#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2013 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σκοτσέζικο ντους» από τον ΔΟΛ στην Κυβέρνηση

 Δεν μπορεί να περάσει καθόλου απαρατήρητη η στάση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τις τελευταίες ημέρες, απέναντι κυρίως στον Γ. Στουρνάρα αλλά μέσω αυτού στην οικονομική πολιτική και γενικότερα στην κυβέρνηση.

Δύο άρθρα, βασικών στελεχών του Βήματος, του Αντώνη Καρακούση και του Βασίλη Χιώτη, θα έλεγε κανείς ότι μοιάζουν με «σκοτσέζικο ντους» για την κυβέρνηση και ειδικά για τον υπουργό Οικονομικών.

Αν διαβάσει κανείς αυτά τα δύο άρθρα θα μπορούσε να πει ότι εκεί στη Μιχαλακοπούλου δεν είναι καλά συντονισμένοι και ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Ο ένας λέει το ένα κι ο άλλος το άλλο. Ο ένας επιτίθεται στον Στουρνάρα με άγριο τρόπο κι ο δεύτερος τον υπερασπίζεται απέναντι σε όσους λαϊκιστές του ασκούν κριτική.

Θα μπορούσε να είναι κι έτσι αν δεν γνωρίζαμε όλοι πως λειτουργεί το Συγκρότημα και τι εντολές δίνει ο κ.Ψυχάρης. Καθόλου τυχαία δεν είναι κατά τη γνώμη μας αυτή η «σύγκρουση» των άρθρων. Ο Βασίλης Χιώτης, άξιο τέκνο της Ψυχάρειας οικογένειας, από την μία.

Κι από την άλλη ο Αντώνης Καρακούσης, με πολλά ένσημα στο ΚΚΕ και στα ΚΝΑΤ, αναβαπτισμένος στην κολυμβήθρα της δημοσιογραφίας, με χρόνια εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις της Καθημερινής και τώρα του Βήματος.

Ο πρώτος λοιπόν σε ένα άρθρο που βγάζει φωτιές κατακεραυνώνει τον Στουρνάρα και χτυπά την οικονομική πολιτική. Κι ο άλλος, με ένα ιδιαίτερα έξυπνο άρθρο, υπερασπίζεται εμμέσως την πολιτική της κυβέρνησης και τα βάζει με τους βουλευτές που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και ετοιμάζονται να χύσουν την καρδάρα με το γάλα.

Κι όμως, αυτά τα δύο άρθρα συνδυάζονται μεταξύ τους. Στην πρώτη γραμμή είναι ο Στουρνάρας και δεν είναι τυχαίο. Κρατάει το χρήμα, και αυτό έχει σημασία για τον ΔΟΛ που καταρρέει και που χρειάζεται χρήμα, δάνειο, ομολογιακό, διαφήμιση ή ότι άλλο. Έτσι ο ένας χτυπά τον υπουργό και ο άλλος τον «χαϊδεύει». Ο ένας τον έχει… από κοντά κι ο άλλος τον «προειδοποιεί». Και μαζί και όλη την κυβέρνηση.

Προφανές είναι ότι ο Ψυχάρης κάτι θέλει. Όπως και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που ξαφνικά άρχισαν να πιέζουν την κυβέρνηση.

Διαβάστε τα δύο άρθρα για να καταλάβετε:

Αντώνης Καρακούσης

Δύο μήνες πριν η χώρα κρεμόταν στην άκρη του ελληνικού δημοσιονομικού βαράθρου. Χρειάσθηκε πολύς κόπος, άπειρα μέτρα και μια κυβέρνηση έτοιμη για όλα προκειμένου να εξασφαλισθεί η ελάχιστη απομάκρυνση από την άκρη του γκρεμού.

Ωστόσο, μόλις συνειδητοποιήθηκε η διάσωση άρχισαν τα όργανα. Ανυπόμονες οι πολλές εκφράσεις της πολιτικής, οι επαγγελματίες των πολιτικών οικογενειών θέλησαν να τοποθετηθούν εκ νέου μην και χάσει το σόι το βασίλειο, χωρίς δεύτερη σκέψη άρχισαν να πελεκούν το μικρό κλαδί που κρατά την Ελλάδα ζωντανή.

Εις το όνομα των συμφερόντων του ελληνικού λαού βεβαίως - βεβαίως, κυβερνητικοί και άλλοι βουλευτές επιδίδονται αυτές τις ημέρες σε ένα παιγνίδι επανατοποθέτησης, στοχοποιώντας τον θεωρούμενο «ξένο» και πάντα εύκολα στόχο, υπουργό Οικονομικών.

Στην προκειμένη περίπτωση τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απολαμβάνει της κάλυψης του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα οι καραμανλικοί, έπειτα οι μητσοτακικοί και τώρα το πλήθος των ατάκτων που υπηρέτησαν κατά καιρούς τις φθαρμένες πολιτικές οικογένειες του τόπου, επιτίθενται κατά κύματα εναντίον του, θεωρώντας ότι έφθασε η ώρα να ξεπλυθούν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Αφού λούφαξαν τις μέρες της οργής και εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης για να αποφύγουν τη μήνι των πολιτών, αφήνοντας άλλους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, επανέρχονται τώρα ασκούμενοι στο μόνο άθλημα που γνωρίζουν, αυτό του άκρατου και καταστροφικού λαϊκισμού.

«Είναι οι φόροι πολλοί», το τίμημα μικρό», «το πετρέλαιο ακριβό» κ.ο.κ., χωρίς καν να νοιάζονται και να συνυπολογίζουν ότι ακριβότερη όλων είναι η διάσωση.

Ύψωσαν έτσι τις τελευταίες μέρες προπαρασκευασμένες δήθεν αρνήσεις και δήθεν αιτιάσεις, δημιουργώντας βάσεις διαπραγμάτευσης για τον ανασχηματισμό και ένας Θεός ξέρει γιατί άλλο. Αυτό έκαναν, αυτό κάνουν και τώρα.

Το διαρθρωτικό πρόβλημα της πολιτικής έρχεται με ορμή στο προσκήνιο και είναι ικανό να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Στο όνομα των συμφερόντων του λαού όλα αυτά τα καλόπαιδα είναι έτοιμα να κλωτσήσουν την καρδάρα με το γάλα...

Τίποτε δεν κατάλαβαν από την κρίση, τίποτε δεν έμαθαν απ’ όσα δυστυχή επικράτησαν εξαιτίας τους.

Αλίμονο μας αν επικρατήσουν τα σχέδιά τους.

Βασίλης Χιώτης

Πριν αρχίσουν τους πανηγυρισμούς τα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την άνοδό τους στις δημοσκοπήσεις, ας ξανακοιτάξουν τα νούμερα τώρα που οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι πληροφορήθηκαν πόσο περισσότερο μειώθηκε ο μισθός τους κατ’ εφαρμογήν του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Όποιος έχει την… ατυχία να έχει ακόμη μισθό πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα, είδε το εισόδημά του να μειώνεται από 300-700 ευρώ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις συντάξεις.

Η Ελλάδα έγινε πια η χώρα που οι μόνοι που προστατεύονται είναι οι άνεργοι, οι άποροι και οι ανειδίκευτοι εργάτες. Μόνο εκείνοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Μόνο εκείνοι δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΗ.

Αν έχεις προκόψει στην ζωή σου, έρχεται το κράτος και σε τσακίζει. Αν έχεις αποκτήσει ιδιοκτησία -έστω κι αν αυτή δεν σου προσφέρει πρόσθετο εισόδημα- έρχεται ο κ. Στουρνάρας και σε κλέβει! Αν έχεις ένα, δύο ή και τρία παιδιά, το οικονομικό επιτελείο σου βάζει πρόστιμο!

Κι όταν ρωτάς τους κυβερνώντες «πού θα πάει αυτή η κατάσταση», σου απαντούν:

«Είναι δύσκολη περίοδος και όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην σταθεροποίηση της οικονομίας».

Προς το παρόν πάντως, μόνο τα κορόιδα συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της χώρας. Μόνο όσοι δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα και τους φορολογεί όλο και παραπάνω το υπουργείο Οικονομικών, επειδή δεν μπορεί να πιάσει κανέναν άλλον.

Προφανώς όσο κόβονται οι μισθοί, η οικονομική κατάσταση θα βελτιώνεται. Αλλά δεν είναι λύση αυτή, ούτε στρατηγική, για την οποία μια κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται…

Τα είπαν ξανά χθες οι δημοσιογράφοι του “MEGA” στον κ. Στουρνάρα και το μόνο που βρήκε να απαντήσει, είναι ότι «μόνο έτσι μπορεί να βγει το πρόγραμμα»!!

Και αγάδες επί τουρκοκρατίας, κάπως έτσι έβγαζαν το οικονομικό τους πρόγραμμα. Σταματούσαν τους ραγιάδες στον δρόμο, κι αν είχαν δύο τάλιρα στην τσέπη, τους έπαιρναν το ένα!

Ξαναγίναμε λοιπόν ραγιάδες, για να γίνει αγάς ο κ. Στουρνάρας..

Αν είναι έτσι εντάξει…

Αλλά ας κάνει και μια δημοσκόπηση η κυβέρνηση από Δευτέρα, να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας της…

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. averageJoe avatar
  averageJoe 02/02/2013 16:15:29

  Ας τα πεί και κάποιο στον Στουρνάρα, αλλά και στην κυβέρηση γενικότερα, γιατί από τη σκληρή διαπραγμάτευση και το νέο πιο δίκαιο φορολογικό περάσαμε γι άλλη μια φορά στη γνωστή συνταγή των οριζόντιων μέτρων.

  Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα η κυβέρνηση θα πέσει. Και τέλος πάντων αφού το ΔΝΤ παραδέχεται πως έκανε λάθος τι περιμένουν και δεν χαλαρώνουν λίγο τα μέτρα;

 2. alex23 avatar
  alex23 02/02/2013 16:49:25

  δεν ξερω τι παιχνιδια γινονται στο παρασκηνιο
  αυτο που βλεπω ειναι οτι ο κ.στουρναρας στοχοποιειται(δικαιως ή αδικως) απο πολλους και διαφορετικους πολους, πραγμα που μου θυμιζει την εποχη καραμανλη, που οταν ηθελαν καποιοι διαπλεκομενοι να επιβαλουν κατι,να παρουν ενα εργο ή να τυχουν προνομιακης μεταχειρησης, ανοιγαν τους ασκους του αιολου για το νουμερο 2 ή καποιον αμεσο συνεργατη του, εκθιαζοντας την ιδια ωρα τον κ.καραμανλη για να αποδυναμωσουν την ικανοτητα του να τους προστατεψει..

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/02/2013 19:01:12

  Τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα !Τι Λαμπρακης με το ανεβοκατεβασμα κυβερνησεων τι ΔΟΛ {ξεδοντιασμενος } του Ψυχαρη!Αρθρογραφος Καρακουσης εκδιωχθεις απο τον +Καρκαγιαννη της Καθημερινης βρηκε θεση στον ΔΟΛ και αρχισε το σκαψιμο της ΝΔ και του Καραμανλη !Εξις δευτερα φυση μετα μια αναπαυση αναγκαστικη λογω εκλογων και υιου Ψυχαρη με την ΝΔ ξαναρχισε την προσφιλη του δουλεια με τον Α.Σαμαρα και την τρικομματικη κυβερνηση στο επικεντρο .Επειδη ο Α.Σαμαρας δεν προσφερεται για στοχος βρηκαμε τον τεχνοκρατη Στουρναρα να στοχοποιησουμε οπως τον εκαστοτε ΥΠΟΙΚ εξ'αλλου.Το προβλημα για τον ΔΟΛ και τους μισθοφορους του ειναι οτι σημερα δεν ειναι το χθες ο ΔΟΛ δεν επηρεαζει τιποτα λογω των ΔΟΛιων μεθοδευσεων που μετερχεται και ο Α.Σαμαρας δεν ειναι ΓΑΠ να τους δεχεται απο την πισω πορτα στου Μαξιμου με τον Μπομπολα ουτε ο Στουρναρας ΠΑΠΑΚ να τον κανουν ο,τι θελουν μεσω των συνεντευξεων και προβολων του MEGA .Ο καιρος θα δειξει {και συντομα } του λογου μου το αληθες και χρημα δεν θα δουν {ετσι η αλλιως } και η κυκλοφορικης τους κατρακυλα θα συνεχιστει !

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 02/02/2013 19:58:10

  Ρωτάει ο Πρετεντέρης τον Στουρνάρα:
  "Πως είναι δυνατόν ολοένα και μικρότερο εισόδημα εθνικό και ατομικό να φορολογούνται ολοένα και περισσότερο;"

  Και ο Στουρνάρας:
  "Ε..... χρειαζόμαστε δις, 3 δις, 13 δις, δις για να ρθούμε στα ίσα μας.........., δις για να μην χρεοκοπήσουμε..."

 5. Ένας απλός Έλληνας avatar
  Ένας απλός Έλληνας 03/02/2013 08:25:22

  Αγαπητοί φίλοι, μια "μικρή" λεπτομέρεια που πλήρως διαφεύγει απο το "πολιτικό" προσωπικό μας...Τα τελευταία 40 χρόνια οι ίδιοι "πολιτικοί" του σήμερα, είχαν... απεριόριστο "γήπεδο" να "πετάνε" οποιαδήποτε αρλούμπα και αερολογία ήθελαν δίχως κανείς απο εμάς να τους αμφισβητεί (όχι γιατί δεν καταλαβαίναμε την απόλυτη ανεπάρκεια τους, αλλά γιατί γνώριζαν άριστα να κάνουν ένα και μόνο πράγμα -- να μας "ταίζουν" με τα ψίχουλα που έπεφταν απο το τεράστιο τραπέζι διαφθοράς, μίζα και κλοπής που είχαν στήσει για πάρτη τους σε βάρος της περιουσίας και του μέλλοντος της Πατρίδας μας...)...Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πείσει κανέναν με το να υπόσχεται "πλήρη εξαθλίωση" για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια και μάλιστασ στο όνομα των .."αγίων δανειστών μας"...Ο ιστορικός χρόνος της Ελλάδας που γνωρίζαμε έχει πυκνώσει πάρα πολύ...

 6. cool avatar
  cool 03/02/2013 09:58:25

  ολοι ξερουν το βρωμικο ρολο του ΔΟΛ, αλλα ο Στουρναρας βαδιζει καλα ? παμε καλα? παμε για ανπτυξη ? χαχαχα

 7. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 03/02/2013 10:00:53

  ΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΟΛ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.