«Σκοτώθηκαν» στον ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ και υποψηφίους
13/04/2014 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σκοτώθηκαν» στον ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ και υποψηφίους

Η Αριστερά Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη όχι μόνο δεν συμφωνεί με ονόματα υποψηφίων όπως ο Βαρουφάκης ή ο Κρίτων Αρσένης, αλλά κατέθεσε και πλατφόρμα εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, που θέλει πρωτιά με διαφορά στις εκλογές αλλά που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε για την ανακοίνωση της ευρωλίστας, όχι μόνο δεν κατέληξε πουθενά εξαιτίας των διαφορών σχετικά με τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά ανέδειξε για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος. Η Αριστερά Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη όχι μόνο δεν συμφωνεί με ονόματα υποψηφίων όπως ο Βαρουφάκης ή ο Κρίτων Αρσένης, αλλά κατέθεσε και πλατφόρμα εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή.

Σε κείμενο 8 σελίδων για την ευρωδιακήρυξη του κόμματος ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στους προεδρικούς επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι αντίθετος στις «εκπτώσεις του ριζοσπαστισμού που γίνονται στο πλαίσιο προσέγγισης της Κεντροαριστεράς». Και συνέχισε: «Αν επενδύσουμε στο άνοιγμα στην κεντροαριστερά, δεν θα δούμε κυβέρνηση ούτε με κιάλια». Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε προειδοποίηση στο εσωτερικό του κόμματος για κοινή και ενιαία γραμμή. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να ζητήσει πλήρη εναρμόνιση με την ηγεσία, να μην δημιουργούνται παραφωνίες και εντάσεις που θρυμματίζουν τη συνοχή του κόμματος ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αλλά ποιος του δίνει σημασία…

Ο κ. Λαφαζάνης έβγαλε από τη φαρέτρα όλα του τα όπλα και έθεσε ξεκάθαρα θέμα αλλαγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και στη συνέχεια πρόσθεσε «Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απαντήσουμε τώρα δημόσια και με σχέδιο. Εάν η χώρα εκβιαστεί μελλοντικά, εάν μας θέσουν ασύμφορα διλήμματα τότε μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη».

Και στο οκτασέλιδο κείμενο της Αριστερής πλατφόρμας αναφέρεται χαρακτηριστικά «Θεωρούμε εξαιρετικά αναγκαίο να εκπονήσει και να επεξεργαστεί για κάθε περίπτωση το κόμμα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη σε προοδευτική κατεύθυνση και με βάση αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή».

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς:

«Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι το δίλημμα που έθετε ο Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του Μνημονίου. Να επιστρέψουμε εμείς σε αυτό το δίλημμα είναι κάτι που τον διευκολύνει. Ας μην το κάνουμε.

Η πρόταση εξόδου από το ευρώ δεν είναι καθόλου ριζοσπαστική. Αδυνατώ να καταλάβω πως θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι με αυτή την προοπτική».

Αν και η συζήτηση για έξοδο από το ευρώ ή όχι κυριάρχησε στον ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται να βρίσκεται στα όρια του εμφυλίου, κακός χαμός έγινε με τα ονόματα των υποψηφίων. Η Αριστερή Πλατφόρμα διαφωνεί ριζικά με την επιλογή προσώπων που συνδέθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κρίτων Αρσένης αλλά και κατά του Γ. Βαρουφάκη. Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα όπως της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά και του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Τσουκαλά αλλά και του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου. Λίγο πολύ όλοι έχουν το παρελθόν τους και συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόταση στον προστάτη του λαού και πολέμιο των μνημονίων, αριστερό με γεμάτες τσέπες, Λάκη Λαζόπουλο και αυτός θα τους απαντήσει τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα άμεσα και μέχρι τη Μ. Τετάρτη να κλείσει το ψηφοδέλτιο.

Προς το παρόν τα ονόματα που έγιναν δεκτά για υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι:

•Οι πρυτάνεις Γιάννης Μυλόπουλος και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

•Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης

•Οι δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου και Νίκος Ξυδάκης (Καθημερινή)

•Ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής

•Ο νυν βουλευτής Γιάννης Μηλιός

•Οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος

•Η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

Πιθανόν οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 13/04/2014 20:05:38

  Μη μασάτε. Ο Λαφαζάνης παίζει το ρόλο του καλού-ή του κακού, ανάλογα από ποια γωνία το δει κανείς-μπάτσου. Πουλάει εξτρεμιστική αριστεροφροσύνη για την ενδεχόμενη πελατεία εκεί έξω. Στην ουσία κανείς δεν στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα πιο αποτελεσματικά όσο ο πονηρός Λαφαζάνης. Του προσφέρει το πολύτιμο αριστερό προφίλ που λόγω μαζικής πασοκομετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει απίστευτη ανάγκη, σαν άλλοθι έστω. Ο Λαφαζάνης είναι ο Παναγιωτακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ iconology2009 13/04/2014 20:22:00

   Κάτι ακόμη: Κούλογλου και Κρίτωνας Αρσένης είναι επιφανείς-ο προσδιορισμός αφορά τη δεύτερη ιδιότητα τους, δεν είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει ανεξάρτητα από αυτή, να εξηγούμαστε-γιωργοπαπανδρεϊκοί. Ο πρώτος-για να μην ξεχνιόμαστε, έχαιρε τόσης αποκλειστικής εύνοιας από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της δυναστικής φαμίλιας των Παπανδρέου-Τσαντ ώστε του εμπιστεύθηκαν τον κρίσιμο ρόλο της "εξυγίανσης" της ΕΡΤ, μετά την άνοδο του πανίβλακα στην εξουσία τον Οκτώβρη του 2009. Ο δεύτερος-πνευματικός αδελφός του Γιωργάκη σε τόσα πολλά αλλά κυρίως στο βάρος του διατιθέμενου εγκεφάλου τους-αν και όπως υπαινίχθηκα όχι και το πρώτο μυαλό-ούτε καν το δεύτερο-φέρνει μαζί του πολύτιμη προίκα: τη μανούλα του! Τη περιβόητη Μαρία Αρσένη. Σκληροπυρηνικό κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ, που έλυνε και έδινε στα εσωκομματικά πράγματα και που μπορεί να βοηθήσει με την πλούσια ατζέντα της πολύ τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά ο Τσίπρας παίρνει το ζαβό της μάνας του μόνο και μόνο για τις χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να προσκομίσει-ανάλογη δουλειά έκαναν και τα άλλα γνωστά κομματόσκυλα-ο τσοχατζοπουλικός Κοτσακάς και η παπουτσική και μετά γιωργοπαπανδρεϊκή Ξενογιαννακοπούλου.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ iconology2009 13/04/2014 21:17:25

    Σωστές επισημάνσεις. Δεν είναι τυχαίο το όχι του ΓΑΠ στην ψηφοφορία. Υπάρχει συνεννόηση ή έστω υπακοή Τσίπρα και ΓΑΠ στους ίδιους εντολείς. Και αποδεικνύεται από κάτι τέτοιες υποψηφιότητες. Ο Βαρουφάκης είναι πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ, μέχρι που υπέγραψε το μνημόνιο. πρόλαβε και έφυγε για να έχει το κύρος να προβλέπει, μέχρι που έχει βγει λάθος σε όλα εδώ και 3 χρόνια.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/04/2014 21:14:21

  Ώστε ο μέγας προφήτης-κασσάνδρα-Βαρουφάκης και το οικωλογόπαιδο ο Κρίτων που δε θέλει να βγουν τα κοιτάσματα βάζουν με τον Τσίπρα; Τα ακούτε Έλληνες ποιους ακούμε κάθε μέρα να λένε μπαρούφες στο χαζοκούτι; Τον πρώην σύμβουλο του προηγούμενου "λέφτά υπάρχουν" που ακολουθεί εδώ και 2 χρόνια τον νυν παραμυθά. Άξιος ο μισθός τους. Μου άρεσε πάντως το αυτοξεβράκωμά τους. Το παλαιό πασόκ στο σύριζα. Άντε να δούμε πόσοι θα ξαναψηφίσουν την ίδια νοοτροπία με του ΓΑΠ.

 3. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/04/2014 21:39:40

  Τέλος πάντων γιατί δεν βάζουν και τον ΓΑΠ στο ευρωψηφοδέλτιο για να τελειώνουμε ? Δυστυχώς, έτσι όπως πάει να γίνει η κεντροαριστερά στην Ελλάδα, βλέπω τον Σαμαρά να "παίζει μπάλα μόνος του" για πολλά χρόνια. Και λέω δυστυχώς, γιατί αυτό δεν είναι καλό για την Δημοκρατία.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/04/2014 12:41:15

   Ο σύριζα δεν είναι κεντροαριστερά, αυτό είναι που δεν θέλει ο λαφαζάνης, την θέλει ριζοσπαστική..... και από την άλλη στην κεντροαριστερά παίζει μπάλα ο Μπένι, μην το μικραίνεις το γήπεδό του σε παρακαλώ.

 4. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 14/04/2014 00:39:01

  ο Κρίτων (0χα0χα0χα) αμα μπει θα είναι ίσως ο πιο αστείος στα όρια της φαιδρότητας και εκτός τόπου υποψήφιος ... εκτός αμα βάλουν και τον Λαζόπουλο οπότε θα γελάνε και τα τσιμέντα ... ο Λαφαζάνης αν και για άλλο λόγο διαφωνεί θα κάνει τελικά πολύ καλό στο Σύριζα αν όντως εμποδίζει τέτοιες υποψηφιότητες

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 14/04/2014 12:44:55

  Κακώς ο λαφαζάνης δεν θέλει τον κρίτωνα, ένα ωραίο παιδί πολλά υποσχόμενο... εξάλλου είναι ο " τύπος" του ευρωβουλευτή που προωθείται , όμορφος, ανέμελος, ακτιβιστής υπερ της πράσινης ανάπτυξης & των πρασίνων αλόγων , υπερ των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, αυτοί θα κάνουν καριέρα !!

 6. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 14/04/2014 17:20:53

  Οταν ολοι οι συνδικαλιστες μαζευονται στον ΣΥΡΙΖΑ την πληρωνει συνηθως ο Ι.Υ και ο μικροεπιχειρηματιας η καταστηματαρχης. Πρεπει να αποζημιωθουν ολοι τους για τις 20000 πορειες και απεργιες που εγιναν τα τελευταια ετη. Αυτοι και μερικοι αχρηστοι πολιτικοι του στυλ *Τσοβολα δωστα ολα* , *λεφτα υπαρχουν*, * δεν θα γινουμε γκαρσονια των Ευρωπαιων* μας εφεραν εδω . Δοξαστε τους !!!!! Υπαρχουν βεβαια και οι ΑLTERιτζηδες που με τα λεφτα που εφαγαν περιμενουν το στραβοπατημα και την δραχμη για να αγορασουν τα παντα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.