#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2013 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκοτσέζικο ντους η επίσκεψη του Μάρτιν ΣουλτςΜε σκοτσέζικο ντους μοιάζει η επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάρτιν Σουλτς από τον οποίο περιμέναμε περισσότερη στήριξη.

Κι ενώ από η μια έδειξε να ανησυχεί για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και τη σταθερότητα της χώρας, από την άλλη ζήτησε κι άλλες θυσίες από τους πολίτες όπως... αυτές που έκαναν οι γονείς του μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος δήλωσε «θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο, ανάμεσα στους πολίτες, την πολιτική και τα ιδρύματα». Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι που ζουν στη Μεσόγειο δεν είναι λιγότερο έξυπνοι και ικανοί από τους ανθρώπους που ζουν αλλού. Επίσης, τόνισε ότι η βία είναι σημάδι αποσταθεροποίησης και οι άνθρωποι δεν ψηφίζουν εξτρεμιστές, γιατί είναι ναζί, αλλά γιατί είναι απελπισμένοι.

Ειδικά για την Ελλάδα δήλωσε ανήσυχος από την πολιτική κατάσταση και από το γεγονός ότι η κοινωνία βρίσκεται στα άκρα.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα κάθε στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη στις χώρες του νότου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι δεύτερη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη ενώ μιλώντας για θέματα ενεργειακής ασφαλείας ζήτησε συνεργασία των μεσογειακών χωρών, εννοώντας σαφώς και το Ισραήλ με την Τουρκία.

«Ας τολμήσουμε περισσότεροι, ας γίνουμε πιο τολμηροί, ας αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνουν ο φυσικός πλούτος και η γεωστρατηγική θέση της Μεσογείου» τόνισε ο Γερμανός σοσιαλιστής.

Ο κ.Σουλτς τόνισε ότι πρώτη και βασικότερη προτεραιότητα για την επίτευξη ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό Νότο πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέπτυξε τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης:

Τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.
Ένα πιστωτικό πρόγραμμα και μία επενδυτική στρατηγική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μείζονα σημασία για την απασχόληση. Όπως σημείωσε ο κ. Σουλτς, οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, γιατί η ΕΚΤ δανείζει με 0,5%, αλλά οι τράπεζες δεν τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις και επιδίδονται σε κερδοσκοπία.
Η μεσογειακή συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Η ολοκλήρωση μίας βιώσιμης τραπεζικής ένωσης, ώστε να διασώζουν οι τράπεζες τις τράπεζες και να σπάσει ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τραπεζικών και κρατικών δανείων.

Τέλος, υποστήριξε ότι το ενεργειακό ζήτημα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ τα επόμενα 20-30 χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν σοβαρή πιθανότητα να γίνουν πάροχοι ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 04/11/2013 17:55:30

  Μάλιστα!! τι άλλο δηλαδή να πει ο άνθρωπος?
  Θέλουμε τον ενεργειακό σας πλούτο και για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας οτι θα είναι δικός μας σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σας προτρέπουμε να τα βρείτε με τους Τούρκους και όλα μελι γάλα.

  Είναι να μην σου ανεβεί η πίεση μετά?

  • Αντιευρωπαίος avatar
   Αντιευρωπαίος @ Χμμμμ 04/11/2013 19:42:36

   +100

 2. Mariana avatar
  Mariana 04/11/2013 18:36:41

  Νιγηρία ή Νορβηγία, Νιγηρία ή Νορβηγία, Νιγηρία ή Νορβηγία, μαδάω τη μαργαρίτα μου. Ωπ, πάλι στη Νιγηρία έκατσε, ας ξαναδοκιμάσω...

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Mariana 05/11/2013 15:36:04

   +10000000000000 !!!!!!

  • Hawk avatar
   Hawk @ Mariana 05/11/2013 16:33:01

   Δεν παίζεσαι..... μάδα μία κίτρινη μαργαρίτα μήπως σου κάτσει καλύτερα.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/11/2013 21:13:34

  Ο Σούλτς είναι ο Βενιζέλος του Γερμανικού ΠΑΣΟΚ δηλαδή...

  • Hawk avatar
   Hawk @ ΝΙΚΟΛΑΣ 05/11/2013 16:35:37

   Οχι βρε παιδί μου, ο Βανζέλ είναι του φαγητού ο Μάρτιν του πιοτού, καμία σχέση.....

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/11/2013 06:44:11

  Τυπικός Γερμανός,κεντρώος σοσιαλδημοκράτης, με σύν και πλήν...
  απο τον Σρέντερ και μετά,η ίδια εμμονή στην απαρέγκλιτη δημοσιονομική
  σταθερότητα,πάση θυσία...πιό ευέλικτη πολιτική απο τους Χριστιανοδημοκράτες,
  καλύτερες εργασιακές σχέσεις,σοβαρότερη αντιμετώπιση στη μικρομεσαία
  ανάπτυξη....σ'ότι μας αφορά,μικρές οι διαφορές απο την υπάρχουσα γραμμή...
  ειδικά,στο θέμα Τουρκία,η παρότρυνση να τα βρούμε πού οδηγεί;...δεν
  παραβιάζουμε εμείς το διεθνές δίκαιο...τί σημαίνουν οι ίσες αποστάσεις;...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ βαγόνι 05/11/2013 18:07:07

   Oπως τα λες αγαπητέ βαγόνι:
   "Τυπικός Γερμανός,κεντρώος σοσιαλδημοκράτης, με σύν και πλήν…
   απο τον Σρέντερ και μετά,η ίδια εμμονή στην απαρέγκλιτη δημοσιονομική
   σταθερότητα,πάση θυσία."
   Πιστός κατά γράμμα στις εντολές των Τραπεζιτών-αφεντικών του, όπως είπε και ο Χέλμουτ Σμίτ:«Δεν είναι δουλειά του ηγέτη να ευχαριστεί τις αγορές, αλλά να τους αφαιρέσει δύναμη τους και να την ξαναδώσει στο κράτος», δήλωσε ο Σμιτ. Σύμφωνα με τον πρώην Καγκελάριο, οι αρχηγοί των χωρών της Ευρώπης απέτυχαν ως προς τη διαχείριση της κρίσης. Σήμερα οι τραπεζίτες κυριαρχούν και πάλι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.