίτες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.